2011 Mart Anneleri İhtiyaç Listesi...

evet hastane çantalarımıza neler koymamız lazım bilen tecrübeli anneler yardımcı olurlarsa ne güzel olur

kızlar ev tipi anakucağı alacak mısınız bebişinize.

Sürekli yatakta mı yatacak ilk zamanlar ????? Uyanık olduğu zamanlarda yanıma almak istediğimde ne yapacağım?

Haftalardır netten bakıyorum titreşimli anakucaklarından çok memnun olanlar var, bir de salıncaklar var tabi. Onu da çoğu kişi övüyor fakat en fazla 9kg taşıyor yani en fazla 1.5 yaşına kadar kullanılabilirmiş ve ortalama 200-300tl.

bende aldım bişeyler daha tam cinsiyetini öğrenemedik o yüzden beyaz gri yeşil şeyler aldım.
hastane çantasına gelince ben ilk doğumda bebek için almıştım çoğu şeyi ama 3 gün kalmama rağmen
pek kullanmam gerekmedi benim çok ihtiyaçlarım oldu sizde ona göre ayarlarsınız ihtiyaçlarınızı.şimdi
bebek için:
2 hastane çıkış seti yeterli
bir paket yeni doğan bebek bezi çok lazım oluyo çünkü çok kaka yapıyo
doğum zamanlarımız kışa denk geldiği için bebeğe kışlık tulum hastaneden çıkarken üşümesinler.
penye şapka,çorap.patik,örgü yelek
aklıma şimdilik bunlar geliyo
anne için:
2 pijama takımı,
2 eşorfman takımı
1 sabahlık
emzirme sütyeni
2-3 paket gece için olanlarda ped
sıcak tutacak çorap,patik
olmazsa olmazımız kırmızı kurdale:1:
hastaneden çıkarken giymek için günlük rahat kıyafet hamilelik pantolonunuz çok iyi olur çünkü karnımız
şiş olacağı için rahat oluyo(hiç hoş olmuyo sanki hastalıklı gibi gecelikle sabahlıkla eve gidiyorlar ya
sinir oluyorum:19::20:)
odada banyo varsa duş almak isterseniz şampuan,duş kremi,lif,küçük saç kurutucu
çantanızı hazırladığınız zamana göre yiyecekte koyabilirsiniz tarihleri geçmeyecek meyve suyu bisküvi vs.
makyaj malzemeleride alabiliriz bi kalem maskara hafif bi ruj allık falan
mp3de dinleyebiliriz doğum sırasında dinlenmek için rahatlatıcı müzikler yükleyin
kağıt kalem alın belki yazı yazmak istersiniz :9:hiç belli olmaz rahatlarsınız
3 tane hurma doğumu kolaylaştırmak için
dua kitapları alabilirsiniz özellikle doğum kolaylaştırıcı duaları toplayıp okumak faydalı olur.
şimdilik aklıma gelenleri yazdım inşallah faydalı olur

kızlar ev tipi anakucağı alacak mısınız bebişinize.

Sürekli yatakta mı yatacak ilk zamanlar ????? Uyanık olduğu zamanlarda yanıma almak istediğimde ne yapacağım?

Haftalardır netten bakıyorum titreşimli anakucaklarından çok memnun olanlar var, bir de salıncaklar var tabi. Onu da çoğu kişi övüyor fakat en fazla 9kg taşıyor yani en fazla 1.5 yaşına kadar kullanılabilirmiş ve ortalama 200-300tl.
boş ver canım kucağa alışıyo keratalar sonrada olan bize oluyo hep kucak hep kucak
ben norveçte yaşıyorum dışarı çıktığımda bebekler beşiğin içinde kendilerini yırtsada anneleri almıyo kucağına konuşuyorlar bişeyler anlatıyorlar onu sakinleştirmeye çalışıyorlarki sonradan her istediklerinin olamayacağını öğrensinler.burada öncelik annenin önce anne rahatlıycak karnı doyacak sonra bebekle ilgilenecek :30:ben yavrumu doyurmadan onun gönlünü yapmadan lokma geçmez beee boğazımdan
her milletin yöntemi başka:1:

