2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar.Bişey sorucam.Siz sırt üstü yatabiliyor musunuz?Ben dün hastanede nst ve ultrason çektirdim.İkisinde de bayılıyordum az daha.Hemşire hemen sola çevirdi beni 5-10 saniyede düzeldim.Bebek ana damara baskı yaptığından oluyor dedi.Sizde de oluyor mu?Ya ben sezeryan yapıcam.Böyle olursam genel anestezi yaparlar diye korkuyorum:18:

Elfella bizim kızda gündüzleri uyuyarak geçiriyor geceleri sık sık kalkıyor her kalktığında da gözünü açıyor ama gündüz emip geri yatıyor çoğu zaman:1:
Sarılık var bizde ya ben uyandırıp emziriyorum gündüz var mı sizde sarılık?

Hastane ihtiyaçları konusunda Elfella haklı iki takım götürmüştüm yanımda az geldi hem kanamadan hemde terden ötürü yetmedi ki ben az kaldım hastanede akşam 8 de doğum oldu ertesi gün 3te çıktım.Aman diyim kızlar terli terli kalmayın lahusalıkta çok terleniyor.

iyi dileklerin için çok sağol canım...evet sıcak su normal doğum yapmak isteyenler için çok iyiymiş...
hatta doğum sancıları başlayınca direk kasıklara sıcak su tutulursa çok kolay açılıyormuşsun.....
günlerimiz aynı ama normal doğummu düşünüyorsun canım daha topikte hiç normal doğum yapan yok :)))

valla normal istiyorummm amaaa bilemiyorum tabii allah bilir.. yarın doktora gidicez bakalım ne dicek..allahım hepimize sağlıklı sıhatli doğumlar nasip etsin inş..

Sibel senin kız da mı gece uyumuyo :1: benimkide öyle, gündüz uyuyo bütün gün arada memeye kalkıp yine uyuyo gece de boncuk boncuk bakınıyoruz iki gündür akşamüzeri uyanık tutuyorum babası ve teyzesi gelince oyalanıyolar kendi çapında uzun bi süre uyanık kalınca gece uyuyo ve beni de uyutuyo bakalım bu akşam uyanık tutabilecekmiyiz
Dün akşam babası yaprak dökümünü izletti kızına bunu da görmemiş olma kızım hayata hazır ol dedi :1: sanırım tvdeki ışık geçişleri dikkatini çekti uzun uzun baktı izledi uyumadı

Hastanedeki ihtiyaçlara gelince sanırım kişiden kişiye değişiyor beni kanamanın yoğun olduğu süreçte hastane önlüğüyle yatırdılar durumum da diğer epidural sezeryanlardan ağır olduğu için üzerimi daha geç giyindim 5 te çıktım amilyattan 11 de giyindim pijama istedim çünkü çok gelen giden oluyodu ilk gün ayağa kalkmam da bi dertti o nedenle bende lohusa pijamasıyla çok rahat ettim gecelikte vardı yanımda ama ihtiyaç olmadı ağrıdan çok terlediğim için ikinci gün de ayrı bi pijama takımı giydim kızıma da 3takım almıştım yanıma ben 2 gece kaldığım için hepsi kullanıldı 3 penye battaniye, 1 de kalın battaniye almıştım hepsini kullandık 3.takımı hastaneden çıkıp ewe giderken giydirdik temiz temiz olsun diye ewde bekleyen misafirler vardı ben bide hastane çarşaflarında rahat edemem diye ewden bi pike takımı almıştım çok iyi oldu dikişlerden kucağıma alıp emziremedim hastanenin pikesini kalıplayıp kolumun altına destek koyduk kendi pikemle örtündüm. Epidural bende yanetki olarak öksürüğümü arttırdı sıcak şeyler özellikle de nescafe içmemi söylediler eşim gidip odaya ketıl aldı çok rahat oldu anne çayından da yanıma almıştım ona da hastanede başladık sütüm çabuk geldi şimdi günde 1bardak sabahları içiyorum krem konusuna kesinlikle katılıyorum ben 1ay önceden başlamıştım şimdi hiç sorun yaşamıyorum bazen krem sürüyorum (lansinoh) emzirmeden öncede karbonatlı suyla siliyorum kızımda pamucuk problemi olmadı bende de yara yada acı fln yok :nazar::nazar: Ben başta normal doğum için suni sancı denediğimden lavman yapılmıştı aç susuz içim tertemiz girdim sezeryana bide ertesi akşama kadar sıvı gıdalarla beslendim o nedenle 5.gün anca çıktım tuvalete 4.gün biraz ağrı hissettim doktorum bol bol kayısı suyu iç demişti öyle yaptım bide üzüm pekmezini suda karıştırıp içince çok rahat olurmuş gerçekten de 2 kere o şekilde içtim sonra ağrım fln kalmadı çok rahat çıktım
bide sadece sizin terlik almanız yetmiyo yanınızda kalacak refakatçi de terlik alırsa çok rahat eder benim yanımda ilk gece hem annem hem kaynanam kaldı ikiside almamış biri benimkini giydi ben yatarken annem de ben yedek bi patik almıştım ayaklarım çok üşürse diye onu giydi ama onları akıl edene kadr ayakları şişti

