2011 Nisan Bebişlerimizin Boy ve Kilo Takipleri

artık anne sütü illa diye takılmıorum yeter ki doysunlar da..benim ki de öle bi emioki mamayı aç yaşıomuş yavrum.biberon ne kullanıosun cnm?*

avent ve dr.brawns kullanıyorum ama daha önceden medelanın biberonunu görseydim ondan alırsım.kullandıklarımdan en çok aventten memnunum diğerinin kullanımı ve temzliği zor.mamayı yaparken çalkalamak zorundasın.dr brawns ta çalkalayınca gaz önleyici etkisi kalmıyomuş mamayı başka biberonda yapmak gerekiyon o zamanda yani uzun iş ve uğraş.

slm kızlar hepinizin bebeğine maaşallah allah ım nazarlardan saklasın benim bebeğimde 9haziranda 2,ay aşısına gittiğimizde 6750gr 60cmdi bu ay henüz gitmedik kontrole çok şükür iyi bebeğim allah ım hepsini nazardan saklasın

maşallah cnm bebeğine.sadece anne sütümü alıyo?kaç kg doğdu?

kızlar bizde dün kontroldeydik.
oğlum 6080 gr boyuda 64.5 cm olmuş.rotavirüsü aşımızı yaptırdık.allaha şükür herşey iyi şimdilik.4 ağustosta çağırdı tekrar 2 tane aşı olucaz sanırım gene.

kızlarr mrb bugün bebeğimi eczanede tarttım 7350gr dı evde de kendim boyunu ölçtüm(ne kadar doğru bilmiyorum ama )64cmdi bebeğim büyüyo maaşallah allah ım nazardan saklasın bebeklerimizi

kızlarr mrb bugün bebeğimi eczanede tarttım 7350gr dı evde de kendim boyunu ölçtüm(ne kadar doğru bilmiyorum ama )64cmdi bebeğim büyüyo maaşallah allah ım nazardan saklasın bebeklerimizi

maşallah bebişlerimize..allah nazarlardan saklasın.ben de ilk defa ayda 1 tarttırmış olacam.tatil dönüşü bakalım inşallah 6 kiloyu geçmiştir..2.ayında 5 kiloydu.bu sefer baya mama da verdimm toparlansın die ..

maşallah cnm doğrudur herhalde çünkü bende evde ölçüyorum bazen dr aynı çıkıyo.
eczanede nasıl tarttırdın?bebek tartısımı vardı?

toparlanmıştır cnm merak etme.bende bu ay baya mama verdim toparlansdın diye o şekilde kilo aldı.

ayy maşallah sizin bebişler çok iyi..benim oğlum yanlarında çiroz kalır valla..
bugün tam 3 ayımızı doldurduk,dr.a gittik herşeyimiz yolunda çok şükür..
kilomuz 5.600 gr boyumuz 60 cm olmuş..bu ay 840 gr almışız..
ben daha da az bekliyordum oyuzden sevindim..ama sizin bebekleri duyunca da biraz üzülüyorum
sadece anne sütü alıyor oğlum mama vermemeye direndim.dr.da vermedi zaten..

canım maaşallah oğluşuna benim kız da çok kilo almıyo, ilk ayında 600 gr. aldı 3 cm. uzadı ikinci ayında 800 gr. aldı 4 cm. uzadı yani 4800 gr. 54 cm. sağlıklı olsunlar da ufak tefek olsunlar sorun değil, büyüyecekler sonuçta

ben mama veriorum ama mama vermemek için direnenleri okuyunca yanlış mı yapıorum diyorum.ama ben saat başı emziriorum kızım durmuo.iki göğsümü emzirdikten sonra günde 1 kere de 90 cc mama veriorum.bazen 2 olabilio duruma göre..ve iki göğsümü emdikten sonra 90 cc mamayı da yiyo kızımaçmış demekki diyorum bu drumda napabilirim ki..başlar da hiç vermek istemedim ama şimdi hem de biberonla veriorum..bazen 120 cc yi yiyo.ve o da ancak 2 saat gidio gene emmek istio.o kadar emmeye kızımın tombalak olması lazımda 2. ayında 5 kiloydu.demekki çok doyurucu değil sütüm ki mamayı da istio..napim hayırlısı..

