2011 Şubat Anneleri

zaten günlerdir ağlayıp duruyorum,bu huzursuzluğumu bebekte hissetmiş olacakki gece gündüz hareketli,hiç durmuyor,cidden ben nasıl yapıcam ya (((((((((

Herkese günaydın
bugün biraz daha iyiyim. Akşam bol bol ıhlamur-limon içtim. Erkenden uyudum sağolsun eşim kızımla ilgilendi.Kaloriferlerimizi daha yakmadılar merkezi sistem olunca . Akşam elektrikli ısıtıcı yaktık bi güzel. Ama gece kızım için en az üç dört kez uyanıyorum Sürekli üstünü açıyo. Geçen hafta hastaydı zaten.. Uyku tulumu giydiriyorum ama sıcaklayınca çıkarıyo bıcırık.Oldum olası sıcağı sevmez zaten

Günaydın canım.Senin liste nasıl koysana onuda buraya görelim benim çok kafam karıştıda :))

benim yazdırdııgm liste bu caglayan eksik varmı bilmiyorum ama abartılıda gelmedi bana 2010 ekim annelerinden aldım :dance::hulya:

ALIŞVERıŞ LıSTESı

Temizliği ve bakımı için gerekenler;

• Islak mendil ve temizleme havluları (Arzunuza göre ister şimdiden stoklayabilirsiniz isterseniz bebek doğunca lazım oldukça alırsınız)
• Şampuan, sabun, bebek losyonu, pişik kremi, pamuk (ıstediğiniz markada 1 set almanız veya tek tek set yapmanız yeterli gelecektir en iyisi Sebamed)
• Bebek termometresi (Odası ve Banyo suyu sıcaklığını ölçmek için kullanabileceğiniz 1 Termometre yetecektir)
• Alt değiştirme örtüsü (Misafirlikte kullanmak için bir set alabilirsiniz evde kullanmak için Canbebe Alt Açma örtülerini kullanabiilirsiniz bu çok lazım oluyor)
• Bebeklere özel tırnak makası (Beğendiğiniz Markadan 1 tane almanız yeterli)
• Fırça Tarak Seti (1 set yeterli olacaktır)

Beslenmesi ve uykusu için gerekenler;

• Farklı çeşitlerde biberon (ılk etapta bazı bebeklerde gerekiyor toplamda 125ml-150ml ve 250ml olanlardan 1 er tane birkaç sene işinizi görecektir tercih sizin )
• Biberon emziği (0-3 ay Olanlardan 1 tane, daha sonrada ihtiyacınıza ve ayına göre daha fazla alabilirsiniz)
• Emzik (Kullanacaksanız ilk olarak 0-3 ay alın daha sonra 3-6 ay ve 6-18 ay olanlardan alabilirsiniz..)
• Mama Kaşığı (6 aydan sonra gerekli olacaktır 2li setlerden alabilirsiniz )
• Diş kaşıyıcı (3-4 aydan itibaren kullanabilir bebekler ona göre 1-2 çeşit alabilirsiniz)
• Önlük (Önlük dişleri kaşnmaya başladığında çok gerekli oluyor toplamda 6-7 adet penye ve altı naylon olanlarından alabilirsiniz )
• Emzirme minderi ( 1 adet yeterli olacaktır alıp almamak size bağlı)
• Biberon Termosu (Kullanım durumunuza göre 1 adet yeterli olacaktır)

Banyosu için gerekenler;

• Bebek küveti ve filesi (1 Küvet ve 1 File Yeterli olacaktır)
• Banyo süngeri (1 tane yeterli olur aslında ama yedeği olsun derseniz 2 tane alabilirsiniz)
• Duş termometresi (Oda için aldığınızı küvetindede kullanabilirsiniz ona göre bi termometre alın)
• Başlıklı bebek bornozu ve havlusu (1 tane yeterli olur aslında ama yedeği olsun derseniz 2 tane alabilirsiniz)

Giyisileri için gerekenler;

• Yeni doğanlar için bebek bezi (ılk Etapta Prima Yeni doğan 1 numara alabilirsiniz sıvı kakayı emme gücü diğerlerinden daha iyi sonrasında bez tercihi sizin)
• Hastane çıkış seti ( 1 komple set ve 3-4 adet 5li setlerden alabilirsiniz 0-3 ay olanlar 2 ay kullanılıyor ona göre 3-6 ayda alın)
• Body, tulum, pijama (Kış bebekleri 6-7 adet 0-3 ay uzun kollu body ve 4-5 adet 3-6 ay kısa kollu badi ilk zamanlar yeterli olacaktır,Birkaç çeşit 3-6 ay tulum ve pijama alabilirsiniz)
• Patik ve çorap (6 adet çorap ve arzunuza göre 3-4 patik yeterli olacaktır)
• Eldiven (6 adet yeterli gelecektir setlerin içindekileride sayıp ona göre alabilirsiniz)
• Mendil (Ağız mendili 10-12 tane yeterli olur)
• Penye ve Kadife şapka (6 adet yeterli olucaktır setlerin içindekileride sayıp arzunuza göre çeşitli alabilirsiniz)
• Yelek ve hırka (4-5 adet yeterli olur örmeler terletebiliyor bunuda hesaba katıp birkaç tane penye yelek ve hırka alabilirsiniz)
• Mont, atkı, eldiven gibi aksesuvarlar (Mont hemen kullanamayacağı için 3-6 ay olanlardan 1 tane ve 1 takım atkı bere eldiven seti yeterli olur)