çok güzel anlatmışsın elif sağol inanıyorumki tecrübelerin işime yarayacak..

slm kızlar,
bugün doktor kontrolümüz vardı öncesinde nst ye girdim her şey yolunda çok şükür,kısmetse 1 hafta sonra yani haftaya perşembe sabah 8 de oğluma kavuşuyorum,epidural sezeryan olacağım,bu benim tercihim,doktorum normal de yapabilirsin dedi ama ben istemiyorum,tabii o güne kadar sancım olursa yapacak bir şey yok,normal de olabilir,haftaya bu günler Allah izin verirse oğlum benimle olacak inşallah,çok heyecanlıyım :52:
Hepimize hayırlı doğumlar diliyorum,inşallah herkes sağlıkla bebeklerini kucaklar...

herkeze slm kızlar.3 gündür giremedim topiğe.doğumlar olmuş,bebişler gelmiş.gerçi hepsini okuyamadım geçmişin . allah analı bablı büyütsün bebişleri uzun sağlıkllı bi ömür nasip etsin inşallah.

bende salı kontrole gittim ve doğum tarihimiz belli oldu.5 ocak çarşamba günü sezeryan olcam kısmetse.oğluma kavuşmaya az kaldı.bizde hazırlıklarda hızlandı tabii.ne çok iş varmış evde.eksikleri tamamlıyoruz tek tek.hiç eksik yok gibi geliyodu.ama hala bişiyler buluyorum ben.temizlik deseniz hiç bitmicek gibi geliyo.yıka ütüle.yerleştir.değiştir.salı günü kadınlarda gelcek onlarla birlikte son noktayı koyarız inşallah.

tabii heycandan ben bi alem oldum.kafam bi dünya.düşünün burdaki yazıları bile 2 kez okuyorum.geceleri eşimle uyuyamıyoru.hayırlısıyla hepimiz bebklerimizi kucağımıza alalım inşallah.rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

neva ve sihirim günleriniz belli olmuş ne güzellll peşpeşe günlerde doğumlarınız nasipse..allah sağlıklı sıhatli doğumlar nasip etsin şimdiden

Elfella bizim kızda gündüzleri uyuyarak geçiriyor geceleri sık sık kalkıyor her kalktığında da gözünü açıyor ama gündüz emip geri yatıyor çoğu zaman:1:
Sarılık var bizde ya ben uyandırıp emziriyorum gündüz var mı sizde sarılık?

Cuma günü sağlık ocağına gittiğimizde çok az başlangıcı var sık sık emzir dediler 2 saatte bir bende kaldırıyorum az az da olsa emziriyorum ptesi doktora gittik iyi buldu sarılık yok ama sık sık emzir dedi günde 1 kez o da geceleri 2saatten fazla uyutmama izin werdi sen de dinlenirsin biraz dedi
Gündüz uyanık tutmam çok zor oluyo meme emerken uyuyakalıyo zaten şimdi uyanık akşamüzeri adet edindi 2gündür uyanıyo gezinmek istiyo bugün 3.günümüz hareket yaptırıyorum, kucağımda evi dolaşıyoruz konuşarak çok hoşuna gidiyo babamızı karşılıyoruz artık:69:

Hastane ihtiyaçları konusunda Elfella haklı iki takım götürmüştüm yanımda az geldi hem kanamadan hemde terden ötürü yetmedi ki ben az kaldım hastanede akşam 8 de doğum oldu ertesi gün 3te çıktım.Aman diyim kızlar terli terli kalmayın lahusalıkta çok terleniyor.

