Günaydın canım.Senin liste nasıl koysana onuda buraya görelim benim çok kafam karıştıda :))
bu arada herkese günaydın.
bende durumlar hep aksi ilerliyor,geçen bulduğumuz ev işide olmadı,artık zorlamıyorum nasip diyorum,birşeyin olmasında nasip yoksa o iş olmuyor cidden,kaç tane eve baktık olmadı,hatta birinde anahtar kapıyı açmadı,diğerinde yalnış adres verildi ara ara bulamadık bulduğumuzdada soğuduk,çok acaip aksilikler oldu,baktık kendimiz yapamıyoruz emlakçıya gidelim dedik,emlakçıda üç kağıtçının biri çıktı acaip bir kira sözleşmesi hazırlamışlardı kabul etmedik,şimdi ne yapacağımı kara kara düşünüyorum,şuan oturduğum ev kışın çok aşırı soğuk oluyor,sobalı ev ısınmıyor,sobada yakmıyorum elektirik artı klimayla ısınıyoruz,ufacık bebekle ne yapıcam ben bilmiyorum,doğum yapıncada tek başıma kalıcam,ailemde herkes çalışıyor uzak olduğum içinde sadece hafta sonu gündüz gelirler ve giderler,şu aşamada bu soğuk evde yatıyada kalamazlar zaten,,çok garip kaldım yaevde şimdiden başladı soğumaya grip olacakmışım gibi,kışın bu evde ne yatak odam belli ne oturma odam,oturma odamda yatıp kalkıyoruz,bebek doğuncada aynı sistem olucak,üçümüz aynı odada kalıcaz,eşimin işide istanbulda,sürekli git gel git gel..evide hafiften toparlamıştım,şimdi kala kaldım öylece,kaç tane ev baktık garip bir şekilde olmadı,paramla ev tutamadım varmı böyle bişey ya,neyse vardır bundada bir hayır.bol hastalıklı bol soğuk ve bol yalnız günler beni bekliyor ağlamak istiyorummmm
islerim hafifledi döndümm =) bu ihtiyac listesini esime mail attim dün, yuhh askim abartmayalim kac cocuk doguracan dedi) yani hakli adam cidden okadar cok sey var ki bende listenin ciktisini aldim bebisi olan arkileri gidip ekleme yapcam yada silcem iste.... kasimda cooook isim var coooookkk
kızlar akşam sayfalar okadar uzuyorki gelen arkadaşlar hepsini okuyamıyor bu listeleri kaçırabilirler ne dersiniz 2011 annelerine ihtiyaç listesi diye bir başlık daha açıp bunları oaraya geçirelimmi????
kızlar akşam sayfalar okadar uzuyorki gelen arkadaşlar hepsini okuyamıyor bu listeleri kaçırabilirler ne dersiniz 2011 annelerine ihtiyaç listesi diye bir başlık daha açıp bunları oaraya geçirelimmi????
zaten günlerdir ağlayıp duruyorum,bu huzursuzluğumu bebekte hissetmiş olacakki gece gündüz hareketli,hiç durmuyor,cidden ben nasıl yapıcam ya(((((((((
bu arada herkese günaydın.
