2011 Şubat Anneleri

Selam annişler ve tatlı bebişler :)

Karamel'e bakmak için girmiştim sonra gözüm sizin mesajlarınıza takıldı,eski günleri yaadetmek adına biaraz okudum anında gözlerim doldu valla.

Kızlar belki bu yazacaklarımı çok duymuşsunuzdur ama birde ben yazayım dedim.

1.Vakit varken uyuyu uyuyun uyuyun...sonra hiç fırsatınız olmaya bilir.
2.Vakit varken tembellik etmeyin gezin gezin gezin...sonra çok zorlanacaksınız.
l3.canınız ne istiyorsa yemeye çalışın çünkü bebiş doğduktan sonra,o gaz yapar yiyemem bu kabız yapar yiyemem diyecek ve yiyecek bir şey bulamıyacaksınız belli bi süre.
4.Hastane çantanızda olması gereken tek şey rahat kıyafetler ve rahat bir terlik.
5.Bebeğiniz için fazla bir şey almanıza gerek yok zaten çoğu çantadan hiç çıkmadan eve geliyor.
6.Evet sezeryanda süt geç iniyor (istisnalar hariç.) humana ve milupanın süt çayları işe yarıyor.Ayrıca bu çayları daha sonrada içebilirsiniz sütü arttırmak için.
7.Gögüs pedi şimdiden alınacak bir ihtiyaç değil,herkesin sütü çamaşırını ıslatacak kadar çok olmuyor maalesef.
8.Sezeryandan sonra gaz çıkartmak ve kabızlık şikayatlerini en aza indirebilmek için kayısı hoşafı bir numaralı yardımcınız olacak sakın ihmal etmeyin.
9.Emzirirken göğüs uçlarınız yara olabilir lansinoh çok işe yarıyor yaralarnın iyileşmesnde.
10.Karın bölgesindeki çatlaklar tamamen yapıyla alakalı kullanmadığım krem kalmadı ama son 3 haftada çatlayaverdim haberiniz olsun.

Şimdilik aklıma gelen bunlar.
Doğuranlar hamişlere öğüt verir ama hamişler pek kulak asmaz bu öğütlere ne zamanki bebişlerini kucaklarına alırlar işte o zaman akılları başlarına gelir.Bu bi kısır döngü heralde hep böyle olacak zannımca.Bizede demişlerdi bizde hı hı deyip geçmiştik ama bebeğinizi kucağınıza aldığınızda kazın
ayağa öyle değilmiş anlıyorsunuz.
Kızlar inşallah güzel bir doğum sonrası yavrularınızı sağsalim kucağınıza alırsınız.Allah yardımcınız olsun.

Son olarak diyorum ki:
Dünyanın en muhteşem duygsuna hazır olun annelik tarif edilmez yaşanır...
ahaa simdide ben duygulandim iyi mi, cok tsk ederim söylediklerini unutmiycam =) ben özellikle gezme kismini iyi uyguluyorum bi gün evde kalsam esimin basinin etini yiyorum cikar beni disari diye :1: rabbim bebeklerimizi salikla kucaga almayi nasip etsin ben hertürlü fedakalriigi yapmaya hazirim valla

Selam annişler ve tatlı bebişler :)

Karamel'e bakmak için girmiştim sonra gözüm sizin mesajlarınıza takıldı,eski günleri yaadetmek adına biaraz okudum anında gözlerim doldu valla.

Kızlar belki bu yazacaklarımı çok duymuşsunuzdur ama birde ben yazayım dedim.

1.Vakit varken uyuyu uyuyun uyuyun...sonra hiç fırsatınız olmaya bilir.
2.Vakit varken tembellik etmeyin gezin gezin gezin...sonra çok zorlanacaksınız.
l3.canınız ne istiyorsa yemeye çalışın çünkü bebiş doğduktan sonra,o gaz yapar yiyemem bu kabız yapar yiyemem diyecek ve yiyecek bir şey bulamıyacaksınız belli bi süre.
4.Hastane çantanızda olması gereken tek şey rahat kıyafetler ve rahat bir terlik.
5.Bebeğiniz için fazla bir şey almanıza gerek yok zaten çoğu çantadan hiç çıkmadan eve geliyor.
6.Evet sezeryanda süt geç iniyor (istisnalar hariç.) humana ve milupanın süt çayları işe yarıyor.Ayrıca bu çayları daha sonrada içebilirsiniz sütü arttırmak için.
7.Gögüs pedi şimdiden alınacak bir ihtiyaç değil,herkesin sütü çamaşırını ıslatacak kadar çok olmuyor maalesef.
8.Sezeryandan sonra gaz çıkartmak ve kabızlık şikayatlerini en aza indirebilmek için kayısı hoşafı bir numaralı yardımcınız olacak sakın ihmal etmeyin.
9.Emzirirken göğüs uçlarınız yara olabilir lansinoh çok işe yarıyor yaralarnın iyileşmesnde.
10.Karın bölgesindeki çatlaklar tamamen yapıyla alakalı kullanmadığım krem kalmadı ama son 3 haftada çatlayaverdim haberiniz olsun.

