kızlar.benim kayınvalideciğim beni hiç sevmez nedense bana bir türlü ısınamadı.aynı memleketli değiliz o yüzden sanırım.ailede bir ben yabancıyım.elektrik alamıyoruz birbirimizden.5 gündür küçük kaynıma bir kız istiyorlar memleketten(yozgattan).ama kızı bir türlü vermiyorlar.beni istemeye bile gelmedi zahmet edipte.çok kızgınım vallahi.herkes ben değil.alsında memleketlisini mutlu olsun.ben ona hiçbirşey yapmadım neden böyle anlamadım.çocuğumda olmuyorya daha bir değersizim.rabbim herkesin gönlüne göre versin.bakalım kızı verecekler mi yarın belli olacak.kaynım üniversite mezunu köyden birini istiyorlar.beni beğenmiyor ben de buyukşehırde buyudum okudum o yuzden begenmiyor..... allah kayınvalıdemın gonlune gore versın yenı gelın tabı alabılırse hayırlı olsun.... yozgat lı.
ergitess ne yazik ki cahillik cok kotu birsey. ve galiba cahil kadinlar, erkeklere nazaran ezmeyi ve uzmeyi daha cok seviyorlar. topragi bol olsunlar annenle babani kaybetmissin. sana sahip cikmasi, kiziymis gibi sana sarilmasi gereken bir annenin boyle davranmasi ne anlamsiz. hic seni sevmese bile oglunun mutlulugu icin yapmasi gereken vazifesi seni saymak, seni gozetmek. oraliymis, buraliymis ne bos seyler. insanlar baska dinden, baska ulkeden insanlarla evlenip mutlu olabiliyorlar.
ben hep mesafeli olurdum herhalde boyle bir durumda. o zaman daha az uzulursun.
bilgecim aşılaman hayırlı olsun.. inşallah bu son denemen olur,bize de umut olursun..
aşılamanın iğne yada klomenle yapılması arasında ne fark var? örneğin benim klomen ile rahatlıkla 5-6 yumurtam oluşuyordu.. iğnede sayı daha fazla mı oluyor?yoksa yumurta kalitesi mi daha iyi oluyor? eğer öyleyse gidip doktora bi kızayım niye iğneli olmadım diye :)
arkadaşlar işin şakası bi yana ben kullandığımız bu ilaçların yumurtalık rezervlerimizi azalttığını yeni öğrenmiş bulunuyorum.. menapoza girme zamanımız daralıyormuş.. bunu baştan öğrenseydim en fazla 2 aşılama sonrası tüp denerdim.. aylincim sen bu konuda en doğru kararı vermişsin..4 aşılamada aldığım ilaçlar menapoz tarihimi yaklaşık 2 sene öne çekmiş
gelismis ulkelerde tup bebek uygulamalari cok siki. bazi ulkelerde bu tur uygulamalar devlet desteginde degil, ozel merkezlerde parali yapiliyor. bildigim kadariyla abdde ornegin, cocuk sahibi olamamanin saglik problemi olmadigi soyleniyor, o nedenle zengin insanlar ozel merkezde yapiliyor. abd saglik konusunda zaten ic acici bir vaziyette degil ancak gercekten de cocuk sahibi olamamanin sagliksizlik olarak kabul edilmemesi insani olarak ve evlat edinmeyi yayginlastirmak adina cok guzel. avrupada da cok siki denetimler var bu konuda. ornegin embriyo sayisi; bizde yeni yapilan ve hepimizin itiraz ettigi ve kimi hastanelerin gizli gizli onemsemedigi kanun orada da var; cunku cogul gebelik aslinda bir anomali. insan vucudu her seferinde tek gebelik icin dizayn edilmis ve bir rahme 2 veya fazlasi bebek bu bebeklerde oncelikle normal dogum suresini kisaltmis oluyorsun. tip ne kadar ilerlemis olsa da dogal akisin bozulmamasi adina yazilan pekcok yazi var. abdde de embriyo sayisi sinirlandirilmis. ve bir seferde once 6, sonra 8 bebek doguran su irak kokenli issiz ve bekar amerikali kadinin doktoru kadina bir defada 12 embriyo yerlestirdigi icin ve bunlarin 8'i tuttugu icin yargilaniyordu. en azindan 2-3 sene once olay patlak verdiginde yargilaniyordu, ne oldu son durum bilemiyorum.
