2011 Mart Annelerinin Gaz Sorunu Olan Bebişleri

firstNimbus

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
4.116
13
683
46
sanırım bu gaz bir başlayınca 3-4 aylık olana kadar bize musallat oluyormuş kızlar.bende buradan gazı gidermek adına bildiklerimizi paylaşalım,birbirimize destek olalım dedim.çokkk dertliyim bu konuda çünkü.....

sevgili mart annişi yeni topik açmışsın. uğramıyorsunuz eski topiğimize :)))))))))))))))))))))))))
canım, benim bebişime kavuşmama daha 2 gün var. dilerim gaz problemine bir çözüm bulursun.

ben ekim annesiyim oglum 5 aylık gaz içn en iyi gelen annenin ayvayı cekirdekleriyle kaynatıp içmesi hemde sütü bolaştırıyo hemde bebeğe vereceğimiz suyu kaynatırke 5-6 ayva cekirdeği atarsanız onada iyi gelio ilaç vermeyin bebeklerinize yazık gece banyo yaptırıp masaj yapmakta cok iyi geliyo ben gece yıkıodum sac kurutma makinasını tutuyodu eşim hafif ısınıyodu ve bebe yagıyla masaj cok iii geliyodu

slm canım bende 2009 mart annesiyim. Konuyu okuyunca yazmadan gecemedim bende gaz dan cok cektim. Humana kimyonlu rezene cayı alıp gunde 2 bardak tuketebilirsiniz. Gaz problemine iyi gelmesinin yanında sutu de arttırıyor. Ayrıca agzınızda çörek otu cigneyin gaza birebir. Bebek gaz sancısından agladıgı sırada havlu ısıtıp karnına koyun rahatlıycaktır. İlk 2 ay cok zor arkadaslar hele birde yanlızsanız.. Allah yardımcınız olsun

sevgili mart annişi yeni topik açmışsın. uğramıyorsunuz eski topiğimize :)))))))))))))))))))))))))
canım, benim bebişime kavuşmama daha 2 gün var. dilerim gaz problemine bir çözüm bulursun.
sevgili mart annişi adayı
bende çok istiyorum eskisi kadar uğramayı ammmaaa yahya paşadan fırsat bulmak bu ara çok zor.inşallah senin bebeğin bu problemi yaşamaz syble cığım.umarım bu topiğe selam vermeğe uğrarsın sadece

bu tariflerinizi de deneyeceğim çok teşekkür ederim.

Allahtan yanlız değilim thanderc yoksa gerçekten çok çok zor olurdu.neyseki şimdilik annem yanımda.dediklerinin hepsini uygulamış bulunmaktayım.bazen iyi geliyor bazen işe yaramıyor.böyle böyle biz 3 ayı dolduracağız sanırım

bu derde fayda yok:))büyük oğlumda 2.5 ay çektik..denemediğim hiçbişey kalmadı..şimdi deniz'dede var ama abisi kadar değil..sanırım benden kaynaklanıyor..benden ona geçiyor olmalı..umarım kolay atlatırız,çocuk tam uyuyacak başlıyor ağlamaya ayaklarını çeke çeke çok zor

selam kizlar benim oglumda ayni dertten muzdarip.Ben yediklerime dikkat ediyorum ama yinede oluyor.bazen hic aglamiyor bazende hic susturamiyorum.buzuki orhanin kolik cdsini siddetle tavsiye ederim bununla susturabiliyorum biraz oglumu

Emzirdikten hemen sonra gazını çıkartmaya uğraşıyorum ama başaramıyorum annem ve kayınvalidem yardım etmese sanırım çok daha fazla zorlanırım..Sezaryan ile doğum yapınca hemen herşeyi yapamıyorsun..Rabbim yardımcımız olur inş. ben rezene içiyorum bir de ilaç aldık adını hatırlamıyorum mutafağa gitmeye üşeniyorum =))) DÜn ondan verdim rahatladı oğluşum..

gaz gaz gaaaaz en zoru bu işte :26: bende günde bir bardak rezene çayı içiyorum baharatlı şeyler yemiyorum ama gaz oldummu oluyo naparsak yapalım :26: ben kızıma eczaneden gaz için ilaç aldım ve faydasını gördüm çok şükür eczacı arkadaşım onunda bebeği olduğu için kendi bebeğine kullandığı damlayı verdi...adı ZİNCO bitkiselmiş...günde 3kez veriyom 4 damla ağızdan.onu içince rahatlıyo Allaha şükür tavsiye ederim arkadaşlar.
ama bazı bebeklerede ne verirsen ver hiç etkisi olmuyo malesef.

