Aşılama 2011 Ocak'ta Aşılaması Başarısız Olup Umudunu Yitirmeyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sizce kaç aşılama sonra tüp bebeğe geçilmeli?

• Ankete Katılan
    63
hayırlı olsun arkadaşım.bence bu sefer olacak allahın izniyle.sende kendine dikkat et yorulma dinlen.olumlu düşün.pozitif ol.sürekli söylüyorum ama meryem suresini oku hergün.o çok işe yarıyor.rabbim yar ve yardımcın olsun.bebiş haberini 4 gözle bekliyoruz.öpüldün

bir de Hz. Zekeriya'nın duasını buldum canım. onu da çok okudum. Hayırlısı inşallah. çok teşekkür ederim canım arkadaşım. inşallah hepimiz alırız mutlu müjdeli haberleri.

Canıııım hadi hayırlı olsun inş bebeğin seninledir kend çook dikkat et bol bol dinlen dua edelim inş busefer herşey güzel olacak...

ah benim taze annem, moral veren güzel annem :) sağol bitanemmmm teşekkür ederim. yanımdasınız daha ne olsun.

Bir bebis daha yolda diyelim artik...icimden geldi boyle demek meryem suresini oku ve kendini sakin tut yasadigin herseyi anlat bize konusmak herzamanki gibi iyi gelecektir....bak 1.gun bitti bile birde bakicaz 10 gun bitmis ve kizmizi mosyolar gelmemis olacak...ben biz seni cok seviyoruz cenesi dusuk parmaklari oynak arkadasim :))))
Benim yarin dr kontrolum var dun gece 5,30 da eve ulasabildik resmen perisanlari oynadim..arabada orda burda gezerken sanirim usuttum bagrim aciyor eve geldik evde yiyecek tik yok haydi alisverise poset tasimaktan daral geldi...
Kizlar ben hayatimda hic dogum kontrol hapi kullanmadim bu hap goguslerde sislik yaparmi ?resmen davul gibi oldular aciyorda tupun biri olsa acaba hamileyim derdim o kadar yani...birde inanilmaz akintim oldu acaba haptanmi acaba ameliyat ve histeroskopi sonrasimi merak ettim yada kist olmusya bu ay oda yaparmi acaba..sabaha kadar meraktan catlayacam...

datlu kankam benim. senin içine doğar bilirim. aylinin ikizleri bilmiştin değil mi? hadi hayırlısı canımcım.

aşılamayı yapan doktor bana 3 gün kasıkların ağrıyacak dedi haklıymış ağrım var. iş miş yapmıyorum. öylece oturuyorum. ütüler var. ama bekleyecek mecbur.

siz de evinize hoşgeldiniz. insanın evi gibisi yoktur. artık sen de başla da sana destek olalım müjdeli haber alalım senden

Hoşgeldin canım eşine çok geçmiş olsun Ramazanda çıkınca biçok kişi aynı rahatsızlığı yaşıyor.kib canım öptm.
çok saol arkadaşım
Allah acil sifalar ve sana kolayliklar versin erkeklerin hastaliklari cok zor oluyor..

evet ya aman tek iyi olsunda nazlansın arkadaşım ben razıyım bilgeci hadi hayırlı olsun sanki bende hissettim sermuh gibi galiba hamişsin inş.hadi bebişler çogalıo........ açelya hiç üzülme insanlar çok anlayışsız bizi bizden başka kimse anlamaz

selam canlar,

bugun aşılamamı oldum. 10 günlük bekleme sürecim başladı. bana destek olun kafamı dağıtın :))))

bildiğim tüm duaları okudum bilmediklerimi de koca kitabımdan okudum yanımda götürdüm. bu aşılamamda sperm geri kaçısını önleyici başlık varmış amanın nasıl canım yandı. keltoş doktorumun kankası yaptı ona nasip olmadı tatilde oldugundan. kimbilir belki bu hayırlıdır.

beni sevdiğinizi biliyorum ben de sizleri çok seviyorum ne olur bana pozitif enerji gönderin de ben de bebeğime kavuşayım.

kasıklarım patlayacak gibi ağrıyor. yine yazarım hepinizi öptüm.

hayırlısı olsun bılgecım... ınsallah bu kezz denedıgıne degıcek ve mutlu haberı bıze verıceksın.. burdan ıstedıgın herseyı konusalım kafamız dagılsın banda gunler gecmıyor cunku bol bol cene calalım... sahı ne zamandır sorucam hep unutuyorum kızın kardesını nasıl karsılıycak sence..?