selam kızlar ayın 4ünde 4.ayına gırdı kızım 3ü doldurduk kontrolümüzdede kılomuz 7330 boyumuzda 63 cm çıktı 1 ayda 1 kılo almış ve bıngıldağı kapanmış sanırım d vıtamını ve mama ıle alakalı bır durum erken kapanması.telaş yaptım aslında ama baş çevresi normal ve gelişimide gayet ıyı çok şükür...maşallah kızıma

hayır canım tabiki yanlış yapmıyorsun sonuçta herkes en iyi kendini bilir..benim direnmem şu yüzden devamlı bebek zayıf yorumları yapılınca herkes mama takviyesi yap diyordu bende inatla yapmayacağım diye uğraştım,hep sütümüz arttırmaya çalıştım..bazen çok arttı bazen çok azaldı bu sayede bende 3 kilo aldım tabii..
neyse feda olsun oğluma tabi ama sonunda anladım ki herşey beyinde yemek sadece ufak bir destek..birde yapı meselesi
kiminin kendiliğinden fışkırır gibi sütü olur kimini de damla damla,oyuzden kimse kimseyi suçlayamaz..
ben hep emziricem diye uğraştığımdan sütüm öylelikle biraz arttı galiba,ama olmazsa aç bırakacak değiliz ya yavruları..Allahtan şimdi güzel mamalar var da gönül rahatlığıyla içiriyoruz..oyuzden sende sıkma canını ama sana tavsiyem emzirmeye devam et hiç bıkma..

maşallaaah kızına ne güzel büyümüş öylee

evt canım bebek tartısı var eczanede

aaa her eczanede varmıdır acaba?
ben kilosunu hep merak ediyorum.

maşallah cnm oğluşuna.sadece anne sütü vermen süper.ben oğlum küvezdeyken sağıyodum güzel sütümde vardı oğlum çıkınca emzirmeye başladım sağmayı bıraktım ve oğlum biberona alıştığı için beni hep az az emdi ve sütüm geri gitti o zamanlar doktorların demesiyle mamaya başladık ve oğlum iice az emmeye başladı.sonra pompa kiraladım gene artmadı şimdide saatte bir emziriyorum aradada mama veriyorum mamayıda kaşıkla vermeyi deniyorum acaba yanlışmı bilmiyorum.kaşıkla daha çok gidiyo mama valla anlamadım gitti.
keşke sağmayı hiç bırakmasaydım diyorum.ama keşkelerle olmuyo malesef.

maşallah cnm
olsun canım sağlıklı olsunlarda kiloları az olsun.

üzülme bebişim benim kızda 3 ayını bitirdi 59 cm ve 5500

maşallahh hiçte kötü değilki.sadece anne sütümü alıyo?

cnm bende günde 2 kere veriyodum 2-3 saatte emziriyodum ama 2 haftada 200 gr alınca pompa kiraladım sütümün az çıktığını görünce her öğünde mamaya başladık.ama sürekli sağmaklada olmuyo çok zor ne kadar elektriklide olsa nerdeyse 1 saatimi alıyo ve artık bi arkadaşımın tavsiyesiyle her satte emzirmeye çalışıyorum.aradada mama veriyorum normalde biberonla veriyodum şimdi gündüzleri kaşıkla vermeye çalışıyorum ama yanlışmı yapıyorum bilmiyorum.arkadaşımın bu şekilde sütü gelmiş umarım benimkide artar.sen hiç sağdın mı cnm?göğüslerin sertleşiyomnu süt dolduğunu hiğssediyomusun saat başı emzirirken?

maşallah cnm kızına
sadece mamaylamı besleniyo kızın?bizde mama veriyoruz bıngıldağına etki ettiğini ilk defa duydum.

