2011 Şubat Anneleri

ilk doğumunu mecburen sezeryanle yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim
kesinlikle ağrılı ve kötü bir süreç sezeryan
ne olursa olsun zorunlu olmadıkça NORMAL DOĞUM diyorum ben...

sevim geçmiş olsun,dün bende aynıydım anlıyorum seni,dinlenmen lazım biraz,yapacakta okadar çok işin varmışki ben daraldım okurken:) son ayımız iyice pürüz vermeye başladık dimi

konuya birden daldım kızlar
nasılsınız umarım hepiniz iyisinizdir
geçmişi okudum ama cevap yazamıyorum çok yorgunum
şimdide gidip uzanacağım zaten
artık okula gitmek ölüm gibi geliyor 3 hafta daha nasıl dayanacağım bilmiyorum

yazdığımı tekrarlimde arada kaybolmasın,bilgisi olanlar bekliyorum

oğluşumla biz geldik kızlar,

geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

bugünde drumuza gittik nst çok iyi çıkmadı kan tahlilimde çok aşırı iltihap çıktı drum suyun şimdilik iyi dedi 1 hafta hergün iğne yiycem pazartesi tekrar kontrolüm var daha detaylı konuşamadık çok hastası vardı acaba haftaya ne diycek nst çok iyi değil dedi ama bişeyde anlatmadı şunu yapmamız gerekiyor diye ya kafam çok karıştı o dr daha çok ilgilendi anlattı konuştu benimle kendi drum o kadar ilgilenmiyor suyun iyi deyip kestirip atıyor acaba ben hangisine güvenicem?

hoşgeldin canım tekrar geçmiş olsun,merak ediyodum seni,nst çok iyi değil ne demekmiş iyice kurcalamış kafanı,hangi doktor seni daha iyi aydınlatıp kafandaki soru işaretlerini gideriyorsa onunla devam et derim,keşke üsteleseydin nst iyi değil derken ne demek istediniz diye? bir hafta kemirir durursun kendini ne demek istedi diye,sadece suyla olup bitecek işmiymiş muayene,sende kana karışacak kadar aşırı bir iltihap var iğne yicemn 1 hafta,ay sinir oldum,özelemi gidiyosun devletemi?
,

slm kızlar ben geldim.
sabah eşimle kalktım kahvaltı yaptım.sonra eşim annemlerin gönderdiği valizi gidip alıp geldi otogardan
2saat falan onu inceledim çok şirin şeyler yaa
bi çoğuda benim ve kardeşlerimden kalma özel eşyalar
yeni aldıklarını kendi getircekmiş zaten bi çoğu 3 aydan sonra giyilcek şeylermiş.ki bunlar bile koccaaa bi valiz olmuş.
nevresim takımları ilk doğum günümde giydiğim elbisem bile var:)
ama bi sürü iç zıbın 10 dan fazla tulum almış.hiç tulumumuz yok demiştim abartmış anacım :))
şimdi posta posta onları attım yıkamaya.
valiz incelemem bittikten sonra tekrar uymuşum hem kaynanamı daha az görmek için:))
1 de kalktım kaynanam kahvaltı hazırlarken bende bütün evin tozunu aldım çamaşırları astım yenisini koydum falan bugün baya bi enerjiğim yani:)))

benim için yarın büyük gün kültür sonucum çıkıcak tedaviye devammı yoksa başka alternatif belli olucak dua edin bana 38 haftaya kadar dursun sıpam gerçi o çıkmak için çabalamıyor doğum kanalına bile ters girmiş keyfi yerinde ama işte iltihap zarar verebilirmiş inş ilaçla haledilir

canım özele gidiyorum ama drun çok hastası var ve çok acele ediyo hemen ultrasonda ölçüp ilaç yazıp tahlilere bu çok iyi değil bu ilaçları kullan 1 hafta sonra gel deyip gönderiyor ama geçen başka özel bi hastaneye gittim nöbetçi bi dr vardı bütün tatlilleri yaptı ultrasona soktu sonra karşısına alıp neler yapmam gerektiğini anlattı ama o suyun az bak kese delinmiş dedi evet gerçekten azar azar su geliyor bugün kendi druma dedim suyun iyi dedi kestirdi attı acaba hangisine inanıcam bilemedim canım ya offf kaam çok karıştı

selam kızlar ben geldim.annemle oturuyoruz sohbet ediyoruz.o mutfağı düzeltiverdi buzdolabını falan sildi.bende ortalığı topladım hastane çantamı yerleştirdimm.artıkın hazırız yaniii.birazdanda yemek yapıcam falan filan işte

benimde ağrıyor canım oralarım.özellikle oturup kalkınca hemen yürüyemiyorumm.ayaklarımı toplayamıyorum falan çok acıyor.sonra geçiyor.mesela oturunca kalkıp yürümeye başlayınca belimden popoma bir baskı oluyor kemiklerim kıtlıyor sankii çok canım yanıyor yolun ortasıda olsa kalakalıyorum.bir kaç saniye kıpırdayamıyorum

amann şu teftiş stresinden bi kurtulsaydın kafan rahatlardı.bende bu hafta kontrole gidicem bundan sonra benimde 15 günde bire düşecek.bende ağdaya gideyim diyorum ama az daha vakti var.1 hafta 10 gün daha olsa daha iyi olur.aklımada geliyo gitmem şimdi inadına muayene edeceği tutar bu güne kadar her kontrolden önce mutlaka giderdim.haftaya gideyim diyorum ama karar veremedimm.