Odası için gerekenler;

• Bebek karyolası (Arzunuza ve yerinize göre park yatak,sepet ve mobilya alabilirsiniz sallanır olmasına dikkat edin ve sepetlerin 8 ay kadar ancak kullanıldığını bilin)
• Bebefon (Bebeğinizle farklı odalarda bulunacaksanız 1 tane mutlaka alın)
• Yorgan, çarşaf, nevresim takımı ( 1 set yetecektir ama yedekli olsun derseniz 2 takım alabilirsiniz)
• Battaniye ve pike (2-3 tane penye - 1 tane kadife ve 1 tane kalın çin battaniyesi yeterli olacaktır)
• Cibinlik (Aldığınız beşiğe göre arzu ederseniz alabilirsiniz)

Yolculuk için gerekenler;

• Bebek malzeme çantası (Tercih ettiğiniz marka ve modelde geniş bir çanta yeterli olacaktır)
• Bebek arabası (Arzunuza göre doğduktan sonrada alabilirsiniz sırt kısmı tamamen yatanlardan tercih ediniz)
• Araba koltuğu (Arabada veya evde kullanmak için 1 tane alabilirsiniz)

ANNE ıÇıN;

• Hijyenik kadın pedi (Emici özelliği yüksek olanlardan doğuma yakın ihiyacınıza göre alabilirsiniz)
• Lohusa sütyeni veya atleti; (1 sütyen ve 1 atlet alıp hangisinin kullanımı rahat geldiyse ona göre 3-4 tane alabilirsiniz)
• Bolca pamuklu iç çamaşırı (ıhtiyacınıza göre alırsınız)
• Acıyan meme uçları için krem (Doğumdan önce alıp hemen doğumdan sonra kullanmaya başlıycaz Lansinoh krem öneriliyor)
• Sütyen tamponları; (Göğüs pedlerini ilk etapta 1 kutu sonra ihtiyacınıza göre alabilirsiniz)
• Önden açılan gecelik ve pijamalar (Hastanede kullanım için 3 set yeterli olacaktır 1 gecelik - 2 pijama takımı gibi)
• Alçak topuklu terlik (1 tane yeterli gelecektir)

herşeyde vardır bir hayır canım zme kendini sizin kısmetiniz başka yerde bekliyordur sizi

:) hahaha benim eşime kalsa aynı tepkiyi verir ama annem ve ben buna fırsat vermiyoruz...
Bizim zamanımıza göre tabiiki çok fazla şey var... Annem bunları gördükçe şoka giriyor :) Aaaa bunun da mı makinesi çıkmış!! Aaa bunun da mı yastığı var falan diye geziyor dükkanları...
Tabii ki hepsi elzem şeyler değiller... En elzem olanlar bebek ilk doğduğunda gereken kıyafetler,bezler ve bakım ürünleri... Onların dışındakiler daha ilerleyen dönemde de alınabilir şeyler...
Fakat benim şimdiden herşeyi almaya çalışmamın nedeni bebeğin kışın doğacak olması.en az 2 ay evden kontroller dışında çıkmayacağız.Yani ha diyince ihtiyaç olan bişeyi gezip dolaşıp almak biraz zor olacak.O nedenle mümkün olduğunca herşeyi tamamlamaya çalışıyorum.

kızlar akşam sayfalar okadar uzuyorki gelen arkadaşlar hepsini okuyamıyor bu listeleri kaçırabilirler ne dersiniz 2011 annelerine ihtiyaç listesi diye bir başlık daha açıp bunları oaraya geçirelimmi????

mapuci bütün bu aksiliklerde mutlaka bi hayır vardır cnm hayırlısı olsun en güzeli olsun inşallah geç olsunda güç olmasın sende fazla takma kafana Şeniz

kızlar akşam sayfalar okadar uzuyorki gelen arkadaşlar hepsini okuyamıyor bu listeleri kaçırabilirler ne dersiniz 2011 annelerine ihtiyaç listesi diye bir başlık daha açıp bunları oaraya geçirelimmi????