Ewet bende çok terledim bide koridora çıkıp yürümemi söylemişti doktorum yürüyüşe çıktığımda ayağa kalkınca çok üşüdüm üzerime sabahlığımı ve şalımı aldım emzirirken ve ağrı tutunca da kan ter içinde kaldım vücut sıcaklığı çok değişiyo tedbirli olmak lazım ayaklarımda üşüdü kalın çorap giydim sürekli
Hamileyken kullandığım hamile kilotlarını halen kullanıyorum hastanede de çok işime yaradı doktorum da normal kilot dikişlerim geçene kadar giymememi sürekli hamile kilodu kullanmamı söyledi henüz korseye de izin yok

kızlar slm nasılsınız uzun zaman oldu siteye giremiyorum şuan memleketteyim sağ salim ewimi tşıyıp geldim e allahın izniyle 7 ocakta sezeryan doğum yapcam geçmişi çok okuyamadm doğum yapanlar war rabbim hepimizin bebişlerini bize bağışlasın allah analı bablı büyütsn hepsini
ne güzel yeni evin hayırlı uğurlu olsun huzur içinde oturun inşalllah.
Merabalar ben 22.12.2010 da dogum yaptim

3995 gram 53 cm boyunda bir oglum oldu haber veriyim dedim =))
ohhh ne güzel Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.
berbat bir gün geçirdim.oğlum ateşler içinde,hastalığı banada bulaştırdı heryerim dökülüyo.eşim nöbetçi..off çok bunaldım valla.keşke annem olsaydı bi kardeş yada.akşama kadar aç yattık oğlumla.karnımdaki garibanda perişan oldu sanırım:(
umarım siz benden iyi durumdasınız.iyi geceler..
çok geçmiş olsun canım çok zor oluyo hamişlikte hastalık çekilmiyor.:5:
Bu gece yaprak dökümünün finalini de izledik artık rahatla dogurabiliriz kizlar :))
:1::1:ilahi güldürdün beni :1:
Eki Görüntüle 121041 gunaydın kızımın teyzelerı kızım büyümüsmü biraz bi görün dedim:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

uyyy uyyy canım kocaman maşalllah kızına :nazar::nazar::nazar::nazar:

kızlar bu sabah mutfağımı toplarken aniden belime bir ağrı sokuldu öle kaldım aşağıya eyilemiyordum Allahtan geçti ama hala ağrı var kasıklarımda ağrıyor neden oldu anlamadım günlerim yaklaştıkçamı oluyo sizce ?

Sibelcim gözün aydın tekrar... Çok faydalı bilgiler vermişsin ben de çantamı tekrar bi gözden geçiricem bu bilgiler ışığında :) Ben de epidural düşünüyorum o kaşıntı genellikle olurmuş zaten benim bünyem de çok alerjik deli gibi kaşınırım heralde...Nasılsa geçici ya senin de dediğin gibi bebeğini kucağına alınca insan herşeyi unutur heralde.Doya doya kokla kızını :))Bu arada facebook ta ekledim seni Melek ben...

ekledim şimdi facebookta seni.. canım benim cildim acayip hassastır zaten ondanda cok kasındım umarım sende olmaz öyle bir sorun... ufak tefek gecici şeyler bunlar... bebişi görünce hiçbişeyin önemi kalmıyoo

sibelllllllllllllllllllll bilgiler için sağol işimize yarıcak normalmi sezeryanmı bilemediğimden henüz pijamamı çıkarmim dursun ama iki hast çıkışı koymuştum kızıma birini yatarken akşam giydirririm diyordum acaba çıkarsammı.. bu arada ben göğsüme kreem sürüyorum ama hergün değil yaaa aklıma estikçe sürim bari düzenli olarak..ayyy ne güzerl vik vik yapmaya başlar diyorsunn yaa bizimkide sağlıkla bir doğsada vik viklemeye başladı kızım desemmm...
ı

belgüncümm dogurdum valla sonunda:))) bence ne olur ne olmaz sen yinede bişe çıkarma:))) benimki uslu bebekti o yüzden cok pislemedi üstünü başını.. ben hastane cıkısları koymuştum 2 set.. 2 kez kıyafet değiştirdik..
o vik vikleri duymak öyle zevkli kii canım anlatamam.. allah sanada nasip edicek inşallahh:)))))))))))

Merhaba kızlar.Bişey sorucam.Siz sırt üstü yatabiliyor musunuz?Ben dün hastanede nst ve ultrason çektirdim.İkisinde de bayılıyordum az daha.Hemşire hemen sola çevirdi beni 5-10 saniyede düzeldim.Bebek ana damara baskı yaptığından oluyor dedi.Sizde de oluyor mu?Ya ben sezeryan yapıcam.Böyle olursam genel anestezi yaparlar diye korkuyorum:18:

bende böyle bi sorun hiç olmadı ama gece öyle yatarken çok inliyodum hamileliğimde eşim uyandırıp soluma çeviriyodu beni

