2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

40 haftam doldu bebeğim henüz doğmuyor. haftaya perşembeye kadar doğmazsa sezeryna ile doğum yapacakmışım az önce doktordan geldim. Doktor bebek çok iyi bekleyelim dedi beklemek çok zormuş ya aylar geçti şu 10 - 15 gün geçmedi haftalardır sancıların artmasını bekliyorum. hayırlısı olsun bebeğim iyi olsunda ...

dilek hayırlı uğurlu olsun.tabii doğum yapan arkadaşlarımızada..
benimde bugün tarihim belli oldu 21 ocak cuma alacağız oğlumuzu kucağımıza inşallah.aslında biraz moralimde bozuldu.ilk oğlum 4,500 doğmuştu bugün doktorum dedi ki bu abisi gibi değil ancak 3-3.5 kilo doğarmış.gerçi ben bu oğlumda çok az kilo aldım gebelik şekerinden dolayı dikkat ettim hep.bu haftalarda bozasım var diyetimi:(
benimle aynı dönem olan arkadaşlar sizin bebeklerinizin kilosu nasıl?
Slm sizinle durumumuz hemen hemen ayni.bende ilk bebegimi 4500 sezaryanla dunyaya getirdim.2.sinde gebelik sekeri cikti.diyet fln derken dr um gelisme geriligi var 2800 gr anca dogar dedi.bende sinirden son hafta ceviz yemistim bol bol.sekeri yukseltmedn ara ara.3200 gr dogu kizim ve masallah cok guzel emdi cabuk kilo aldi.simdi 2 yasinda.bu benim 3.gebeligim ve yine sekerim var.en son 34 haftalikken 2380 gr idi.bu hafta 36 olduk.bakalim ne olacak.bugun kontrolum var

Kizlar bende 36 hafta 1gunluk oldum.sezaryan olaagim bu benim 3.bebisim.bugun kontroumuz var tarih belli olsun artk istiyorum.cunku su adet sancilarindan bende de cok oluyor ve korkuyorum.dun bide bnyoda seyimi yikrken bi yumusm bi degiiklik frkettim.bu nekidedim.lttan muayene olmkta istemiyorum bklim hayirlisi...benim ki gece hic uyumuyor.2 yasinda olnda geçe hala 2-3kez kalkiyor.buna ragmen ben bile artik dogsun istiyorum.oysa isim hepinizden zor olacak.5,5yasinda birde oglum var.o da surekli ilgi bekliyor...Allah yardimcimi olsun

ben pek giremiyorum ama sürekli takipteyim okuyorum sancılar ağrılar başlıyor yavaş yavaş en son 2 gün önce doktora gittim 36+3 günlük 2900 gr çıktı oğlum biraz az kilo almış bu hafta üzüldüm ama sağlığı yerinde olsun yeter ...doktorumuz 4 şey olursa hemen haber veriyosun dedi bilginize bebeğin hareketlerini hissetmezsen ,1 bardak kadar su gelirse ,kanama olursa ,kasık ve bel ağrısı belli aralıklarla olursa doğuruyorsundur panik yapmadan kendini hazırlayabilirsin dedi öyle heyecanlandımki...şu sancı olayını çok merak ediyorum nasıl anlıcaz....

merhaba kızlarrr öldüm bittim yorgunluktan pazar gunu mevlutumuz var bütün evi sildim supurdum topladımmm 3 gundur temızlıkle ugrasıyorum ne zormus yahuu bebısımde bugun bıraz huysuz kakasını yapamadı agladı durdu sabahtan yaptıda bıraz rahatladı yavrum.dogum yapan arkadaslarım var hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün.sarılıktan bahseden arkadaslarım var bızımde vardı sarılıgmız bol emzırıp mama takvıyesı vermıstı doktor cabuk atsın dıye 4 gunde gectı cok sukur sarılık idrarla atılıyormus sanırım

ben pek giremiyorum ama sürekli takipteyim okuyorum sancılar ağrılar başlıyor yavaş yavaş en son 2 gün önce doktora gittim 36+3 günlük 2900 gr çıktı oğlum biraz az kilo almış bu hafta üzüldüm ama sağlığı yerinde olsun yeter ...doktorumuz 4 şey olursa hemen haber veriyosun dedi bilginize bebeğin hareketlerini hissetmezsen ,1 bardak kadar su gelirse ,kanama olursa ,kasık ve bel ağrısı belli aralıklarla olursa doğuruyorsundur panik yapmadan kendini hazırlayabilirsin dedi öyle heyecanlandımki...şu sancı olayını çok merak ediyorum nasıl anlıcaz....