Bu arada izmir gumuldur deniz superdi tavsiye ederim...akdeniz kiyilarina gore suyu soguktu resmen suya girmek icin esimle once sen yok olmaz once sen oynadik suya girdiktikten sonrada donmamak icin debelendik durduk...ama inanilmaz temizdi kum degilde kucuk taslardandi sahil bence muhtesemdi en azindan yuzerken insanin suratina otlar yapismiyor..2 gun denize girdik en yogun bronslastiriciyla ve bronzsastik...aaaa birde biliyorsu uz laproskobi ameliyati olmustum bikini giyince 6 yerimden bicaklanmis gibi manzara cikti ortayaesim git uzak dur benden millet ben yaptim sanacak diye dalga gecti durdu ama gercekten oyle gorunuyor...
Ilgimdisi evet gec haber verdim cunku son dk plan yaptik araba bizi nereye gotururse orda tatil yapacagiz dedik kusadasina kadar giittik sahilde otel ararken gumuldure kadar geldik ....bir dahaki sefere kizimizi gormeye geliriz insallah...

gumuldurumuz cok guzel ve temızdır hatta 10 dk mesafedeki ozdereye de ugradıysanız mavı bayraklı plajlarıda gormussunuzdur.. bı dahakıne kızıma gel havalarda guzel olursa gumuldur urkmez arasında yazlıgımız var beraber orda bıle kalabılırzz... begenmenıze eglenmenıze cok sevındım canım. buarada dogum kontrol hapı bn 1 sene kdr kullandım yenı evlıyken evet gogusler tas gbı oluyor akıntın bazn kokulu bıle olabılıyor bol su ıcmen gerek canım bnm..

aksam ıcın zeytınyaglı bıber dolması yaptım fırında.. yanına taze fasulye tarhana corbası ve cacık dusunuyorum ama belım cok agrımaya basladı sanırım bnm kocıskom sadece bıber dolması ve cacık yıycek kıpırdayamıyorum bıle ayakta doldurdum dolmaları sanırım o yuzden oldu... bılge sen dıkkat edıyosundur kendıne mutlaka da yemek ısını napıyosun.. kızın demıyomu anne onu ıstıyorum bunu ıstıyorum yardımcı olan bırı varmı tatlım yanında...?

ben yalama oldum hastalansam "höe??" diyerek bir sonraki ay için plan yapıyorum :))) boşver takma. hayırlsı olsun

sabır canım sabır anahtar bu. romanya kimyasallarıyla ünlü değil ki neymiş o ilaç. aman bilmediğin seyi içme sakın. ben de preseed bitince ebay den conceive plus aldım aynı şey nasılsa diye beni mantar yaptı. ama inatla kullandık. işe yaramadı su ana kadar :)

hah anacım sen sorgula nasılsa gebesin sana bişi diyemezler. koğuşun hanımağası seni seçiyorum :)))) fırçala bizi kazım :))))))))

aslinda ben de hic inanmam, guvenmem, temkinliyimdir boyle seylere. hele de romanya gibi bir yerden olunca ben de alacagimi dusunmezdim ama herkes alirken durttu seytan, oyle ben de almaya karar verdim birden. icecek miyim hala bilmiyorum. bakalim. conceive plus'in mantar yapmasi da sasirtici. bunlar guvenilirligi kanitlanmis jeller; ama tabi normalde oranin ph'ini degistirip spermlerin ve daha baska bakterilerin yasamasi icin ortam yaratiyor. demek cok kullanmamak lazim.

Kızlaar bugün dr kontrole gittim kesemizi gördük hemdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 2 tane inanamıyorum kızlar bebişler ikiiiiiiizmiş şok oldum 2 tane kese gördük kan değerlerim düşük diye tek demişti hemşire bugün ekranda 2 kese görünce şok yaşadım Rabbime binlerce şükür bu mübarek kandil günü bize çifte mutluluk yaşattı.

tebrik ederim aylincim, buradaki hemen herkes gibi benim de ruyam ikiz bebek. coook guzel birseydir ama tabi dertleri de cabasi. saglikla dunyaya gelsinler :)

teyzelerı dun kızımı gorudk 1550 gr olmus 39 cm hersey normal dedı,bundan snra 2 hafta da bır gıdıcem kontrole artık nst ye de baglanıcam sık sık kasılmalarım olurmu dıye usg takıbıyle beraber yapılıcak.. bu da demek oluyorkı artık kavusmamıza az kalmıs kızlar... cok guzel bı duygu bu her gun sukredıyorum Rabbım sen ısteyen herkese nasıp et dıye yalvarıyorum hep... emınım sızınde emeklerınız cabaarınız bosa cıkmıycak arkadaslar sadece zamanı var.. opuyorum sızlerı..

:) bayiliyorum senin bu mutlu haberlerine. bize zaman carcabuk geciyor, sen acaba ne haldesin? herseyi hazirladin ha, ben de cok kiskaniyorum bebek kiyafeti, oyuncagi alanlari.