bizdeki sistemde ben parayı bastigimda istedigim merkez bana asilama-tup bebek tedavisi uyguluyor. ancak avrupada (who da bunu onaylıyor) galiba 3 asilama + 3 tup bebek'ten sonra bir daha yumurtlama tedavisine almiyorlar; cunku daha cok deneme rahim-yumurtalik kanseri riskini arttiriyor. ve bir tanidigimdan duydugum uzere almanyada 2-3den fazla folikul buyumeye baslarsa hemen tedavin erteleniyor. tup bebekte 35 altina 1, 35-41 arasi 2, 41 ustune 3 veya 4 ama asla 5 degil embriyo konabiliyor.
adamlar duyarsiz olduklari icin yapmiyorlardir herhalde, kadinlarin sagligini korumak icin yapiyorlardir. avrupadan, abdden gelip burada tup bebek yaptirip cocuklu donen aileler de var; ama dunya saglik orgutunun israrla karsi ciktigi bir mevzuu iste.
kanser riskini arttirsin arttirmasin sonucta ben ayda 1 yumurtlayacagima ayda 5-6 yumurtluyorum ; 1 ayda yarim senelik yumurtam gidiyor ve bu da yarim sene once menopoza girecegim demek oluyor.
hep cok ince mevzuular.
ya can sikici yazmak istemedim, hele de aylincim sen ikiz beklerken bunlardan bahsetmek istemedim. ama konusmaliyiz bunlari da. ve ilgimdisi bilir ben de hep keske ikizim olsa der dururum. sonucta cok keyifli bir durum ama herzaman daha riskli. ve biz biraz da olsun da nasil olursan olsun'cu olduk. turkiyede cok fazla denetim yok ne yazik ki.
kızlar merhaba, uzuuun zamandır yoktum, negatif tüp bebekten sonra çok çok çok üzüldüm, bana bebek mevzusunu hatırlatacak herşeyden uzak durmaya çalıştım, ne kadar mümküse tabi:)
mart da denemiştik hazırlarsanız, olmayınca eşimle konuştuk ve bu yazı es geçmeye karar verdik.
bu arada boş durmadık tabi eşim mayıs da varikosel ameliyatı oldu.ameliyatın üstünden 4 ay geçti h.sonu ilk defa test yaptırıcaz bakalım düzelme varmı görücez. asıl kesin sonuç 6 ay sonra belli olurmuş ama gelişme varsa 4. aydada belli olur diyorlar.
gelişme yoksa (ki inşallah vardır) bu defa ekimde tekrar tüp bebek denemeye karar verdik.
tüp bebek merkezlerini araştırmaya başladım şimdi. ilk denemede acemiliğime geldi alel acele ilk bulduğumuz yerde dememiştik.
Şimdi umut tüp bebek ve memorial arasında gidip geliyorum.
ilk denemede çok heycanlıydım, iğneleri yaparken bile ağzım kulaklarımdaydı, şimdiyse sadece korkuyorum, hem tekrar denemek istiyorum hemde gene olumsuz olursa diye ayaklarım geri geri gidiyor. garip bir ruh hali oldu anlayacağınız.
ilk sayfadaki hamiş haberlerini gördüm, çoooook sevindim, darısı bizlerin başına inşallah.
hosgeldin, umarim iyi haber bu kez tez zamanda gelir.
Kızlar bugün moralim çok bozuktu neredeyse 8. haftama girmek üzereyim bugün enteresan bişekilde sanki adet olcakmışım gibi sancılarım oldu hemen dr aradım kanama yoksa telaş etme olabilir böyle ağrılar dedi ama benim panik halim devam ediyor perşembe bebişlerimin kalp atışlarını duymaya gideceğiz inş bi problem yoktur.
panik yapmakta haklisin canim ama mumkun oldugunca sakin ol; bebeklerin sana, sen bebeklerine alisip birbirinizi anlayacaksiniz. bu tur seyleri hep cok anlatiyorlar, tedirgin edici bir durum ama strese girmemen de lazim.
bu arada bilgecim hayirli ve guzel haberini bekliyoruz. biraz zorluk cekeceksin bilmis kizinla, belki simdiden onu bu fikre alistirsan iyi olacak, tabi buyuk tepkiler vermiyorsa.