Aşılama 2011 Ocak'ta Aşılaması Başarısız Olup Umudunu Yitirmeyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sizce kaç aşılama sonra tüp bebeğe geçilmeli?

• Ankete Katılan
    63
aaaaaa başladınmı kız senn....önümzdeki ay başlayan sanıyordum anam anam....o iğneler ondannnnn tuzlu su çarptı beni anlaşılan...hadi bakalım hayırlsı..bu arada o popono vurulduğun yerlerdeki bezeler hemen geçmiyor haberin olsun ben 3 ayda kurtuldum bana hemşiye alkollü pamukla üzerini ov demişti öyle dağılırmış yoksa oturup kalkarken bile çok acı veriyor haberin olsun....

başladım canım. menagon vuruluyorum. bezeler kaşındıkça sertleşiyor gibi geliyor. valla olmadı kezzaba oturacağım :(

sermuh çok doğru söylüyorsun vallahi 27 sini beklesem 1 hafta önce adet olup çok yıkılacaktım vallahi.inşallah arkadaşım gelecek ay artık hamilelik anılarımızı anlatırız birbirimize. 9 aydır aşılama tüp bebek yeni yıl yeni umut yeni konu inşallah.dualarım hepimiz için.görüşmek çok isterim.nasip tabiki.buradaki tüm arkadaşlarla mümkün olsa tanışsak çoooooooooooooook mutlu olurdum.sevgiler.
bilge sana tavsiyem oturamıyorsan yat canım staj olur hemde hamileliğe alıştırma olur senin için.o tedaviler varya o kadar iyi anlıyorumki vallahi ama sonuç hayırlı olacak inşallah.pes etmek yok yola devam.
hamişler bebişlerinize çooooooooooooook iyi bakın.rabbim sizi bebişlerinizi korusun.ilgimdişi aylin bana bilgeye sermuha tüm arkadaşlara çok dua edin.sizleri seviyorum kocaman:79::79::79::79::79::79::79:

sermuh çok doğru söylüyorsun vallahi 27 sini beklesem 1 hafta önce adet olup çok yıkılacaktım vallahi.inşallah arkadaşım gelecek ay artık hamilelik anılarımızı anlatırız birbirimize. 9 aydır aşılama tüp bebek yeni yıl yeni umut yeni konu inşallah.dualarım hepimiz için.görüşmek çok isterim.nasip tabiki.buradaki tüm arkadaşlarla mümkün olsa tanışsak çoooooooooooooook mutlu olurdum.sevgiler.
bilge sana tavsiyem oturamıyorsan yat canım staj olur hemde hamileliğe alıştırma olur senin için.o tedaviler varya o kadar iyi anlıyorumki vallahi ama sonuç hayırlı olacak inşallah.pes etmek yok yola devam.
hamişler bebişlerinize çooooooooooooook iyi bakın.rabbim sizi bebişlerinizi korusun.ilgimdişi aylin bana bilgeye sermuha tüm arkadaşlara çok dua edin.sizleri seviyorum kocaman:79::79::79::79::79::79::79:

sağol canım benim. inşallah kavuşacağız hayırlısıyla

ilgimdisi göbişi büyüttün şimdede doğum telaşı sardı doğacaz yok gaz sancısı yok uykusu bu hayat böyle gidecek olsun yinede maşallah..doğumdan önce doğumun iyi geçmesi için bir dua varmış beni haberdar et senin için müsait olursam(regl olmazsam)sana okurum güzelim.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

aylin ikizler seni şimdiden oturtmuş güzelim..ilerdede inşallah sakin çocuklar olurda rahat edersin..ama yinede dikkatli ol ilk 3 ay önemli...

bilgecik hadi bakalım tedaviye az kaldı ben öncü kuvvet olarak öncen gidiyorum arkamdan ikizlerle gelirsen şasırma güzelim...