slm kızlar..
bayramda annem ve dayımlar haricinde kimseciklere gitmedim. sanki herkes çocukla ilgili bişi soracakmış gibi geliyor yada çocuklarıyla bayramlaşmaya gelen aileleri görünce hüzünlenirim diye korkuyorum..sanırım depresyona yeniden giriyorum..
eşime de çok kızıyorum kızlar.. bana gel tüp için başlayalım dese hemen koşucam. ama herşeye ben karar veriyorum. o da üzülüyor ama benim kadar değil,mesela ben uyku uyuyamazken o bir anda mışıl mışıl uykuya dalıyor.. ayrıca sperm sayısı sınırdaymış ama aşılama ile aşılamayacak kadar değil dedi başka bir doktor. biz şubata kadar kendi haline bırakalım,doktora falan gitmeyelim biraz dinlenelim dedik ama sayı olarak sınırdaysa normal yolla beklemem saçmalık olacak. beyefendiye diyorum git bi doktora, bunun için verilen ilaçlar var diye.2 aydır sallıyor,elinden tutup benim götürmem lazım. şuan ben yine aynı dertle bişiler düşünürken beyefendi arkadaşlarıyla hamam keyfi yapacak onun için hazırlanıyor.. sıcak suyun olumsuz etkilerini daha önce anlamıştım ama aklından çıkıyor.ben de bu defa ses çıkarmadım gitsin bakalım..
ilgimdisi eltimle aynı zamanda doğum yapacaksınız. tatilde kayınvalidemdeydik,eltimle komşu sayılırlar.. 10 gün kaldım 10 gün boyunca sadece hamileliğinden bahsetti,aile oluyoruz biz 3 kişi oluyoruz falan filan.. tabi anlatılır bahsedilir ama onunki başka türden.. sanki dünyada tek doğuracak kadın kendisiymiş gibi ve işin kötüsü bana bununla üstünlük kurmaya çalışması beni çok üzüyor. senin yaşındaki arkadaşlarımın 3 çocuğu var dedi bana :((
kendisini Allah a havale ediyorum, isterse 10 tane doğursun, Allah herkesin çocuğuna sağlık versin. ama çocuğunu kullanarak başkalarının kalbini kırdırtmasın...

erkekler hep ayni iste. benimkinin de 5 milyon cikti, doktor ona da sinir dedi. sayi olarak sinirda olmasi normal olmaz demek degil ki. adet olarak normal olabilir, sans biraz dusuk sadece. bozma hic moralini, benim hic bozulmadi moralim, dusuk olsa bi de onunla ugrasacaktik. iyi, iyi ona da sukur dedim.

aylincim ben de 6 yılllık evliyim.. 5 yıl hiç istemedik.. ama eltim nişanlandığından beri ben ondan önce doğurucam deyip durdu.. doğursun zaten hemen hamile kaldı. özendim bir sürü hediye aldım tşk yerine surat astı.. benimle yarışmak en başından beri yaptığı şey zaten gülüp geçiyorum..
sermuh Rabbim herkesin hakkını er yada geç verir bunu biliyorum. ama böyle şeyler niye yapıyorlar anlamıyorum. kendisi ev hanımı ve daha ilk yıldan eşiyle kavga edip duruyorlar. bunları benim bildiğimi bilmiyor. aslında suç bende,dediğin gibi desem belki susacak.ama ben yapamıyorum,bu yüzden kaybediyorum.
bu hayatta acı çekmemek için acımasız mı olmak gerekiyor acaba ....

hakedene cevabini vereceksin. safa yatip aklindan geceni soyle patavatsizca. ne saniyor ki bu insanlar, dogurmak beceriymis gibi. ver cevabini sende siskinlik yaratmasin.
ben etrafimda oyle insani hic barindirmam. hatta annem bile, ki annem yani, kadin paralaniyor mutlu olalim diye bu ay ne oldu, ne zaman gideceksiniz doktora, kendini sicak tut, stres yapma, su bu fazla diyecek oldu; annecim ben de cok istiyorum cocugum olsun, ama sen boyle deyince olma dedigin stresten oluyorum dedim kibarca. merak ediyorlar tamam ama biraz bencil olmamiz lazim. ah annecim yazarken aradi beni :)

selam canlar,

bugun aşılamamı oldum. 10 günlük bekleme sürecim başladı. bana destek olun kafamı dağıtın :))))

bildiğim tüm duaları okudum bilmediklerimi de koca kitabımdan okudum yanımda götürdüm. bu aşılamamda sperm geri kaçısını önleyici başlık varmış amanın nasıl canım yandı. keltoş doktorumun kankası yaptı ona nasip olmadı tatilde oldugundan. kimbilir belki bu hayırlıdır.

beni sevdiğinizi biliyorum ben de sizleri çok seviyorum ne olur bana pozitif enerji gönderin de ben de bebeğime kavuşayım.

kasıklarım patlayacak gibi ağrıyor. yine yazarım hepinizi öptüm.

vaay nasil baslik ? neler kacirmisiz ilk kez duydum ben bunu; tupun sonuna tipa mi takiyorlar ? bilgecim hadi mutlu haber bekliyoruz.