Sibel senin kız da mı gece uyumuyo :1: benimkide öyle, gündüz uyuyo bütün gün arada memeye kalkıp yine uyuyo gece de boncuk boncuk bakınıyoruz iki gündür akşamüzeri uyanık tutuyorum babası ve teyzesi gelince oyalanıyolar kendi çapında uzun bi süre uyanık kalınca gece uyuyo ve beni de uyutuyo bakalım bu akşam uyanık tutabilecekmiyiz
Dün akşam babası yaprak dökümünü izletti kızına bunu da görmemiş olma kızım hayata hazır ol dedi :1: sanırım tvdeki ışık geçişleri dikkatini çekti uzun uzun baktı izledi uyumadı

Hastanedeki ihtiyaçlara gelince sanırım kişiden kişiye değişiyor beni kanamanın yoğun olduğu süreçte hastane önlüğüyle yatırdılar durumum da diğer epidural sezeryanlardan ağır olduğu için üzerimi daha geç giyindim 5 te çıktım amilyattan 11 de giyindim pijama istedim çünkü çok gelen giden oluyodu ilk gün ayağa kalkmam da bi dertti o nedenle bende lohusa pijamasıyla çok rahat ettim gecelikte vardı yanımda ama ihtiyaç olmadı ağrıdan çok terlediğim için ikinci gün de ayrı bi pijama takımı giydim kızıma da 3takım almıştım yanıma ben 2 gece kaldığım için hepsi kullanıldı 3 penye battaniye, 1 de kalın battaniye almıştım hepsini kullandık 3.takımı hastaneden çıkıp ewe giderken giydirdik temiz temiz olsun diye ewde bekleyen misafirler vardı ben bide hastane çarşaflarında rahat edemem diye ewden bi pike takımı almıştım çok iyi oldu dikişlerden kucağıma alıp emziremedim hastanenin pikesini kalıplayıp kolumun altına destek koyduk kendi pikemle örtündüm. Epidural bende yanetki olarak öksürüğümü arttırdı sıcak şeyler özellikle de nescafe içmemi söylediler eşim gidip odaya ketıl aldı çok rahat oldu anne çayından da yanıma almıştım ona da hastanede başladık sütüm çabuk geldi şimdi günde 1bardak sabahları içiyorum krem konusuna kesinlikle katılıyorum ben 1ay önceden başlamıştım şimdi hiç sorun yaşamıyorum bazen krem sürüyorum (lansinoh) emzirmeden öncede karbonatlı suyla siliyorum kızımda pamucuk problemi olmadı bende de yara yada acı fln yok :nazar::nazar: Ben başta normal doğum için suni sancı denediğimden lavman yapılmıştı aç susuz içim tertemiz girdim sezeryana bide ertesi akşama kadar sıvı gıdalarla beslendim o nedenle 5.gün anca çıktım tuvalete 4.gün biraz ağrı hissettim doktorum bol bol kayısı suyu iç demişti öyle yaptım bide üzüm pekmezini suda karıştırıp içince çok rahat olurmuş gerçekten de 2 kere o şekilde içtim sonra ağrım fln kalmadı çok rahat çıktım
bide sadece sizin terlik almanız yetmiyo yanınızda kalacak refakatçi de terlik alırsa çok rahat eder benim yanımda ilk gece hem annem hem kaynanam kaldı ikiside almamış biri benimkini giydi ben yatarken annem de ben yedek bi patik almıştım ayaklarım çok üşürse diye onu giydi ama onları akıl edene kadr ayakları şişti

canımm ihtiyaçlar herkezde farklı oluyor dediğin gibi:))

benim kız bütün gün uyuyo canım... ya emziriyorum ya uyuyo yada uyku emmek arası aglıyor:))) gecede senin dediğin gibi acıyo kocaman boncuk boncuk gözleri oraya buraya bakıyor:))
benimkide akşam bir ara izledi yaprak dökümünü eksik kalmasın bıldırcınım:)

yarın doktora gidicez topuk kanı için sarılıgı soracagım.. benimkide cok uyuyor zorla uyandırıp emzirmeye calısıyorum ama bazen uyanmıyo ne yapsam 3 saati geçip 4 saati buldu dün uyudugu mümkün değil uyandıramadım... inşallah sarılıgımız filan yoktur...

