2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

eğitim bilimlerinden konular bitti. geçen yıl da hazırlanmıştım zaten.sizce çözümlü deneme mi soru bankası mı almak daha iyi olur?

1 haftadır aynı şeyi söylüyorum ama yapamadım. Ölçmeyi bugün bitircem :37:

sabah staja gittim, hocamız bugün gidin yarın gelin dedi, sonra da geri döndüm, yarın sabah yine sürünücem o yollarda.... :84:

5. ve 4. sınıflara girecekmişiz. küçüklerden de pek hoşlanmıyorum, çocuk sevmem. keşke ortaokul veya lise çıksaydı. ama o yaş grubunda öğretmen daha önemli biri ;) o açıdan iyi oldu.

selam dove bende 5.sınıflara giricem stajda... senin branşında ingilizceydi sanırım hangi üniversitedesin merak ettim canım :3:

iyi akşamlaaar :3:
programımı bitirdim bugünlük te,
eğitim : tepkisel+edimsel koşullanma 62soru+25d/y testi
anayasa : temel kavramlar
matematik : rasyonel,üslü,köklü sayılar,bunları az test çözerek geçtim toplamda 30soru
coğrafya : Türkiye nin konumu 15soru , çok zorlandım coğrafyada,ilk defa başına geçip ders çalıştım :53:
n kadar karışıkmış :63:

tgull bende öğrenmedeyim,pek unutmamışım,hızlı geçmeyi düşünüyorum bu konuyu inş.

bugünün özeti...

rehberlik 40 soru
öyt 32 soru
ölçme 40 soru
tarihten osmanlı kültür ve medeniyeti tekrar + 73 soru

bugün nedense pek bi mayışığım zorla çalıştım ancak bu kadar oldu :22:

kolay gelsin kızlar..

bugünün özeti...

rehberlik 40 soru
öyt 32 soru
ölçme 40 soru
tarihten osmanlı kültür ve medeniyeti tekrar + 73 soru

bugün nedense pek bi mayışığım zorla çalıştım ancak bu kadar oldu :22:

kolay gelsin kızlar..

iyi çalışmışsın yine de :nazar:
standart sapma vs. çalıştım ben de... yarın program geliştirme çalışıcam :) :32:

kendimi olumlu pekiştirmek istiyorum Bugün yahu.. tam 404 soru çözdüm.. Allahım Bu azim Bana Bu soru sayısının ismi giBi yapişir kalir inşallahhhhhhhhh. üstelik inanılmaz BerBat Bir psikolojiyle çözdüm Bunca soruyu.. sevgilimle çok pis kavga ettik, son derece kırgın son derece üzgün son derece yikiğim ama olsun atanınca Bitecek Bütün sıkıntılar.. çekip gidicem ulan ! terkedecem adanayı.. size kalsın Bu memleket, ahanda gidecem valla da Billa da..

kendimi olumlu pekiştirmek istiyorum Bugün yahu.. tam 404 soru çözdüm.. Allahım Bu azim Bana Bu soru sayısının ismi giBi yapişir kalir inşallahhhhhhhhh. üstelik inanılmaz BerBat Bir psikolojiyle çözdüm Bunca soruyu.. sevgilimle çok pis kavga ettik, son derece kırgın son derece üzgün son derece yikiğim ama olsun atanınca Bitecek Bütün sıkıntılar.. çekip gidicem ulan ! terkedecem adanayı.. size kalsın Bu memleket, ahanda gidecem valla da Billa da..

sıkıntın olsa da bu seni hırslandırmış.
sorunların hemen düzelir umarım...........

Sağ ol Canım, Hayırlısı neyse o olsun, Bazen Bir dert Bin Bir güzelliğe vesile olur, en güzel hayatlar Bizlerin olur inşallah..

sonunda yaptığım programa uymaya başladım..
bugün tarih, matematik öyt günüydü..
tarihten konu +6 test (120)
öyt konu +5 test(100)
mat soru tekrarı gibi oldu:27:
ölçmeye e baktım brazcık:61:

selam kızlar bugün oturup tarih çalışıcam inş
ya bi de bişi sorcam siz eğitim derslerini hep beraber mi yürütüyosunuz yoksa birini bitirip diğerine mi geçiosunuz???

selam kızlar bugün oturup tarih çalışıcam inş
ya bi de bişi sorcam siz eğitim derslerini hep beraber mi yürütüyosunuz yoksa birini bitirip diğerine mi geçiosunuz???

slm ben birini bitirip diğerine başlıyorum :68:
hepsi birden zor olur sanırım..

