siyahincim teşekkürler benimde işime yarıcak

burdaki denemeye başlayamadım kursta uzman ın T.G vardı offf zordu çok çalışmam lazım çokkk...
deneme de bana farklı gelen sorular vardı birkaç tanesi şöyle;
1-aşağıdakilerden hangisi kavram yanılgılarını ortaya çıkarmakta kullanılabilecek yöntemlerden değildir?
a-kavram haritaları
b-tahmin-gözlem-açıklama
c-mülakatlar
d-iki aşamalı teşhis
e-anoloji
2-öğrenen ve öğretenin aynı mekanda bulunmadığı farklı mekanlarda aynı zamanda bulunarak gerçekleştirilen öğretim verilenlerden hangisidir?
a-bilgisayar destekli öğretim
b-asenkronize uzaktan eğitim
c-senkronize uzaktan eğitim
d-tutor destekli öğretim
e-bireyselleştirilmiş öğretim
3-görsel sanatlar öğretmeni öğrencilerine yükses sesle '' önce benim karikatür sanatı hakkındaki açıklamalarımı dinlemelisiniz.5-10 dk kadar sürecek bu açıklamaların ardından sıralarınızın üzerindeki karikatürleri detaylı bir biçimde inceleyip onlar hakkında tartışabilirsiniz'' demiştir.
öğretmenin bu açıklaması aşağıdakilerden hangisinin uygulanmasına örnek olabilir?
a-alıştırma ilkesi
b-ayrımlı olasılık ilkesi
c-koşullu anlaşma
d-seri konum ilkesi
e-pozitif kontras ilkesi
4-''problemi kendi problemi gibi kabul edip,insanları korur''
verilen özellik altı uygulama ayakkabısı tekniğinde hangi ayakkabının özelliğidir?
a-lacivert ayakkabı
b-turuncu lastik çizmeler
c-pembe ev terliği
d-mor binici çizmesi
e-kahverengi yürüyüş ayakkabısı
5-bilişsel psikoloji bireyin test edildiği bellek yordamının dışındaki uyarıcı ya da olaylara maruz kalmanın bir sonucu olarak belleğin hata yaptığını belirtir.örneğin tamamen karanlık bir odada size görsel bir uyarıcı örüntüsü sunulursa birkaç dakika sonra o uyarıcılara dair iyi bir ' saklama ' gösterirsiniz .buna karşın test edildiğiniz uyarıcı örüntülerinden önce veya sonra çok sayıda görsel uyarıcı görürseniz bellğinizin ' geri getirme ' işlevi karışacaktır.
bilişsel psikolojinin üzerinde durduğu bu durum '' geri çeğırma sürecinde '' aşağıdakilerden hangisini açıklamaktadır?
a-geriye ve ileriye dönük bozucu etki
b-bellek izlerini bozularak silinmesi
c-geri getirme ipuçlarını kullanma
d-ileriye dönük belleği kullanma
e-gecikmeli koşulanmanın
6-sınıfta öğrencilerine sürekli '' tembelsiniz,çok gevezesiniz,zaten sizden bişey olmaz.'' şeklinde konuşan bir öğretmenin iletişimde kullandığı bu yaklaşım ve bu dilin yerine kullanılması gereken doğru yaklaşım hangisidir?
a-sen dili-ben dili
b-sen dili-betimleyici dil
c-yargılayıcı dil-betimleyici dil
d-yargılayıcı dil-ben dili
e-emir dili-istek dili