herkese merhaba,,

bugun nedense cok uyuşuk bı gun gecırdım yaa, 2saattırde uyumusum zorla kalktım dus aldım ıyı geldı

sıbel verdıgın bılgıler ıcın tesekkurlerr, bebegın altını degıstırırken sermek ıcın bıseyy almamıstım benn, onuda ekleyeyım

bugun cok hafıf hafıff agrım oldu, yada psıkolojık bılemıyorum. doktorum bana dogum sancısı makata dogru baskı yapar buyuk tuvaletın varmıs gıbı olur dedı, bugun cok hafıf boyle hıssettımm.. ama bugun 2 kerede tuvalete cıktım..karıstıtıyor olabılırımm:60:

Kızlarr,gögüs ucunuz yaraysa (bunu bır kıtapta okudum doktor tavsıyesıdır) bebegınızı emzırdıkten sonra sutunuzu gogus ucunuza surun,tıpkı krem gıbı ve bıraz havalandırın .bunu arkadalşım denemıs cok tavsıye ettı,hatta ben her emzırmeden sonra yapmayı dusunuyorum ...doğal ilaç :49:

Gunaydınnn anneler ve müstakbel anneler...:1:

dun tvde ızlemıstım,metabolızmayı hızlandırmak ıcın sabah uyanınca buyuk bır bardak su ıcınız ve ilk 1 saat içerisinde kahvaltınızı yapınız dıye.bugun hemen uyguladım:60: arkadaşım 12 Aralıkta doğum yapmıştı 22kg almıstı,14kg vermiş bile hiç özel nbişey yapmadım dedi...sabah sabah nelerın derdındeyım yaa,,,,

aslında benım bı derdım daha var,netten 2 gundur okuyup duruyorum ama sıze de soracam. ben normal doğumu ıstıyorum fakat aklımdakı soru ısaretı normal doğum yapanların cinsel hayatı nasıl etkılenıyorr,sanırım kısıden kısıye degısır ama nede olsa vajına da gevsemeler vs olabılıyormuş,,,,sizin bi bilginiz varmıı,yoksa sezeryanda olsa bu deformasyon oluyor muu??

haydı hayırlısı bugun güne nasıl başladım ben yaa:60::60:
canım normal dogumda sarkma olmuyor...
eskısınden daha toparlıyor sankı..:27:
kızlar iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim darisi sizlerin başına inşallahh:)))))))

ben anca fırsat bulabildim girmeye.. gelen giden çok oluyo birde kızımı gündüz uyandıramıyoruz gecede uyutamıyoruz:)) fırsat buldukca o uyuyunca bende yatıyorum hemen geceye enerji topluyorum...

birkaç şey yazayım aklınızda bulunsun..

ben hastaneye bir gecelik-sabahlık bir pijama-sabahlık almıştım pijamaya hem gerek kalmadı gerek kalsaydı kesinlikle gecelik tercih ederdim.. bebişede iki hastane çıkışı götürdüm ama birine gerek kalmadı. battaniye 2 taneydi keske onu 3 tane götürseymişim dedim. ben bi battaniyeyi hastane beşiginin içine serdim birini üzerine örttüm. hemen kirlendiler bir tane daha olsaydı iyi olurdu. doğumdan sonra beni odaya aldıktan sonra hemen giydirmediler 2 saat kadar siddetli olan kanamanın geçmesini beklediler.. daha sonra giyindim.. yatagın üzerine hasta pedlerinden koydular bende sürekli geceliğimi yukarı kaldırarak yattım kanama filan geçmesin diye.. bi kaza olmadı:) ilk 3 saat kendimi uyuşuk hissettim ma 3 saat sonra hiçbirseyim kalmamıştı cok korkuyordum ama kötü bir süreç yaşamadım. 3 saat sonra yürüttüler ... epiduralle dogum yapacaklar için, 3 yan etkisi varmış baş agrısı, kaşıntı yada miğde bulantısı bende hem kaşıntı hem miğde bulantısı oldu..(bel agrısı bas agrısı filan olmadı) ama onuda iğneyle hemen hallediyorlar.
bir gece kaldım hastanede çıktım.. eve geldikten sonrada hiç yatmadım sabah akşam agrı kesici ve antibiyotik kullanıyorum hiç dikiş acısı gaz sancısı filan yaşamadım.. tuvalete çıkmadım 2 gün (lavman yapılmadı) onuda duphalacla hallettik. dikişlerimi kapatmadı doktor açıkta kalsın kuruması kolay olsun dedi ve hemen aynı gün banyoda yapabilirsin dedi. sadece yüksek belli ve pamuklu camasır giymemi söyledi ve sıkı sıkı tembihledi 40 gun olmadan sakın korse filan giyme diye..:))
kilo olayına gelince 72 ile doguma gittim eve geldim tartıldım 69,5 ben tabi şokk:)) ulen 3 kilodan fazla bebek çıktı zaten.. niye öyle oldu anlamadım valla.. ama bugün tartıldım 66 kilo geldim. 2 günde 6 kilo gitmiş yani.. ilk gün herkez o igrenc yorumlarını yaptı tabi aaa bebegi içerdemi unutmuşlar diye ama bugün baktıgımda göbek inmiş biraz rahatsız edici görüntü yok:))