bende durumlar hep aksi ilerliyor,geçen bulduğumuz ev işide olmadı,artık zorlamıyorum nasip diyorum,birşeyin olmasında nasip yoksa o iş olmuyor cidden,kaç tane eve baktık olmadı,hatta birinde anahtar kapıyı açmadı,diğerinde yalnış adres verildi ara ara bulamadık bulduğumuzdada soğuduk,çok acaip aksilikler oldu,baktık kendimiz yapamıyoruz emlakçıya gidelim dedik,emlakçıda üç kağıtçının biri çıktı acaip bir kira sözleşmesi hazırlamışlardı kabul etmedik,şimdi ne yapacağımı kara kara düşünüyorum,şuan oturduğum ev kışın çok aşırı soğuk oluyor,sobalı ev ısınmıyor,sobada yakmıyorum elektirik artı klimayla ısınıyoruz,ufacık bebekle ne yapıcam ben bilmiyorum,doğum yapıncada tek başıma kalıcam,ailemde herkes çalışıyor uzak olduğum içinde sadece hafta sonu gündüz gelirler ve giderler,şu aşamada bu soğuk evde yatıyada kalamazlar zaten,,çok garip kaldım yaevde şimdiden başladı soğumaya grip olacakmışım gibi,kışın bu evde ne yatak odam belli ne oturma odam,oturma odamda yatıp kalkıyoruz,bebek doğuncada aynı sistem olucak,üçümüz aynı odada kalıcaz,eşimin işide istanbulda,sürekli git gel git gel..evide hafiften toparlamıştım,şimdi kala kaldım öylece,kaç tane ev baktık garip bir şekilde olmadı,paramla ev tutamadım varmı böyle bişey ya,neyse vardır bundada bir hayır.bol hastalıklı bol soğuk ve bol yalnız günler beni bekliyor ağlamak istiyorummmm
Herkese günaydın
bugün biraz daha iyiyim. Akşam bol bol ıhlamur-limon içtim. Erkenden uyudum sağolsun eşim kızımla ilgilendi.Kaloriferlerimizi daha yakmadılar merkezi sistem olunca . Akşam elektrikli ısıtıcı yaktık bi güzel. Ama gece kızım için en az üç dört kez uyanıyorum Sürekli üstünü açıyo. Geçen hafta hastaydı zaten.. Uyku tulumu giydiriyorum ama sıcaklayınca çıkarıyo bıcırık.Oldum olası sıcağı sevmez zaten
benim yazdırdııgm liste bu caglayan eksik varmı bilmiyorum ama abartılıda gelmedi bana 2010 ekim annelerinden aldım :dance::hulya:
ALIŞVERıŞ LıSTESı
Temizliği ve bakımı için gerekenler;
• Islak mendil ve temizleme havluları (Arzunuza göre ister şimdiden stoklayabilirsiniz isterseniz bebek doğunca lazım oldukça alırsınız)
• Şampuan, sabun, bebek losyonu, pişik kremi, pamuk (ıstediğiniz markada 1 set almanız veya tek tek set yapmanız yeterli gelecektir en iyisi Sebamed)
• Bebek termometresi (Odası ve Banyo suyu sıcaklığını ölçmek için kullanabileceğiniz 1 Termometre yetecektir)
• Alt değiştirme örtüsü (Misafirlikte kullanmak için bir set alabilirsiniz evde kullanmak için Canbebe Alt Açma örtülerini kullanabiilirsiniz bu çok lazım oluyor)
• Bebeklere özel tırnak makası (Beğendiğiniz Markadan 1 tane almanız yeterli)
• Fırça Tarak Seti (1 set yeterli olacaktır)
Beslenmesi ve uykusu için gerekenler;
• Farklı çeşitlerde biberon (ılk etapta bazı bebeklerde gerekiyor toplamda 125ml-150ml ve 250ml olanlardan 1 er tane birkaç sene işinizi görecektir tercih sizin )
• Biberon emziği (0-3 ay Olanlardan 1 tane, daha sonrada ihtiyacınıza ve ayına göre daha fazla alabilirsiniz)
• Emzik (Kullanacaksanız ilk olarak 0-3 ay alın daha sonra 3-6 ay ve 6-18 ay olanlardan alabilirsiniz..)