Şimdilik aklıma gelen bunlar.
Doğuranlar hamişlere öğüt verir ama hamişler pek kulak asmaz bu öğütlere ne zamanki bebişlerini kucaklarına alırlar işte o zaman akılları başlarına gelir.Bu bi kısır döngü heralde hep böyle olacak zannımca.Bizede demişlerdi bizde hı hı deyip geçmiştik ama bebeğinizi kucağınıza aldığınızda kazın
ayağa öyle değilmiş anlıyorsunuz.
Kızlar inşallah güzel bir doğum sonrası yavrularınızı sağsalim kucağınıza alırsınız.Allah yardımcınız olsun.

Son olarak diyorum ki:
Dünyanın en muhteşem duygsuna hazır olun annelik tarif edilmez yaşanır...

canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için..o anı düşünüyorumda kızımı kucağıma aldıktan sonra tüm bildiklerimi unutup elim ayağıma dolaşak gibi..o nedenle bilsem bile tekrar tekrar okuyorum..çok sağolun güzel anneler..herşey için..
Allah hayırlısıyla hepimizi yavrularımızla kavuştursun:))))

slm annişler nasılsınız
benim arkadaşım gelcekti bugün sabah kalktım tam bikaç hazırlık yatım msj geldi grip olmuş sanada bulaştırmıyım dedi bende güp yatağa tekrar henüz kaynanacım da kalkmamıştı karşılaşmadan hemen kaçtım :))
bu arada annemi bugün taburcu ediyolar çok mutlu oldum :))
kızlar neler aldık topiğine sepetimizi ekledim bakın bakalım beğencekmisiniz

slm kızlarrrr ben geldim eşimin iş yerinden giriyorum

herkes iyidir umarım bizde iyi olmaya çalışıyoruz artık gün sayıyorum normal doğum için doktorum 1 şubat dedi hayırlısıyla gelir inş.

Gittim Bi Alışveriş Yqaptım Geldim.. Valla Kendime Geldim Az da Olsa.. Realde Acaip İndirim Var Doldurdum Sepeti Geldim :}

Kızılcık Teşekkürler Bilgiler İçin..

herkes iyidir umarım bizde iyi olmaya çalışıyoruz artık gün sayıyorum normal doğum için doktorum 1 şubat dedi hayırlısıyla gelir inş.

aa hoşgeldin neslicim çok yaklaştı gerçekten
iyimisin sen ve bebişin

canım eğer sorun çıkmazsa ben normal düşünüyorum ama diretmiyorum bi sorun olursada hemen sezeryan olurum ama şansımı normalde bi denemek istiyorum:9:

dün gece hep kadınlar külübündeki dogum yapanların yorumlarına baktım çoğu sezeryanda daha cabuk iyi olmuşllar yada bana öyle denk geldi
birde normaldede dikiyolarmış ya o cok zorluyormuş oturamıyormussun felan sezeryan dikişi daha az rahatsız ediyormuş.

ama ben hala kararsızım ne zaman karar vericem bilmiyorumm :1:

slm annişler nasılsınız
benim arkadaşım gelcekti bugün sabah kalktım tam bikaç hazırlık yatım msj geldi grip olmuş sanada bulaştırmıyım dedi bende güp yatağa tekrar henüz kaynanacım da kalkmamıştı karşılaşmadan hemen kaçtım :))
bu arada annemi bugün taburcu ediyolar çok mutlu oldum :))
kızlar neler aldık topiğine sepetimizi ekledim bakın bakalım beğencekmisiniz

meraba gözdee sen hala dogum yapmadınmı kızın ne kadar anlayışlı gnünü bekliyo ne güzel erken erken derken en sona kalacaksın sanırımm yada bebiş anneannesini bekliyorr :1:

meraba nesli ne güzel gününü beklliyorsun benimde bi belliolsaydı dogum şekli ona göre kendimi hazırlıcamm :1:

Son düzenleme:
caglayan la dillerim lal seda yı göremedim ben uzun zamandır girmiyorum haberi olan varmı kızlarr inşallah bir sorun yoktur :26:

gözdecim iyiyim çok şükür kızıma isim arıyorum erva duru demiştim ama annem ben söyleyemem ervayı aklıma gelmez diyo şimdi ona bakıyorum yağmur nasıl acaba onu düşünüyorum

merhabalar kızlar,nasılsnz?
sbh erken kalktk bgn,kahvaltmzı yaptk snra kocişle gittik başvurumu yaptk..
snra o okula gitti ben bikaç parça bişi almak için çarşıda kaldm.
bi tane emzrme sütyeni aldm nbb ydi sanrm 10 tl ye.
bi tane önden kopçalı sütyen aldm le jardin di sanrm o da 12,5 du.
çok fazla para vermek istemedim açıkçası kısıtlı bi süre kullanılabilecekleri için..
kilot hala beğenp alamadım bu arada yaa napcm bilmiorum,hiçbişi beğenemiyorum ben:(
herkes bu huyumdan şikayetçi:S
hee uzun uğraşlar sonucu aventin küçük silikon göğüs uçlarından aldm,hep büyükleri vardı bebişin ağzına sığmaz die almıodm,buldm sonnda küçüğünü:66:
sonraaaa,hee şu alt açmalardn bulamamıştm canbebenin,kipada migrosta ve baktıım bi sürü markette bulamamıştm,meğerse tansaşta varmışşş:26:gözmden kaçmış anlaşılan..
böyle işte ufak tefek eksikleri tamamladım geldim:46:
şimdi tezimi yazmam lazım ama:50:

dün gece hep kadınlar külübündeki dogum yapanların yorumlarına baktım çoğu sezeryanda daha cabuk iyi olmuşllar yada bana öyle denk geldi
birde normaldede dikiyolarmış ya o cok zorluyormuş oturamıyormussun felan sezeryan dikişi daha az rahatsız ediyormuş.

ama ben hala kararsızım ne zaman karar vericem bilmiyorumm :1:

meraba gözdee sen hala dogum yapmadınmı kızın ne kadar anlayışlı gnünü bekliyo ne güzel erken erken derken en sona kalacaksın sanırımm yada bebiş anneannesini bekliyorr :1:

meraba nesli ne güzel gününü beklliyorsun benimde bi belliolsaydı dogum şekli ona göre kendimi hazırlıcamm :1:

evet canım benim kız baya şaşırttı herkesi :))
bu arada bende sezeryana karar verdim hatta dün doktoruma da sööledim gerçi o da sezeryan düşünüyomuş benim için plesantadan dolayı ama.dediğin gibi bende genital bölgede dikiş olmasındansa karnımda olsun dedim:))

caglayan la dillerim lal seda yı göremedim ben uzun zamandır girmiyorum haberi olan varmı kızlarr inşallah bir sorun yoktur :26:

seda gelir birazdan ama çağlayan yok bi kaç gündür.girp olmuştu o hemde onun izni de başladı belki de evde dinleniyodur.evinde net yok onun

gözdecim iyiyim çok şükür kızıma isim arıyorum erva duru demiştim ama annem ben söyleyemem ervayı aklıma gelmez diyo şimdi ona bakıyorum yağmur nasıl acaba onu düşünüyorum
:1: ayy canım bu anneler:))
ama aslına bakarsan erva isminin söölemesi gerçekten zor.duru ismi başlı başlına çok güzel ama ben yağmur ismini de çok beğenirim hatta dayımın kızının ismi ve acaip güzeldir kendisi:))

mrb canım..üniversitede mi çalışıyorsun..tez deyince merak ettim...bende yük. lisans yapıyorum teze hala başlama fırsatım olmadı..nerde tez yazsa strese giriyorum..hamilelik boyunca hiç birşey yapmadığım için..tembellik yaptım bol bol :)))