Bilgecim bugün nasılsın ?İş falan sakın yapayım deme ütülerin de bırak kalsın ben hala hiç bi iş yapmıyorum.Yemeği eşim evdeyse ona tarif ediyorum ben başında oturuyorum yada oturarak yapıyorum.Unutma ilk 3-4 günde embriyo rahime tutunmaya çalışırmış annesi :)

İlgimdişi maşaalah menün çok güzelde çok yorulursun okadar çeşit yemek yapma:)Ben ramazanda kıyamıyordum eşime oruç tutuyor diye 3 çeşit yapıyordum ama şimdi çok uğraşmıyorum mesela bugün mercimek çormasıyla zeytinyağlı kabak salatası yaptım.Bende çok fazla ayakta duramıyorum belim ve sırtım hemen ağrıyor.

Ceren ,canım çok teşekkür ederim inş istediğin olur ve ikizlerin gelir.Bakımı elbette zor olacak ama ne yapalım gülü seven dikenine katlanır.Ben tam bir çocuk manyağayım bayılıyorum küçük bebeklere:)

Sermuh sultan:)gezenti hanım sonunda döndün evine .bu moral sana yeter artık bebek zamanı Gümüldürün çok güzel olduğunu bende duymuştum ama gitmek kısmet olmadı İzmiri gezdik ama oralara gidemedik Egede sadece Bodruma gittik balayına çok güzeldi .Biz tatilde daha çok Akdenizi tercih ediyoruz hem bize daha yakın hemde suyu sıcak eşimin bel fıtığı var soğuk yerlerde giremiyor.Tabi artık 2-3 yıl tatil bize hayal olur ikizlerele zor gideriz.Onlarla denize girmeyi düşenemiyorum.Tek sağlıkla gelsinlerde anneleri de denize gitmesin.

aslinda ben de hic inanmam, guvenmem, temkinliyimdir boyle seylere. hele de romanya gibi bir yerden olunca ben de alacagimi dusunmezdim ama herkes alirken durttu seytan, oyle ben de almaya karar verdim birden. icecek miyim hala bilmiyorum. bakalim. conceive plus'in mantar yapmasi da sasirtici. bunlar guvenilirligi kanitlanmis jeller; ama tabi normalde oranin ph'ini degistirip spermlerin ve daha baska bakterilerin yasamasi icin ortam yaratiyor. demek cok kullanmamak lazim.

tebrik ederim aylincim, buradaki hemen herkes gibi benim de ruyam ikiz bebek. coook guzel birseydir ama tabi dertleri de cabasi. saglikla dunyaya gelsinler :)

:) bayiliyorum senin bu mutlu haberlerine. bize zaman carcabuk geciyor, sen acaba ne haldesin? herseyi hazirladin ha, ben de cok kiskaniyorum bebek kiyafeti, oyuncagi alanlari.

erkekler hep ayni iste. benimkinin de 5 milyon cikti, doktor ona da sinir dedi. sayi olarak sinirda olmasi normal olmaz demek degil ki. adet olarak normal olabilir, sans biraz dusuk sadece. bozma hic moralini, benim hic bozulmadi moralim, dusuk olsa bi de onunla ugrasacaktik. iyi, iyi ona da sukur dedim.

hakedene cevabini vereceksin. safa yatip aklindan geceni soyle patavatsizca. ne saniyor ki bu insanlar, dogurmak beceriymis gibi. ver cevabini sende siskinlik yaratmasin.
ben etrafimda oyle insani hic barindirmam. hatta annem bile, ki annem yani, kadin paralaniyor mutlu olalim diye bu ay ne oldu, ne zaman gideceksiniz doktora, kendini sicak tut, stres yapma, su bu fazla diyecek oldu; annecim ben de cok istiyorum cocugum olsun, ama sen boyle deyince olma dedigin stresten oluyorum dedim kibarca. merak ediyorlar tamam ama biraz bencil olmamiz lazim. ah annecim yazarken aradi beni :)

vaay nasil baslik ? neler kacirmisiz ilk kez duydum ben bunu; tupun sonuna tipa mi takiyorlar ? bilgecim hadi mutlu haber bekliyoruz.

tesekkur ederm canım... ama uzulme bnde senın gbıydım.. yolda hamıle bırını gorsem hıc gormemezlkten gelırdım esıme aglardım hep bn nezmn hamıle etegı gıyıcem ne zaman gobegımı gere gere gezıcem dıye.. magazalardn cocuklarına bıseyler alan hamılelerı gorunce bn almadn hemen cıkardım.. durup durup aglardım... ama hıc neden demedım... sadece ne zaman dedım.. Rabbım ummadgm anda gonderdı lutfunu.. dua edıyorumkı emeklerınızın karsılıgını alıcaksınız...

buarada tıpa ne olakı....? hanı kör tapa der eskıler tabırı caızse... ondan dolu pazarlarda falan bıleydık onceden alır monte ederdık asılamalrda bacımm?

