2011 Şubat Anneleri Birlikte Zayıflıyor

_MaaVi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
461
39
98
Kızlar bebeklerimizi doğurduk,40'larımız çıktı bebeklerimiz büyüyor...
Emzirenlerimiz var az emzirenlerimiz belki de hiç emziremeyenlerimiz...
En önemlisi sütümüz tabii ki herşey bebeklerimizin sağlığı için ama buna sığınıp kilolarla barışmak yok değil mi:)))
Hamilelikte hepimiz az çok kilo aldık,vermemiz gereken kilocuklar tartıdan bize el sallayıp duruyor(
Ve... yaz geliyor artık öyle paltoların altına saklayamayacağız kiloları,fışkıran fazlalıkları...
Şu an bizim için diyet diye bişey olamaz tabii ki...
Ama sağlıklı beslenmeye az ve sık yemeye kalorili,sütümüze faydası olmayan şeylerden mümkün olduğunca kaçınmaya çalışalım.
Ve bebeklerimiz uyudukça az çok demeden egzersiz yapalım...15 dk bile olsa faydası olur ben inanıyorum,tamam ev işlerine ancak zaman buluyoruz ama ev işi yaparak düzelmez o sarkkmalar...
Ben bugunden itibaren buraya yazıcam ne yedim ne içtim ne hareket yaptım o gün,vs.
Hem birbirimzi motive ederiz hem de yaza kadar 3-5 kilo gider fena mı:)))

Bügünkü menüm:)
kahvaltı:
1 büyük dilim ekmek,bal,peynir,tahin-pekmez,2 yeşil 2 siyah zeytin,1 büyük bardak süt.

Ara:
3 ceviz,3 fındık,1 maden suyu,1 bardak rezene çayı

Öğlen:
1 kaşarlı tost+Ayran

Ara:
4 adet hurma,ıhlamur,elma

Akşam:
1 porsiyon karnıbahar yemeği,2 kaşık pilav,yeşil salata

ve tabi en az 3 lt su:))
egzersze gelince hava şimdilik güneşli gibi eğer bozmazsa akşamüstü eşim gelince bebişi ona bırakıp yürüyüş:)))

Vayy harika bir fikir dur bugüncükte yiyim içim yarın belkim başlarım:))

menüyü az senide aç buldum şekerim :)

en kısa zamanda bende liste eklicem birlikte burda zayıflarız eleştirilerede açık kapı bırakırız :))

Emziren anneler sizlerde diyet yapıyormusunuz ?

hiiçç diyet yapmıyorummm sanırım en az 4. ayıma kadarda yapmıcamm.homini yiyorumm ama arkanızdayım yanınızdayımmm peşinizdeyiimm

44 kiloyla hamile kaldım 18 kilo aldım 12sini verdim şuan 49 kiloyumm.kilomdan çok memnunum benim tek derdim top gibi çıkan göbeğimmm.onu eritmek ama kilo vermemek istiyorum

bunu nasıl yapabilrim bir fikriniz varmıı

bende aynı şeyi istiyorum
bol bol mekik çekmek lazım ama üşengeçliğimden çekmiyorum

senacım sen normal doğum mu yapmıştın nasıl mekik çekiceksin?erken değil mi henüz?
ben sezeryan yaptım da ...çekemem daha...

dillerim_lal sana da kesınlıkle pilatesi öneririm denemiş biri olarak sımsıkı göbeğin olur:)))

bende sezeryanım bugün doktora sordum spor yapabilirsin mekik çekebilirsin dedi.sen niye yapamazsın?doktormu dedi

bende sezeryanım bugün doktora sordum spor yapabilirsin mekik çekebilirsin dedi.sen niye yapamazsın?doktormu dedi

bana doktor 3 ay bitince başla en erken dedi ama dikişler 6 aydan önce tam oturmaz dikkat et diye de ekledi.

