2011 Nisan Bebişlerimizin Boy ve Kilo Takipleri

jojop

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
1.149
2
356
Diğer
Hamilelikti doğumdu derken çok şükür bugünlere ulaştık arkadaşlarşimdi de buyrun bebişlerimizin ay ay gelişimlerini paylaşalım..

bebişim 11 nisanda 3150 gr 51 cm doğdu..
hastane çıkışı 3000 gr a düştü
1.ayımızda 3950 gr 54 cm di yavrum..

bana az gibi geliyor herkes zayıf zayıf sütün yaramamış dedikçe sinirim bozuluyor..çocuğun bi anda 10 kg olmasını mı bekliolar nedir..dolmamış bacakları zayıf..inşallah bundan sonra daha ii serpilirler bütün bebişlerimiz...hadi buyrun..

canım iyi olmuş bu topikte ellerine sağlık

13 nisan 2011 de 3500 gr 50cm
16 mayıs 2011 5100gr 56cm kilo bakımından sağlık ocağına pek güvenmiyorum hemşire kıyafetleriyle falan tarttı hiç eksiltmeden yazdı tarttıktan sonra bezine bi bakim dedim dolu nasıl takip bu anlamadım sinirim bozuldu bende bişey diyemedim ama bir dahakinde diceem

benim prensesimde 30.mart.2011 de dogdu. dogum kilosu 2960gr. boyumuz 47 cm.di,hastaneden cikisimiz 2770gr.di.sadece anne sütü aliyo ve 19.mayista ki anne danismaligina götürdügüm kontrolde 4150gr. boyumuzda 55 cm olmustubenimkide bana az geliyo:)) hatta sordum mama taviyesi yapayim mi diye en azindan gece 1 kez sakin dedi ebemiz gelisimi cok iyiymis

Son düzenleme:
Oğlum 29 Mart'ta doğdu...Kilosu 3300 gr boyu 50 cm...
1 hafta içinde kilosu 3200 gr düştü...15 gün sonra 3790 gr oldu...
1 aylıkken 4900 gr oldu...Şimdi ise 55 günlük iken 5705 gr olmuş oğlum...
Dr. **Annesinin sütü yarıyor...** dedi...Çok sevindim...
41,5 kere maşallah oğluma...

Son düzenleme:
benımde kızım elam 4 nısanda 3390gr 51 cm doğdu ve 21 mayıs itibariyle 5150 gr 58 cm boyumuz var maşşallah benim prensesime ama şuanda hastayız hem nezkeyiz hemde öksürüğümüz var resmen kriz gibi geliyor öksürüğü kıyamam ben bebeğime 10 günlük tedavi var bakalım inş düzelicek kızım ve artık çıkıpp gezebilcez ((

oğlum burak alp 22 nisanda 3080gr olrak doğdu 1 haftalık topuk kanı aldırmaya gittiğimizde şişii düşmemiş galiba 3300 olmuş demişti. şimdi 23 mayıs yani bugun aşıya gittiğimizde 4700 gr olmuş boyumuzda 55 cm olmuş maşallah yaruma bende mama vereyimmi diye sordum sakın ha dedi gerek yok çok iyi gelişimi dedi..

Minik meleğim Hüsna 19 nisanda 3250 gr 50cm doğdu :) 20 mayısta aşıya gittik 4700 gr 55cm olmuşuz :) Maşallah meleğime
Bir de gazımız olmazsa harika olucak ama.... Bütün bebekleri ben kokluyorum Hüsna öpüyor...

Son düzenleme:
meraba arkadaşlar bende yeni üye oldum.oğlum 20 nisanda 3730gr 53cm doğdu bir hafta sonra 3500e düştü.şimdide bir ayın sonunda maşallah 5300 oldu.normalda 500 ila 1000gr arası alması gerekiyomuş bizim sütümüz yarıyo heralde

sizinkileir okudukça moralim çok bozuluyor..sadece emziriyormusunuz mamada veriyormusunuz

slm kızlar bebeklerinize maaşallah tabi benimkinede teyzeleri

benim bebeğimde 2nisanda3560gr 53 cm doğdu hastaneden 3250gr la çıktık. 1.ay aşısında 5650gr 55cmdi. 1hafta önce ben eczanede tarttım 6230gr dı.bugünde boyunu ben ölçtüm eğer doğru ölçtüysem 60cmdi.9haziranda 2.aşımız var bakalım boyumuz kilomuz kaç olacak?

