ahaa simdide ben duygulandim iyi mi, cok tsk ederim söylediklerini unutmiycam =) ben özellikle gezme kismini iyi uyguluyorum bi gün evde kalsam esimin basinin etini yiyorum cikar beni disari diyeSelam annişler ve tatlı bebişler :)
Karamel'e bakmak için girmiştim sonra gözüm sizin mesajlarınıza takıldı,eski günleri yaadetmek adına biaraz okudum anında gözlerim doldu valla.
Kızlar belki bu yazacaklarımı çok duymuşsunuzdur ama birde ben yazayım dedim.
1.Vakit varken uyuyu uyuyun uyuyun...sonra hiç fırsatınız olmaya bilir.
2.Vakit varken tembellik etmeyin gezin gezin gezin...sonra çok zorlanacaksınız.
l3.canınız ne istiyorsa yemeye çalışın çünkü bebiş doğduktan sonra,o gaz yapar yiyemem bu kabız yapar yiyemem diyecek ve yiyecek bir şey bulamıyacaksınız belli bi süre.
4.Hastane çantanızda olması gereken tek şey rahat kıyafetler ve rahat bir terlik.
5.Bebeğiniz için fazla bir şey almanıza gerek yok zaten çoğu çantadan hiç çıkmadan eve geliyor.
6.Evet sezeryanda süt geç iniyor (istisnalar hariç.) humana ve milupanın süt çayları işe yarıyor.Ayrıca bu çayları daha sonrada içebilirsiniz sütü arttırmak için.
7.Gögüs pedi şimdiden alınacak bir ihtiyaç değil,herkesin sütü çamaşırını ıslatacak kadar çok olmuyor maalesef.
8.Sezeryandan sonra gaz çıkartmak ve kabızlık şikayatlerini en aza indirebilmek için kayısı hoşafı bir numaralı yardımcınız olacak sakın ihmal etmeyin.
9.Emzirirken göğüs uçlarınız yara olabilir lansinoh çok işe yarıyor yaralarnın iyileşmesnde.
10.Karın bölgesindeki çatlaklar tamamen yapıyla alakalı kullanmadığım krem kalmadı ama son 3 haftada çatlayaverdim haberiniz olsun.
Şimdilik aklıma gelen bunlar.
Doğuranlar hamişlere öğüt verir ama hamişler pek kulak asmaz bu öğütlere ne zamanki bebişlerini kucaklarına alırlar işte o zaman akılları başlarına gelir.Bu bi kısır döngü heralde hep böyle olacak zannımca.Bizede demişlerdi bizde hı hı deyip geçmiştik ama bebeğinizi kucağınıza aldığınızda kazın
ayağa öyle değilmiş anlıyorsunuz.
Kızlar inşallah güzel bir doğum sonrası yavrularınızı sağsalim kucağınıza alırsınız.Allah yardımcınız olsun.
Son olarak diyorum ki:
Dünyanın en muhteşem duygsuna hazır olun annelik tarif edilmez yaşanır...