Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Iyi aksamlar kizlar. Size Mertimden iyi haberlerim var.
Geçmise az baktim bebisine görenler olmus. Masallah hepsine.
Kizlar demistim ya merti sehir disinda akademi hastanesine alacaklar diye.
Bugun sabah bizimkiler hepberaber merti götüren ambulansa takilip gittiler.
Gider gitmez muayenesini yapmislar. Ultrasonda cigerlerine ve kalbina bakmislar.
Hemen teshisi koymuslar. Minigimizin sorunu neymis biliyormusunuz.
Kalbinde 1 cm delik varmis. Kalpten cigerlerine giden kan çok basinç yaptigindan nefes almasi zorlasiyormus. ve cigerlerinde nem varmis.
Burdaki drlar adiler cocuga çok nem vermisler. O vucuttaki nemi atmasi icin ilaç tedavisine baslamislar.
Nem idrardan çikacakmis. Verdikleri oksijen sadece enfeksiyonu biraz iyilestirmis.
Simdi kalbinin deligine ilaça baslamislar. Durumuna göre ilaca devam edeceklermis.
Eger faydasini görmezse haftaya falan ameliyat olacakmis.
Ameliyat korkulacak ve riskli bir ameliyat degilmis.
Önce duyunca çok korktuk ama bu her bebekte oluyormus.
Kimi bebek hissetmezmis, kimi bebekte mertimiz gibi hissedermis.
Hergün yengem sütünü sagip birakacak. Anne sütündede nem oldugu icin gunde bi kere vereceklermis.
Herseyde bi hayr var ya. Keske daha önce gönderselerdi kuzumu.
Belki simdiye çoktan evimizde olurdu.
Neyse geç olsun güç olmasin. Rabbim dermansiz dert sifasiz hastalik vermesin.
Mertimizden simdilik bu kadar. Kizlar dualarinizi eksik etmeyin.
Bende durumlar ayni. Sadece bugun bi kaç kez bacaklarima adet sancisi gibi agri girdi çikti.
Kizim gelecegi zamani biliyor yaa.
Kuzeni önce iyilesecek evimize gelecek ondan sonra o dogacak insaallah.
Bu arada kizlar ben dogumumu mertin yattigi hastanede yapacagim.
45 km arasi biraz uzak ama olsun en azindan burdaki hastaneden bin kat iyi ve islerinde profesyoneller.
Sancim basladiginda artik yolda dogurrum diyorum bizimkilere guluyorlar
Yarin carsiya cikip kendime 2 tane daha pijama takimi almak istiyorum.
Sonra kizima minik minik ciciler almak istiyorum. Dogum çantami tekrardan düzenleyecegim. Hastanem uzak oldugu icin baya birseyler koyacagim sanirim.
Neyse bakacaz artik yarin.
Hepinize iyi geceler kizlar.Miniklerinize iyi bakin.
kızlar dua edin 34 haftayı geçsin cocugunuz.ciğer gelişimi için.bizim ıyıydı allaha şükür.bıde suyun bıtınce bişe yapamıyolar hemen alıyolar cocugu dikkat edin.bebişim 2kilo 300 gr doğdu.kedi gibi küçücük ama cok güzel.
kızlar dogum hıkayeme gelecek olursak,suyum az oldugunu 1 gun once bır hastanede öğrendım,tutuşdum,bana hemen riskli hamilelik bölümü olan hastaneye gidin dedi.saat geç olmuştu.ertesi günde görümcem beni yemeğe davet etmişti.bende eşime dedim ki canım başka hastaneye daha gidelim suyum az dıye bir serum takarlar sonrada ablana yemeğe gideriz dedım.yemek aksamdı.geldıgım hastanede dr suyum yok denecek kadar az dedı.baska dr a yonlendırdı oda aynısını soyledi.ayrıntılı ultrasyana gırdım ordada suyun bitmiş nerdeyse dediler.buarada saat 3 felan oldu.benı nst ye bağladılar.nst de hafıf sancı gorunuyodu ben sadece kasılma gıbı hıssettım.ben hala serum bıtınce gıdecem sanıyorum.dr geldı ve bebeği mecbur alacaz dedi.suyun yok gibi nerdeyse.bebek ve ben tehlıkeye gırmeden almak ıstedıler.suyun olsaydı sancını geçirirdik ama su olmayınca bebek tehlıkeye gırer dedı.yanı almak zorundayız dedı.eşimde aşağıdaydı.geldığinde ona dr un söylediklerini söyledim.hadi canım dedi bana inanmadı.eee nasıl ınanabılır kı.muaneye geldık ama bugun anne ve baba olacaktık.