• Mama Kaşığı (6 aydan sonra gerekli olacaktır 2li setlerden alabilirsiniz )
• Diş kaşıyıcı (3-4 aydan itibaren kullanabilir bebekler ona göre 1-2 çeşit alabilirsiniz)
• Önlük (Önlük dişleri kaşnmaya başladığında çok gerekli oluyor toplamda 6-7 adet penye ve altı naylon olanlarından alabilirsiniz )
• Emzirme minderi ( 1 adet yeterli olacaktır alıp almamak size bağlı)
• Biberon Termosu (Kullanım durumunuza göre 1 adet yeterli olacaktır)
Banyosu için gerekenler;
• Bebek küveti ve filesi (1 Küvet ve 1 File Yeterli olacaktır)
• Banyo süngeri (1 tane yeterli olur aslında ama yedeği olsun derseniz 2 tane alabilirsiniz)
• Duş termometresi (Oda için aldığınızı küvetindede kullanabilirsiniz ona göre bi termometre alın)
• Başlıklı bebek bornozu ve havlusu (1 tane yeterli olur aslında ama yedeği olsun derseniz 2 tane alabilirsiniz)
Giyisileri için gerekenler;
• Yeni doğanlar için bebek bezi (ılk Etapta Prima Yeni doğan 1 numara alabilirsiniz sıvı kakayı emme gücü diğerlerinden daha iyi sonrasında bez tercihi sizin)
• Hastane çıkış seti ( 1 komple set ve 3-4 adet 5li setlerden alabilirsiniz 0-3 ay olanlar 2 ay kullanılıyor ona göre 3-6 ayda alın)
• Body, tulum, pijama (Kış bebekleri 6-7 adet 0-3 ay uzun kollu body ve 4-5 adet 3-6 ay kısa kollu badi ilk zamanlar yeterli olacaktır,Birkaç çeşit 3-6 ay tulum ve pijama alabilirsiniz)
• Patik ve çorap (6 adet çorap ve arzunuza göre 3-4 patik yeterli olacaktır)
• Eldiven (6 adet yeterli gelecektir setlerin içindekileride sayıp ona göre alabilirsiniz)
• Mendil (Ağız mendili 10-12 tane yeterli olur)
• Penye ve Kadife şapka (6 adet yeterli olucaktır setlerin içindekileride sayıp arzunuza göre çeşitli alabilirsiniz)
• Yelek ve hırka (4-5 adet yeterli olur örmeler terletebiliyor bunuda hesaba katıp birkaç tane penye yelek ve hırka alabilirsiniz)
• Mont, atkı, eldiven gibi aksesuvarlar (Mont hemen kullanamayacağı için 3-6 ay olanlardan 1 tane ve 1 takım atkı bere eldiven seti yeterli olur)
Odası için gerekenler;
• Bebek karyolası (Arzunuza ve yerinize göre park yatak,sepet ve mobilya alabilirsiniz sallanır olmasına dikkat edin ve sepetlerin 8 ay kadar ancak kullanıldığını bilin)
• Bebefon (Bebeğinizle farklı odalarda bulunacaksanız 1 tane mutlaka alın)
• Yorgan, çarşaf, nevresim takımı ( 1 set yetecektir ama yedekli olsun derseniz 2 takım alabilirsiniz)
• Battaniye ve pike (2-3 tane penye - 1 tane kadife ve 1 tane kalın çin battaniyesi yeterli olacaktır)
• Cibinlik (Aldığınız beşiğe göre arzu ederseniz alabilirsiniz)
Yolculuk için gerekenler;
• Bebek malzeme çantası (Tercih ettiğiniz marka ve modelde geniş bir çanta yeterli olacaktır)
• Bebek arabası (Arzunuza göre doğduktan sonrada alabilirsiniz sırt kısmı tamamen yatanlardan tercih ediniz)
• Araba koltuğu (Arabada veya evde kullanmak için 1 tane alabilirsiniz)
ANNE ıÇıN;
• Hijyenik kadın pedi (Emici özelliği yüksek olanlardan doğuma yakın ihiyacınıza göre alabilirsiniz)
• Lohusa sütyeni veya atleti; (1 sütyen ve 1 atlet alıp hangisinin kullanımı rahat geldiyse ona göre 3-4 tane alabilirsiniz)
• Bolca pamuklu iç çamaşırı (ıhtiyacınıza göre alırsınız)
• Acıyan meme uçları için krem (Doğumdan önce alıp hemen doğumdan sonra kullanmaya başlıycaz Lansinoh krem öneriliyor)
• Sütyen tamponları; (Göğüs pedlerini ilk etapta 1 kutu sonra ihtiyacınıza göre alabilirsiniz)
• Önden açılan gecelik ve pijamalar (Hastanede kullanım için 3 set yeterli olacaktır 1 gecelik - 2 pijama takımı gibi)
• Alçak topuklu terlik (1 tane yeterli gelecektir)
bence bir konu daha açalım 2011 şubat annelerinin sıkıntıları diye orada bol bol dertleşelim
zaten günlerdir ağlayıp duruyorum,bu huzursuzluğumu bebekte hissetmiş olacakki gece gündüz hareketli,hiç durmuyor,cidden ben nasıl yapıcam ya(((((((((
canım çok üzülme herşey olucağına varır. Ev işi için ise araştırmaya devam edin. Pes etmeyin. daha iyi şartlarda oturmak hem senin hem bebişin için iyi olur. İnş. en kısa zamanda istediğin gibi bir yer bulursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?