• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2011 Ocak'ta Aşılaması Başarısız Olup Umudunu Yitirmeyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sizce kaç aşılama sonra tüp bebeğe geçilmeli?

• Ankete Katılan
    63
sana gelecekten haber vereyim..:1: kızı alırlar.. kız en başından itibaren yapmadığını bırakmaz yine de onların kıymetlisi olur.. ayrıca kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez demişler çok doğru demişler... ne kadar iyi davransamda iki taraftan biri mutlaka kıskançlık yapıyor ve diğerinin ağzından burnundan getiriyor.. senin eltin seni kıskanacak, eğer birçok konuda ondan üstünsen sadece çocuk doğurup üste çıkmaya çalışacak...

bu hikaye bana bir yerden tanıdık geldi :1::1:

ben hiç böyle düşünmemiştim ama haklısın galiba desene işin zoru ilerde.ben iyice piskopata bağlarım o zamanda.inşallah o günlere gelmeden benim çocuğum olur hayırlısıyla yoksa laf söz ben hiç kaldıramam.rabbim beni korusun

Boşver canım sevmezse sevmesin sende onu sevme:)bize kendi annelerimiz yeter.asıl büyük problem elti geldikten sonra ..Kendini sana rakip olarak görüyor çok saçma.Ben eltimden 10 yaş küçüğüm ama biraya gelince hep bana sen daha olgunsun derler.İşi gücü kıyas.Ben hiç umursamam oda daha çok kıskanır:)Bizde de eltim ilkokul mezunu ben üniversite ama biraya gelince bilmiş bilmiş cahilce konuşmalarını bi duysan sanarsınki o tahsilli:)Bende gülüp geçiyorum çok nadir görüşmeye çalışıyorum.Kayınvalimle bi problemimiz yok ama ayda bir ancak giderim ziyaretine seviyeli olmak en iyisi.

aylin ah ah.benim annemde babamda rahmetli oldular 8 yıl oldu.belkide bunun için çok takılıyorum.bekarken kayınvalidem vs annem babam gibi olabilirler sanıyordum ama anlıyorumki hiçkimse onların yerini tutmazlar.zaten yaşasalar benim hiç umurumda olmazdı bu meseleler.derin mevzular boşver.rabbime sığınıyorum her konuda.beni darda hiç koymadı inşallah bundan sonrada böyle olacak inanıyorum:43::43::43::43::43::43:

kızlar merhaba, uzuuun zamandır yoktum, negatif tüp bebekten sonra çok çok çok üzüldüm, bana bebek mevzusunu hatırlatacak herşeyden uzak durmaya çalıştım, ne kadar mümküse tabi:)
mart da denemiştik hazırlarsanız, olmayınca eşimle konuştuk ve bu yazı es geçmeye karar verdik.
bu arada boş durmadık tabi eşim mayıs da varikosel ameliyatı oldu.ameliyatın üstünden 4 ay geçti h.sonu ilk defa test yaptırıcaz bakalım düzelme varmı görücez. asıl kesin sonuç 6 ay sonra belli olurmuş ama gelişme varsa 4. aydada belli olur diyorlar.
gelişme yoksa (ki inşallah vardır) bu defa ekimde tekrar tüp bebek denemeye karar verdik.
tüp bebek merkezlerini araştırmaya başladım şimdi. ilk denemede acemiliğime geldi alel acele ilk bulduğumuz yerde dememiştik.
Şimdi umut tüp bebek ve memorial arasında gidip geliyorum.
ilk denemede çok heycanlıydım, iğneleri yaparken bile ağzım kulaklarımdaydı, şimdiyse sadece korkuyorum, hem tekrar denemek istiyorum hemde gene olumsuz olursa diye ayaklarım geri geri gidiyor. garip bir ruh hali oldu anlayacağınız.

ilk sayfadaki hamiş haberlerini gördüm, çoooook sevindim, darısı bizlerin başına inşallah.