Son düzenleme:

maşallah tüm kuzucuklara.

sizinkileir okudukça moralim çok bozuluyor..sadece emziriyormusunuz mamada veriyormusunuz

seni çok ii anlıyoum canım..benim de bebişim 43 günde 1 kilo almış..üzüldüm doktora mama vereim mi dedim yok çok deil ama sınırda mamaya gerek yok dedi..ben ısrar ettim yok illa bu çocuk zayıf die..ki arada mama vermiştim ben her gün olmasa da..ii o zaman dedi doktor günde 2 kere ver dedi..ben günde 3 kere 30 cc vercemkararlıyım tombullaştırcam yavrumudeilse herkes zayıf dedikçe sinirim bozuluo..gerçekten de hastaneye gittim de baktım 1 aylık bebeklerin bacakları filan tombl tombul..bizimki çirpi bacak

canım bence moralin bozulmasın gebelik öncesi bebeklerin kiloları yazılırdı sanırsın herkes azman doğuracak ben cücük fare. bebişlerin doğum kilosuna bakıyorum benim bebişin kilosu çok iyi. benim bebiş haftada 400 gram alınca doktorum yuh artık anne sütü ile bu kadar kilo alınır mı demişti hesaplarsan ayda 1200 ediyor. sağlık ocağı tartılarına hiç güvenmiyorum. her gidişimde bir kilo fazla ve boyu 3-5 cm kısalmış bir çocukla olarak eve dönüyorum :)) şutartılar bir sabitlensin..

bebişim 2 haftada 250 gr kadar almış...doktor sınırda dedi..43 günlük bebeğim 4 100 gr..ama ben bu doktorun kıyafet hesabını anlamadım..bezden de 150 gr düşüo..2 kat giydirilmiş kıyafetten de..bide her yerde tartı farklı bence..sağlık ocağında daha fazla çıkıo bence..zayıf dedim doktora yok dedi kilo çok almamış ama sınırda dedi..doymuyo zaten uyumuyo dedim mama vereim dedim gerek yok şimdilik dedi ben vereim diyince ii peki 60 cc den başla dedii..artık mama takviyesi yapıorum ama kaşıkla zor oluo..arada biberon veriorum ama beni bırakcak die korkuyorum..neyle veriosunuz kızlar mamayı??

bütün bebişlere maaşallah

benim de canım sıkıldı aşıya götürdüğümde canım 24 Nisanda 3600 gr. 47 cm. doğdu kızım 200 gr. şişliği varmış.. 24 mayısta 4000 gr. 50 cm. olmuş. ebe normal kilo alımı dedi ama 600 gr. az geldi bana diğer bebişleri okuyunca, hepsine maaşallah bakalım 2. ayda toparlar belki biraz kızım..

2.600 47 cnm 1 ay erken olmak kaydı ile 27 mart doğumlu oğluşum..
Hastaneden 2.470 olarak yine 47 cm ile çıktı :))
27 nisan 1 ay sonra doğması gereken tarihte 4080 gr 55 cnm 1 haziran kontrolümüz var bakalım bu sefer kaç gelcek anne sütü alıyo... Biliysunuz hep iri derdi doktorlar bebeğime sezar dediler..sezar oldum ama minik geldi oğlum ama çok şükür beni utandırmadı doğum tarihinde kilosu herkesi tatmin etti..çok şükürrr

benim kızım hafsa berra'm 2960 doğdu. 3 günlükken 100 gr zayıflamıstı. 1 haftalıkken 400 gr alıp 3260 gr oldu. buraya kadar hersey güzeldi ama 35 günlükken kontrole gıttık kızım 3980 idi yani ilk hafta 400 gr alan kızım sonrakı 4 haftada 600 gr almıstı. doktor ayda 1 kılo normal ama ilk hafta çok ıyı alıp sonra boyle azalması noormal deıl dedı ıdrar tahlılı yaptı enfeksıyon cıktı. antibiyotık 3 tane iğne verdi onlar da kızımı ishal etti on günde kendini zor toparlaadı bebeğim çok halsizdi yavrum benim. şimdi iyi çok şükür. 42 günlükken de 4100 gr idi. öyle çok kilo almadı ama sağlıklı olsun da önemli olan o.
bir de ben sadece anne sütü veriyorum. ısrarla mama vermemeye çalışacagım. 6 aya kadar sadece emzirmek istiyorum. çok almasa da olur normal olsun yeter.

