ayyy ykm nin arkasındaydın dimi :))) annemle geliyoruz aslında isterim ama uğrayamazsam bidahaki sefere kesin uğrarım güzel olur
Eğer uğrama şansın olursa sana dün gece yaptığı kakaolu kekimden ikram edeyim
Yeni ir tarif denedim de zemuszemus
arkadaşlar size bir sorum olucak sağlık ocağına giden varmı ben tetanoz aşısı için sağık ocağına gittim kaydoldum ama her ay kan ve idrar tahlili istiyorlar ben kendi doktorumda yaptırıyorum zaten dedim ama illa da burda yapılması gerekli falan diyorlar bende sürekli bi orda bir burda kan vermek istemiyorum sizinde başınıza böyle birşey geldimi acaba ?
benim yazdırdııgm liste bu caglayan eksik varmı bilmiyorum ama abartılıda gelmedi bana 2010 ekim annelerinden aldım :dance::hulya:
ALIŞVERıŞ LıSTESı
Temizliği ve bakımı için gerekenler;
• Islak mendil ve temizleme havluları (Arzunuza göre ister şimdiden stoklayabilirsiniz isterseniz bebek doğunca lazım oldukça alırsınız)
• Şampuan, sabun, bebek losyonu, pişik kremi, pamuk (ıstediğiniz markada 1 set almanız veya tek tek set yapmanız yeterli gelecektir en iyisi Sebamed)
• Bebek termometresi (Odası ve Banyo suyu sıcaklığını ölçmek için kullanabileceğiniz 1 Termometre yetecektir)
• Alt değiştirme örtüsü (Misafirlikte kullanmak için bir set alabilirsiniz evde kullanmak için Canbebe Alt Açma örtülerini kullanabiilirsiniz bu çok lazım oluyor)
• Bebeklere özel tırnak makası (Beğendiğiniz Markadan 1 tane almanız yeterli)
• Fırça Tarak Seti (1 set yeterli olacaktır)
Beslenmesi ve uykusu için gerekenler;
• Farklı çeşitlerde biberon (ılk etapta bazı bebeklerde gerekiyor toplamda 125ml-150ml ve 250ml olanlardan 1 er tane birkaç sene işinizi görecektir tercih sizin )
• Biberon emziği (0-3 ay Olanlardan 1 tane, daha sonrada ihtiyacınıza ve ayına göre daha fazla alabilirsiniz)
• Emzik (Kullanacaksanız ilk olarak 0-3 ay alın daha sonra 3-6 ay ve 6-18 ay olanlardan alabilirsiniz..)
• Mama Kaşığı (6 aydan sonra gerekli olacaktır 2li setlerden alabilirsiniz )
• Diş kaşıyıcı (3-4 aydan itibaren kullanabilir bebekler ona göre 1-2 çeşit alabilirsiniz)
• Önlük (Önlük dişleri kaşnmaya başladığında çok gerekli oluyor toplamda 6-7 adet penye ve altı naylon olanlarından alabilirsiniz )
• Emzirme minderi ( 1 adet yeterli olacaktır alıp almamak size bağlı)
• Biberon Termosu (Kullanım durumunuza göre 1 adet yeterli olacaktır)
Banyosu için gerekenler;
• Bebek küveti ve filesi (1 Küvet ve 1 File Yeterli olacaktır)
• Banyo süngeri (1 tane yeterli olur aslında ama yedeği olsun derseniz 2 tane alabilirsiniz)
• Duş termometresi (Oda için aldığınızı küvetindede kullanabilirsiniz ona göre bi termometre alın)
• Başlıklı bebek bornozu ve havlusu (1 tane yeterli olur aslında ama yedeği olsun derseniz 2 tane alabilirsiniz)
Giyisileri için gerekenler;
• Yeni doğanlar için bebek bezi (ılk Etapta Prima Yeni doğan 1 numara alabilirsiniz sıvı kakayı emme gücü diğerlerinden daha iyi sonrasında bez tercihi sizin)
• Hastane çıkış seti ( 1 komple set ve 3-4 adet 5li setlerden alabilirsiniz 0-3 ay olanlar 2 ay kullanılıyor ona göre 3-6 ayda alın)
• Body, tulum, pijama (Kış bebekleri 6-7 adet 0-3 ay uzun kollu body ve 4-5 adet 3-6 ay kısa kollu badi ilk zamanlar yeterli olacaktır,Birkaç çeşit 3-6 ay tulum ve pijama alabilirsiniz)
• Patik ve çorap (6 adet çorap ve arzunuza göre 3-4 patik yeterli olacaktır)
• Eldiven (6 adet yeterli gelecektir setlerin içindekileride sayıp ona göre alabilirsiniz)
• Mendil (Ağız mendili 10-12 tane yeterli olur)
• Penye ve Kadife şapka (6 adet yeterli olucaktır setlerin içindekileride sayıp arzunuza göre çeşitli alabilirsiniz)
• Yelek ve hırka (4-5 adet yeterli olur örmeler terletebiliyor bunuda hesaba katıp birkaç tane penye yelek ve hırka alabilirsiniz)