ben şu an çalışmıorm cnm doğmdn sonra başlıycm inşallah.. ben de yüksek yapıorm,teze de yeni geçtm,hocam sıkıştrp durduu için mecburen yapıorm bişiler,makale fln bakıp onlardn bişiler çıkarıorm işte,sunum munum istio arada onları yapmaya çalışıorm,ama artk baydı beni de iice,otrp ders çalışmk artk çok zorlaştı:50:
hmmm eşim ün.de çalışıo bu arada onunla gitmiştim:1:

evet canım benim kız baya şaşırttı herkesi :))
bu arada bende sezeryana karar verdim hatta dün doktoruma da sööledim gerçi o da sezeryan düşünüyomuş benim için plesantadan dolayı ama.dediğin gibi bende genital bölgede dikiş olmasındansa karnımda olsun dedim:))

seda gelir birazdan ama çağlayan yok bi kaç gündür.girp olmuştu o hemde onun izni de başladı belki de evde dinleniyodur.evinde net yok onun

sanırım bende sezeryanı sececegim çevremde dogum yapanların cogu z-sezeryan diiyo var bi bildikleri demekki bir an önce karar verip kendimi ona hazırlamam lazım :10:

evet caglayan 37 haftasında su anda demek ondan yok inşallah bir sorunu yoktur az bi zaan kaldı onuda hayırlısıyla atlatırız inşallah

sanırım bende sezeryanı sececegim çevremde dogum yapanların cogu z-sezeryan diiyo var bi bildikleri demekki bir an önce karar verip kendimi ona hazırlamam lazım :10:

evet caglayan 37 haftasında su anda demek ondan yok inşallah bir sorunu yoktur az bi zaan kaldı onuda hayırlısıyla atlatırız inşallah

valla ben özellikle de ne zaman olacağının belli olmamasından dolayı stresteydim dün acaip rahatladım haftaya kontrolde tarih de belli olcak ayy napıyım yaaa alttan kesilceğine üstten kesilsin :))

kızlar ben çıkıyorum kendinize iyi bakıın görüşürüzzzz

güle güle canım arada uğra hbrsiz bırakma bizi bu arada sende kimsenin tel varmı doğum falan yaparsan hbr vermek için

selam kızlar
geçmişi hiç okumadan girdim merhaba diyeyim dedim
sadece son sayfayı okudum bende sezeryanı seçtim vallahi sizlerle aynı fikirdeyim öle de böle de kesiliyoruz normal de çok kolay değil aynen orayı da kesip dikiyorlar
alt taraftan sa karınddan kesilmek en güzeli bence de:)))

teşekkürler burcu ama işin zor tarafı orda zaman yokki 2 hafta sonra gel kontrole dedi diğer haftada doğum zamanı sadece iki kere görmüş olcam dr oda 5 er dk daha sonra doğuma

ben de senin gibiyim doktorum şubatın ikinci haftasına kadar yok.normal doğum tarihi 21 şubat ama sezeryanda daha erken olur sanırım.ben de sezeryan istiyorum.inş yetişir o zamana kadar.yeni doktorada alışamadım.belki son anda ona gittim diye.senin de muhtemelen öyle oldu.2 hafta sonra tekrar gideceğim.ama insan alıştığını arıyor

selam kızlar ıkı gundur babam rahatsızdı hastanelerdeydık sımdı ıyı hamdolsun ıse gelebıldım bende Allah kımseyı dusurmesın cok zor hastanelerde olmak ozel olmasına ragmen o psıkolojı ınsanı cok yoruyor:50:
herkes yavas yavas dogum tarıhını almaya baslamıs dogum tıpınıde belırlemıs gıbı duruyor benım hala bellı degıl sezeryan dersem doktor cok zorlamaz ok der ama ben nedense normal ıstıyorum aslında herkes sezeryanın cok rahat oldugunu savunuyor ama sonucta doganın duzenı ve bızım bedenımıze normal dogumun daha yatkın oldugu gercegı var bakalım 29 ocakta ne karar verıcez:26:

merhabalar arkadaşlar.. uzun zamandır giremiyordum.. izine ayrıldım sonunda.. rahatım.. :8:
ben de bişey sormak istiyorum.. sezeryan istiyorum ama şekline karar veremedim.. genel anestezi mi yoksa bölgesel mi?.. belden iğne olmak beni biraz korkutuyor da..

Back
X