2011 Nisan Ayı Bebişlerinin Haftasına Göre Kilo ve Boyları

burdan okuduklarıma göre kivi kilo aldırıyormuş..başladım hergün yemeye inşallah normal kilosunda olur.çok endişelenmeye başladım artık ben.2 haftam var daha çok merak ediyorum.

ewet canim kivi kilo aldiriyo bebege ve besliyo.c vitamini yonunden de cok zengin.yumurta,sut, yogurt ve peynirde cok kilo yapiyo bebislere.bende bu aralar kivi ve mango cok yiyorum.besliyomus bebislri.

ewet canim kivi kilo aldiriyo bebege ve besliyo.c vitamini yonunden de cok zengin.yumurta,sut, yogurt ve peynirde cok kilo yapiyo bebislere.bende bu aralar kivi ve mango cok yiyorum.besliyomus bebislri.

küçük gidiyor benimki..korkum ondan..ortalamada olsun fazlasında gözüm yok zaten.ablasıda çok kilolu değildi ama doğunca çok çabuk toparladı..hem iri olursa normal doğum yapamamaktan korkuyorum.zaten iri olma gibi bir şansı yokta

canim benmkide cok iri bir bebek deil.bu ikinci gebeligim.ama ilkinde 4 kilo dogmustu kizim.o zamanlar cok rahat bir hamilelik gecirmistim.bu gebeligim baya stresli geciyo.istahim cok az.yedigim seyler sadece meyve,corba,gunde yarim kilo sut,ve siksik sebze yiyorum.ekmek hic yemiyorum.zaten bu ulkede her yiyecegi bulamiyorum.bulduklerimle yetiniyorum.ben kilolu dogmasindan gectim artik.saglikoli,eli ayagi duzgun olsunda allahtan baska bisiy istemiyorum.rabbim herkese saglikli bebekler nasip etsin.icinde bizlerede.

aminnnnnn.tabi en önemlsi sağlık..çok gördüm 4 üstü doğup sağlık problemi yaşayan bebek.veya 2500 doğup çok sağlıklı olan.zaten 2500-4000 arası normal kabul ediliyormuş.

bizde bugün doktordaydık teyzeleri
oğluşum son adet tarihine göre 31+4 ama usg de 32+2 çıkıyo
kilosu 1930 gram boyuda 44 cm sanırım ben hesapladım doktorumuz söylemedi onu.

bizde bugün doktordaydık teyzeleri
oğluşum son adet tarihine göre 31+4 ama usg de 32+2 çıkıyo
kilosu 1930 gram boyuda 44 cm sanırım ben hesapladım doktorumuz söylemedi onu.

maşallah 4 veya 4e yakın doğacak dimi bebişin doktorun dedimi tahmini bişey..

27+3 olduk teyzeleri kızcem 35 cm 1300 gr olmuş boyumuz çok uzunmuş doktorumuz öyle dedi 55 cm den aşağı doğmayacak galiba diyor

merhaba arkadaşlar, ben de dün kontroldeydim. ama moralim çok bozuk bebeğimin baş çevresi yani bpd 12 gün geriden geliyor. 4 hafta önceki kontrolde de 7 gün geriden gelmişti. doktor makat duruşuna bağlamıştı. ama farkın giderek artması benim moralimi bozdu. halbuki hep kafası büyük çıkar espiri yapardık eşimle koca kafalı olucak. doktor dakikalarca kafasını inceledi dopplere baktı, hc değeri bir kaç günde önde. hiç bir sorun yok dedi. olsa zaten pat diye söyler hasta psikolojisinden anlamaması ile ün yapmış bir doktor. doktorum perinotolog kendisine güveniyorum. eşimle bneim kafa yapımızda küçük ama ne bileyim bi türlü kendimi toparlayamadım. merak ediyorum makat duruşunda olan anneler bpd değerleriniz nasıl? gerçekten haftasına göre küçük mü çıkıyor?

