2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

Az önce bi deneme yaptım ve moralim çooooooooook bozuldu.
Umudumu, hevesimi kaybediyorum artık.
Bir ay kala bu netle ne yapcam ben yaa:59::58::43:

ohooo daha 32 gün var,moralini bozma bence hayli hayli yetişir konular ben daha vatandaşlıkla tarihi bitiremedim konularda, eğitim tekrarlarım devam ediyor.
soru bankası ve deneme aldım bugün bende bol bol çözmeye çalışıyorum :75:

evet yetenek yayınlarının bilgi haritasını ben de aldım geçen gün gerçekten tekrar için çok güzel ben çok beğendim, bir de tarih sorunu olan varsa pegem'in tarih ders notları çok iyi tekrar için ve kronolojik sırasını öğrenmek için falan güzel:34:

zaman daralıyor.umutsuzluğa kapılıp moralinizi bozmayın. sonuçta ne olacaksa hayırlısı olsun demeliyiz. herkesin Allah yardımcısı olsun..
Üzülme der Mevlana ..! istediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyor.:40:

Sağolun kızlar,sözleriniz içimi rahatlattı biraz, az kaldı ama çalışıcaz inş. elimizden geldiğinde...Umarım hakkımızda hayırlısı olur...

kızlar şu iki soruya bakar mısınız? nasıl yapılıyor?
2006 kpss sorularından

6964.jpg

kızlar şu iki soruya bakar mısınız? nasıl yapılıyor?
2006 kpss sorularından

6964.jpg

Doğrumu bilmiyorum, birinci sorunun cevabı 81, ikinci soru da 2 olmalı.

Birinci soru:
abc sayısı olsun, b ve c'ye sırasıyla sayı verdim. Önce 0, b ve ce 0 olursa a değeri 9 tane değer alabilir yani elde var 9.
b ve c'ye 1'den 9'a kadar sayı vererek devam ettim, onlarda da a değeri 8 adet sayı değeri alabilir. Bu sebepten 1'den 9'a kadar verilen değerlerde toplam 72 tane sayı yazılabilir. b ve c'ye 0 değeri verilince de 9 tane sayı yazılabiliyordu. Yani 72+9=81.

İkinci soru 3 üzeri x'e a diyelim formül şuna dönüşüyor. a kare-4a+3=0 yani bu sayı çarpanlarına ayırılabiliyor. (a-3)*(a-1)=0 'dan a=3, a=1. a'ya 3üzeri x demiştik. Yani 3 üzeri x=3 ve 1. 3 üzeri x'in 3 olması için x=1, 3 üzeri x'in 1 olması için x=0

Anlatabildim mi bilmiyorum:))

42- 80 buluyorum ama sonuca ulaşamıyorum
- - -
8X10X1
onlar ve birler aynı rakam olacaksa 10 raakam olur bunlar sıfır da dahil yani,diğeride aynı rakam olacağından 1 değer alabilir.
yüzler basamağı için de,sıfır ve onlar-birler basamağındaki rakamdan farklı olacağı için 8 değer alabilir.
çarpımları 80 oluyor ama sonuca ulaşamadım bundan sonra :44:

Birinci soru:
abc sayısı olsun, b ve c'ye sırasıyla sayı verdim. Önce 0, b ve ce 0 olursa a değeri 9 tane değer alabilir yani elde var 9.
b ve c'ye 1'den 9'a kadar sayı vererek devam ettim, onlarda da a değeri 8 adet sayı değeri alabilir. Bu sebepten 1'den 9'a kadar verilen değerlerde toplam 72 tane sayı yazılabilir. b ve c'ye 0 değeri verilince de 9 tane sayı yazılabiliyordu. Yani 72+9=81.