bu aada biz bayramda denizlideyik malum annemel babalar ziyaretler hepsinin gönlünü aldık..perşembe günü kaçtık...araba nereye gidersen orda tatil yaparız dedik şu an izmir gümüldür tarafındayız (ilgimdisi sana yakınsak kahve içmeye gelebiliriz...ama kahveleri ben yapacam ona göre...beni ara yada özel mesaj yaz..)

ayın 5.inde kontrolüm var benimde pazar dönüş yoluna çıkacak deniz süper fena bronzlaştım...kendimi süper hissediyorum....tedaviye başlamak için son günleri sayıyorum....yaşasın göbiş kardeşliği....:))))))))

evet canım ikizler şimdiden beni oturttu eve şimdilik dikkat ediyorum hiç bi iş yapmıyorum ev falan süpürmüyorum sadeve yavaş yavaş yemek yapıyorum ufak tefek beni yormayacak işlerle uğraşıyorum ama böylede çok tembelleştim şimdiden 3 kilo aldım.her işi eşim yapıyor şimdilik tatilde evde okullar açılınca hem yalnız kalacağım hemde en büyük yardımcım gidecek.İş konusunda azıcık huyluydum bi yer düzgün olmasın oturamazdım şimdi hiiiç aldırış etmiyorum bırak dağınık kalsın diyorum nasıl olsa ikizlerim gelince dağıtacak senin de az kalmış hadi bakalım tüplerinin olmamasının en büyük avantajı artık dış gebelik yaşamayacaksın inş herşey çok güzel olur hadi bakalım start verdik heyecanla seni bilgeyi ergitesi bekliyoruz.Dualarım sizinle.

Canım ya iyiki yeniden hesap etmiştin tüp bebekte bırak bir iki günü saat bile çok önemli.Dua etmez olurmuyum herzaman aklımdasınız.Sende meryem suresini sakın ihmal etme hergün okumaya çalış.İst.giderken yanına Kuranını al biz elimizden gelen herşeyi yapalım tevekkül Allaha ait verecek olan o .Moral de çok önemli hiç olmayacakmış gibi düşünme unutma başarı şansın çok yüksek.Herşey güzel olacak.Zorlu bi süreç ama sonuç katlandığın sıkıntılara değiyor.Allah hepinizin yardımcısı olsun.

meraba kızlar sonunda evimdeyim çok güzel bayramda bitti ama eşim çok rahatsı<zlandı pek bayram olmadı bize öpüldünüz

ilgimdisi göbişi büyüttün şimdede doğum telaşı sardı doğacaz yok gaz sancısı yok uykusu bu hayat böyle gidecek olsun yinede maşallah..doğumdan önce doğumun iyi geçmesi için bir dua varmış beni haberdar et senin için müsait olursam(regl olmazsam)sana okurum güzelim.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

aylin ikizler seni şimdiden oturtmuş güzelim..ilerdede inşallah sakin çocuklar olurda rahat edersin..ama yinede dikkatli ol ilk 3 ay önemli...

bilgecik hadi bakalım tedaviye az kaldı ben öncü kuvvet olarak öncen gidiyorum arkamdan ikizlerle gelirsen şasırma güzelim...

bu aada biz bayramda denizlideyik malum annemel babalar ziyaretler hepsinin gönlünü aldık..perşembe günü kaçtık...araba nereye gidersen orda tatil yaparız dedik şu an izmir gümüldür tarafındayız (ilgimdisi sana yakınsak kahve içmeye gelebiliriz...ama kahveleri ben yapacam ona göre...beni ara yada özel mesaj yaz..)