çok saol arkadaşım

evet ya aman tek iyi olsunda nazlansın arkadaşım ben razıyım bilgeci hadi hayırlı olsun sanki bende hissettim sermuh gibi galiba hamişsin inş.hadi bebişler çogalıo........ açelya hiç üzülme insanlar çok anlayışsız bizi bizden başka kimse anlamaz

ay canım ya bana nasıl da ümit verdin. inşallah kalbinizden geçtiği gibi olur. hepimiz için. çekilen sıkıntı, stres hepsi kadının omzunda. eşlerimizi de yabana atmıyorum tabii ama bizler çok hassasız, sabırsızız :( hayırlısıyla zamanımız geldikçe kavuşalım bebişlerimize.

hayırlısı olsun bılgecım... ınsallah bu kezz denedıgıne degıcek ve mutlu haberı bıze verıceksın.. burdan ıstedıgın herseyı konusalım kafamız dagılsın banda gunler gecmıyor cunku bol bol cene calalım... sahı ne zamandır sorucam hep unutuyorum kızın kardesını nasıl karsılıycak sence..?

ay valla bilmiyorum nasıl karşılıycak. ben akıl sağlığımı kaybedicem o kesin. dün gece ben hangi yatağa o oraya. anacım uykuyu bölmeye nasıl kıyıyor anlamıyorum. bütün gün pireli eşek gibi tepiniyor koşuyor akşamüstü yüzüyor 10dan önce uyku yok. kaşınmadan uyumuyor. uyuttum az oturayım diyorum ANNEEAAA SÜTÜM NERDE? ANNEA NEREYE GİTTİN? babadan kıskanıyor hep onunla yatayım istiyor. deliricem. dün gece uyumadım desem yeridir. sordun diye anlattım cnm kafanızı şişirmek istemem. meğer büyükler boşuna demiyormuş az yaş ara verin diye ilk çocuk aklı ermeden alışıyor kardeşe. bu bizimki at sineği gibi bana yapıştı. arabayla bir yere gitmek kabus zaten. oturmuyor aramızdan kafayı uzatıp zırt pırt beni öpüyor. kızım otur kızım ayıp offf offf bilmem ne halt edeceğim. anca istiyoruz kardeş gelince ne olacak bilemiyoruz.?????????????*

benim bünyemden de olabilir canım mantar. hemen kestik. sonra iyileştim yine kullandık. zaten sonra aşılamam oldu. sen de madem gözünü kararttın aldın iç bari içinde kalmasın :))) yarasın :))))

valla ben başlığı göremedim pozisyonum müsait değildi:51: hastanede olmadı bir tüp bebek merkezinde oldu orada da kız bişiler getirdi doktor "bu ne?" "nasıl başlık ya bu?" vs dedi kız acıkladı işte "doktor hanım bu yeni sperm geri kaçısını engelliyor" dedi. hatta transfere kadar her işlemi kız yaptı. dikkat ettim bu aşılamamdan sonra iç çamaşırım hiç ıslanmadı oysa ilk 2 aşılamamda doğrulur doğrulmaz sperm gelmişti iç çamaşırım leke olmuştu kokulu bir şekilde:84:

Bilgecim bugün nasılsın ?İş falan sakın yapayım deme ütülerin de bırak kalsın ben hala hiç bi iş yapmıyorum.Yemeği eşim evdeyse ona tarif ediyorum ben başında oturuyorum yada oturarak yapıyorum.Unutma ilk 3-4 günde embriyo rahime tutunmaya çalışırmış annesi :)

İlgimdişi maşaalah menün çok güzelde çok yorulursun okadar çeşit yemek yapma:)Ben ramazanda kıyamıyordum eşime oruç tutuyor diye 3 çeşit yapıyordum ama şimdi çok uğraşmıyorum mesela bugün mercimek çormasıyla zeytinyağlı kabak salatası yaptım.Bende çok fazla ayakta duramıyorum belim ve sırtım hemen ağrıyor.

Ceren ,canım çok teşekkür ederim inş istediğin olur ve ikizlerin gelir.Bakımı elbette zor olacak ama ne yapalım gülü seven dikenine katlanır.Ben tam bir çocuk manyağayım bayılıyorum küçük bebeklere:)

Sermuh sultan:)gezenti hanım sonunda döndün evine .bu moral sana yeter artık bebek zamanı Gümüldürün çok güzel olduğunu bende duymuştum ama gitmek kısmet olmadı İzmiri gezdik ama oralara gidemedik Egede sadece Bodruma gittik balayına çok güzeldi .Biz tatilde daha çok Akdenizi tercih ediyoruz hem bize daha yakın hemde suyu sıcak eşimin bel fıtığı var soğuk yerlerde giremiyor.Tabi artık 2-3 yıl tatil bize hayal olur ikizlerele zor gideriz.Onlarla denize girmeyi düşenemiyorum.Tek sağlıkla gelsinlerde anneleri de denize gitmesin.

canım inan iş miş hak getire yapmıyorum zaten eşim keser beni. ama kız durmuyor. hopluyor zıplıyor ağlıyor sinirlendiriyor. ütüler bekliyor ama daha çok beklerler :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

günler yaklaştıkça içime bir korku giriyor nedense.bir kaç gündür çok heyecanlıydım.ama korkuyorum sanki olumsuz sonuç almaktan.hamile kalsamda kaybetmekten yine eski günleri yaşarım diye çok korkuyorum.rabbim sen bilirsin hayırlısıyla sağlıklı bebekler nasip et.benim içinde içinize birşey doğuyormu kızlar.ben sonuç ne olur düşünmek bile istemiyorum şeytan bugün akşama kadar vesvese verdi durdu.estağfrullah.allahım afffetsin taktir onun.