boş ver canım kucağa alışıyo keratalar sonrada olan bize oluyo hep kucak hep kucak
ben norveçte yaşıyorum dışarı çıktığımda bebekler beşiğin içinde kendilerini yırtsada anneleri almıyo kucağına konuşuyorlar bişeyler anlatıyorlar onu sakinleştirmeye çalışıyorlarki sonradan her istediklerinin olamayacağını öğrensinler.burada öncelik annenin önce anne rahatlıycak karnı doyacak sonra bebekle ilgilenecek :30:ben yavrumu doyurmadan onun gönlünü yapmadan lokma geçmez beee boğazımdan
her milletin yöntemi başka:1:
Öncelikle listendeki bazı şeyleri çok sevdim =) Ruj allık göz kalemi.. BUnlar benim kesinlikle yanıma alacağım şeyler çünkü :12:

Ben de oğlum kucağa alışsın istemiyorum hiç. Anakucağı bu anlamda işime yarar diye düşünmüştüm aslında. İlk zamanlar kullanabileceğim salıncaklar pahalı geldi bana, 1 yıl kullanacağı bir şeye 300tl vermek istemiyorum ama ana kucaklarının fiyatı daha iyi. Offf kararsız kaldım işte alsam mı almasam mı diye düşünüp duruyorum :37:

Kızlar ben 2010 Mart(Gerçi kızım 22 şubatta geldi ama) annesiyim.Sizleri okudum geçen sene ki heyecanım aklıma geldi.Ne alacağımı ne yapacağımı bilmeden forumları okuyup duruyordum ben de.Şmdi aklıma geldiğince size alınması gerekenleri söyleyeyim.

Öncelikle ev tipi anakucaklarından mutlaka alın derim.Zira bebekler 6 aydan sonra oturmaya başlıyorlar.Bebekleri oturana kadar bunlarda tutuyorsun uyutuyorsun.Ayrıca bebeğin güvenliği için de arabada kullanılan ana kucaklarından da alın.Ben chicconun travel for me setini almıştım.4 lü.İyi bir set ama o kadar parayı verdiğime değdimi halen karar verebilmiş değilim.Zira daha sonra da baston puset aldım.Araba için ana kucağı olarak ben isofiksli maxi cosi tavsiye ederim.Zira bu isofiksi bebiş 9 aylık olunca alacağınız oto koltuğunda da kullanabiliyorsunuz.Anlayacağınız isofikse ayrıca para vermiyorsunuz.

Kıyafet olarak da mothercare den mutlaka kendinden eldivenli tulumlardan alın derim.Bebekler eldiven takmayı sevmiyor ya da eldivenler düşüp duruyor.Bu kendinden eldivenli tulumlar çok rahat oluyor.Bebiklere mutlaka çıtçıtlı body giydireceksiniz zira bu şekilde beli açılmıyor.Bu bodyleri de uzun kollu alın derim.Sizin bebikler kış bebeği olacak .O yüzden 3-4 tane uzun kollu (0-3 aylık)body alın.Bu onları nisan a kadar idare eder.Nisandan sonra da biz zıbın üzerine kısa kollu body yada uzun kollu body giydiriyorduk.Kıyafetleri genelde 3-6 ay alın zira bebikler çok çabuk büyüyorlar.Sonra bebeğimle alırım diye düşünmeyin zira bazen buna fırsatınız olmuyor.Mutlaka sıcak su torbası alın .Rezene çayı alın gaz için.Bol bol penye ve kışlık battaniye alın.Bebeği hastaneden çıkarmak için fermuarlı yada çıtçıtlı battaniyeler oluyor.Onlarda çok rahat oluyor.Geçen sana eltim zeylanddan almıştı o tür battaniyelerden.Kışı kızım o battaniyenin içerisnde geçirdi.Bebekler en çok ısıyı başlarından kaybeder , o yüzden şapka şart özellikle de geceleri penye şapka alın bebiklere.