Seninle aramızda bir gün var canım bakalım önce hangimiz doğurucaz :) Doktorum bana da aynı şeyleri söyledi ben de en ufak ağrıda tedirgin oluorum.Hakkımızda hayırlısı artık....

herkese selam geçmişi okudum şöle bir herkes doğum telaşlarında doktor kontrolleri sancılar aynen devam.. allahım hepimize bir avazda sağlıkla sıhatle doğurmayı nasip etsin. bende bugün güzel sıcacık bir duş aldım rahmetli dedeme çok düşkündüm bugün doğumgünüydü cuma hayrına dedem ve kızım için yasin okudum bol bol dua ettim..dinleniyorum şimdi ama keyifsizim nedense.. karnım taş gibi....

merhaba kızlarrr öldüm bittim yorgunluktan pazar gunu mevlutumuz var bütün evi sildim supurdum topladımmm 3 gundur temızlıkle ugrasıyorum ne zormus yahuu bebısımde bugun bıraz huysuz kakasını yapamadı agladı durdu sabahtan yaptıda bıraz rahatladı yavrum.dogum yapan arkadaslarım var hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün.sarılıktan bahseden arkadaslarım var bızımde vardı sarılıgmız bol emzırıp mama takvıyesı vermıstı doktor cabuk atsın dıye 4 gunde gectı cok sukur sarılık idrarla atılıyormus sanırım

oo maşallah 34 günlüksün ve temizlik mi yaptın? Eskisi gibi rahat hareket edebiliyo musun? Benim 18gün oldu ve halen zorlanıyorum hareket ederken ve ağrım oluyo. Normal mi bilmiyorum. Doktor normal olduğunu söyledi ama garip, sanki hep böyle kalıcakmışım gibi geliyo. Eğilirken zorlanıyorum, fazla da eğilemiyorum zaten. Arabada çok sallanıp çukura fln girince canım yanıyo, sağıma ve soluma rahat yatamıyorum yerleşene kadar çok zorlanıyorum, yataktan kalkmak da öle. Kızımı uzun süre kucağımda yatay tutamıyorum içim ağrıyo, ağır kaldıramıyorum. Kanamam devam ediyo az az seninki de devam ediyo mu? Kusura bakma çok soru sordum ama iyileşme sürecim öksürüktü, hastaneydi derken çok uzadı gibi geliyo bana o nedenle merak ediyorum.

kızlar biraz gecmişe göz gezdirdim.. herkezde ayrı bir telaş:))))))) şükür biz atlattık:))) darısı bkleyen herkezin başına..

belgüncüm her girdiğimde bu kız hala dogurmadımı diye düşünüyorum en kısa zamanda güzel haberlerini bekliyorum canım..

şirvancım cok yormuşsun belli kendini aman dikkat et kızınada enerjin kalsın:))) biz daha mevlüt telaşına girmedik ne zaman yapsak karar veremedik.. birkaç hafta daha bekleyelim bakalım:) tecrübeli olarak senden bilgileri alırız..

sarılıktan bahsetmişsiniz kızlar.. ben dogumdan sonra bebişe kaşıkla su verdim hergünde 2 kaşık veriyorum.. suyun sarılıktan korudugunu bircok yerde duymuştum doktorumuzda verebilirsin demişti.. bebişim cok uzun uyumasına ragmen sarılık olmadı:nazar: belkide suyun etkisi olabilir diye düşünüyorum...