inşallah bişey yoktur cnm benimde genel olarak 3-5 gün geri geliyor.ablasıda küçük kafalı olduğundan pek takmıyorum...

drdan gelelimiz iki haftayı gecirdi 25 haftalıkken 900 gramdı bebişim bakalım 2 haftamız kaldı kontrole düzenli kilo alıyomuyuz yoksa yediklerim banamı yarıyo. cıldırırım ozman herhalde.

benimki de makat duruşu 1 hafta ilerde doktorum doğum kanalına inmediği için büyük duduyor dedi valla bu doktorlardan bişey anlaşılmıyor:18:

maşallah 4 veya 4e yakın doğacak dimi bebişin doktorun dedimi tahmini bişey..

cnm doktorum 3400-3600 gibi doğar dedi.ama şekerime dikkat ettiğim sürece yoksa şişer dedi.

27+3 olduk teyzeleri kızcem 35 cm 1300 gr olmuş boyumuz çok uzunmuş doktorumuz öyle dedi 55 cm den aşağı doğmayacak galiba diyor

maşallah cnm manken gibi olucak kızın desene.

cnm benim bi bilgim yok ama doktorun söylediğine güven derim.eğer doktoruna güvenmiyosan başka bi doktorla daha görüş.
ama inşallah bişi yoktur miniğinin.

Biz de doktordaydık bugün minik bebişlerin tatlı anneleri gecikmiş şeker yüklememiz yapıldı her şey normal çok şükür ama kan sayımım düşük çıktı, ferro sanol u günde 1 taneden 2ye çıkardı. Minik incirim de 1422 gr. olmuş teyzeleri

CNM BİZİMKİ DE GECEN HAFTA MAKAT DURUSUNDAYDI bu hafta düzeldi biraz daha bekle istersen kendi kendie dönüyor yaramazlarr

canım benim aynı şeyi ben de yaşadım. 3-4 gün geriliğimiz vardı her kontrolde. 2 hafta sonra gittik. 2 haftada bpd geriliğimiz 10 güne çıkmışdoktor telaşlandı. ama o 2 haftada iş gereği çok fazla şehir dışı seyahat yaptım. çok yoruldum. doktor 2 hafta rapor verdi. iş saatlerin bi hamileye göre çok ağır dedi. 2 hafta dinlendim ve protein ağırlıklı beslendim ve 3 hafta sonra tekrar gittiğimde baştan beri gelen 3-4 gün bile kapanmıştı. 10 gün zaten ortadan kalktı. doktor bana 15 günü geçmedikten sonra sorun yok ama 2 haftada 4 günlük gerilik 10 güne çıktıysa dikkat etmessen bi 2 hafta daha geçtiğinde 15 güne çıkabilir o zamanda toparlaması zor olur demişti. ama tekrar söylüyorum 15 günü geçmedikçe problem yokmuş. o ayki yorulman, stres tetikliyor. en azından benim öyle olmuştu. ama kapanıyor tatlım merak etme öyle çok da tehlikeli bi durum değil

evet cnm doktorun dediği gibi sorun yoksa üzme tatlı canınıda güzel bebeğinide sorun olsa cart diye söylüylar doktorlar

bu arada FL yani uykuk kemiği uzunlugunu 7 ile çarparsanız boyu % 5 hata payı ile bulabilirisniz
Fl değeri usg de verilen kağıtlarda yazıyor

mesela FL 55 mm diyelim
55 x 7 = 385 mm = 38.5 cm
bu ölçüm 24. haftadan itibaren geçerliymiş ben kuzumun boyu böyle hesapladım

kaynak : Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 25.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

slm anneler,30+4 te kızım 1500 gr dı,boyunu söylemediler yine ama hesaplarıma göre 39.9 çıkıyor,hepimizin kuzularına duygu teyzesinden kocaaaaaamaaaaaaaaaaaaannnn bi nazar boncuğu

slm kızlar benim kızımda 29 hafta 1500 kg olmuş maşallah kızıma boy 39.9cm tatlı kızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…