ayın 5.inde kontrolüm var benimde pazar dönüş yoluna çıkacak deniz süper fena bronzlaştım...kendimi süper hissediyorum....tedaviye başlamak için son günleri sayıyorum....yaşasın göbiş kardeşliği....:))))))))

oyy oyyy.... bu bole son dakıka mı haber verılır yavru kusummmm.... bız esımın 9 gunluk tatılını fırsat bılıp taaa dıkılıye geldıkkkk .... anneannemler burda yasıyorlar hem zıyaret heöm tatıl olsn dedık... ck uzuldum canım bnm bırdahakı sefere mutlaka beklerım... ama erken haber ver bnde sana numaramı yolluuyorum ozelden .. faturalarımzda problem vr tarıfe degısıklıgnden acılmadı daha .. arayamıyorm o yuzden

edıyoruzzz bacımmmmm.... sen hıc merak etme..

slm kızlar..
bayramda annem ve dayımlar haricinde kimseciklere gitmedim. sanki herkes çocukla ilgili bişi soracakmış gibi geliyor yada çocuklarıyla bayramlaşmaya gelen aileleri görünce hüzünlenirim diye korkuyorum..sanırım depresyona yeniden giriyorum..
eşime de çok kızıyorum kızlar.. bana gel tüp için başlayalım dese hemen koşucam. ama herşeye ben karar veriyorum. o da üzülüyor ama benim kadar değil,mesela ben uyku uyuyamazken o bir anda mışıl mışıl uykuya dalıyor.. ayrıca sperm sayısı sınırdaymış ama aşılama ile aşılamayacak kadar değil dedi başka bir doktor. biz şubata kadar kendi haline bırakalım,doktora falan gitmeyelim biraz dinlenelim dedik ama sayı olarak sınırdaysa normal yolla beklemem saçmalık olacak. beyefendiye diyorum git bi doktora, bunun için verilen ilaçlar var diye.2 aydır sallıyor,elinden tutup benim götürmem lazım. şuan ben yine aynı dertle bişiler düşünürken beyefendi arkadaşlarıyla hamam keyfi yapacak onun için hazırlanıyor.. sıcak suyun olumsuz etkilerini daha önce anlamıştım ama aklından çıkıyor.ben de bu defa ses çıkarmadım gitsin bakalım..
ilgimdisi eltimle aynı zamanda doğum yapacaksınız. tatilde kayınvalidemdeydik,eltimle komşu sayılırlar.. 10 gün kaldım 10 gün boyunca sadece hamileliğinden bahsetti,aile oluyoruz biz 3 kişi oluyoruz falan filan.. tabi anlatılır bahsedilir ama onunki başka türden.. sanki dünyada tek doğuracak kadın kendisiymiş gibi ve işin kötüsü bana bununla üstünlük kurmaya çalışması beni çok üzüyor. senin yaşındaki arkadaşlarımın 3 çocuğu var dedi bana :((
kendisini Allah a havale ediyorum, isterse 10 tane doğursun, Allah herkesin çocuğuna sağlık versin. ama çocuğunu kullanarak başkalarının kalbini kırdırtmasın...