kız isteme merasimi düğün dernek heyecanlı olurr.hayırlısı olsun.kendini çok yorma aman

bende şaşırdım pek iyi değil demiş ama kötü de dememiş çook önemli bişi olsa söylerdi mutlaka birde o yönden bak.onlar bazı durumları bildikleri için çok üstünde durmuyolar ama bi sözleri bizi çok endişelendiriyor.kendileri biliyorlar ya dikkat etmiyolar sanırım söylediklerine bizide endişede bırakıyorlar

inşallah sonuçların güzel çıkar canım.

bu çatı muayenesini bende merak ettim ya dr bişey demedi diye içim rahat şuan ama bidahaki randevumda 36 haftamda olcam belkide 38 de yapar diye düşünüyorum çünkü 38 de olanlarda var

Son düzenleme:
slm kızlar bir kaç gündür kasılmalara takmıştım.nts de olumsuz birşey çıkmadı.bebek dönmeye çalışırken kasılmalar yoğunlaşıyormuş hatta sancı yapabiliyormuş.paylaşıyım istedim.bebeği dönmyen annelerılmalar arttıysa bebeğininiz dönüyor olabilir ::::::))

bende doğum yapan sağlıkçı bir arkadaşıma sordum.sancımıdır kasılmamıdır diye.oda kasılma onlar dedi.artık rahmin doğuma kendini hazırlamak için antremanlar yapıyor dedi.sancı daha farklı ağrı gibi belinden olur dedi.

valla sen anlatınca nöbetçi doktora daha fazla itibar ettim,baştan salma iş yapmamış,kesen deliniş demiş doğru çıkmış,öteki suyun normal diyor nasıl oluyor? sen istersen acilen doktor değiş,durumun zaten sakıncalı,bide doğru düzgün muayene etmeden alel acele geçiştirmesi doğru değil,zaten şurada kalmış bir kaç haftan,iyice riskli hale getirme derim,zaten çok yoğun hastası olan doktorlar devlet hastanesindeymişin gibi muamele yapıyor insana,o yüzden ben muayeneye hastaneye değil özel bi tıp merkezine gidiyorum doktorumla çok rahat konuşabiliyorum en az 1 saat ilgileniyor,doğumumuda doktorumun anlaşmalı olduğu bir hastanede yapıcam

evet canım ben doğuma hazırlandığı için olduğunu biliyordum ama 3 gün çok fazla olunca korktum.kızım dönmeye uğraşıyomuş demekki :)yede bundan sonraki kontrollerimizde zate nts ye alacaklar bizi.hissetmediğimiz sancılar için .

hmm demek ondan dün okadar şiştik:) zaten çokta dönüp durdu miniğim,şükür senin nst de iyi çıkmış

selam güzel şubat anneleri.Hepinizin yeni yılını kutluyorum.İnşallah sağlıkla bebişleri kucağımıza alır 2012'ye onlarla gireriz.
Ben Yılbaşı günü hastanaye yattım,3 gündür de hastanedeydim.Bugün çıktım...
2-3 gün wc'ye girdiğimde kilodumun ıslanmış olduğunu fark ediyordum... yılbaşı günü iş yerinde doktorumu arayıp söyledim o da acil'e görünmemi istedi.Eşim hemen Zekai Tahir kadın hastanesine götürdü acil'e.Orada alttan hem spekulum takıp baktılar hem elle muayene ettiler ve nst'den sonra yatış verdiler.
Yakın bakım bölümünde biraz yattıktan sonra özel oda tutup odaya geçtik.
Sürekli gözetim altında tuttular.O gelen suyun amniyon sıvı olduğu saptandığı için sürekli gözlem yapıldı.
1 defa nst'de sancım çıktı ama muayenede açıklık gözlenmedi.Nihayetinde bugün nst'ler ve ultrasondan sonra taburcu ettiler.
Kızım bizi biraz korkutmak istemiş sanırım :) Bu arada erken doğum olabilir diye 2 doz ciğer geliştirici iğne de vuruldum.
Şimdi evde dinleneceğim.İnşallah sıkıntısız şekilde 35. haftayı da doldurursam korkulacak bir durum kalmayacağını söyledi doktorum.
Bu arada yakın bakımda yatarken doğum salonlarının yanındaydım.Normal doğum yapanların bağırışları,ağlamaları hala kulaklarımda.Devlet hastanesinde doğumdan iyice soğudum... Sezeryan olabilirim ama normal doğum devlette ASLA!!! falan dedim.
Özel odaya geçene kadar berbat bir muamele var.Hayvan muayene eder gibi muayene ediyorlar.Hele bide etrafta o sesleri duyunca psikoloji iyice uçup gidiyor.
Herkese tavsiyem artık kendinizi olabildiğince sakının... Ağır iş yapmayın... Veeee kesinlikle hastane çantalarınız hazır olsun!!!

canım iyi günlerde kullansın prensesin cicilerini

canım inşallah sonuçların temiz çıkar bebişinde zamanını bekler bende seninle aynı durumdayım seni çok iyi anlıyorum şu iltihaplar bizi bırakıp bi gitse artık

bende ilk defa bugün bir doktordan memnun ayrıldım.sırası çok oluyor demişlerdi ama beklemedim.bi dinleyen ve arıntılı anlatan bir doktor olması açısından çok iyiydi.güven verdi umarım bundan sonrada aynı olur.istanbul şirinevlere yakın olanlra tavsiye edebilirim.hem de ekonomik.ben 150 lira doçent parası ödedikten sonra böyle ilgiye 22 lira gözüm kapalı verdim.sonuç nasıl olur blmiyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…