günler yaklaştıkça içime bir korku giriyor nedense.bir kaç gündür çok heyecanlıydım.ama korkuyorum sanki olumsuz sonuç almaktan.hamile kalsamda kaybetmekten yine eski günleri yaşarım diye çok korkuyorum.rabbim sen bilirsin hayırlısıyla sağlıklı bebekler nasip et.benim içinde içinize birşey doğuyormu kızlar.ben sonuç ne olur düşünmek bile istemiyorum şeytan bugün akşama kadar vesvese verdi durdu.estağfrullah.allahım afffetsin taktir onun.

korkma canım. korkularının üzerine git. dua etmekten vazgeçme. inşallah umudun ekmeğini yiyeceğiz hayırlısıyla.

kızlar.benim kayınvalideciğim beni hiç sevmez nedense bana bir türlü ısınamadı.aynı memleketli değiliz o yüzden sanırım.ailede bir ben yabancıyım.elektrik alamıyoruz birbirimizden.5 gündür küçük kaynıma bir kız istiyorlar memleketten(yozgattan).ama kızı bir türlü vermiyorlar.beni istemeye bile gelmedi zahmet edipte.çok kızgınım vallahi.herkes ben değil.alsında memleketlisini mutlu olsun.ben ona hiçbirşey yapmadım neden böyle anlamadım.çocuğumda olmuyorya daha bir değersizim.rabbim herkesin gönlüne göre versin.bakalım kızı verecekler mi yarın belli olacak.kaynım üniversite mezunu köyden birini istiyorlar.beni beğenmiyor ben de buyukşehırde buyudum okudum o yuzden begenmiyor..... allah kayınvalıdemın gonlune gore versın yenı gelın tabı alabılırse hayırlı olsun.... yozgat lı.

bilgecim aşılaman hayırlı olsun.. inşallah bu son denemen olur,bize de umut olursun..

aşılamanın iğne yada klomenle yapılması arasında ne fark var? örneğin benim klomen ile rahatlıkla 5-6 yumurtam oluşuyordu.. iğnede sayı daha fazla mı oluyor?yoksa yumurta kalitesi mi daha iyi oluyor? eğer öyleyse gidip doktora bi kızayım niye iğneli olmadım diye :)

arkadaşlar işin şakası bi yana ben kullandığımız bu ilaçların yumurtalık rezervlerimizi azalttığını yeni öğrenmiş bulunuyorum.. menapoza girme zamanımız daralıyormuş.. bunu baştan öğrenseydim en fazla 2 aşılama sonrası tüp denerdim.. aylincim sen bu konuda en doğru kararı vermişsin..4 aşılamada aldığım ilaçlar menapoz tarihimi yaklaşık 2 sene öne çekmiş :(

Son düzenleme:
kızlar.benim kayınvalideciğim beni hiç sevmez nedense bana bir türlü ısınamadı.aynı memleketli değiliz o yüzden sanırım.ailede bir ben yabancıyım.elektrik alamıyoruz birbirimizden.5 gündür küçük kaynıma bir kız istiyorlar memleketten(yozgattan).ama kızı bir türlü vermiyorlar.beni istemeye bile gelmedi zahmet edipte.çok kızgınım vallahi.herkes ben değil.alsında memleketlisini mutlu olsun.ben ona hiçbirşey yapmadım neden böyle anlamadım.çocuğumda olmuyorya daha bir değersizim.rabbim herkesin gönlüne göre versin.bakalım kızı verecekler mi yarın belli olacak.kaynım üniversite mezunu köyden birini istiyorlar.beni beğenmiyor ben de buyukşehırde buyudum okudum o yuzden begenmiyor..... allah kayınvalıdemın gonlune gore versın yenı gelın tabı alabılırse hayırlı olsun.... yozgat lı.

sana gelecekten haber vereyim..:1: kızı alırlar.. kız en başından itibaren yapmadığını bırakmaz yine de onların kıymetlisi olur.. ayrıca kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez demişler çok doğru demişler... ne kadar iyi davransamda iki taraftan biri mutlaka kıskançlık yapıyor ve diğerinin ağzından burnundan getiriyor.. senin eltin seni kıskanacak, eğer birçok konuda ondan üstünsen sadece çocuk doğurup üste çıkmaya çalışacak...

bu hikaye bana bir yerden tanıdık geldi :1::1:

:72:
bilgecim aşılaman hayırlı olsun.. inşallah bu son denemen olur,bize de umut olursun..