İkinci soru 3 üzeri x'e a diyelim formül şuna dönüşüyor. a kare-4a+3=0 yani bu sayı çarpanlarına ayırılabiliyor. (a-3)*(a-1)=0 'dan a=3, a=1. a'ya 3üzeri x demiştik. Yani 3 üzeri x=3 ve 1. 3 üzeri x'in 3 olması için x=1, 3 üzeri x'in 1 olması için x=0

2.nin cevabını çok güzel anlatmışsın,bende 3x leri ortak paranteze almakla uğraşıyorum olmuyor tabiki,dediğin yöntemler yapınca çözüm yolu çıkıyor zaten :46:

42- 80 buluyorum ama sonuca ulaşamıyorum
- - -
8X10X1
onlar ve birler aynı rakam olacaksa 10 raakam olur bunlar sıfır da dahil yani,diğeride aynı rakam olacağından 1 değer alabilir.
yüzler basamağı için de,sıfır ve onlar-birler basamağındaki rakamdan farklı olacağı için 8 değer alabilir.
çarpımları 80 oluyor ama sonuca ulaşamadım bundan sonra :44:

Ben şöyle düşündüm, birler ve onlar basamağı aynı olacaksa bunlara 0'dan 9a kadar değer verebiliriz. Ama yüzler basamağı 0 olamaz. Bu yüzden önce birler ve onlar basamaklarına 0 dedim. Bu durumda yüzler basamağı 1'den 9'a kadar tüm değerleri alabilir.
Ancak, birler ve onlar basamağına 1 'den 9'a kadar değerler verirsek, yüzler basamağı farklı değer almak zorunda olduğu için, 0 da olamayacaği için 8 tane değer alabilir yani 8 tane sayı yazılabilir. Burdan çıkarak 9*8=72 72+9=81 dedim:)

Ben şöyle düşündüm, birler ve onlar basamağı aynı olacaksa bunlara 0'dan 9a kadar değer verebiliriz. Ama yüzler basamağı 0 olamaz. Bu yüzden önce birler ve onlar basamaklarına 0 dedim. Bu durumda yüzler basamağı 1'den 9'a kadar tüm değerleri alabilir.
Ancak, birler ve onlar basamağına 1 'den 9'a kadar değerler verirsek, yüzler basamağı farklı değer almak zorunda olduğu için, 0 da olamayacaği için 8 tane değer alabilir yani 8 tane sayı yazılabilir. Burdan çıkarak 9*8=72 72+9=81 dedim:)

Yani aslında sen de doğru düşünmüşsün ama 8*10+1=81 demek daha doğru olur

Birinci soru:

teşekkür ederim valla çok güzel anlatmışsın anladım:61:

1) bir anne, çocuğunun klasik müziğe aşinalık kazanmasını sağlamak için, çocuğu bu müziğe dayamadığını söylese de onun önce birkaç dakika kadar klasik müzik dinlemesini sağlamıştır. çocuğunun tepki göstermediğini görünce de günler içinde git gide daha uzun süre klasik müzik dinlemesini sağlamıştır. Annenin kullandığı davranış kontrol tekniği aşağıdakilerden hangisi için uygun bir örnektir?
a- kademeli yaklaşma
b- alıştırma(eşik)
c- karşıt koşullanma
d- sistematik duyarsızlaştırma
e- biçimlendirme(şekillendirme)

2) aldığı trigonometri dersinde önce sinüs formülünü ve grafikle gösterimini, daha sonra da kosinüs formülünü ve de grafikle gösterimini öğrenen hasan, bir gün sonra öğretmenin sorduğu sinüs formülünü ve grafiğini hatırlayamayıp kosinüs formülünü ve grafiğini söylemiştir. hasan'ın yaşadığı bu durum aşağıdakilerden hangisi için bir örnektir?
a- ileriye ket vurma
b- geriye ket vurma
c- olumsuz aktarım
d- öncelik etkisi
e- sonralık etkisi

cevaplarını anlayamadım bir türlü,sizler ne dersiniz

İlki eşik yöntemidir. duruma yavaş yavaş alıştırmasından dolayı.ilk gün biraz dinletmiş sonraki günler azar azar arttırmış

İkinciside geriye ket vurmadır sonra öğrendiği önce öğrendiğini unutturmuş.

Back
X