slm kızlar..
bayramda annem ve dayımlar haricinde kimseciklere gitmedim. sanki herkes çocukla ilgili bişi soracakmış gibi geliyor yada çocuklarıyla bayramlaşmaya gelen aileleri görünce hüzünlenirim diye korkuyorum..sanırım depresyona yeniden giriyorum..
eşime de çok kızıyorum kızlar.. bana gel tüp için başlayalım dese hemen koşucam. ama herşeye ben karar veriyorum. o da üzülüyor ama benim kadar değil,mesela ben uyku uyuyamazken o bir anda mışıl mışıl uykuya dalıyor.. ayrıca sperm sayısı sınırdaymış ama aşılama ile aşılamayacak kadar değil dedi başka bir doktor. biz şubata kadar kendi haline bırakalım,doktora falan gitmeyelim biraz dinlenelim dedik ama sayı olarak sınırdaysa normal yolla beklemem saçmalık olacak. beyefendiye diyorum git bi doktora, bunun için verilen ilaçlar var diye.2 aydır sallıyor,elinden tutup benim götürmem lazım. şuan ben yine aynı dertle bişiler düşünürken beyefendi arkadaşlarıyla hamam keyfi yapacak onun için hazırlanıyor.. sıcak suyun olumsuz etkilerini daha önce anlamıştım ama aklından çıkıyor.ben de bu defa ses çıkarmadım gitsin bakalım..
ilgimdisi eltimle aynı zamanda doğum yapacaksınız. tatilde kayınvalidemdeydik,eltimle komşu sayılırlar.. 10 gün kaldım 10 gün boyunca sadece hamileliğinden bahsetti,aile oluyoruz biz 3 kişi oluyoruz falan filan.. tabi anlatılır bahsedilir ama onunki başka türden.. sanki dünyada tek doğuracak kadın kendisiymiş gibi ve işin kötüsü bana bununla üstünlük kurmaya çalışması beni çok üzüyor. senin yaşındaki arkadaşlarımın 3 çocuğu var dedi bana :((
kendisini Allah a havale ediyorum, isterse 10 tane doğursun, Allah herkesin çocuğuna sağlık versin. ama çocuğunu kullanarak başkalarının kalbini kırdırtmasın...

eltınde terbıyesızın tekıymıs acelyacım... ben bazen buraya yazarken cok tedırgn oluyorum.. aman yanlıs bısey yazmıyayım uzmeyeyım dıyorum.. bosver dedgn gbı Rabbım herkesın cocuguna saglık versın Rabbım ınsallah herkese bu duyguyu tattırsın.. takma kafana canm bnm.. esın konusuna gelınce maalesef bazn erkekler bızımkdr duygularnı gosteremıyorlar aslnda bı yandan daha ıyı oluyor dıye dusunuyorum. cunku eger on larda bızımle aynı tepkıyı verse hıc susmadan aglarız dıye dusunuyorum.. bız umutsuz onlar umutsız amaaannn rahat ol.. ne guzel bk tuple asılamayacak gbı degılmıs.. bu ıyı bı haber tatlım.. dınlenmee konusunda ıyı dusunmussunuz bak bnm dınlenırken kendınlıgınden geldi bakarsın hıc gerek bıle kalmaz.. herseyın hayırlısı sen kendı canını sıkma bıseylerle oyalanmaya bak..kafanı bosalt arkadasım..

slm kızlar..

Canım yazdıklarından çok etkilendim hemen hemen aynı sorunları bende yaşadım.Bizde de eşimde hareket problemi vardı dr sigarayı bırakman gerek dedi bırakmadı ilaçlarını doğru dürüst içmedi ama aklına tüp bebek tedavisini koymuştu beni o ikna etti şükür ilk denemede oldu.Ama ben derimki eşini ikna et canım uzatma kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama biz 6 yıllık evliyiz.Kendi kendime normal yolla şimdiye olurdu dedim ve başladık.Eltine gelince böyle insanları Allaha havale ediyorum düşüncesiz insanlar aynı eltiden bizde de var bitane.Sen boşver takma kafana öyle insanları Rabbim sabrın sayesinde seni mükafatlandıracak inş.

Açelya anlatınca bayramda yaşadığım bi olay aklıma geldi sizle de paylaşayım.Bayramda aşağı komşuya gittik bayramlaşmaya komşum hamile 8 aylık bide 2 yaşında kızı var.Evinde misafiri vardı bayanın 7 yıldır bebeği olmamış bir sürü aşılama ve 2 defa başarısız tüp bebek denemesi eşinde galiba sperm yokmuş ve tese yoluyla bulup tüp bebek yapılıyormuş.Komşum sağolsun bu bayanın yanında hamileliğini abarta abarta anlattı.yok eşim bunu doğur bidaha yapalım sana hamilelik çok güzel yakışıyor yok şöyle yok böyle kadıncağız sıkıldı bozuldu onu okadar iyi anladım ki Allahım dedim eve gelince hiç kimseyi böyle boynu bükük bırakma etrafta buşekilde anlayışsız kaba insanlar da var işte.Rabbim isteyen, evlat hasreti çeken herkese versin bunu biz anlıyoruz çeken anlıyor Açelyacım işte eltin ve benim komşum gibi kolay bulanlar da nimet azgını.Allahım böylelerine de akıl fikir versin