• Mont, atkı, eldiven gibi aksesuvarlar (Mont hemen kullanamayacağı için 3-6 ay olanlardan 1 tane ve 1 takım atkı bere eldiven seti yeterli olur)
Odası için gerekenler;
• Bebek karyolası (Arzunuza ve yerinize göre park yatak,sepet ve mobilya alabilirsiniz sallanır olmasına dikkat edin ve sepetlerin 8 ay kadar ancak kullanıldığını bilin)
• Bebefon (Bebeğinizle farklı odalarda bulunacaksanız 1 tane mutlaka alın)
• Yorgan, çarşaf, nevresim takımı ( 1 set yetecektir ama yedekli olsun derseniz 2 takım alabilirsiniz)
• Battaniye ve pike (2-3 tane penye - 1 tane kadife ve 1 tane kalın çin battaniyesi yeterli olacaktır)
• Cibinlik (Aldığınız beşiğe göre arzu ederseniz alabilirsiniz)
Yolculuk için gerekenler;
• Bebek malzeme çantası (Tercih ettiğiniz marka ve modelde geniş bir çanta yeterli olacaktır)
• Bebek arabası (Arzunuza göre doğduktan sonrada alabilirsiniz sırt kısmı tamamen yatanlardan tercih ediniz)
• Araba koltuğu (Arabada veya evde kullanmak için 1 tane alabilirsiniz)
ANNE ıÇıN;
• Hijyenik kadın pedi (Emici özelliği yüksek olanlardan doğuma yakın ihiyacınıza göre alabilirsiniz)
• Lohusa sütyeni veya atleti; (1 sütyen ve 1 atlet alıp hangisinin kullanımı rahat geldiyse ona göre 3-4 tane alabilirsiniz)
• Bolca pamuklu iç çamaşırı (ıhtiyacınıza göre alırsınız)
• Acıyan meme uçları için krem (Doğumdan önce alıp hemen doğumdan sonra kullanmaya başlıycaz Lansinoh krem öneriliyor)
• Sütyen tamponları; (Göğüs pedlerini ilk etapta 1 kutu sonra ihtiyacınıza göre alabilirsiniz)
• Önden açılan gecelik ve pijamalar (Hastanede kullanım için 3 set yeterli olacaktır 1 gecelik - 2 pijama takımı gibi)
• Alçak topuklu terlik (1 tane yeterli gelecektir)
arkadaşlar size bir sorum olucak sağlık ocağına giden varmı ben tetanoz aşısı için sağık ocağına gittim kaydoldum ama her ay kan ve idrar tahlili istiyorlar ben kendi doktorumda yaptırıyorum zaten dedim ama illa da burda yapılması gerekli falan diyorlar bende sürekli bi orda bir burda kan vermek istemiyorum sizinde başınıza böyle birşey geldimi acaba ?
Canım aynısı sorun bizde de mevcut. Druma sordum. 2005 ten bu yana tetenoz aşısı olduysan olma dedi bana. Olmadıysan bir defa ol sadece dedi. Bu aşıların 5 yıl etkisi devam ediyormuş o yüzden. Kan tahlilini sordum dr a gerek yok dedi. Değerlerin gayet güzel her ay kan tahlili saçma dedi. Ben de bunu bidaha gittiğimde ebeye söylücem vermek istemiyorum. Dilekçemi alın bir sorun çıkmasın diye. Sonuçta bu onların görevi ama vermek zorunda değilim. Bir dilekçe yeter.yasakkelime
bende kaydoldum canım aşımıda oldum,sadece birkez olucakmışım.ama ayda bir uğramamı istediler kalp atışını dinlemek için,kilo takibi,tansiyon takibi için,birde bizim sağlık ocağındada ultrason var ben sırf bebişi görmek için gidicem ama şunu söylediler,kendi özel doktorunun yaptığı tahlil sonuçlarını yanında getir gelirken dediler,demekki kan filan almayacaklar sende bunu bi teklif et istersen. zaten kanımızı idrarımızı alıp bakıyolar sonuçlarını götür sadece...
Kızlar günydın,,
bugün sabah ayrıntılım vardı,eşim le gittik,prensesim çook şükür çook sağlıklıymış...bebişim 455,01 gr olmuş, babası çıktık yine bana güller aldı renk renkkbeni işyerime bıraktı beraber kahvaltı yaptık uğurladım onu şimdi çalışmaya başlayacağım,ooh yani rahat bi nefes aldım rabbim herkese güzel sonuçlarla dönmeyi nasip etsin...sizler nasılsınız neler yaptınız,bugün ayrıntılıya girecek arkadaşlar vardı onlarda güzel sonuçlarla dönerler inşallah...ben biaz geçmişi okuyayım neler yazmışsınız,sonrada işlere marş marş!!!
bence de yapalım en azından fikirimiz olur fatmasende gereksizleride söylersin bize :dance:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?