kızlar size en önemli tavsiyem hemen göğüs uçlarınıza krem sürmeye başlayın.. ben hiç sürmemiştim şimdiden acayip aciyor göğüs uçlarım. sızlıyor resmen .. dün biraz kan bile vardı çatlamaya başladılar sanırım.. sızım sızım sızlıyor sürekli.. lansinoh sürüyorum devamlı sürmesem nasıl olur bilmiyorum.. krem olarak mustelanınkini tavsiye etti doktorum ama ben burdaki annelerin tavsiyesi olarak lansinoh almıştım.. biraz daha kullanayım bu acı geçmezse birde mustelayı deneyeceğim..

ayyyy ne cok yazdım:))))))))))) fırsat bu fırsat bebiş uyurken:)) vik vik yapmaya başlar birazdan..

hersey bir kenaraaaaaaa dünyanın hakikaten en güzel duygusuymuş annelik. hiçbirseye benzemiyor gerçekten..

darısı bebişi bekleyenlerin başına:)))))))))))))))))
canım saol bılgılendırdıgın ıçın...
bende suruyorum krem..lansınoh aldım bende..
ama kızkardesımınde çok kanamıs..doktor """""made'..... """""dıyebır krem vermıs..bayer ın mıs..7,50 tl ımıs canım...
bende kanarsa alırım dıyorum ondan...
vallahı emırde cok bılgısızdım..2 ay neler surmedım...sılıkon emzırme gogus ucu bıle aldım..40 gunde anca duzeldıydı..

denizle dilekte yok bugün doğurdular mı acep :26:
yok kuşum..denızden haber yokda ben burdayım..yoklamaya geldımm....
dogurcak gıbı halımde yok gulşenımmmmm....
yarın sabah 9:30 a randevu aldım..bakalım ne dıyecek..
yarın gelmesın ıstıyorum ben..yarınıda yayıya yayıla gecıreyım oyle gelsın...annem kızkardesımde ya..babama yemek borek çörek yapıp goturecegız canım...ışım cok yanıı..ondan yarın gelmesınn...
sen de doktora gıtmıssın..bebegın kaç kılocuk olmus..sormamıssın galıba yıne gulsennnnnnnnnnnnn..
neyse cıkacak bebek az kalmıs..:49:

slm kızlar,
bugün doktor kontrolümüz vardı öncesinde nst ye girdim her şey yolunda çok şükür,kısmetse 1 hafta sonra yani haftaya perşembe sabah 8 de oğluma kavuşuyorum,epidural sezeryan olacağım,bu benim tercihim,doktorum normal de yapabilirsin dedi ama ben istemiyorum,tabii o güne kadar sancım olursa yapacak bir şey yok,normal de olabilir,haftaya bu günler Allah izin verirse oğlum benimle olacak inşallah,çok heyecanlıyım :52:
Hepimize hayırlı doğumlar diliyorum,inşallah herkes sağlıkla bebeklerini kucaklar...
ayy hayırlısı olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....

elıfff...canım bende kaynanama soyliimde terlık alsın yanına....
bende keçıboynuzu pekmezını duydum..gunde 1 kasık kabızlıga ıyı gelıyormus..aldım koydum eve..
kayısıyı hoşafmı yapıp ıç dedı doktorun canım..
maşallah göğüsslerde yara bere yok... :nazar:
herkeze slm kızlar.3 gündür giremedim topiğe.doğumlar olmuş,bebişler gelmiş.gerçi hepsini okuyamadım geçmişin . allah analı bablı büyütsün bebişleri uzun sağlıkllı bi ömür nasip etsin inşallah.