aşılamanın iğne yada klomenle yapılması arasında ne fark var? örneğin benim klomen ile rahatlıkla 5-6 yumurtam oluşuyordu.. iğnede sayı daha fazla mı oluyor?yoksa yumurta kalitesi mi daha iyi oluyor? eğer öyleyse gidip doktora bi kızayım niye iğneli olmadım diye :)

arkadaşlar işin şakası bi yana ben kullandığımız bu ilaçların yumurtalık rezervlerimizi azalttığını yeni öğrenmiş bulunuyorum.. menapoza girme zamanımız daralıyormuş.. bunu baştan öğrenseydim en fazla 2 aşılama sonrası tüp denerdim.. aylincim sen bu konuda en doğru kararı vermişsin..4 aşılamada aldığım ilaçlar menapoz tarihimi yaklaşık 2 sene öne çekmiş :(

Canım klomen tedavisini artık biçok dr kullanmıyor çünkü bazen yumurtalar olgunlaşmıyor ama iğnede öyle bi ihtimal yok gibi benim tüp bebek tedavimde iğne ile 14 tane olgun yumurtam olmuştu tabi bunlar toplanan çok sayıda da küçük yumurta oluştu.Maalesef canım bu ilaç ve iğneler yumurtalıklara zarar veriyor ve erken menopoz riskini arttırıyor.Çok şükür bu iğneleri iki kez kullandım bir aşılamada bide tüp bebekte inş bir sorun çıkmadan hamileliğim devam eder ama olurya bi sorun çıkar sada 5 tane daha donmuş embriyomuz var yani bu iğnelerin artık kullanmayacağım inş:)Sizinde aklınızda bulunsun tüp bebek tedavisinde kaliteli embriyolarınızı mutlaka dondurun yıllık sadece 500 tl ödüyosunuz 5 yıl saklanıyor ve bidaha yumurta büyütme yumurta toplama gibi stresli işlerle uğraşmıyorsunuz.Tabi inş bunların hiçbirine gerek kalmadan bebiş kendiliğinden geliverir:)

Boşver canım sevmezse sevmesin sende onu sevme:)bize kendi annelerimiz yeter.asıl büyük problem elti geldikten sonra ..Kendini sana rakip olarak görüyor çok saçma.Ben eltimden 10 yaş küçüğüm ama biraya gelince hep bana sen daha olgunsun derler.İşi gücü kıyas.Ben hiç umursamam oda daha çok kıskanır:)Bizde de eltim ilkokul mezunu ben üniversite ama biraya gelince bilmiş bilmiş cahilce konuşmalarını bi duysan sanarsınki o tahsilli:)Bende gülüp geçiyorum çok nadir görüşmeye çalışıyorum.Kayınvalimle bi problemimiz yok ama ayda bir ancak giderim ziyaretine seviyeli olmak en iyisi.

MERHABA CANIM. klomende 2 yumurtam oluşmuştu iğnede 1 tanesi 19mm diğerleri arkadan gelecek sekilde toplam 6 tane. ben sadece 5 tane vuruldum zaten. iğnelinin farkı endometrium'u kalınlaştırıyor olması. klomende böyle bir etki yok. menapozu düşünme daha çok var. :))) cocukları büyütelim de girersek gireriz napalım :)))):68:

bugun çok mutluyum. çok sevdiğim bir arkadaşım da tüp bebek tedavisi ile hamile kaldı. inşallah darısı tüm dileyenlere olsun.

canlarım ben kaçıyorum şimdilik. popom ağrıdı otur otur :)))) akşama iki lafın belini kahkahalarla kıralım sistem izin verirse :))) hpinizi çok seviyorum. tuanayımı tekrar tebrik edip öpüyorum. şimdiden bebişine çok talip var bakalım bebing napıcak :))))

yok yok aylıncım.. yapamadım yanına bısey bıtek dolma ıste mafettı benı Allah razı olsun komsucum mercımek corbası getırmıs bıde karpuz kestım yettıı dolmam bugune kaldı bıraz bnde taze fasulyeyı bgn yaptım dusunun ıkı kısıyız yarım kg nın yarısını yapıyorum bı aksamlık yetıooo... tencerenın dıbınde bı damlacık... seneye ınsallah daha cok yapıcam ogunlerımızı kızımda yesın..

ay valla bilmiyorum nasıl karşılıycak. ben akıl sağlığımı kaybedicem o kesin. dün gece ben hangi yatağa o oraya. anacım uykuyu bölmeye nasıl kıyıyor anlamıyorum. bütün gün pireli eşek gibi tepiniyor koşuyor akşamüstü yüzüyor 10dan önce uyku yok. kaşınmadan uyumuyor. uyuttum az oturayım diyorum ANNEEAAA SÜTÜM NERDE? ANNEA NEREYE GİTTİN? babadan kıskanıyor hep onunla yatayım istiyor. deliricem. dün gece uyumadım desem yeridir. sordun diye anlattım cnm kafanızı şişirmek istemem. meğer büyükler boşuna demiyormuş az yaş ara verin diye ilk çocuk aklı ermeden alışıyor kardeşe. bu bizimki at sineği gibi bana yapıştı. arabayla bir yere gitmek kabus zaten. oturmuyor aramızdan kafayı uzatıp zırt pırt beni öpüyor. kızım otur kızım ayıp offf offf bilmem ne halt edeceğim. anca istiyoruz kardeş gelince ne olacak bilemiyoruz.?????????????*