bende memorial hastanesine tüp bebek için geleceğim rabbim nasip edese 21 inden sonra başlayacak.15 gün sürer sanırım.ama çoooooooook korkuyorum

kızlar merhaba, uzuuun zamandır yoktum, negatif tüp bebekten sonra çok çok çok üzüldüm, bana bebek mevzusunu hatırlatacak herşeyden uzak durmaya çalıştım, ne kadar mümküse tabi:)
mart da denemiştik hazırlarsanız, olmayınca eşimle konuştuk ve bu yazı es geçmeye karar verdik.
bu arada boş durmadık tabi eşim mayıs da varikosel ameliyatı oldu.ameliyatın üstünden 4 ay geçti h.sonu ilk defa test yaptırıcaz bakalım düzelme varmı görücez. asıl kesin sonuç 6 ay sonra belli olurmuş ama gelişme varsa 4. aydada belli olur diyorlar.
gelişme yoksa (ki inşallah vardır) bu defa ekimde tekrar tüp bebek denemeye karar verdik.
tüp bebek merkezlerini araştırmaya başladım şimdi. ilk denemede acemiliğime geldi alel acele ilk bulduğumuz yerde dememiştik.
ilk denemede çok heycanlıydım, iğneleri yaparken bile ağzım kulaklarımdaydı, şimdiyse sadece korkuyorum, hem tekrar denemek istiyorum hemde gene olumsuz olursa diye ayaklarım geri geri gidiyor. garip bir ruh hali oldu anlayacağınız.

ilk sayfadaki hamiş haberlerini gördüm, çoooook sevindim, darısı bizlerin başına inşallah.

canım ya ben seni özellikle o kadar merak etmiştim ki anlatamam. kısmet diyelim. ben de 3. aşılamamı oldum. acemiliği attım ama inan bu seferde extra neler çıktı. çok enteresan bir aşılama oldu. inşallah sen de bu sefer müjdeyi patlatırsın. içini hiç bozma. dualara sığındım ben sen de öyle yap insana terapi oluyor. bi de bizimle takıl keyfine bak :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Hoşgeldin canım bizde seni merak ediyorduk eşin ameliyat olmuş geçmiş olsun belki de hiç tüp bebeğe gerek kalmadan hamile kalacaksın benim 2 arkadaşımın 2 side eşleri varikosel ameliyatı olduktan 5-6 ay sonra kendiliğinden hamile kaldılar bu arada keçi boynuzu kürünü tavsiye ederim arkadaşım eşine 1.5 ay içirmişti ben eşimede yapmıştım bizimkin de de hareket problemi vardı.Rabbim yardımcınız olsun İnş bu sefer bebişin nazlanmadan gelir annesi:)

aylin ah ah.benim annemde babamda rahmetli oldular 8 yıl oldu.belkide bunun için çok takılıyorum.bekarken kayınvalidem vs annem babam gibi olabilirler sanıyordum ama anlıyorumki hiçkimse onların yerini tutmazlar.zaten yaşasalar benim hiç umurumda olmazdı bu meseleler.derin mevzular boşver.rabbime sığınıyorum her konuda.beni darda hiç koymadı inşallah bundan sonrada böyle olacak inanıyorum:43::43::43::43::43::43:

Canım ya kusura bakma neolur çok üzüldüm benimkide patavatsızlık bilip etmeden Allahım yardımcın olsun biz onları kendi anne ve babalarımızın yerine koyuyoruz da onların gözünde el kızıyız işte sen takma boşver tedavini düşün.Minik bebeklerin gelince hiç kimseye ihtiyacın kalmayacak.Ayrıca hiç olumsuz ve olmayacak diye düşünme sakın çok iyi bi hastaneye gidiyosun moralinde yerinde olsun hayırlısıyla bu sefer olacak inş..)

Kızlar bugün moralim çok bozuktu neredeyse 8. haftama girmek üzereyim bugün enteresan bişekilde sanki adet olcakmışım gibi sancılarım oldu hemen dr aradım kanama yoksa telaş etme olabilir böyle ağrılar dedi ama benim panik halim devam ediyor perşembe bebişlerimin kalp atışlarını duymaya gideceğiz inş bi problem yoktur.

