2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

akıl akıldan üstündür bak :) benim fark etmediklerimi fark etmişsin bende de oturdu şimdi :) teşekkür ederim cnm Alah gönlüne göre versin

Canım benim rica ederim.
Ne güzel dua etmişsin amin inşallah hepimizin gönlüne göre versin.
Ben de açıklamaların için teşekkür ederim.

Canım benim rica ederim.
Ne güzel dua etmişsin amin inşallah hepimizin gönlüne göre versin.
Ben de açıklamaların için teşekkür ederim.

ben de öğrenmiş oluyorum böylece :) aminn

- hangisi bir öğretmenin yazılı yoklama uygulamasının gerekçesi olamaz?
a) hedef davranışları temsil gücü yüksek ölçme yapmak istemesi
b)öğrencilerin bilgilerini uygulama becerilerini belirlemek istemesi
c)bilişsel alanın sentez düzeyini ölçmeyi amaçlaması

- uygulanan test, bir sınıftaki öğrencileri başarılarına göre doğru bir şekilde sıralayabiliyorsa, bu test için hangisi kesin olarak söylenebilir?

a) güvenilir ve kullanışlı olduğu
b) geçerli ve kullanışlı olduğu
c)güvenilir kullanışlı ve geçerli olduğu

bunu nasıl ayırıcaz:37:

- yapılan bir ölçme işlemindeki güvenirlik derecesi düşükse;

I- tesadüfi hata yüksektir
II-sabit hata yüksektir
III-sistematik hata yüksektir
IV-öğrencinin öğrenme düzeyi düşüktür

hangileri söylenebilir?

ben de öğrenmiş oluyorum böylece :) aminn

- hangisi bir öğretmenin yazılı yoklama uygulamasının gerekçesi olamaz?
a) hedef davranışları temsil gücü yüksek ölçme yapmak istemesi
b)öğrencilerin bilgilerini uygulama becerilerini belirlemek istemesi
c)bilişsel alanın sentez düzeyini ölçmeyi amaçlaması

A diyorum çünkü yazılı yoklamada çok soru soramayız dolayısıyla kapsam geçerliği yani hedefleri temsil gücü düşüktür.
Bilmiş bilmiş açıkladım ama doğrudur inşallah..

- uygulanan test, bir sınıftaki öğrencileri başarılarına göre doğru bir şekilde sıralayabiliyorsa, bu test için hangisi kesin olarak söylenebilir?

a) güvenilir ve kullanışlı olduğu
b) geçerli ve kullanışlı olduğu
c)güvenilir kullanışlı ve geçerli olduğu

bunu nasıl ayırıcaz:37:

Bu da A bence çünkü testin amaca uygunluğunu ifade etmiyor sadece doğru bir şekilde sıralamasından bahsediyor o yüzden güvenilir ve kullanışlıdır diyorum.

A diyorum çünkü yazılı yoklamada çok soru soramayız dolayısıyla kapsam geçerliği yani hedefleri temsil gücü düşüktür.
Bilmiş bilmiş açıkladım ama doğrudur inşallah..

Bu da A bence çünkü testin amaca uygunluğunu ifade etmiyor sadece doğru bir şekilde sıralamasından bahsediyor o yüzden güvenilir ve kullanışlıdır diyorum.

tebrik ediyorum ikisi de doğru:3:
ama benim kafama şu da takıldı yazılı yoklamalar öğrencilerin bilgilerini uygulama becerilerini nasıl belirliycek?

Son düzenleme:
Hepinize teşekkür ederim kızlar, tereddütlerimi giderdiniz.
Firarperest matematik sorusunu ne güzel çözmüşsün, çok makbule geçti gerçekten. Böyle 3lü verilen olduğunda hep uygulayabilir miyiz bu yolu?

tebrik ediyorum ikisi de doğru:3:
ama benim kafama şu da takıldı yazılı yoklamalar öğrencilerin bilgilerini uygulama becerilerini nasıl belirliycek?

olabilir valla :) sen ölçme değerlendirmeyi yemiş yutmuşsun söyliyim sana:64:

Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam :9: Teşekkür ederim valla..
Sınava az kaldı ya yaptığım her yanlış moralimi bozuyo her doğru da mutlu ediyo..

Şimdi uygulama derken düşün ki çocuk kompoziyonun nasıl yazılacağını öğrendi öğretmen sınavda kompozisyon sordu çocuk da bilgisini kullanarak yazar öyle değil mi?
Ya da matematikten üçgenin alan formülünü öğrendi öğretmen sorduğunda bilgisini kullanarak hesaplayabilir di mi?
Böyle düşündüm ben.
Ama yazılı yoklama deyince kesin olarak bilmen gereken iki şey var bence:
1-Üst düzey davranışları ölçmesi.
2-Az soru sorulduğu için kapsam geçerliğinin düşük olması.

