2011 ocak bebişleri hangi hareketleri yapiyor..?

kuzeyildizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
173
3
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar

bebişlerimiz hangi hareketleri yapiyor paylaşalim istedim...

benim bebeğim 5 ocak doğumlu şuan 4 ay 6 günlüğüz...

*ortalama 1 aylıktan itibaren başini dik tutmaya başladi şuan daha güçlü tutabiliyor başlarda sallaniyordu..:)
*3.5 aylıkken nesneleri tutmaya ve iki elini birliştirip yumak gibi oynamaya başladi
*4 aylıkken kollarından tutunca karnımdan yukari dogru adim atarak gelebiliyor (bunu ablam keşfetti)
* 3 aylıkken konuşuldugunda seslere kendince cevaplar vermeye başladi. bi ben konuşuyorum sanki cevap veriyormuş gibi ilk once dinliyor sonra o konuşuyor
* kendi kendine oynarken girtlaktan nagmeli sesler çıkariyor..uykusu gelince yada cok acikinca dertli derli sesler çıkariyor (o ani cok komik hepimiz yerlerdeyiz:)
* 3.5 aylıkken yan dönmeye başladi,4. ayında yan dönüp yüz üstü tamamen döndü ve vucudunun altinda kalan kolunu kurtardi (buna bir kez şahit oldum)
* emzigini agzindan alip elinde tutuyor ve isterse tekrar agzina götürmeye calişiyor
* poposuna poposuna vurdugumzda yüzümüze bakiyor ve kızgınmıyız gülüyomuyuz ona göre ya agliyor yada gülüyor...

nette cocukların beceri ve motor gelişimlerinde bu aşamalarin onemli oldugunu belirtmişler ondan dolayı bole bi topic açayim dedim arkadaşlar:emir_bebek:

Son düzenleme:
Back