- 7 Ekim 2010
- 2.373
- 224
- 163
- 37
- Konu Sahibi hayalperesttt
- #1.121
denemeyi diğer konuya ekledim kızlar..
bi bakın bakalım indirmede sorun çıkıyo mu?
bi bakın bakalım indirmede sorun çıkıyo mu?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben indirdim sıkıntı yok, eline sağlık![]()
sorular güzel görünüyor. sağolasın obgk
yarın çözerim inşş
5 kişi indirmiş benle 6 oldu sanırım![]()
maşallah sana vallaa
ben haftasonları tatildeyim![]()
hafta içi okuldayım haftasonu da tatil yaparsam benden bi cacık olmaz
aslında zorla çalışıyorum hiç keyif almıyorum diyebilirim
ama napalım mecburuz..
zorla değil severek yapmak lazım aslında verimli olması için.
ama cevaplar yanlış çıkınca insanın morali bozuluyor..
bilenler açıklarsa öğreniriz yukardaki soruları
hımm 3 doğru
obgz 1.soru da bebeğin henüz hafızası gelişmediği için önündeki nesne kaybolduğunda arama girişiminde bulunmaz öylece bekler bu kavramada pasif beklenti denir.
obgzk canım soruların uzman kariyer yaprak testlerden değil mi??? bize dershaneden verdiler de, soruları çok güzel ama ne yazıkki birçok yanlış cevap ve düzeltme var onlarda, bize beyaz kalem ve uzman kariyer düzeltmelerini verdiler toplu olarak, size ulaştırmak isterim ama nasıl:26:
sorularım var kızlar...
1-Beş buçuk aylık Leyla gözden kaybolan kişi ya da nesnelere ulaşmak için bir hamle yapmamakta,ama gözden kayboldukları noktaya bir süreliğine bakakalmaktadir.
Leyla'nın bu davranışı Piaget'in bilişsel gelişim kuramına göre aşağıdaki kavramlardan hangisi ile açıklanabilir?
a)kişi sürekliliği
b)korunum
c)sembolik oyun
d)pasif beklenti
e)nesne devamlılığı
2-Küçük çıngırağını hep ağzına sokan Satılmış'ın altı aylık olduktan sonra çıngırağı dizine,yere veya diğer nesnelere vurarak ses çıkarması aşağıdaki Piaget kavramlarından hangisine örnektir?
a)özümleme
b)adaptasyon
c)dengeleme
d)düzenleme
e)tümdengelim
3-Piaget'nin kuramına göre aşağıdakilerden hangisi olmadan da bilişsel gelişimde bir üst döneme geçilebilir?
a)olgunlaşma
b)örgütleme
c)yaşantı
d)uyum çabası
e)tersine çevirebilirlik
4-On dokuz yaşındaki Sait en çok sevdiği amcasından ilçeye gitmek için yeni arabasını istediğinde amcasının arabayı vermemesi üzerine ona çok kırılmıştır.Bu olaydan sonra Sait amcasının aslında kendisine sandığı kadar düşkün olmadığını düşünmektedir.
a)uyumsama
b)perspektif yoksunluğu
c)özümleme
d)kişisel efsane
e)tümdengelim
5-Babaannesinin ölümü sonrasında babasını çok üzülmüş ve ağlıyor gören Demet hiç elinden düşürmediği yıkamak için dahi kendisinden zor alınan oyuncak ayısını babasına verir.
Demet'in bu davranışı Piaget'nin bilişsel gelişim kuramı kavramlarından hangisiyle açıklanabilir?
a)canlandırmacılık
b)yapaycılık
c)senkretik düşünce
d)benmerkezcilik
e)kişi sürekliliği