kıyamammm... oda daha ana kuzusu.. ama kardesını gorunce yelkenler suya ıner ınan bana.. bnm kardesımle aram 11 yas.. hıc kıskanclık olmadı.. hatta ve hatta kucuk anneydım onun basında hala evde anneme ve babama okdr sormaz yapmak ıstedıklerını suan ıstanbulda ve ablacım arkadaslarım gıtmek ıstıyorlar sınemaya gıtsemmı ki.. ablacım esyalarımı paylasıyorum ama arkadasım ıyıce arsızlastı nasıl dıycem veremem artık dıye... ablacım annemlerden ızın alsana... ki esımede sımarır bı enıste dedımıı erır bıter artık.. sımdılık sorunmus gbı gorunsede bnce cok rahat edıceksın.. buyuk kızına kardesıyle ılgılı sorumluluklar vermen gerekıyormus uzman tvde dınlemıstım... yanı kardesın senden sunu ıstedı hadı ablası gel ıkımız yapalım... onun evın bıreyı olduguna alısacaksmss... ama emınımkı ılk baslarda cok zorlanıcaksın.. ayrıca nıye kafamız sıssın.. ne guzel ıste senın kafan daglır... muhabbet edıyok da ne olsun bacıcannn..

dua et canım bol bol:... seytanın ısı ne butun gun... kalbını curutme hakkımızda hayırlısını versın Rabbım.

sana gelecekten haber vereyim..:1: kızı alırlar.. kız en başından itibaren yapmadığını bırakmaz yine de onların kıymetlisi olur.. ayrıca kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez demişler çok doğru demişler... ne kadar iyi davransamda iki taraftan biri mutlaka kıskançlık yapıyor ve diğerinin ağzından burnundan getiriyor.. senin eltin seni kıskanacak, eğer birçok konuda ondan üstünsen sadece çocuk doğurup üste çıkmaya çalışacak...

bu hikaye bana bir yerden tanıdık geldi :1::1:

aynennn... kuma gemısı yurur eltı gemısı yurumez... bnm henuz eltım yok.. ıkı tane bekar kaynım var bırı 27 bırı 23 yasında... yanı buyuğu evlense evlenırde kayınpederım esıme yaptıgının aynısını ona yapıo ve kredı cektırdıgıı ıcın cocuk borcun ıcıne gırmıs durumda.. ıkı kaynımıda cok sevıyorum ama kayınpederım esıme bı olaydan oturu kendımı savundugum zaman Allah yardımcın olsun demıstı bnden oturu.. hamılelerın duası kabul ıolurmus dıye ınsallahhhhhhhh bnden 1000 beter bı eltım olur asıl o zaman Allah yardımcıları olur dıye dua edıyorum... edıyorumda korkuyorum ıkı kaynımında basını yakıcam bu duam tutrsa... gercı amannnn bananeee koyverrdımm gttıı.bılgecım dedıgın gbı cokta fifi....

bugun çok mutluyum. çok sevdiğim bir arkadaşım da tüp bebek tedavisi ile hamile kaldı. inşallah darısı tüm dileyenlere olsun.

buarada cok sevındım... bı mucıze daha oluvermıs.. Rabbımın hazınesınde ne cok degılmı;?... sadece zamanı ver ve hep ondan ıstemelıyız...

kızlar merhaba, uzuuun zamandır yoktum, negatif tüp bebekten sonra çok çok çok üzüldüm, bana bebek mevzusunu hatırlatacak herşeyden uzak durmaya çalıştım, ne kadar mümküse tabi:)
mart da denemiştik hazırlarsanız, olmayınca eşimle konuştuk ve bu yazı es geçmeye karar verdik.
bu arada boş durmadık tabi eşim mayıs da varikosel ameliyatı oldu.ameliyatın üstünden 4 ay geçti h.sonu ilk defa test yaptırıcaz bakalım düzelme varmı görücez. asıl kesin sonuç 6 ay sonra belli olurmuş ama gelişme varsa 4. aydada belli olur diyorlar.
gelişme yoksa (ki inşallah vardır) bu defa ekimde tekrar tüp bebek denemeye karar verdik.
tüp bebek merkezlerini araştırmaya başladım şimdi. ilk denemede acemiliğime geldi alel acele ilk bulduğumuz yerde dememiştik.
Şimdi umut tüp bebek ve memorial arasında gidip geliyorum.
ilk denemede çok heycanlıydım, iğneleri yaparken bile ağzım kulaklarımdaydı, şimdiyse sadece korkuyorum, hem tekrar denemek istiyorum hemde gene olumsuz olursa diye ayaklarım geri geri gidiyor. garip bir ruh hali oldu anlayacağınız.

ilk sayfadaki hamiş haberlerini gördüm, çoooook sevindim, darısı bizlerin başına inşallah.

Back
X