Emzik mutlaka bulundurun.Bebekler emme iç güdülerini tatmn etmek için sürekli emmek istiyorlar.Emzik almayınca da siiz emzik yerine kullanıyorlar.Ben 10 günlükken emzik verdim.Bizi çok rahatlattı bu emzik.7 aylık olunca da kendiliğinden bıraktı emziği.O yüzden emzik ileride bağımlılık yapar diye endişe etmeyin.Emzik olarak da aventi kullandık biz.

Biberon gaz yapmayan dr. browns lardan alın.Etkili oluyormuş.Mutlaka 1 kutu her ihtimale karşı mama bulundurun.Ama emzrmenin önemine de inanın.Bebeği emzirmek isteyin.Bazı annelerin yapısı nedeniyle sütü gelmeyebiliyor.Bu çok normal ama bunun dışında siz emzirmek istedikçe süt oluyor.Bu işte istemek sabretmek çok önemli.:Bebeğin emmesinin hem anneye ve hem de çocuğa faydasını mutlaka okuyon ve kafanıza yerleştirin.Bu konu çok önemli.Bu yüzden süt olması için humana still alın.Bundan günde 3 kez içebiliyorsunuz.Süt düzenini oturtana kadar sürekli bundan için.Ayrıca bulgur , ayva kompostosı , incir kompostosu,marul8aklıma bunlar geldi) sütü arttırıyor.Bir de bol bol uyku , stresten uzak durmak.Eşinizle doğumdan önce bu konuyu konuşun.Zira doğum sonrası insan ister istemez çok bunalıyor.Zira çok kolay olmayan yeni bir hayatla karşılaşıyorsun.Yeni sorumluluklar başlıyor.Korkuyorsun size verilen emanete iyi bakamamaktan.İster istemez depresyona giriyorsun.

Ayrıca En azından ilk 2-3 ay gaz yapıcı yiyecekler yemeyin.Bebeğin bağırsakları ancak oturuyor.Gaz yapan yiyecekler:Bakliyatlar, soğan , ıspanak , portakal.Aklımda bunlar kalmış.

Bebeğin Banyosu için de yumuşak bir havlu ve onun içerisine mermerşah(ismi böyle bir şeydi)dan yapılmış havlu büyüklüğünde kumaş yaptırıyorsun.Bebeğin canı acımasın diye.Malum ciltleri çok hassas oluyor.Banyo için bebek küveti , kova , maşraba , file (ilk zamanlar) alıyorsun.İlerleyen zamanlarda bebeğin vücudu suya değsin diye e- bebektan küvetin altıba yapıştırılan ve suya deyince içinde ki şeylerin kabardığı$(bu nedenle bebeği yüksek tutuyor) bir şey almıştık.Çok kullanışlıydı.İsmi ne bilmiyorum.Banya Suyunun sıcaklığı 37-38 arasında oluyor biz banyo ve oda termometresi de almıştık.Oda sıcaklığı 22-23 derece olması gerekiyor.Daha sıcakta bebekler bunalıyor.Çok huysuzluk yapıyorlar.Kıyafet olarak da sizin giydiğiniizn 1 fazlasını giydireceksiniz unutmayın.Aklıma geldikçe bildiklerim ve dr. söylediklerini de paylaşıyorum siiznle.Bir de benbk ilk bir ay 2 saate bir beslenicek.Geceleri saat kurulup uyandırılacak bebiş.Aksi halde sarılık oluyorlar ve şekerleri düşüyor.Şekerleri düştükçede uyyuyorlar.KIsır döngü yani.Bu yüzden şimdi bol bol uyuyun ileride uyuyamıyorsunuz.