benim oğlum çok gazlıydı ne ilaçlar verdik özel yapma ilaçlar hiç işe yaramadılar öyle çektik gaz sancılarnı...Allah hepimizin yardımcısı olsun. Allah beterinden korusun bebişlerimizi.bunlarda geçicek

bizim bebiş emerken çıkarıyorşuana kadar rahattık gazlı bir bebekmiş ama kolay çıkarıyormuş annem böyle diyor tecrube nede olsa:26::26:

Kızlar foruma giremez oldum. Kızım 2 gün öncesine kadar gece 11'den sabah 8 kadar hiç uyumuyordu. Gaz sancısı ve geceyi gündüz yapmıştı. Gündüzleri ise ne yaparsam yapayım uyandıramıyordum. Zorla emiyordu. Bende haliyle gündüzleri uyuyordum. 2 gündür ise tam tersine döndü. Bugün sabah 6'dan akşam 6'ya kadar hiiiç uyumadı. Sürekli mızmızlandı. Sürekli emmek istedi. Sütüm de yeterli olmadığından 5 dk bir meme verdim. Kollarım ağrıyor artık. Gaz sancısı da çok oluyor. Tam dalacak. Ayaklarını karnına çekerek mızmızlanmaya başlıyor. Gazını da çıkarmada başarız oluyoruz. Doktor zinco diye bir ilaç verdi ama daha vermedim. Olmadı deneyeceğim artık. Allah yardımcımız olsun. Birde kızlar Duru'nun yüzünde sivilce oldu. Bazı bebeklerde olurmuş. Ama ben çok üzüldüm. Sizde de varmı böyle kırmızı nokta nokta sivilceler?

benim oğlumda oldu canım hatta sanki içinde iltihap var giibi sıkıca çıkıcak dün doktora gittik dediğin gibi bazı bebeklerde olurmuş ismini söyledi yabancı bişeydi ama unuttum bizim şuanda yıkanamadığından olmuş göbeği düşmedi yaa yıkamayın dedi doktor ilaç var eğer az olsaydı verirdim dedi ancak silceksiniz dedi

bi pırtttlatmak bukdar zor mu oluyor ya...bugece çok ağladı,gözünden yaş akıyor artık yapmadığım kalmadı ama faydasız sonunda 1saat sonra dindi..o an insan ne yapacağını bilemiyor..bende metzil almıştım ama pek işe yaramıyor,zinkoyu deneyeyim olmazsa:18:

gaz sancımızı gidermek adına şuana kadar denediklerim;
önce metsil ile başladık(çocuk doktorumuz onu yazdı reçeteye) yahyamda işe yaramadı ama birçok kişide yaradığını biliyorum.sonra aile hekimimiz altına mutlaka yün yatak koyun ve gazı varken exrta sıcak tutun dedi.bu formül biraz işe yarıyor ama isilik döktü yavrum boyunlarındasonra bir çay kaşığı razeneyi denedik hiçççç fayda etmedisonra ıhlamur verdik bazen işe yarıyor:44:daha sonra bir çocuk uzmanı arkadaşıma doğal bir reçete yazmış onu yaptık midesini bozduk paşamın 2 saat durdu durdu kustu bitanem
bu arada ayak masajı,karın masajı ve bilimum masajlarıda uygulamaktayım
sırada hiç ilaçlara başlamak istemesemde önce zinco oda işe yaramazsa omx var.bakalım yaşayıp göreceğiz hangisi derdimize derman olacak....

bir bebek sabah 11'den akşam 7'ye kadar uyumazmı ya?:26:Yeni uyuttum bir meme sonra pıtpıt yine meme sonra yine pıtpıt en son mama yine pıtpıt. Sonra kusma, altını pisletme kısır döngüydü bütün gün. Şükür uyudu zillim. Napacağız kızlar bu gazla? Bize zinco'da yaramadı

az kalmış canım dayan..2 aylık olduktan sonra inşallah geçecek...hiçbişey işe yaramıyor çünkü:82:

arkadaslar babuline bitkisel surup. Bunu deneyin faydasını görmüstük çok. Ama sabırlı olun bagırsak duzenleme özelligi var bikaç güne rahat edersiniz. Allah yardımcınız olsun

Neo baby gripe wather die bir şurup kullanıyorum..doktor 3 doz verebilirsiniz dedi 1 aylık olana kadar biz doğal yollar ile 10 dk sırtına poposuna vuruyoruz =))) günde 1 ya da 2 doz veriyoruz..Poposunun tam üstüne hızlı hızlı biraz da sert vurunca pıt pıt gak gak gidiyor hamd olsun..Ama bazen de hakikaten çok zorluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…