- Konu Sahibi hayalperesttt
,
canım benimde felsefe grubu, daha doğrusu sosyoloji okuyorum bir taraftan formasyon alıyorum, son sınıfım, dershaneye gitmiyorum bu sene zaten dersler çok yoğun yinede elimden geleni yapıcam olmazsa da seneye evde kendi kendime hazrlanmayı düşüyorum, bu arada erinlik ergenlikle ilgili cvb için teşekkür ederim
ihtiyaçta şöyle diyor erinlik evresinde cinsel açıdan olgunlaşmaya başladığını gösteren gelişmelerde olur bunlar birincil cindiyet özellikleri ve ikincil cinsiyet özellikleridir.burada birincil özellikler doğrudan üremeyle ilgili ikincil özellikler ; göğüslerdeki,tüydeki ve sesteki değişiklikler..10-18 yaş arası testestoran ve östrojön hormnaları salğılanıyor.ikincil cinsiyet özelliklerinin başlaması erinlik döneminde oluyor.Adet kanaması da erinliğin değil ergenliğin belirtisidir diyor.
kitapta ha bire erinliği anlatmış ama net değil, özetle ikincil cinsiyet ereinlik, birincilde ergenlik tir diyebilir miyiz? ben bu konuyu kafanızı daha ğrıtcanım gibi sanki![]()
ben de formasyon alıyorum canım geçen yıl mezun oldum. gerçekten çok yoğun oluyo Allah yardım etsin hepimize