Canım ya kusura bakma neolur çok üzüldüm benimkide patavatsızlık bilip etmeden Allahım yardımcın olsun biz onları kendi anne ve babalarımızın yerine koyuyoruz da onların gözünde el kızıyız işte sen takma boşver tedavini düşün.Minik bebeklerin gelince hiç kimseye ihtiyacın kalmayacak.Ayrıca hiç olumsuz ve olmayacak diye düşünme sakın çok iyi bi hastaneye gidiyosun moralinde yerinde olsun hayırlısıyla bu sefer olacak inş..)

estağfrullah arkadaşım problem yok.ben henüz alışamadım bu yokluğa aklımdan bir saniye bile çıkmıyor annemler.ama taktir rabbime çok şükür çook güzel zamanlar yaşayabildk bir arada.annem babam kanser hastasıydı 2 ay ara ile vefat ettiler.ne yapalım kader rabbim mekanlarını cennet eder inşallah.çocuklarım olursa isimlerini vermek istiyorum çünkü ikiside çok iyi insanlardı.tanıyan herkes sırf annem babam yüzünden bize çok hürmet ederler.4 kardeşiz çok şükür hepimiz aklı başında insanlarız onların sayesinde.böyle anne babaya sahip olduğum için rabbim e çok şükrediyorum.yanımda olmasalarda ne zaman üzülsem sıkılsam rüyalarımda görüyorum.birgün kavuşacağız.rabbim yaşamanında ölümünde hayırlısını nasip etsin.
kayınvalideme gelince asla annem ile kıyaslayamam.annemin her sözü nasihati kulaklarımda.nasıl istiyorduysalar öyle bir evlat olma çabasındayım.inşallah onlara layık olabilirim.rabbim var kimse olmasada o bana yeter.
bu arada kızı verdiler.rabbim onlarıda mutlu etsin evlilik zor iş.kayınvalidem çok mutlu.rabbim mübarek etsin.kızdığım nokta benim kimsem yoktu büyük olarak ama beni istemeye gelmedi.bu beni üzüyor.ama artık kafaya takmayacağım.herkes kendi bilir

hemşerim bilge sakın bu yazdıklarımda üstüne alınma.yozgatlılar çok iyi insanlardır.çok tanıdığım var erzurumdada.hepside beni severler bende onları severim.tek problem kayınvalidem bi o ben, sevemedi.kızgınlığım sadece ona.senide seviyorum canım arkadaşım.bu mevzu senin iğneler canını nasıl yaktıysa benim içimi öyle acıttı.çünkü başka memleketli olmam ayak uyduramam anlamına gelmez.ama anlamıyor sevgili kaynanacım.şimdi ki gelin gönlüne göre oldu.ne diyebilirim onun kriterleride o.üzülmek faydasız.

Kızlar bugün moralim çok bozuktu neredeyse 8. haftama girmek üzereyim bugün enteresan bişekilde sanki adet olcakmışım gibi sancılarım oldu hemen dr aradım kanama yoksa telaş etme olabilir böyle ağrılar dedi ama benim panik halim devam ediyor perşembe bebişlerimin kalp atışlarını duymaya gideceğiz inş bi problem yoktur.

aylin sıkılmana gerek yok hamile olanlardan duydum hamilelik döneminde adet tarihi gelince sanki adet olacakmışsın gibi belirtiler olurmuş.benim ablam 2 çocuk sahibi.o her ay aynı şikayetlerden yakınırdı.hiçbir problem çıkmadı.oğlu na hamileyken 9 ay sürekli kanamsı oldu doktora gidiyorduk problem çıkmıyordu.rabbim taktir ettikten sonra sancı vs boş.sen ona sığın.rabbim bebeklerini seni korusun.çok dua et.benim gibi vesvese yapma benimde bu günler şeytanla başım dertte benimle çok uğraşıyor.bu aralar namazlarımı düzenli kılamaıyorum herhalde onun için benimle uğraşıyor.çünkü çok takıntılı bir insan değilimdir ama kendimi tanıyamıyorum.

hemşerim bilge sakın bu yazdıklarımda üstüne alınma.yozgatlılar çok iyi insanlardır.çok tanıdığım var erzurumdada.hepside beni severler bende onları severim.tek problem kayınvalidem bi o ben, sevemedi.kızgınlığım sadece ona.senide seviyorum canım arkadaşım.bu mevzu senin iğneler canını nasıl yaktıysa benim içimi öyle acıttı.çünkü başka memleketli olmam ayak uyduramam anlamına gelmez.ama anlamıyor sevgili kaynanacım.şimdi ki gelin gönlüne göre oldu.ne diyebilirim onun kriterleride o.üzülmek faydasız.

