2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

özümleme özümseme asimilasyon Bunlar ayni şeyler.. çocuk kendi kafasındaki şemaya oturtuyosa özümleme yapiyodur.. 2. si Buluş .. 3. sü sürekli pekiştirme.. 4. cü de çok saçma Bi soru Bence ama a şıkkı en yakın geldi..

bir sınav sonucunu değerlendirmek için 1,2,3,4,5 notları kullanılıyor. 30 öğrencinin katıldığı sınavda bu notların her biri en az 2 kere kullanıldığına göre aynı notu alan en çok kaç öğrenci vardır?

22
18
15
12
3
bu sorunun cevabı ne viole A mı? merak ettim:26:

bir sınav sonucunu değerlendirmek için 1,2,3,4,5 notları kullanılıyor. 30 öğrencinin katıldığı sınavda bu notların her biri en az 2 kere kullanıldığına göre aynı notu alan en çok kaç öğrenci vardır?

22
18
15
12
3
bu sorunun cevabı ne viole A mı? merak ettim:26:

evet canım a şıkkı nasıl yaptın?

Tümevarım diyorsa Buluş yoluyla öğretimdir.. çünkü özel durumlardan genel Bir duruma ulaşilir.. Genellemelere varılır.. Bir de diğer ipucu "merak" kelimesi.. eğer çocukta merak uyandiriyosak Buluş (keşfetme) yöntemini kullanıyoruzdur..

evet canım a şıkkı nasıl yaptın?

1 2 3 4 5 notlarının her birinin en az 2 kere kullanılması şartıyla diyo bu yüzden hepsini 2 kere kullanırsak 5*2=10 tane öğrenci puanı belirlenmiş olur, geriye 20 öğrenci puanı kaldı 20si de aynı notu alabilir, önceden de bir notu 2 öğrenci almıştı. 20+2=22. anlatabildim umarım:26:

tuşa basılmasının sonucu olarak ödev siliniyo, yani öğrenci için iyi olan bir durum ortadan kalkıyo bu yüzden 2.tip cezadır diye düşündüm ben

başkası tarafından verilince 2. tür ceza oluyodu demi heralde bilgisyar sildiği için 2. tür ceza oldu ben de böyle düşündüm o yüzden olumsuz pekiştireç değil demi?

Son düzenleme:
başkası tarafından verilince 2. tür ceza oluyodu demi heralde bilgisyar sildiği için 2. tür ceza oldu ben de böyle düşündüm o yüzden olumsuz pekiştireç değil demi?

hım başkası tarafından mı emin değilim sanırım ama mantıklı geldi, silinen ödev de olumsuz pekiştireç evet, davranış sonucu ortadan kalkan ''şey'' olduğu için, ay çok karışık bunlar:1:

ayarlayıcı rehberlikle eğitsel rehberlik arasındaki fark nedir kızlar biliyo musunuz?

ayarlayıcı rehberlik öğrenci dışında gelişir çoğunlukla, bu hizmet sayesinde öğrenci ile ilgili, öğrenci yararına olan düzenlemeler yapılır öğrenci bu durumda aktif değildir, yani onun dışında onun için iyileştirici düzenlemeler yapılır, eğitsel rehberlikte ise anahtar kelime ''başarı''dır. öğrenci başarısı artırılmak istenir direkt olarak öğrenci aktiftir, zamanını verimli kullanma vb yardımlar sağlanır.

ayarlayıcı rehberlik öğrenci dışında gelişir çoğunlukla, bu hizmet sayesinde öğrenci ile ilgili, öğrenci yararına olan düzenlemeler yapılır öğrenci bu durumda aktif değildir, yani onun dışında onun için iyileştirici düzenlemeler yapılır, eğitsel rehberlikte ise anahtar kelime ''başarı''dır. öğrenci başarısı artırılmak istenir direkt olarak öğrenci aktiftir, zamanını verimli kullanma vb yardımlar sağlanır.

o zaman bir sorum var :23:

okullarda başarıyı engelleyen etmenleri ortadan kaldırmak ve öğrenmeyi kolaylaştıran rehberlik etkinlikleri ve programları hazırlamak rehberliğin hangi işlevi ile ilişkilidir?
ayarlayıcı rehberlik mi
eğitsel rehberlik mi?
:82:

heheh evet ayarlayıcı canım ben de anladım şimdi sayende :24: teşekkür ederim senin bölüm neydi bu arada sorucam hep unutuyorum benim sınıf öğretmenliği

çok sevindim canım rica ederim:16: benim tarih çok puan lazım çok:61: heleki ağostosta 10bin olursa:37:

aynen öyle söylentiler var ama inşallah bu sefer atanırız ben 26yı da açıcam bu sefer neresi olursa gidicem zaten 1 sene sonra eş durumundan gelirim 1 sene de askerlik gibi olur işte.. sizin kaçla kapatıyo tarih?

Son düzenleme:
aynen öyle söylentiler var ama inşallah bu sefer atanırız ben 26yı da açıcam bu sefer neresi olursa gidicem zaten 1 sene sonra eş durumundan gelirim 1 sene de askerlik gibi olur işte.. sizin kaçla kapatıyo tarih?

inşallah atanırız, ben bu yıl formasyonla uğraştığım için pek de istediğim gibi çalışamadım ama eh işte.. umarım atanırız:31: ilk kez giricem kpssye ama bi daha çalışmayı gözüm almıyo şimdiden çok sıkıldım o yüzden ben de yer seçmem diye düşünüyorum, aynen eş durumuna güveniyorum uzak bi yer olursa hemen bascaz nikahı:60: ek atamada 79da kaldı ama normalde 80.3te kaldı:18: biraz da batı olsun dersek bi 83-84 lazım:18: şu vatandaşlık olmasa:47: tarihçi olmama rağmen hiç sevmiorum:47: az zaman kaldı ne yapıcamı şaşırdım artık:27: sizin atamalar nasıl?

bizim 75 de kaldı en son ama batı istersem 85 i geçmem lazım.. ben 2.ye giriyorum geçen sene düğün falan bi de ev aldık taşındık pek çalışamamıştım bu sene çalıştım ama bakalım nasıl olucak kesin atanıcam dersem 80-85 almam lazım şu anki netlerimle anca 80i buluyorum tarih çok fena çalıştım o kadar yine yapamıyorum genel kültür 35 anca çıkıyo genel yetenek 50-55 arası oluyo napmam lazım bi tarihçi olarak bana akıl ver 40 yapmam lazım genel kültürü

öncelikle hayırlı olsun mutluluklar dilerim:16: tarih sıkıntılı gerçekten, tarihte ezber sayılabilecek belli konular var işte orta asya falan onları aten bir hafta kala oturup ezberlersin, ama atatürk ilkleri ve milli mücadele dönemi çok çıkıyo bunları çok iyi bilsen bile netin bayağı bi yükselir. bunları da parça parça çalışma nacizane tavsiyem hepsinin arasında bağlantı kurarak çalış, neden sonuç gibi düşün, bir de kronolojik sıra çok önemli, düşüren sorular genelde kronolojik sıradan oluyo, bi soru veriyo mesela sırasını bilirsen direkt 2-3 şık eleniyo zaten. demem o ki tarihlerini bilmesen bile hangisinin önce-sonra olduğunu bil yeter. bir de sen normalde nasıl çalışırsın? mesela bazı insanlar yazarak çalışır ben asla yapamam:3: sen de yazarak çalışıyosan tarihi de küçük notlar alarak çalışabilirsin. soruların çoğu da genelde yorum odaklı oluyo, sadece soruda verileni dikkate almak önemli:16:

Back
X