benim kızımın kilosu fazla korkuyorum ilerde bi rahatsızlığı olmasından 3 ayımız yeni bitti en son 8 kiloydu 4 kilo doğmuştu ztn ama bilemiyorum normalden fazla sizce doktora götürmelimiyim

selam anneler ben de bu topikte olmayı hayal edenlerdendim hamileyken bebeklerim 20 nisan gibi doğacaklardı ama malesef 31 haftalıkken doğum yaptım ve bebeklerimden birini kaybettim diğeri de 1 ay küvezde kaldı ama çok şükğr şu anda çok iyi. şu anda da 4 aylık değil 2 aylık düzeltilmiş takvimden takip edeceksin diyor doktor gelişimini ve ona göre gayet iyi yavrum çok şükür şu an 6 kilo ve 61 cm. emmeye 1 buçuk ay önce başladık. 3 ay boyunca 2 saatte bir makineyle sağdım ve o şekilde biberonla verdim ememiyordu küçük olduğu için. pompayla sağan arkadaşlara tavsiyem eğer bebeğiniz emmeyi reddetmiyorsa ve çalışmıyorsanız lütfe sağmayın bebek her istediğinde emzirin çünkü bebeğin 2 yalaması bile sütün gelmesini sağlıyor makinedeyse tam tersi sütünüz çok çıkıyor gibi geliyor size ama bebek uyarmadığı için günden güne azalıyor tecrübeyle sabittir ki 3. ayın sonunda artık 1 saate yakın sağmama rağmen 40 cc anca çıkmaya başlamıştı sinirlerim bozuluyordu ve çok şükür o dönem yavrum emmeye başladı şu an ek olarak hiçbişey yemesem de sütüm çok bol geliyor hatta bazen sağıp döküyorum tıkanmasın diye. mama verme işine de ben çocuk doktorlarıyla çok haşır neşir olduğum için biliyorum, eğer bebeğiniz aç olduğu için ağlıyor,uykusuz ve huysuz değilse mama vemeyin. bize bakın, her insan aynı boy ve kiloda mı? her bebek de aynı olamaz mamayla bebekleri şişirmeyelim,sağlıklı olmaları yeterli ve anne sütünden sağlıklısı da yok.ne ishal derdi var ne kabızlık. yazılanları okuyunca tavsiye olarak yazma gereği duydum..
bütünn bebişlerimize rabbim sağlık, annelerine boool süt ve güç versin inşallah

benim kızımın kilosu fazla korkuyorum ilerde bi rahatsızlığı olmasından 3 ayımız yeni bitti en son 8 kiloydu 4 kilo doğmuştu ztn ama bilemiyorum normalden fazla sizce doktora götürmelimiyim

maşallah kızına cnm.sadece anne sütümü alıyo?eğer öyleyse sütrün yarıyodur anne sütü alanlarda ayda 2 kg ye kadar normal diyo doktorlar.zaten 6.aydan sonra daha az kilo almaya başlıyolarmış.bu arada gebelikte şekerin felan varmıydı?

cnm çok üzüldüm bebeğin için allah rahmet eylesin cennetten sizleri izliyodur şuan eminimki.rabbim bu bbeğine uzun ömür nasib etsin sağlıkla.inan yazacak bişi bulamıyorum şuan düğümlendim kaldım.benimde oğlum 10 gün küvezde yattı gerçejkten çok zordu ogünler senin yaşadıklarını düşünemiyorum bile.
bende oğlum küvezdeyken sağıyodum çıkıncada bıraktım sağmayı ama oğlum hep az emerek sütümü geri kaçırdı şimdi 1-2 saatte emziriyorum ama çok yanlışlar yaptım.doktorum mama ver dedi 1 hafta kilo almadı diye mamayı verince iice azalmıştı emmesi 1 hafta devam ettim o şekilde doktor değiştirdim sonra ama mamayı kesemedik malesef kilo alımı az çünkü doymuyo benden emdiğiyle malesef.
rabbim hepimize bol bol süt nasib etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…