yok hayatım estağfurullah ben alınmadım çünkü benim annem yozgat akdağmadenli ben değilim :)))) istediğin gibi dök içini. burada dertleşiyoruz biz "onu deme, bunu deme" olmazz

ben de bugun çok mutsuz uyandım. olmadı sanki öyle hissettim. eğer yine negatifse korkunç bir yıkım olacak :((((

hosgeldın canım... ozlettın kendını.. ınsallah yaptıracagın testın sonucu ıstedıgın gbı olumlu cıkar.. hayırlı haberlerını beklıyoruzz...

bnde 7 haftalıkken ynı senın gbı agrılarım olmustu.. burdan da yazmıstım... ve bu agrıları 4 ay yataktan kalkmamak yontemıyle ve kasıkalrıma saat bası 10 ar dk sıcak su torbası koymak suretıyle hafıfletmeye calıstım dr um soylemıstı.. ıyı gelırdı .. bu agrı bazen adet gunlerınde artıcak ama ıllakı bebeklerın yukarı dgru cıkmaya basladıkca yanı suan rahımdelerya rahımın ufak karnına dgru uterus buyudkce bebeklerınde yukarılarda yer acıcak kendıne ve hem asagıya yaptıkları agrı azalıcak hemde buyuduklerı ıcın adet gunlerınde olsa agrılarn azalıck ve gecıcek zamanla.. ama emın ol benı yatırmıcak kdr da olsa hala zamn zaman asagıda sızılarm agrılarm olur.... kı baznde bu agrılar dusuk tehlıkesı belırtılerıde olabılır.. bnm oyleydı cunku.. ama korkma 3 gunde bır proluton depot dusuk onleyıcı ıgne ve progestan 200 mg dusuk onleyıcı hapı vajınadan kullandım 16 hafta hem agrılarıma ıyı geldı hmde bebegımın tutunmasını sagladı... bn bu agrı ıcın acıl dr umun muayenesıne gttım keseyı gordu kalp atısı ıcın 1 hafta snra gel dedı 7 haftalıktm bnde senın gbı korkmmutstum o bı hafta gecmemıstı.. ama ıcını ferah tut aylıncım bısey olmuyor.. Rabbım yardım edıyor..

yok hayatım estağfurullah ben alınmadım çünkü benim annem yozgat akdağmadenli ben değilim :)))) istediğin gibi dök içini. burada dertleşiyoruz biz "onu deme, bunu deme" olmazz

ben de bugun çok mutsuz uyandım. olmadı sanki öyle hissettim. eğer yine negatifse korkunç bir yıkım olacak :((((

aaa.... bılge... olmaz.. ne demek negatıf ya.. sen mıllı takım gbı sahaya cıkmadan maglup oluyosun.. hıc yakıstıramadım... sole bakalım yavrucum.. ne yemek yaptın bgn.. canım ceksınde kaynanamn burnundan getıreyım... yasasın kotulukk:47::47::47:

tatım böyle agrılar normaldir sanırım lütfen bebişlere iyi bak allaha emanet olun... eliz hoşgeldin allah dualarımızı kabul etsin inş.bilgoş ya nedemek olmadı moraliini düzgün tuty bana oldu gibi gelio inan

BİLGE KARAMSARLIK YOK LÜTFEN OLACAK BEN ÖYLE HİSSEDİYORUM.KARAMSARLIK YOK.KAÇ GÜN KALDI TESTE.BENDE ÇOK MERAK EDİYORUM.DUALARIM SENİNLE.ERZURUMDA BÜYÜK BİR ZAT VAR ABDURRAHMAN GAZİ HZ.TÜRBESİNE GİDECEĞİZ ŞİMDİ ZİYARETE.SENİN İÇİN DUA EDİCEM İNŞALLAH.RABBİM KABUL ETSİN İNŞALLAH.DUA MÜMİNİN SİLAHIDIR ASLA VAZGEÇME DUAYI EKSİK ETME.RABBİM HAYIRLI HABERLER VERMENİ NASİP ETSİN İNŞALLAH.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

hamıle kaldıgımı ogrendıgımzde esımle ılk ısımız sukur namazı kılmak olmustu... duaların gucune cok ınanırım bnde hepınız gbı... az oncede yazdım sana 7 haftalıkken sıddetlı kasık agrısıyla dr umun muayenehanesıne gıtmıstım dıye.. daha snra eve geldım ılaclar elbettekı ıyı gelıyordu ama bn ınterten bebegın dusmemesı ıcın ve agrılarımn azalması ıcın dua aramaya basladım.. ve o kdr cok ınandımkii belkıde bu duaların sayesınde hala melegım bnmle.. sende okurmusun bılmıyorum ama bn yınede sana yazayım dedım arkadasım emın ol ınanarak yaparsan kendını daha guvende hıssedıceksın.. bn hergun yaptım..

