- 4 Ağustos 2009
- 5.969
- 701
- 163
- Konu Sahibi hayalperesttt
- #1.641
110 a 110 mu? Atanmak bir hayal olsa gerek 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar şu iki soruya bakar mısınız? nasıl yapılıyor?
2006 kpss sorularından
![]()
Doğrumu bilmiyorum, birinci sorunun cevabı 81, ikinci soru da 2 olmalı.
Birinci soru:
abc sayısı olsun, b ve c'ye sırasıyla sayı verdim. Önce 0, b ve ce 0 olursa a değeri 9 tane değer alabilir yani elde var 9.
b ve c'ye 1'den 9'a kadar sayı vererek devam ettim, onlarda da a değeri 8 adet sayı değeri alabilir. Bu sebepten 1'den 9'a kadar verilen değerlerde toplam 72 tane sayı yazılabilir. b ve c'ye 0 değeri verilince de 9 tane sayı yazılabiliyordu. Yani 72+9=81.
İkinci soru 3 üzeri x'e a diyelim formül şuna dönüşüyor. a kare-4a+3=0 yani bu sayı çarpanlarına ayırılabiliyor. (a-3)*(a-1)=0 'dan a=3, a=1. a'ya 3üzeri x demiştik. Yani 3 üzeri x=3 ve 1. 3 üzeri x'in 3 olması için x=1, 3 üzeri x'in 1 olması için x=0
Anlatabildim mi bilmiyorum:))
42- 80 buluyorum ama sonuca ulaşamıyorum
- - -
8X10X1
onlar ve birler aynı rakam olacaksa 10 raakam olur bunlar sıfır da dahil yani,diğeride aynı rakam olacağından 1 değer alabilir.
yüzler basamağı için de,sıfır ve onlar-birler basamağındaki rakamdan farklı olacağı için 8 değer alabilir.
çarpımları 80 oluyor ama sonuca ulaşamadım bundan sonra :44:
Ben şöyle düşündüm, birler ve onlar basamağı aynı olacaksa bunlara 0'dan 9a kadar değer verebiliriz. Ama yüzler basamağı 0 olamaz. Bu yüzden önce birler ve onlar basamaklarına 0 dedim. Bu durumda yüzler basamağı 1'den 9'a kadar tüm değerleri alabilir.
Ancak, birler ve onlar basamağına 1 'den 9'a kadar değerler verirsek, yüzler basamağı farklı değer almak zorunda olduğu için, 0 da olamayacaği için 8 tane değer alabilir yani 8 tane sayı yazılabilir. Burdan çıkarak 9*8=72 72+9=81 dedim:)
Doğrumu bilmiyorum, birinci sorunun cevabı 81, ikinci soru da 2 olmalı.
Birinci soru:
abc sayısı olsun, b ve c'ye sırasıyla sayı verdim. Önce 0, b ve ce 0 olursa a değeri 9 tane değer alabilir yani elde var 9.
b ve c'ye 1'den 9'a kadar sayı vererek devam ettim, onlarda da a değeri 8 adet sayı değeri alabilir. Bu sebepten 1'den 9'a kadar verilen değerlerde toplam 72 tane sayı yazılabilir. b ve c'ye 0 değeri verilince de 9 tane sayı yazılabiliyordu. Yani 72+9=81.
İkinci soru 3 üzeri x'e a diyelim formül şuna dönüşüyor. a kare-4a+3=0 yani bu sayı çarpanlarına ayırılabiliyor. (a-3)*(a-1)=0 'dan a=3, a=1. a'ya 3üzeri x demiştik. Yani 3 üzeri x=3 ve 1. 3 üzeri x'in 3 olması için x=1, 3 üzeri x'in 1 olması için x=0
Anlatabildim mi bilmiyorum:))
teşekkür ederim valla çok güzel anlatmışsın anladım![]()