bende salı kontrole gittim ve doğum tarihimiz belli oldu.5 ocak çarşamba günü sezeryan olcam kısmetse.oğluma kavuşmaya az kaldı.bizde hazırlıklarda hızlandı tabii.ne çok iş varmış evde.eksikleri tamamlıyoruz tek tek.hiç eksik yok gibi geliyodu.ama hala bişiyler buluyorum ben.temizlik deseniz hiç bitmicek gibi geliyo.yıka ütüle.yerleştir.değiştir.salı günü kadınlarda gelcek onlarla birlikte son noktayı koyarız inşallah.

tabii heycandan ben bi alem oldum.kafam bi dünya.düşünün burdaki yazıları bile 2 kez okuyorum.geceleri eşimle uyuyamıyoru.hayırlısıyla hepimiz bebklerimizi kucağımıza alalım inşallah.rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
canım senınde sezerayan tarıhın kesınlesmıs..hayırlısı ınşallah...

canım ben sırt ustu yatınca bıraz zor nefes alıyorum..ama nst de sırt ustu yatıyorum..çok problem olmuyor...
sende doktorunla konus bu konuyu sezeryan oncesı canımm..
Cuma günü sağlık ocağına gittiğimizde çok az başlangıcı var sık sık emzir dediler 2 saatte bir bende kaldırıyorum az az da olsa emziriyorum ptesi doktora gittik iyi buldu sarılık yok ama sık sık emzir dedi günde 1 kez o da geceleri 2saatten fazla uyutmama izin werdi sen de dinlenirsin biraz dedi
Gündüz uyanık tutmam çok zor oluyo meme emerken uyuyakalıyo zaten şimdi uyanık akşamüzeri adet edindi 2gündür uyanıyo gezinmek istiyo bugün 3.günümüz hareket yaptırıyorum, kucağımda evi dolaşıyoruz konuşarak çok hoşuna gidiyo babamızı karşılıyoruz artık:69:
oyy babanızıda karsılamaya basladınız elıfffffffffffffffff :46: :46:

benim kız bütün gün uyuyo canım... ya emziriyorum ya uyuyo yada uyku emmek arası aglıyor:))) gecede senin dediğin gibi acıyo kocaman boncuk boncuk gözleri oraya buraya bakıyor:))

yarın doktora gidicez topuk kanı için sarılıgı soracagım.. benimkide cok uyuyor zorla uyandırıp emzirmeye calısıyorum ama bazen uyanmıyo ne yapsam 3 saati geçip 4 saati buldu dün uyudugu mümkün değil uyandıramadım... inşallah sarılıgımız filan yoktur...
kızın yaprak dokumunun fınalını kaçırmamıs :21:

yok canım...sarılık oldugu anlamına gelmez cok uyuması..yanı kesın bır sey denılemez..bazı cocuklar uykuyu sever....
uyusun annesı..sende dınlen..bundan guzel ne olabılır

sırvancıgım bebegın guzellesmıs ıyıce..maşallah..bızımkılerın ablası oldu artıkkk:52:

Son düzenleme:
adilemir cim, cok rahatladım normal dogum ıyıce netleştı aklımda ama bakalım yarın bebegımın durumu ıyı olursaa ve 3-4 gun ıcınde sancım olursaa normal yapabılırı ınsallah. yınede herseyın hayırlısı olsunn

İlk bikaç gün Rüya da çok uyudu dediğin gibi 4saati bulduğu bile oldu ne yapsam uyanmadı emziremedim doktor muhakkak uyandırmamı söyledi ama ne mümkün uyansa bile memeyi alınca uyuyodu bikaç gündür artık benim uyandırmama kalmıyo kendi kalkıyo sarılığı atlattık gibi ama dün geceden beri çok kusma derdimiz var onu da netten araştırdım neler yapmam gerektiğini çözmeye çalışıyorum son 4 saattir kusmadı bakalım sürekli takipteyim

elıfff...canım bende kaynanama soyliimde terlık alsın yanına....
bende keçıboynuzu pekmezını duydum..gunde 1 kasık kabızlıga ıyı gelıyormus..aldım koydum eve..
kayısıyı hoşafmı yapıp ıç dedı doktorun canım..
maşallah göğüsslerde yara bere yok... :nazar:

oyy babanızıda karsılamaya basladınız elıfffffffffffffffff :46: :46:

ewet en iyisi doğal çözümler eşim boza aldı, tahinpekmez aldı onlar da çok iyi süt yapıyomuş akşam kaynım da malt içeceği getirdi büyük bi markette müdür orda çok satılıyomuş bitince anneler gelip şikayet ediyomuş reyonda niye yok diye o da sormuş bikaç kişiye hep doktor tavsiyesiyle içiyolarmış çok süt yapıyomuş onu duyunca bisürü almış getirmiş yeğeninin sütü bol olsun diye :9: şişesi de biraya benziyo kaynanam da kızdı içki mi getirdin lohusaya getire getire diye kaynım da dedi çok içmesin kafa yapar gülüştük bayaa şaşırdı kadın :1:

başladık mest oluyo babamız sürekli de değişik değişik giydiriyorum kızımı çok şeker oluyo :nazar::nazar:

mrb kızlar buğün doktura gittik
çok şükür normal herşey.
alttan muayene etti
normal doğum yapabilirmişim
ama biraz zor olur dedi
bir hafta sonra gel yine bakalım
dedi
ben sunni sancı falan zor olacaksa sezeryan olsun dedim
haftaya geldiğinde bakalım karar verelim dedi.
korktum açıkcası zor olur derse sezeryan diyecegim
bakalım bebek daha kanala falan girmemiş
10 gün içinde doğum falan olmaz dedi.
olursada süpriz olur dedi.
bakalımm

Kızlar bu arada ben prima premium care 2-5 kilo için olanından almıştım yeni bitti bi paketi çok memnun kaldım biraz büyük bile geldi şimdi 3-6 kg olana geçtik o da büyük geliyo iyiki almışım en küçük boyundan ki benim kızım 3900 51 cm doğdu ince uzun yani yinede büyük geldi :1:
Dalinin alt açma örtülerinden 1 paket almıştım çok kullanışlı gerçekten bazen altını açarken ufak kazalar olabiliyo :1: ortalığın batmaması açısından çok rahat

İlk bikaç gün Rüya da çok uyudu dediğin gibi 4saati bulduğu bile oldu ne yapsam uyanmadı emziremedim doktor muhakkak uyandırmamı söyledi ama ne mümkün uyansa bile memeyi alınca uyuyodu bikaç gündür artık benim uyandırmama kalmıyo kendi kalkıyo sarılığı atlattık gibi ama dün geceden beri çok kusma derdimiz var onu da netten araştırdım neler yapmam gerektiğini çözmeye çalışıyorum son 4 saattir kusmadı bakalım sürekli takipteyim

ewet en iyisi doğal çözümler eşim boza aldı, tahinpekmez aldı onlar da çok iyi süt yapıyomuş akşam kaynım da malt içeceği getirdi büyük bi markette müdür orda çok satılıyomuş bitince anneler gelip şikayet ediyomuş reyonda niye yok diye o da sormuş bikaç kişiye hep doktor tavsiyesiyle içiyolarmış çok süt yapıyomuş onu duyunca bisürü almış getirmiş yeğeninin sütü bol olsun diye :9: şişesi de biraya benziyo kaynanam da kızdı içki mi getirdin lohusaya getire getire diye kaynım da dedi çok içmesin kafa yapar gülüştük bayaa şaşırdı kadın :1:

başladık mest oluyo babamız sürekli de değişik değişik giydiriyorum kızımı çok şeker oluyo :nazar::nazar:

cnm bebek emdiği sütün fazlasını çıkartırmış bazen öyledir belki kusması yinede dikkatli ol

Kızlar herkese merhaba;

Bugün kontrolümüz vardı. Çatı muayenemiz de oldu sonunda..Hiç korktuğum gibi geçmedi...Ama pelvisim darmış çok :( Normal doğum yapmam mümkün değilmiş :( Mecburen sezeryan yapacağız dedi doktorum. 11.01.2011'de pamuk şekerime kavuşacağız Allah'ın izniyle...Dualarınızı eksik etmeyin lütfen...

***Şirvancım kızınla çoook ama çook şeker görünüyorsunuz :nazar:
***Begümcüm, ne zamandır ses seda çıkmıyordu kuzum senden...Muayeneden sonra sancıların olmuş; dikkat et kendine canım...Bu arada fazla sıcak duş ve küvet banyosu erken doğumu başlatabilir; aklında olsun...
***Sibelcim, tavsiyelerin için çok sağol, güzel kızını da benim için öp :16:
***Elifcim, ne güzel sende bebişinlesin artık...Uyku probleminiz de en kısa zamanda düzelir inşallah...
***Belgüncüm, bizim tarihimiz belli oldu, artık senden haber bekliyorum :))
***Deniz'den bir haber yok sanırım...Belki o da kızını kucağına almıştır :)
***Başak nasl oldu acaba ? İyileşti mi ?

******Aklımda kaldığı kadarıyla birşeyler yazdım, atladığım arkadaşlar varsa özür dilerim...Hepinizi öpüyorum...

Back
X