evet kızlar nası bebişleriniz büyüdü mü kuzucuklar??ben daha gitmedim bi daha evde tartıorum ama pek sağlıklı sonuç vermio her seferşnde farklıpazartesi ebeye gideim diyorum ama bakalım...

topiğ yeni gördüm.hayırlı olsun süper bi topik olmuş bence.

benim oğlum Doğan 4 nisan 4010kg 53 cm olarak geldi dünyaya.malesefki 10 gün küvezde kaldı.küvezden çıkış kilosunu tam bilmiyorum ama 3 gün sonra kontrole gittiğimizde yani 16 nisanda 4030 kg di.5 gün sonra tekrar çağırdı doktorumuz yani 21 nisanda 4100 kg olmuştu.1 hafta sonra tekrar çağırdı.tabi bu arada oğlum durmayınca mama aldık.bazı günler 1 kere mama verdim o hafta yani 28 nisanda 4290 kg olmuştu.böle devam et dedi durmazsa mama ver dedi.ama aylık kontrole gittiğmizde yani 4 mayısta 4240 kg olunca doktor düzenli mama ver eğer gene almazsa hastalık habbercisi olabilr dedi.o hafta günde 4-5 defa 90 cc mama verdim.tabi beni emmesi iice azaldı.11 mayısta 4620 kg di yani güzel kilo almıştı boyuda 57 cm olmuştu.doktorum mamayı 120 cc ye çıkar dedi.benimde sinirlerim bozuldu zaten beni emmesi azalmıştı iice bırakıcaktı beni.bende nette araştırdım günlerce ve mamayı azaltıp sık sık emzirmeye başladım.tabi doktorda değiştirdik.ben bu arada mamayı gündüz 2 kez 60 cc gece 1 kez 90 cc ye düşürdüm.doktorum emzirdin durmazsa mama ver dedi ve sakın 90 cc geçme dedi.23 mayısta 5000 kg 60.5 cm olmuştu bebeğim.pipisinde darlık olduğu için 27 mayısta bi daha çağırmıştı doktor ben bu arada gündüz 1 kere 60 cc gece 1 kere 90 cc verdim 27 mayısta 5100 olmuştu.en son 2 haziranda aşımız için gittik 5200 olmuştu.bu şekilde devam et dedi doktorumuz.tabi ben daha çok emzirinde sütümde arttı eskiye göre.2 gündür gecede vermiyorum mama.bakalım bölemi devam edicek görcez.

ayy amma uzun yazmışım.anlıcağınız bizimde kilo alma problemimiz var kızlar.benimde eşim mamayı biraz fazla ver etleri bi dolsun diyo ama ben vermiyorum zayıf olsunda obez olmasın.mama obez yapıyomuş.

maşallah cnm oğluşunaben de gğnde 2 kere falan veriorum mama ama kaşıkla..çok nadiren biberonla..uzun vadede biberon memeyi bırakmaya neden olabiliomuş..süt de gerçekten emdikçe artıo..ben de mümkün olduunca emziriorum ama dediğin gibi mama da kilo yapıo..bazen zayıf bu çocuk diyenlere sinir olup mamayı veriorum aslında doğru deil sağlıklı da deil..aynı benim eşim de seninki gibi etleri bacakları dolsun tombiş olsun die mamayı kendi yapıp getiriverioemziriorummmmm die söleniorum o zaman sen gene emzir canım takviye bu diip verio çocuğabide sütünü arttırmak için süt iç canım..bulguru sıcak sütle ıslatıp şişmesini sağlayı da yiyebiilirsin baya süt yapıo..bide süt nası artar diye mi topik açsak napsak??ben de bu aralar sütle kafayı bozdum..benim de sütüm çok ama galiba yağlı değil yağlandırcam diye ha bire yiyorummm100 kilo olcammm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…