Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bana çokkk zor geliyor normal doğum. o saatler geçmez gibi geliyor. ama bu kadar fobimin oluşması, nasıl olsa isteğe bağlı sezaryen olabilirim fikrimden doğuyor bence.... kesinlikle yasak olsa etrafımızda bunca sezaryenli olmasa bence biz de ne olursa olsun normal doğuma kanalize olucazz..
ayrıca birçooookk insan normal doğumun bütün acılarını uzun uzadıya çekip sonunda sezaryenle sonlandırıyor doğumunu. görümcemin öyle oldu meselaa.. sanki 2 doğum yaptı:)
buna benzer hikayeleri nette okuyunca sezaryen bana daha yakın geliyor. çok yakın bir arkadaşım 8 yıl önce normal doğumundaki zorlanmadan kaynaklanan bir kisti geçtiğimiz yıl bir ameliyatla aldırmak zorunda kaldı. bir akrabam normal doğumunda idrar torbası sarkması olduğu için yıllarca bu sorunla uğraştı. kendi ablam normal doğumda inanılmaz zorlandı dikişlerinden çok çekti ve haala belinde doktorun doğumdan kalma diye nitelendirdiği bir ağrıyla yaşıyor...
kardeşim 3 sene önce epiduralli sezaryen oldu. hep yanındaydım. çok şükür ağrı sızı hiç bişi yaşamadı aynı gün sütü geldi ve 3 gün sonra neredeyse hiç doğum yapmamış gibi rahattı.
abimin eşi yine genel anestezi ile sezaryen oldu yanındaydım ağrı ile çıktı ameliyathaneden ayılırken inlediğini hatırlıyorum ama bu sorunlar 2 saat bile sürmedi sanırım. yani ağrı olduğunda ağrı kesici filan verdiler sorunları çözüldü. bu arada ikisi de ilk 1 yıl içinde kilolarının tamamını verdiler:)
bir de normal doğumların hepsi dikişli oluyor. bazıları az bazıları çok.. ben de madem dikiş olacak aşağıda diil de yukarıda olsun diyorum. doktorum sezaryenci bir doktor anladığım kadarıyla. korkularımdan bahseder bahsetmez beni yüreklendirmek yerine sezaryenle alırız dedi hemen.. kendisi 2 çocuk annesi 2si de sezaryenle olmuş. ama sanırım son haftalarda içimin rahatlaması için zaten çatın müsait değil ya da çocuk ters gibi birşeyler söyleyebilir yani bilemiyorummm..
ama bu topikte sezaryenden çile çekenleri de okudum. bunlardan da etkilenmiyor değilim.. innşallah hepimiz doğru kararlar veriyoruzdur. tamamen içinde bulunduğum şart ve koşullara bakarak mantıklı karar vermeye çalışıyorumm:)
geçen hafta gittim doğum katını gördüm maslak acıbademde doğum yapmayı düşünüyorum. innşallah hayırlısıııııı......:) Rabbim hepimize sağlıklı konforlu hayırlı doğumlar versiiinnn :)
normal doğumda 2 gün acı çekersiniz sezeryanda 3 ay