Acelyacim emin olki bunlari hepimiz yasadik yasiyoruz...insanlar cocuklarini kullanarak boburlenmekten baska bir sey yapamiyorlarsa emin ol ki hayatta bir hictirler...ben karsimdaki hic kimsenin beni incitecek bir soz soylemesine izin vermeden kendim dalga geciyorum cok onemsiz degersiz bir sey gibi bahsediyorum ve diyorumki evlilik kurtarmak icin cocuk yapanlara aciyorum pek fazla konusacak seyleri kalmiyor...herseyden otesi Rabbim herkezin hakkini veriyor....eltim cocuk dogurmak marifetmis gibi 2 tane dogurdu simdi ayrildilar 2 cocuk basinda kaldi ve neredeyse 40 yasinda ama evini gecindirecebilegi elinde bir isi bile yok ben denizliden istanbula tasinirken ev esyalarimin tamamini ona biraktam yenisini alirim bunlari tasimaya degmez dedim.simdi benim eskilerimle yasiyor bana attigi havalar ona ruzgar olsun diyorum...ah etmedim kotu olsun diye ama insanin cani yandimi Allah hakkini veriyor.

Acelyacim emin olki bunlari hepimiz yasadik yasiyoruz...insanlar cocuklarini kullanarak boburlenmekten baska bir sey yapamiyorlarsa emin ol ki hayatta bir hictirler...ben karsimdaki hic kimsenin beni incitecek bir soz soylemesine izin vermeden kendim dalga geciyorum cok onemsiz degersiz bir sey gibi bahsediyorum ve diyorumki evlilik kurtarmak icin cocuk yapanlara aciyorum pek fazla konusacak seyleri kalmiyor...herseyden otesi Rabbim herkezin hakkini veriyor....eltim cocuk dogurmak marifetmis gibi 2 tane dogurdu simdi ayrildilar 2 cocuk basinda kaldi ve neredeyse 40 yasinda ama evini gecindirecebilegi elinde bir isi bile yok ben denizliden istanbula tasinirken ev esyalarimin tamamini ona biraktam yenisini alirim bunlari tasimaya degmez dedim.simdi benim eskilerimle yasiyor bana attigi havalar ona ruzgar olsun diyorum...ah etmedim kotu olsun diye ama insanin cani yandimi Allah hakkini veriyor.

aylincim ben de 6 yılllık evliyim.. 5 yıl hiç istemedik.. ama eltim nişanlandığından beri ben ondan önce doğurucam deyip durdu.. doğursun zaten hemen hamile kaldı. özendim bir sürü hediye aldım tşk yerine surat astı.. benimle yarışmak en başından beri yaptığı şey zaten gülüp geçiyorum..
sermuh Rabbim herkesin hakkını er yada geç verir bunu biliyorum. ama böyle şeyler niye yapıyorlar anlamıyorum. kendisi ev hanımı ve daha ilk yıldan eşiyle kavga edip duruyorlar. bunları benim bildiğimi bilmiyor. aslında suç bende,dediğin gibi desem belki susacak.ama ben yapamıyorum,bu yüzden kaybediyorum.
bu hayatta acı çekmemek için acımasız mı olmak gerekiyor acaba ....

selam canlar,

bugun aşılamamı oldum. 10 günlük bekleme sürecim başladı. bana destek olun kafamı dağıtın :))))

bildiğim tüm duaları okudum bilmediklerimi de koca kitabımdan okudum yanımda götürdüm. bu aşılamamda sperm geri kaçısını önleyici başlık varmış amanın nasıl canım yandı. keltoş doktorumun kankası yaptı ona nasip olmadı tatilde oldugundan. kimbilir belki bu hayırlıdır.