Bugün PROGRAM GELİŞTİRMEYE başlıyorum........... :66:
Olumlu tutum geliştireyim de belki kolayca öğrenirimmmm

kızlar yeni aldığım uzman kariyerin yaprak testlerine başladım da farklı geldi biraz.
sizin de soruları görmenizi istiyorum,üzerine konuşmak istiyorum ama yazmaya üşeniyorum :2:
neyse başlıyım yazabildiğim kadar yazıyım.

1-Ankara'da bundan 200 yıl önce yaşamış 0-18 yaş arası çocuklar ile bugün yaşayanların gelişimleri kıyaslanabilseydi aşağıdakilerden hangisinde farklılık olması beklenirdi?

a)çevreye uyum sağlama ihtiyacı
b)doğuştan dil edinme kapasitesi
c)normal dağılım gösteren zeka düzeyi
d)kız çocuklarının ergenliğe giriş yaşları
e)çocukların yaşamlarının ilk bir yılında çıkardıkları sesler

2-Üniversite öğrencisi Veysel yeni aldığı ayakkabısından sonraları hoşlanmamıştır.Öte yandan da şu anda 8. sınıfta olan kardeşinin birkaç yıl sonra bu ayakkabıları giyebileceğini düşünerek onları bir dolaba kaldırmıştır.
Veysel'in kardeşine yönelik bu ön görüsü aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?
a)olgunlaşma
b)deneyim
c)büyüme
d)biyolojik donanım
e)kritik dönem

3-Bebeklik döneminde anne-babaları ölen çocukların yetişkinliğe dek gelişimlerini muhtelif yönleriyle araştırmak isteyen bir araştırmacı en nitelikli ve güvenilir sonuçları elde edebilmesi için aşağıdaki bilimsel yöntemlerden hangisine başvurmalıdır?

a)gözlem
b)deneysel yöntem
c)kesitsel yöntem
d)görüşme
e)boylamsal yöntem

4-TV'de izlediği bir programda yabancı dil öğreniminin küçük yaşlarda daha kolay olduğunu öğrenen Aysel Hanım,bu konuda hiç bilgisi olmamasına rağmen sözlükten bazı kelimeleri 6 yaşındaki kızına öğretmeye çalışmıştır.Ancak kızı İngilizce sözcüklerin telaffuzunu yanlış öğrendiği için okula başladığında İngilizce dersinde zorlanmıştır.
Buna göre Aysel Hanım öğrenme üzerinde aşağıda verilen faktörlerden hangisini göz ardı etmiştir?

a)transfer
b)güdülenme
c)olgunlaşma
d)hazırbulunuşluk
e)genel uyarılmışlık hali

5-Ahmet Öğretmen,anne ve çocuk arasında geçen bir sorunu öğrencilere canlandırttıktan sonra,onlardan bu durumda kimin haklı,kimin haksız olduğuna ilişkin görüşlerini belirtmelerini istemiştir.
Öğrencilerin sorunla ilgili görüşlerini belirtmeleri,Bilişsel Alan Taksonomisi'nin hangi düzeyinde yer alan bir davranıştır?

a)kavrama
b)uygulama
c)bilgi
d)sentez
e)değerlendirme

6-Öğretmen,Kurtuluş Savaşı Örgütlenme Dönemi konusunu işlerken aşağıdaki soruları sormuştur:
I.Kurtuluş Savaşı Örgütlenme Dönemi'nde sırasıyla hangi olaylar gerçekleşmiştir?
II.Erzurum Kongresi'nin önemi nedir?
III.Sivas Kongresi'nde alınan kararlarınmilli mücadeleye etkileri nelerdir?
Yukarıdaki sorulardan hangisi ya da hangileri Bilişsel Alan Taksonomisi'nin analiz düzeyindedir?

a)yalnız II
b)yalnız III
c)I ve II
d)I ve III
e)II ve III

7- Otomobilin deposunun alacağı benzin miktarı
Borsada bir günde işlem gören para miktarı
Yaprak testler için kullanılan kağıtların kalınlığı
Okulda öğrenim gören öğrenci sayısı
Hasta bir insanın celcius cinsinden vücut sıcaklığı
Yukarıda kullanılan ifadelerden kaç tanesi oran ölçeğindedir?

a)1 b)2 c)3 d)4 e)5

evet bu kadar şimdilik kolay gelsin kızlar :9:

uykusuzluk beni kötü etkiliyo dikkatim dağınık sanırım.
bazı soruları buraya yazarken anladım ama yine de yazdım siz de görün diye :7:

Son düzenleme:
kızlar bende program geliştirmenin yarısındayım kolay gelsin
obgz sıralamışsın soruları bakalım doğrumu bilicem :61:

1-d
2-c
3-e
4-a
5-a
6-d
7- hiç fikrim yok:50: ölçmeye geçmedim

Back