Annelere gelince ben hamileliğim sırasında da emzirme atleti ve hamile külotu kullandım.Çok rahat ettim.Geniş oluyorlar.O yüzden şimdiden kullanmaya başlayın bunları.Emzirme sütyeni bence çok gerekli değiz zira emzirme atletinin üstüde emzirme sütyeni gibi.Zaten doğumdan sonra 2-3 ay çalışmıyorsun.Evde de atlet kullanıyorsun.Süt sağma makinesini ben doğumdan önce almıştım.Ameda çift hazneli olandan almıştım.Ben memnun kaldım.Her 2 göğsü birden sağabiliyorsun.Tavsiye ederim.

Ayrıca ben sezeryan oldum.O yüzden gecelik giydim hastanede .Pijama giymedim dikiş yerlerim acır diye.İççamaşırı götürün bir de bol bol.Benim doğum sonrası içim aktı çok kanamam oldu.iç çamaşırı yetmedi.Ped olarak da hasta bezlerinden götürün.Onlar ancak paklıyor insanı.Ben doğumu memorialda yaptım.Çok memnun kaldım.Bebek gibi ilgilendiler benimle.Beni yıkadılar.Hastanenin havluları vardı ama ben kendi götürdüklerimi kullandım.O yüzden havlu da götürülebilir hastaneye.Şİmdilik aklıma gelen bunlar kızlra.

Bu konuda 2009 ve 2010 mart annelerinden de destek alırsanız gerekli şeyleri alısınız bebeiklere ve kendinize.Ben de aklıma geldikçe yazarım.

toprak, süper bir paylaşım olmuş....aslında ihtiyacımız olan şey tam olarak da bu, tecrübeli bir anneden gerçek anlamda neye ihtiyacımız olup olmadığı, yoksa bisürrü liste bisürrü yerde var....çok teşekkür ederizzzz...

Bir şey değil kızlar.Aklıma geldikçe yine yazarım.Ama 2009 ve 2010 annelerinin topiğine yazarak yardımda alın onlardan.Bir de annelik çok zor ama çok güzel bir duygu.Tarifi yapılamaycak kadar güzel bir duygu.Hamileyken de çok güzel şeyler hissediyorsun ama kucağına alınca çok daha farklı ve güzel şeyler yaşıyorsun.
Ben epidural sezeryanla bebeğimi doğurdum.O yüzden eşim de doğuma girdi.Bu kararın eşimin ve benim hayatta aldığımız en doğru kararlardan biri olduğunu düşünüyoruz.Eşim benim hayatımda yaşadığım en önemli tecrübelerden biriydi diyor doğum için.Ve kızına deliler gibi aşık.O yüzden bence siz de eşinizin doğuma girmesi olayını değerlendirin derim.Bir de ayarlayabilirseniz doğum fotoğrafçısı ayarlayın.O fotoğraflarda çok güzel bir hatıra oluyor.Şimdilik kendinize çok iyi bakın...

Bir şey değil kızlar.Aklıma geldikçe yine yazarım.Ama 2009 ve 2010 annelerinin topiğine yazarak yardımda alın onlardan.Bir de annelik çok zor ama çok güzel bir duygu.Tarifi yapılamaycak kadar güzel bir duygu.Hamileyken de çok güzel şeyler hissediyorsun ama kucağına alınca çok daha farklı ve güzel şeyler yaşıyorsun.
Ben epidural sezeryanla bebeğimi doğurdum.O yüzden eşim de doğuma girdi.Bu kararın eşimin ve benim hayatta aldığımız en doğru kararlardan biri olduğunu düşünüyoruz.Eşim benim hayatımda yaşadığım en önemli tecrübelerden biriydi diyor doğum için.Ve kızına deliler gibi aşık.O yüzden bence siz de eşinizin doğuma girmesi olayını değerlendirin derim.Bir de ayarlayabilirseniz doğum fotoğrafçısı ayarlayın.O fotoğraflarda çok güzel bir hatıra oluyor.Şimdilik kendinize çok iyi bakın...

ayyy ne güzel yazmışsın Toprak bir solukta okudum yazdıklarını. Bebişinle,eşinle,sevdiklerinle ağlıklı bir ömür diliyorum canım vee teşekkürler paylaşımın için:16:

Back
X