2011 Şubat Anneleri

bu çatı muayenesini bende merak ettim ya dr bişey demedi diye içim rahat şuan ama bidahaki randevumda 36 haftamda olcam belkide 38 de yapar diye düşünüyorum çünkü 38 de olanlarda var

mavicim moralin nasıl oldu biraz daha iyisin dimi?

herkes farklı bişey söylüyor çatı muayenesi için 34 de olanlarda var 35,36 da olanlarda,galiba 37 den sonra olması muhtemel,banada henüz bişey demedi,pzt sorarım ama bakim ne dicek

selam güzel şubat anneleri.Hepinizin yeni yılını kutluyorum.İnşallah sağlıkla bebişleri kucağımıza alır 2012'ye onlarla gireriz.
Ben Yılbaşı günü hastanaye yattım,3 gündür de hastanedeydim.Bugün çıktım...
2-3 gün wc'ye girdiğimde kilodumun ıslanmış olduğunu fark ediyordum... yılbaşı günü iş yerinde doktorumu arayıp söyledim o da acil'e görünmemi istedi.Eşim hemen Zekai Tahir kadın hastanesine götürdü acil'e.Orada alttan hem spekulum takıp baktılar hem elle muayene ettiler ve nst'den sonra yatış verdiler.
Yakın bakım bölümünde biraz yattıktan sonra özel oda tutup odaya geçtik.
Sürekli gözetim altında tuttular.O gelen suyun amniyon sıvı olduğu saptandığı için sürekli gözlem yapıldı.
1 defa nst'de sancım çıktı ama muayenede açıklık gözlenmedi.Nihayetinde bugün nst'ler ve ultrasondan sonra taburcu ettiler.
Kızım bizi biraz korkutmak istemiş sanırım :) Bu arada erken doğum olabilir diye 2 doz ciğer geliştirici iğne de vuruldum.
Şimdi evde dinleneceğim.İnşallah sıkıntısız şekilde 35. haftayı da doldurursam korkulacak bir durum kalmayacağını söyledi doktorum.
Bu arada yakın bakımda yatarken doğum salonlarının yanındaydım.Normal doğum yapanların bağırışları,ağlamaları hala kulaklarımda.Devlet hastanesinde doğumdan iyice soğudum... Sezeryan olabilirim ama normal doğum devlette ASLA!!! falan dedim.
Özel odaya geçene kadar berbat bir muamele var.Hayvan muayene eder gibi muayene ediyorlar.Hele bide etrafta o sesleri duyunca psikoloji iyice uçup gidiyor.
Herkese tavsiyem artık kendinizi olabildiğince sakının... Ağır iş yapmayın... Veeee kesinlikle hastane çantalarınız hazır olsun!!!

geçmiş olsun canım aman kendine dikkat et ne kaldı surda zaten o hastaneden memnun kalan pek yok işte özel oda olunca farklı oluyor sadece

selam güzel şubat anneleri.Hepinizin yeni yılını kutluyorum.İnşallah sağlıkla bebişleri kucağımıza alır 2012'ye onlarla gireriz.
2-3 gün wc'ye girdiğimde kilodumun ıslanmış olduğunu fark ediyordum... yılbaşı günü iş yerinde doktorumu arayıp söyledim o da acil'e görünmemi istedi.Eşim hemen Zekai Tahir kadın hastanesine götürdü acil'e.Orada alttan hem spekulum takıp baktılar hem elle muayene ettiler ve nst'den sonra yatış verdiler.
Sürekli gözetim altında tuttular.O gelen suyun amniyon sıvı olduğu saptandığı için sürekli gözlem yapıldı.
1 defa nst'de sancım çıktı ama muayenede açıklık gözlenmedi.Nihayetinde bugün nst'ler ve ultrasondan sonra taburcu ettiler.
Kızım bizi biraz korkutmak istemiş sanırım :) Bu arada erken doğum olabilir diye 2 doz ciğer geliştirici iğne de vuruldum.
Şimdi evde dinleneceğim.İnşallah sıkıntısız şekilde 35. haftayı da doldurursam korkulacak bir durum kalmayacağını söyledi doktorum.
Bu arada yakın bakımda yatarken doğum salonlarının yanındaydım.Normal doğum yapanların bağırışları,ağlamaları hala kulaklarımda.Devlet hastanesinde doğumdan iyice soğudum... Sezeryan olabilirim ama normal doğum devlette ASLA!!! falan dedim.
Özel odaya geçene kadar berbat bir muamele var.Hayvan muayene eder gibi muayene ediyorlar.Hele bide etrafta o sesleri duyunca psikoloji iyice uçup gidiyor.
Herkese tavsiyem artık kendinizi olabildiğince sakının... Ağır iş yapmayın... Veeee kesinlikle hastane çantalarınız hazır olsun!!!