şoktaydık.taki ciğer gelişimi iğnesi yapana kadar inanamadık.iğneyi yaptıktan 6 saat sonra benı ameliyat almak için geldiler.6 saat beklediler iğne etkisini göstersın dıye.ben ağlıyodum.bebeğime yada bana bişe olcak gibi geldi.hatta sezaryanda uyanamıcam gibi geldi.ağlaya ağlaya ameliyata girdim.dr a uyanırmıyım dıye sordugumu hatırlıyorum sonrası yok.bebişim 15 dk sonra doğmuş.babası benden önce gördü.zaten ilk kucağına da babası alsın istemiştim.görümcem bızı yemeğe beklerken kendısı hastaneye gelmişti.bebeğe hemen atlamış kucağına almak için ama kocacım ben alacam ılk oğlumu demiş.ben ise bebeğimden yarım saat sonra çıkmışım.ben narkozun etkisiyle hatırlamıyorum ama,hep bebeğimi ve ciğerini soruyomuşum.fotolarda gördüm narkozlu halimle bebeğim yanımda fotografım var.saolsun kocacım cekmiş.yani böyle kızlar.cok guzel bir duygu.hatta bebeğini herkesten kıskanıyosun nerdeyse.şükürler olsun ki bebeğim sağlıklı ve şuan 18 günlük.herkes umarım sağlıklı bi sekılde kucagına alır bebeklerini.herkese ıyı geceler
bugün acilisi ben yapmisim hepinize günaydin kizlar umarim iyisinizdir, benimde bugün bi kac mektup yazmam lazim sigortaya suraya buraya onlari hallediym snra esimle yürüyüse cikariz, bu cumaya kadar dogurmazsan traktör alip tarlada gezdirecem seni dedi esim![]()
Bak yine ben yapamadım açılışı :)
Günaydın canım.
Ya dünden bu yana kızımın hareketleri iyice azaldı. Ufaktan dokunuyor sadece. Dün saglık ocagındaki aile hekimimiz aradı.Dogumdan önceki son kontrolünüzü yapalım dedi. Saat 15.00'da gidicem bakalım...
günaydın benimde bebeğimde hareketler azaldı.kızlar hepsi burada comda ana dizi var 30 tl ye aldım sizce nasıl.biberon ısıtıcı var bekonun 13 tl ye düşmüş ihtiyacı olan varsa alsın ben bebeğendim
kızlar dua edin 34 haftayı geçsin cocugunuz.ciğer gelişimi için.bizim ıyıydı allaha şükür.bıde suyun bıtınce bişe yapamıyolar hemen alıyolar cocugu dikkat edin.bebişim 2kilo 300 gr doğdu.kedi gibi küçücük ama cok güzel.
kızlar dogum hıkayeme gelecek olursak,suyum az oldugunu 1 gun once bır hastanede öğrendım,tutuşdum,bana hemen riskli hamilelik bölümü olan hastaneye gidin dedi.saat geç olmuştu.ertesi günde görümcem beni yemeğe davet etmişti.bende eşime dedim ki canım başka hastaneye daha gidelim suyum az dıye bir serum takarlar sonrada ablana yemeğe gideriz dedım.yemek aksamdı.geldıgım hastanede dr suyum yok denecek kadar az dedı.baska dr a yonlendırdı oda aynısını soyledi.ayrıntılı ultrasyana gırdım ordada suyun bitmiş nerdeyse dediler.buarada saat 3 felan oldu.benı nst ye bağladılar.nst de hafıf sancı gorunuyodu ben sadece kasılma gıbı hıssettım.ben hala serum bıtınce gıdecem sanıyorum.dr geldı ve bebeği mecbur alacaz dedi.suyun yok gibi nerdeyse.bebek ve ben tehlıkeye gırmeden almak ıstedıler.suyun olsaydı sancını geçirirdik ama su olmayınca bebek tehlıkeye gırer dedı.yanı almak zorundayız dedı.eşimde aşağıdaydı.geldığinde ona dr un söylediklerini söyledim.hadi canım dedi bana inanmadı.eee nasıl ınanabılır kı.muaneye geldık ama bugun anne ve baba olacaktık.şoktaydık.taki ciğer gelişimi iğnesi yapana kadar inanamadık.iğneyi yaptıktan 6 saat sonra benı ameliyat almak için geldiler.6 saat beklediler iğne etkisini göstersın dıye.ben ağlıyodum.bebeğime yada bana bişe olcak gibi geldi.hatta sezaryanda uyanamıcam gibi geldi.ağlaya ağlaya ameliyata girdim.dr a uyanırmıyım dıye sordugumu hatırlıyorum sonrası yok.bebişim 15 dk sonra doğmuş.babası benden önce gördü.zaten ilk kucağına da babası alsın istemiştim.görümcem bızı yemeğe beklerken kendısı hastaneye gelmişti.bebeğe hemen atlamış kucağına almak için ama kocacım ben alacam ılk oğlumu demiş.ben ise bebeğimden yarım saat sonra çıkmışım.ben narkozun etkisiyle hatırlamıyorum ama,hep bebeğimi ve ciğerini soruyomuşum.fotolarda gördüm narkozlu halimle bebeğim yanımda fotografım var.saolsun kocacım cekmiş.yani böyle kızlar.cok guzel bir duygu.hatta bebeğini herkesten kıskanıyosun nerdeyse.şükürler olsun ki bebeğim sağlıklı ve şuan 18 günlük.herkes umarım sağlıklı bi sekılde kucagına alır bebeklerini.herkese ıyı geceler