bugun benimde gelen gidenim var.. bir posta misafirlerim yeni gitti, yarım saat sonra başka birileri gelicek aksamada eşimin ortagı gelicek eşiyle.. aksi gibi bugunde annem yok yanımda.. o burdayken kimse gelmez kadın ne zaman gitse ev boş kalmaz nasıl iştir bu anlamadım:)

bu arada uzun ugraslardan sonra kızıma doktor buldum artık ayda bir doktor kontrollerimiz başladı.. iki gün önce gittik.. herbişeyine baktı kuzuşumun hersey yolunda:nazar: hastanede dogum yaptıgımda kalca filmi cekmek ve işitme testi yapmak istemişlerdi kendi dogum doktorumda yaptırma şimdi ticari seyler bunlar daha sonra cocuk doktorun gerek görürse yaptırırsın demişti.. testlerde 500tl tutuyodu.. neyseki yaptırmadık cocuk doktoruna gittigimizde doktor kendi yaptı işitme testi ve kalça kontrolü hiç gerek yok iyiki yaptırmamışsın dedi... aklınızda bulunsun..

kızlar geçmişi hep takip ediyorum ama yazmaya cok fırsatım olmuyor.. ama aklım hep sizle:) herkezler kendine cok iyi baksın:))

oo maşallah 34 günlüksün ve temizlik mi yaptın? Eskisi gibi rahat hareket edebiliyo musun? Benim 18gün oldu ve halen zorlanıyorum hareket ederken ve ağrım oluyo. Normal mi bilmiyorum. Doktor normal olduğunu söyledi ama garip, sanki hep böyle kalıcakmışım gibi geliyo. Eğilirken zorlanıyorum, fazla da eğilemiyorum zaten. Arabada çok sallanıp çukura fln girince canım yanıyo, sağıma ve soluma rahat yatamıyorum yerleşene kadar çok zorlanıyorum, yataktan kalkmak da öle. Kızımı uzun süre kucağımda yatay tutamıyorum içim ağrıyo, ağır kaldıramıyorum. Kanamam devam ediyo az az seninki de devam ediyo mu? Kusura bakma çok soru sordum ama iyileşme sürecim öksürüktü, hastaneydi derken çok uzadı gibi geliyo bana o nedenle merak ediyorum.

canım senin biraz zr geçiyor sanırım...aman nazar değmesin ben hiç sorun yaşamadım...ilk iki gün zaten uyusuklugu geçmedi dikiş yerlerimin ilk bir haftada agrı kesici aldım günde iki kez. hiç agrım sızım olmadı.. dogumdan itibaren daha hiç yatmadım herşeye aynı şekilde devam.. sadece bazen yanlışlıkla bi yerlere çarpıyorum o zaman acıyor oda dayanılmayacak bişey olmuyor.. ama her vücudun tepkisi ayrı olur derler.. heleki öksürük muhtemelen kabustur.. ilk gün ben iki kez hapşurdum coook canım yandı.. arada öksürme gelince cok canım yanıyordu ama allahtan hasta filan değildim suyla geçiştirdim öksürüğü filan.. cok zorlama sen kendini yanında surekli sana yardım edicek birilerini bulundur.. en kısa zamanda iyi olursun inşallahh

kontrolden geldim haberler pek iyi değil çok şükür oğlum iyi ama benim tansiyon çok yüksek çıktı doktor ilaç verdi. günde 2 kere tansiyonunu ölç eğer 2 gün böyle yüksek olursa gel hemen doğurtalım dedi :S böyle bişi beklemiyodum ben ya. neyseki oğlum ii . ama doktor biraz kilolu dedi. 3 buçuğu geçmiş. böyle giderse 4 ü bulur buda seni ilk doğumda zorlar dedi offf. kafam allak bullak bakalım ne olacak.:18:

kontrolden geldim haberler pek iyi değil çok şükür oğlum iyi ama benim tansiyon çok yüksek çıktı doktor ilaç verdi. günde 2 kere tansiyonunu ölç eğer 2 gün böyle yüksek olursa gel hemen doğurtalım dedi :S böyle bişi beklemiyodum ben ya. neyseki oğlum ii . ama doktor biraz kilolu dedi. 3 buçuğu geçmiş. böyle giderse 4 ü bulur buda seni ilk doğumda zorlar dedi offf. kafam allak bullak bakalım ne olacak.:18:

canım bebiş iyi olsunda gerisi halloluyor... 4e kadar normal dogum yaptırıyorlarmış ilk dogumda.. inşallah kolay bir doğum olur..

Back
X