beni sevdiğinizi biliyorum ben de sizleri çok seviyorum ne olur bana pozitif enerji gönderin de ben de bebeğime kavuşayım.

kasıklarım patlayacak gibi ağrıyor. yine yazarım hepinizi öptüm.

selam canlar,

bugun aşılamamı oldum. 10 günlük bekleme sürecim başladı. bana destek olun kafamı dağıtın :))))

bildiğim tüm duaları okudum bilmediklerimi de koca kitabımdan okudum yanımda götürdüm. bu aşılamamda sperm geri kaçısını önleyici başlık varmış amanın nasıl canım yandı. keltoş doktorumun kankası yaptı ona nasip olmadı tatilde oldugundan. kimbilir belki bu hayırlıdır.

beni sevdiğinizi biliyorum ben de sizleri çok seviyorum ne olur bana pozitif enerji gönderin de ben de bebeğime kavuşayım.

hayırlı olsun arkadaşım.bence bu sefer olacak allahın izniyle.sende kendine dikkat et yorulma dinlen.olumlu düşün.pozitif ol.sürekli söylüyorum ama meryem suresini oku hergün.o çok işe yarıyor.rabbim yar ve yardımcın olsun.bebiş haberini 4 gözle bekliyoruz.öpüldün

selam canlar,

Canıııım hadi hayırlı olsun inş bebeğin seninledir kend çook dikkat et bol bol dinlen dua edelim inş busefer herşey güzel olacak...

selam canlar,

Bir bebis daha yolda diyelim artik...icimden geldi boyle demek meryem suresini oku ve kendini sakin tut yasadigin herseyi anlat bize konusmak herzamanki gibi iyi gelecektir....bak 1.gun bitti bile birde bakicaz 10 gun bitmis ve kizmizi mosyolar gelmemis olacak...ben biz seni cok seviyoruz cenesi dusuk parmaklari oynak arkadasim :))))
Benim yarin dr kontrolum var dun gece 5,30 da eve ulasabildik resmen perisanlari oynadim..arabada orda burda gezerken sanirim usuttum bagrim aciyor eve geldik evde yiyecek tik yok haydi alisverise poset tasimaktan daral geldi...
Kizlar ben hayatimda hic dogum kontrol hapi kullanmadim bu hap goguslerde sislik yaparmi ?resmen davul gibi oldular aciyorda tupun biri olsa acaba hamileyim derdim o kadar yani...birde inanilmaz akintim oldu acaba haptanmi acaba ameliyat ve histeroskopi sonrasimi merak ettim yada kist olmusya bu ay oda yaparmi acaba..sabaha kadar meraktan catlayacam...

Bu arada izmir gumuldur deniz superdi tavsiye ederim...akdeniz kiyilarina gore suyu soguktu resmen suya girmek icin esimle once sen yok olmaz once sen oynadik suya girdiktikten sonrada donmamak icin debelendik durduk...ama inanilmaz temizdi kum degilde kucuk taslardandi sahil bence muhtesemdi en azindan yuzerken insanin suratina otlar yapismiyor..2 gun denize girdik en yogun bronslastiriciyla ve bronzsastik...aaaa birde biliyorsu uz laproskobi ameliyati olmustum bikini giyince 6 yerimden bicaklanmis gibi manzara cikti ortayaesim git uzak dur benden millet ben yaptim sanacak diye dalga gecti durdu ama gercekten oyle gorunuyor...
Ilgimdisi evet gec haber verdim cunku son dk plan yaptik araba bizi nereye gotururse orda tatil yapacagiz dedik kusadasina kadar giittik sahilde otel ararken gumuldure kadar geldik ....bir dahaki sefere kizimizi gormeye geliriz insallah...

Back
X