Sezeryandan sonra en sık görülen durun karın fıtığı yani bağırsakların kendilerine bi yer bulup zorlanmaya bağlı olarak dikişlerin arasından çıkmasıymış.Bu da ancak yeni bi ameliyatla çözülebilirmiş.
Bu illa ki olacak bi durum da değil ama yine de risk almak istemedim beni bulur çünkü böyle şeyler biliyorum:))6 ay bitince karın egzersizine başlıcam.

hayır canım sezaryan yaptım ama doktorum herhangi bir sorun olmaz spor yapabilirsin dedi

hayır canım sezaryan yaptım ama doktorum herhangi bir sorun olmaz spor yapabilirsin dedi

bana da 3 ay btince mekik ve pilatese başlayabilirsin dedi aslında 3 ayın bitmesine de 8 gün var.ama korkuyorum işte.sanki o dikişler cııırrrttt diye yırtılıverecekmiş gibi:)))saçma belki ama:)))

çok acıkıyorum çookk yiyorum kızlar yaaa.böyle göbik möbik erimez kotlarımın bellerine parça koydurduydum güya ölçüp yaptırdımm yine birleşmiyoo.kapatınca patlıcak gibi oluyorumm bu göbeğe bişiler düşünmeli yaaa.pöfff havalafr düzelsede biraz yürüyüş yapsak bariii.

gerçi yattığım yerden homini gırtlakk bişi erimez.bende sırf çene çalışıyoo maşallahhh

öyle zaten çenem zayıfladı diğer yerlerin maşallahı var göbek bi de basen var bende basenlerdende gitmesi lazım bunun için de havaların düzelmesi ve yürüyüşe başlamam lazım ama bi ısınmadı havalar..

senın durumun yine iyi bana göre ya en azından bölgesel sadece göbekle uğraşcan yani kilon iyi yemenden kısmasan sadece spor yapsan da olur:)))
ama ya ben ???? bisürü 10 hatta 15 kilo fazlam varartı bi de göbik,basen(55 kilo halimi özledim:)

Kahvaltı:
1 büyük dilim ekmek(kızarmış),bal,tahin pekmez,peynir,1 tane haşlanmış yumurta,çay (ben şekersiz içemediğim için 1 tane küp şeker atıyorum malesef),yeşil siyah toplam 3-4 zeytin,tereyağ (azıcık ama tadımlık)
Ara: 2 kare bitter çikolata,1 şişe maden suyu,3 kuru kayısı,3 ceviz,1 tutam dereotu (süt olsun diye)

Öğlen:Kuru fasulye-pilav (1 porsiyon) ve yoğurt

Ara: 1 dilim kek,1 fincan ıhlamur rezene çayı,1 elma

Akşam:1 kase mercimek çorbası, 1 porsiyon fırında sebzeli köfte,yeşil salata.

Ara:elma,çilek ve muzdan oluşan meyve tabağı.

Gece emzirmeye kalktığımda da çok aç olursam süt içiyorum baktım kesmedi 1-2 hurma yada kuru kayısı yiyorum.

veeee tabii ki en az 3 lt su:))

kızlar ben 65,7 iken dikkat etmeye başladım şimdi 63,5 im.
tatilde kıtlıktan çıkmış gbi yemeseydm 60 a kadar düşerdm gbi gelio.
ama napim çok güzeldi yemekler

bu arada dereotu yemeklerden 15 dk önce bir yemek kaşığı kadar tüketildiğinde hem metabolizmayı hızlandırıp yağ yakıomş,hem iştahı kesiyomuş,e süt yaptğnı da zaten biliorz.
bunun dışında funda yaprağı çayı hem zayıflamaya yardmcı hem de sütü artırıcı bi çay.
bunun dışında aklıma gelennnnn:44:
heh! tatlı canm çekince ıhlamura,süte vs bi tutam toz tarçın atıyorum,tatlı isteğini tamamen kesiyo.

bi de spor salonuna başladım ben,çok ii gelio,yani hem kendme de vakit ayırmış oluyorum moralim düzeliyo,şu an pilates yapmıorm yanlızca kondisyon çalışıyorm ama bir ay snra fln pilatese başlıycam,ben de tavsiye edrim,bildiğin mucize yani.. bu bir ay vücudu ısıtıcam yanlız,hamileleikte çok hamlaşmış çnkü

bi de mate çayı var kızlar ama emzirirken kullanılabiliomu bilmiorm,araştrdm bulamadım,bilen varmı?

bi de lahana çorbası yapayım diorm akşamları yemekte bi kase içerim yanındada sebze yemeği yada tavuk balık kırmızı et vs bişi yerim diorm ama bu çorba beyaz lahana kereviz sapı havuçla fln yapılıo bildiimiz sebze sağlıksz hiçbişi yok içinde yani,ama yine de tedirgn oluyorm acaba içebilirmiyiz ki bu lahana çorbasını,çok ii zayıflatıomuş,yağ yakıomuş da..???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…