***bebegın düşmemesi için

gunde 99 kez ALLAHÜMME YA MÜBDİU

(bn karıstırmamak ıcın tesbıhle cektım) gunde bır tur cekersen ztn 99 kez oluyor ya tesbıhte kolaylık olmustu her sabah uyanınca ılk ısım bunu cekmek olurdu.. tabı baslamadan once bebeklerımın dusmemesı bana utunması ıcın Rabbım dıye nıyet edersın canım bnm..

***agrıyan yere elını koyup 3*5 yada 7 kez gun ıcınde aklına geldıkce okumak ıcın

BİSMİLLAHİ EUZU BIIZZETILLAHI VE KUDRETIHI MİN ŞERRİ MA ECİDÜ MİN VECAİ AZA

(sabah tesbıhı cektıkten sonra hemen elımı kasıklarıma koyardım her defasında 7 kez bu duayı okurdum..gun ıcınde gece tuvalete kalktıgımda ne zaman aklıma gelırse hatta bazen bı kac gıttgm dugunde aman bısey olmasın dıye rda bıle okurdum elımı kasıklarma koyup gulerdım snra kendı kendıme)

bn ınternetten buldum canım.. ıstersen sende duaları google yaz bak bebegın dusmemesı ıcın ve agrıyı gıdermek ıcın olduklarını goruceksın hemen cıkıyo karsına ztn.. bn hala hem tesbıhı cekıyorum hemde agrım olsun olmasın alıskanlık halıne getırdım ıyı geldıgıne ınanıyorum..mutlaka oku bak arkadasım olurmu?

********************bılgeeeeeee*******************

sende bebegının sana tutunmasına nıyet et ve 99 kez cek yazdıgım tesbıhı olurmu canım..:nazar::nazar::nazar:

kızlar.benim kayınvalideciğim beni hiç sevmez nedense bana bir türlü ısınamadı.aynı memleketli değiliz o yüzden sanırım.ailede bir ben yabancıyım.elektrik alamıyoruz birbirimizden.5 gündür küçük kaynıma bir kız istiyorlar memleketten(yozgattan).ama kızı bir türlü vermiyorlar.beni istemeye bile gelmedi zahmet edipte.çok kızgınım vallahi.herkes ben değil.alsında memleketlisini mutlu olsun.ben ona hiçbirşey yapmadım neden böyle anlamadım.çocuğumda olmuyorya daha bir değersizim.rabbim herkesin gönlüne göre versin.bakalım kızı verecekler mi yarın belli olacak.kaynım üniversite mezunu köyden birini istiyorlar.beni beğenmiyor ben de buyukşehırde buyudum okudum o yuzden begenmiyor..... allah kayınvalıdemın gonlune gore versın yenı gelın tabı alabılırse hayırlı olsun.... yozgat lı.

ergitess ne yazik ki cahillik cok kotu birsey. ve galiba cahil kadinlar, erkeklere nazaran ezmeyi ve uzmeyi daha cok seviyorlar. topragi bol olsunlar annenle babani kaybetmissin. sana sahip cikmasi, kiziymis gibi sana sarilmasi gereken bir annenin boyle davranmasi ne anlamsiz. hic seni sevmese bile oglunun mutlulugu icin yapmasi gereken vazifesi seni saymak, seni gozetmek. oraliymis, buraliymis ne bos seyler. insanlar baska dinden, baska ulkeden insanlarla evlenip mutlu olabiliyorlar.
ben hep mesafeli olurdum herhalde boyle bir durumda. o zaman daha az uzulursun.

bilgecim aşılaman hayırlı olsun.. inşallah bu son denemen olur,bize de umut olursun..