1-b olması lazımm
2-etkilemez :40:

evet canım ikisi de doğru açıklayabilir misin?

bir de güvenilirliği sadece tesadüfi hata etkiliyor çünkü kimi ne kadar etkilediğini bilemiyoruz mesela gürültü sınavda seni etkiler beni etkilemez bu yüzden güvenilirlik düşer bilmem anlatabildim mi? diğerleri geçerliliği etkiliyor canım

Bütün kızlar toplandık toplandık:74::66:
İyi denk gelmişiz doğrusu.
Ya kızlar 2013 Akdeniz oyunları nerede yapılacak?

Hepinize teşekkür ederim kızlar, tereddütlerimi giderdiniz.
Firarperest matematik sorusunu ne güzel çözmüşsün, çok makbule geçti gerçekten. Böyle 3lü verilen olduğunda hep uygulayabilir miyiz bu yolu?

Canım o soruyu ben değil emrivaki çözmüş çok da güzel çözmüş sağolsun :nazar:

bir de güvenilirliği sadece tesadüfi hata etkiliyor çünkü kimi ne kadar etkilediğini bilemiyoruz mesela gürültü sınavda seni etkiler beni etkilemez bu yüzden güvenilirlik düşer bilmem anlatabildim mi? diğerleri geçerliliği etkiliyor canım

Evet temmuziki güvenirlik sadece tesadüfi hatadan etkilenir.
Geçerlik ise sabit ve sistematik hatadan etkilenir öncelikle.
Dolaylı olarak da tesadüfi hatadan etkileniyor,tesadüfi hata güvenirliği düşürdüğü için.

Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam :9: Teşekkür ederim valla..
Sınava az kaldı ya yaptığım her yanlış moralimi bozuyo her doğru da mutlu ediyo..

Şimdi uygulama derken düşün ki çocuk kompoziyonun nasıl yazılacağını öğrendi öğretmen sınavda kompozisyon sordu çocuk da bilgisini kullanarak yazar öyle değil mi?
Ya da matematikten üçgenin alan formülünü öğrendi öğretmen sorduğunda bilgisini kullanarak hesaplayabilir di mi?
Böyle düşündüm ben.
Ama yazılı yoklama deyince kesin olarak bilmen gereken iki şey var bence:
1-Üst düzey davranışları ölçmesi.
2-Az soru sorulduğu için kapsam geçerliğinin düşük olması.

senin adına sevindim :)
açıklaman için sağol, anladım baya oturdu:40:

Sizi bulmuşken sorularımı sorayım

Bir başarı testinde yer alan maddelerin tümünün iç tutarlığının yüksek olması nasıl bir problem oluşturur?
A) testin güçlüğü artar.
b) testin kapsamı daralır
c) şans başarısı artar
d) test puanları ranjı artar.
e) test ounlarının güvenirliği düşer

evet canım ikisi de doğru açıklayabilir misin?

1. soruda kedi için yemek kabı koşullu uyarıcı oluyor. bunu daha önceden öğrenmiş. bu yüzden klasik koşullanmadır
2- bir sınavın hazırlanması ve puanlanmasının kolay olması güvenilirliği etkiler mi etkilemez mi?
bu kullanışlılıkla ilgili bir şey bu yüzden güvenirliği etkilemez.
açıklaman için tşk ederim anladım cnm

Sizi bulmuşken sorularımı sorayım

Bir başarı testinde yer alan maddelerin tümünün iç tutarlığının yüksek olması nasıl bir problem oluşturur?
A) testin güçlüğü artar.
b) testin kapsamı daralır
c) şans başarısı artar
d) test puanları ranjı artar.
e) test ounlarının güvenirliği düşer

B olabilir mi? :26:

Bir grup öğrencinin Türkçe dersinden elde ettikleri ham punlar standartlaştırılarak z puanlarına dönüştürülüyor. Dönem sonu geldiğinde ise not vermeyi kolaylaştırması açısından T puanlarına dönüştürülüyor. T puanına yapılan dönüştürmede hata yapılıp yapılmadığını belirlemek için z ve t puanlarına ilşkin korelasyon katsayısı hesaplanıyor.
Hesaplanan korelasyon katsayısıyla ilgili hangi yorum doğrudur?

a) negatif ve düşük
b) negatif ve orta düzeyde
c) sıfır civarında
d) pozitif ve orta düzeyde
e) pozitif ve yüksek

Back
X