banada erken dogum riskin var denilince ilk aklima gelen cigeri olmustu ama doktorum gelisene kadar dayanir merak etme dedi simdide dogsa zaten bi sorun olmaz insallah, ay bende dogurmak istiyorum artik =) bebisini öp benim icin
oyy masallah kocaman olmus, risk herzaman olur ama sanci esnasinda burda en azindan saatte bir nstye bagliyolar bebegin kalp atislari hala normal mi diye bi sorun cikarsa gerekirse sezeryana aliyorlar zaten
güzel haberlerle gel cnm biz taa pazartesini bekliycez coook merak ediyorum bende özellikle acilmam oldu mu diye hos son kontrolde doktorum bidahaki kontrole kadar dogurursun dedi ama ben pek sanmiyorum sipamin cikacagi yok simdilik yeri iyi anlasilan
aah ahh bende geceleri saga sola dönmekten offlayip pufflamaktan yoruldum ama alismamiz lazim simdi agri sizidan uyuyamiyorum bebislerimz dogunca onlarin aglamasindan uyuyamicaz =)
allah yardim etsin cnm merte insallah ilacla hallolacak biseydir, 45 kmde cok uzak beee bende iyi bi yeni dogan acil bölümü olan bi hasneye gitcem mesafe 18 km onu bile kafama takiyorum acaba yetisirmiyim diye
benim hastane cantam hazir hatta esim arabanin bagajina bile atti benim tek derdim hastaneye gidince yolda yani ne giyecegim iki gündür o aklima takildi iyi mi![]()
bugün acilisi ben yapmisim hepinize günaydin kizlar umarim iyisinizdir, benimde bugün bi kac mektup yazmam lazim sigortaya suraya buraya onlari hallediym snra esimle yürüyüse cikariz, bu cumaya kadar dogurmazsan traktör alip tarlada gezdirecem seni dedi esim![]()
İlk defa açılışı ben yapıyorum sanırım :)
Günaydın herkese. :)
Sürmeli Allah Mert bebeğin yardımcısı olsun canım yaİnşallah her şey yolunda gider. Dualarımız sizinle...
Canım tekrar tebrik ederim. Sen şimdi en güzel duyguları yaşıyorsun :) Sen sıranı savdın, sıra bizlerde inşallah :)
günaydın benimde bebeğimde hareketler azaldı.kızlar hepsi burada comda ana dizi var 30 tl ye aldım sizce nasıl.biberon ısıtıcı var bekonun 13 tl ye düşmüş ihtiyacı olan varsa alsın ben bebeğendim
günaydın kızlar... c.tesi kontrole gidecektim ama sancım oldu nts ye aldılar... bebeğim 2500 gr. mış sancıların daha minik sancılar diyo dr. ama ara ara çok şiddetli sancım oluyo... izne ayrılamadım çok yoruluyorum ondan mı acaba yoksa neden sancım çok oluyo..
kıssslaar.... şekerimmi çıkmış ne...açlık 87 çıktı...1.saat 157 çıktı... çokmu??? hiç böyle çıkmamıştı hep 140 çıkardı en fazla...3 çeyrek simit kaşar ve duble çay içmiştim... tecrübeliler akıl verirmi?? doktora söylemem gerekmi sizce:18:
günaydın güzel anneler,tatlı bebişler
geçmişi okuyayım dedim ama gene bitiremedim
umarım herkes iyidir
kızlar bende alışverişlerimi bitirdim sayılır
valizim de hazır
ama bişey soracağım
bebeğin bezlerini,alt açma bezini,ıslak mendilini falan nerden aldınız
ben hepsini gidip e-bebek ten alayım dedim ama orası pahalı dedi birkaç kişi
bir de emzik silikon olmalı değil mi?
kıssslaar.... şekerimmi çıkmış ne...açlık 87 çıktı...1.saat 157 çıktı... çokmu??? hiç böyle çıkmamıştı hep 140 çıkardı en fazla...3 çeyrek simit kaşar ve duble çay içmiştim... tecrübeliler akıl verirmi?? doktora söylemem gerekmi sizce:18:
günaydın güzel anneler,tatlı bebişler
geçmişi okuyayım dedim ama gene bitiremedim
umarım herkes iyidir
kızlar bende alışverişlerimi bitirdim sayılır
valizim de hazır
ama bişey soracağım
bebeğin bezlerini,alt açma bezini,ıslak mendilini falan nerden aldınız
ben hepsini gidip e-bebek ten alayım dedim ama orası pahalı dedi birkaç kişi
bir de emzik silikon olmalı değil mi?