aşılamanın iğne yada klomenle yapılması arasında ne fark var? örneğin benim klomen ile rahatlıkla 5-6 yumurtam oluşuyordu.. iğnede sayı daha fazla mı oluyor?yoksa yumurta kalitesi mi daha iyi oluyor? eğer öyleyse gidip doktora bi kızayım niye iğneli olmadım diye :)

arkadaşlar işin şakası bi yana ben kullandığımız bu ilaçların yumurtalık rezervlerimizi azalttığını yeni öğrenmiş bulunuyorum.. menapoza girme zamanımız daralıyormuş.. bunu baştan öğrenseydim en fazla 2 aşılama sonrası tüp denerdim.. aylincim sen bu konuda en doğru kararı vermişsin..4 aşılamada aldığım ilaçlar menapoz tarihimi yaklaşık 2 sene öne çekmiş :(

gelismis ulkelerde tup bebek uygulamalari cok siki. bazi ulkelerde bu tur uygulamalar devlet desteginde degil, ozel merkezlerde parali yapiliyor. bildigim kadariyla abdde ornegin, cocuk sahibi olamamanin saglik problemi olmadigi soyleniyor, o nedenle zengin insanlar ozel merkezde yapiliyor. abd saglik konusunda zaten ic acici bir vaziyette degil ancak gercekten de cocuk sahibi olamamanin sagliksizlik olarak kabul edilmemesi insani olarak ve evlat edinmeyi yayginlastirmak adina cok guzel. avrupada da cok siki denetimler var bu konuda. ornegin embriyo sayisi; bizde yeni yapilan ve hepimizin itiraz ettigi ve kimi hastanelerin gizli gizli onemsemedigi kanun orada da var; cunku cogul gebelik aslinda bir anomali. insan vucudu her seferinde tek gebelik icin dizayn edilmis ve bir rahme 2 veya fazlasi bebek bu bebeklerde oncelikle normal dogum suresini kisaltmis oluyorsun. tip ne kadar ilerlemis olsa da dogal akisin bozulmamasi adina yazilan pekcok yazi var. abdde de embriyo sayisi sinirlandirilmis. ve bir seferde once 6, sonra 8 bebek doguran su irak kokenli issiz ve bekar amerikali kadinin doktoru kadina bir defada 12 embriyo yerlestirdigi icin ve bunlarin 8'i tuttugu icin yargilaniyordu. en azindan 2-3 sene once olay patlak verdiginde yargilaniyordu, ne oldu son durum bilemiyorum.
bizdeki sistemde ben parayı bastigimda istedigim merkez bana asilama-tup bebek tedavisi uyguluyor. ancak avrupada (who da bunu onaylıyor) galiba 3 asilama + 3 tup bebek'ten sonra bir daha yumurtlama tedavisine almiyorlar; cunku daha cok deneme rahim-yumurtalik kanseri riskini arttiriyor. ve bir tanidigimdan duydugum uzere almanyada 2-3den fazla folikul buyumeye baslarsa hemen tedavin erteleniyor. tup bebekte 35 altina 1, 35-41 arasi 2, 41 ustune 3 veya 4 ama asla 5 degil embriyo konabiliyor.
adamlar duyarsiz olduklari icin yapmiyorlardir herhalde, kadinlarin sagligini korumak icin yapiyorlardir. avrupadan, abdden gelip burada tup bebek yaptirip cocuklu donen aileler de var; ama dunya saglik orgutunun israrla karsi ciktigi bir mevzuu iste.
kanser riskini arttirsin arttirmasin sonucta ben ayda 1 yumurtlayacagima ayda 5-6 yumurtluyorum ; 1 ayda yarim senelik yumurtam gidiyor ve bu da yarim sene once menopoza girecegim demek oluyor.
hep cok ince mevzuular.

ya can sikici yazmak istemedim, hele de aylincim sen ikiz beklerken bunlardan bahsetmek istemedim. ama konusmaliyiz bunlari da. ve ilgimdisi bilir ben de hep keske ikizim olsa der dururum. sonucta cok keyifli bir durum ama herzaman daha riskli. ve biz biraz da olsun da nasil olursan olsun'cu olduk. turkiyede cok fazla denetim yok ne yazik ki.

hosgeldin, umarim iyi haber bu kez tez zamanda gelir.

panik yapmakta haklisin canim ama mumkun oldugunca sakin ol; bebeklerin sana, sen bebeklerine alisip birbirinizi anlayacaksiniz. bu tur seyleri hep cok anlatiyorlar, tedirgin edici bir durum ama strese girmemen de lazim.