bence bir konu daha açalım 2011 şubat annelerinin sıkıntıları diye orada bol bol dertleşelim

evet canım iyi fikir ya. listelerde uzun zaten alıntılar çok sayfalar kaplıyo, birde hepimizin ihtiyacı olan konu bu ayrı başlık olsa daha süper olacak zemuszemus:enbuyukkk:

bence de yapalım en azından fikirimiz olur fatmasende gereksizleride söylersin bize :dance:

zaten günlerdir ağlayıp duruyorum,bu huzursuzluğumu bebekte hissetmiş olacakki gece gündüz hareketli,hiç durmuyor,cidden ben nasıl yapıcam ya (((((((((

canım çok üzülme herşey olucağına varır. Ev işi için ise araştırmaya devam edin. Pes etmeyin. daha iyi şartlarda oturmak hem senin hem bebişin için iyi olur. İnş. en kısa zamanda istediğin gibi bir yer bulursun.

Senin işin şu anda hepimizden çok zor canım allah yardımcın olsun.hamile halinle o kadar sıkıntıya giriyorsun ama ev bulamıyorsun.İnş. en kısa zamanda gönlüne göre bir yer bulursun canım

Günaydın canım biraz daha iyi olmana sevindim bugün bende toparladım ıhlamur sevmezdim ama baya işe yarıyormuş anladım dün gece :))

Saol canım bu listede güzelmiş bununda çıktısını alıyım

Fatmacım güzel yorumlamış canım listeyi saol.Başlık açsak fena olmaz hiç olmazsa orayada yazarız gene sıkıntılarımızı :))

bence bir konu daha açalım 2011 şubat annelerinin sıkıntıları diye orada bol bol dertleşelim

Burdada dertleşiriz canım sen dök içini rahat rahat şu anda en kötü ve arada olan arkadaşımız sensin galiba bu ev yüzünden bir anca istediğin gibi bir ev bulupta çıkarsın inş.

selam arkadaşlar azcık eski sayfaları okuyayım dedim e bu sefer son sayfalar çoğalıyor birtürlü kavuşamıyoruz :) dedim şurdan dalayım ara ara okurum.nasılsınız bakalım

ankara soğudu sabahtan beri yağmur yağıyor.bizde bugün annemle kızılaya gidecektik ama yağmur durmuyo.artık doğal gaz da almak lazım belli olmuyor doğuk oluyor sanki biraz biraz banada hastalık g elecek gibi ıhlamurlar kaynatılmaya başladı

canım yaa üzme kendini elbette bundada bir hayır vardır.benim kuzenim 10 günlük bebeğiyle ev taşıdı lohusa haliyle ev temizledi hepsi oluyor geçiyor valla ankarada olsaydın yardım ederdim sen içini ferah tut hepsi olur

Kızlar günydın,,

bugün sabah ayrıntılım vardı,eşim le gittik,prensesim çook şükür çook sağlıklıymış...bebişim 455,01 gr olmuş, babası çıktık yine bana güller aldı renk renkk beni işyerime bıraktı beraber kahvaltı yaptık uğurladım onu şimdi çalışmaya başlayacağım,ooh yani rahat bi nefes aldım rabbim herkese güzel sonuçlarla dönmeyi nasip etsin...sizler nasılsınız neler yaptınız,bugün ayrıntılıya girecek arkadaşlar vardı onlarda güzel sonuçlarla dönerler inşallah...ben biaz geçmişi okuyayım neler yazmışsınız,sonrada işlere marş marş!!!

çağlayancım sen aç başlığı ben yazdıklarımı oraya kopyalarım
şimdi biraz karşı komşuya geçeceğim bebeğin ilk banyosunu yaptıracaklarmış yardıma gideyim

Son düzenleme:

haklısın bende bunun çabasındaydım,ama artık kış geldi,bu hafta sonu yağmurlar geliyormuş,hatta bazı yerlere kar yağacakmış,artık ev aramaktanda midem bulandı,birde hep aksilik oluyor anlamadım gitti,hadi biz yapamadık ailelerimiz bulsun dedik,onlarda aksilik yaşadılar,nedir bu anlamış değilim,ya araba bozuluyor ya kazayı son anda atlatıyoruz,ya adres yalnış çıkıyor,çok tuhaf bişey bu ya,sürekli strese giriyorum,ve artık eşimede hadi ev bakalım demek istemiyorum.bıktım

Kızlaaaar tünaydın hepinize :))
Bende listeyi word e kopyaladım kendime göre uyarlayacağım. Bende daha çöp almamış (kendime kıyafet hariç) anne adayıyım! Almaya başlamak için öyle heyecanlanıyorum ki anlatamam. Ve forum harika oldu bence birbirimizi bulmuş olmamız harika.

çağlayan kulak pamuğunu yazmıştım ama fatma almayın diyince hemen sildim listeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…