bu arada bilgecim hayirli ve guzel haberini bekliyoruz. biraz zorluk cekeceksin bilmis kizinla, belki simdiden onu bu fikre alistirsan iyi olacak, tabi buyuk tepkiler vermiyorsa.

kızlar bizim evlilijk yıldönümümüzdü ağustos 7 ramazana denk geldigi için kutlayamamıştık bugün harika bi masa yemekler ve çok güzel bi pasta yaptım eşimin gelmesini sabırsızlıkla bekiyorum hadi aertık akşam olsuuuuuuuuuuuuuuuuun ya :62:

SLM ARKADAŞLAR BEN ARANIZA YENİ KATILDIM BİŞEY SORACAKTIM BEN 24 AGUSTOSTA AŞILAMA YAPTIRDIM BÜGÜN KAN TESTİ YAPTIRDIM SONUÇ180 CIKTI HAMİLEMİYİM ACABA:nazar::16:

SLM ARKADAŞLAR BEN ARANIZA YENİ KATILDIM BİŞEY SORACAKTIM BEN 24 AGUSTOSTA AŞILAMA YAPTIRDIM BÜGÜN KAN TESTİ YAPTIRDIM SONUÇ180 CIKTI HAMİLEMİYİM ACABA:nazar::16:

hamılesiiinnnnnnnnnn
tebrık ederım arkadasım.. bnmde adetımı 4 gun gectıgınde yanı senın gbı hesaplarsak 14.gunde 186 cıkmıstıı... ama ıkı gun snra tekrar et artmaskı gerek degerlerının...

hamıle kaldıgımı ogrendıgımzde esımle ılk ısımız sukur namazı kılmak olmustu... duaların gucune cok ınanırım bnde hepınız gbı... az oncede yazdım sana 7 haftalıkken sıddetlı kasık agrısıyla dr umun muayenehanesıne gıtmıstım dıye.. daha snra eve geldım ılaclar elbettekı ıyı gelıyordu ama bn ınterten bebegın dusmemesı ıcın ve agrılarımn azalması ıcın dua aramaya basladım.. ve o kdr cok ınandımkii belkıde bu duaların sayesınde hala melegım bnmle.. sende okurmusun bılmıyorum ama bn yınede sana yazayım dedım arkadasım emın ol ınanarak yaparsan kendını daha guvende hıssedıceksın.. bn hergun yaptım..

***bebegın düşmemesi için

gunde 99 kez ALLAHÜMME YA MÜBDİU

(bn karıstırmamak ıcın tesbıhle cektım) gunde bır tur cekersen ztn 99 kez oluyor ya tesbıhte kolaylık olmustu her sabah uyanınca ılk ısım bunu cekmek olurdu.. tabı baslamadan once bebeklerımın dusmemesı bana utunması ıcın Rabbım dıye nıyet edersın canım bnm..

***agrıyan yere elını koyup 3*5 yada 7 kez gun ıcınde aklına geldıkce okumak ıcın

BİSMİLLAHİ EUZU BIIZZETILLAHI VE KUDRETIHI MİN ŞERRİ MA ECİDÜ MİN VECAİ AZA

(sabah tesbıhı cektıkten sonra hemen elımı kasıklarıma koyardım her defasında 7 kez bu duayı okurdum..gun ıcınde gece tuvalete kalktıgımda ne zaman aklıma gelırse hatta bazen bı kac gıttgm dugunde aman bısey olmasın dıye rda bıle okurdum elımı kasıklarma koyup gulerdım snra kendı kendıme)

bn ınternetten buldum canım.. ıstersen sende duaları google yaz bak bebegın dusmemesı ıcın ve agrıyı gıdermek ıcın olduklarını goruceksın hemen cıkıyo karsına ztn.. bn hala hem tesbıhı cekıyorum hemde agrım olsun olmasın alıskanlık halıne getırdım ıyı geldıgıne ınanıyorum..mutlaka oku bak arkadasım olurmu?

********************bılgeeeeeee*******************

sende bebegının sana tutunmasına nıyet et ve 99 kez cek yazdıgım tesbıhı olurmu canım..:nazar::nazar::nazar:

BİLGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE bunları okuuuuuuuuuu

Back
X