canım geçmiş olsunn.artık bebekler her an ceeee diyebilirler.ufaktan ufaktan sinyal veriyorlar demekkii.her an hazır olmalıyız.senin kızında uslıu dursun azcık daha.sende kendine dikkat et.

bende artık kolay kolay evden çıkmayı düşünmüyorum.yani ufak tefek yürüyüşler marketler dışında.gözüzm korktu valla ne yalan sölimm

bendede devlet hastanesi fobisi var :50: doğumdan değilde devlet hastanesinde kötü muameleden korkuyorum.Allahtan özelde planlıyoruz inşallahh herşey hayırlısıyla iyi olur

gayecim çok geçmiş olsun 3 günde neler olmuş neler yaşamışsın yaaa,inşallah bebek uygun zamanda doğar,bizde seninle geçenlerde bunun espirisini yapıyorduk meğerse bizim bebekler 40. haftasından çok sonra doğuyormuş diye,ne zaman ne olacağı belli değil uyarılarında çok haklısın,ben halen free bir halde ne çanta hazır ne bebeğin kıyafetlerini yıkadım ohh,hemen halletsem iyi olacak,sen şu bağırış çağırışları söyleyince normal doğumu tekrar tekrar düşünmeye başladım,zaten şu sıralar pek düşünür oldum normal doğumu offf

mavicim moralin nasıl oldu biraz daha iyisin dimi?

herkes farklı bişey söylüyor çatı muayenesi için 34 de olanlarda var 35,36 da olanlarda,galiba 37 den sonra olması muhtemel,banada henüz bişey demedi,pzt sorarım ama bakim ne dicek

yapcak olsalar söylerlerdi demekki yapmayacaklar diye düşünüyorum hayırlısı olsun :)) moralim biraz daha iyi kendimi işe verdim biraz düzeldim sagol sordugun için canım.))

bende ilk defa bugün bir doktordan memnun ayrıldım.sırası çok oluyor demişlerdi ama beklemedim.bi dinleyen ve arıntılı anlatan bir doktor olması açısından çok iyiydi.güven verdi umarım bundan sonrada aynı olur.istanbul şirinevlere yakın olanlra tavsiye edebilirim.hem de ekonomik.ben 150 lira doçent parası ödedikten sonra böyle ilgiye 22 lira gözüm kapalı verdim.sonuç nasıl olur blmiyorm

150+22 miii:37: ben 50 tl ödüyorum muayenelerde,tabi test falan yapılınca para katlanıyor ama sen çok ödüyomuşun yaa

gayecim çok geçmiş olsun 3 günde neler olmuş neler yaşamışsın yaaa,inşallah bebek uygun zamanda doğar,bizde seninle geçenlerde bunun espirisini yapıyorduk meğerse bizim bebekler 40. haftasından çok sonra doğuyormuş diye,ne zaman ne olacağı belli değil uyarılarında çok haklısın,ben halen free bir halde ne çanta hazır ne bebeğin kıyafetlerini yıkadım ohh,hemen halletsem iyi olacak,sen şu bağırış çağırışları söyleyince normal doğumu tekrar tekrar düşünmeye başladım,zaten şu sıralar pek düşünür oldum normal doğumu offf

pek bi rahatsın canım sen 1 ayın kalmıs daha canta yok kıyafet yıkamak yok ohhh :))))
bence sen hemen hazırla herşeyini ne olur ne olmaz bende gecen hafta hazırladım çantamı gerçi...

benim için yarın büyük gün kültür sonucum çıkıcak tedaviye devammı yoksa başka alternatif belli olucak dua edin bana 38 haftaya kadar dursun sıpam gerçi o çıkmak için çabalamıyor doğum kanalına bile ters girmiş keyfi yerinde ama işte iltihap zarar verebilirmiş inş ilaçla haledilir
canım umarım iyi haberlerle dönersin
150+22 miii:37: ben 50 tl ödüyorum muayenelerde,tabi test falan yapılınca para katlanıyor ama sen çok ödüyomuşun yaa

benim doktorum prof bende 180 veriyorum

selam kızlar ben geldim.annemle oturuyoruz sohbet ediyoruz.o mutfağı düzeltiverdi buzdolabını falan sildi.bende ortalığı topladım hastane çantamı yerleştirdimm.artıkın hazırız yaniii.birazdanda yemek yapıcam falan filan işte:37:

benimde ağrıyor canım oralarım.özellikle oturup kalkınca hemen yürüyemiyorumm.ayaklarımı toplayamıyorum falan çok acıyor.sonra geçiyor.mesela oturunca kalkıp yürümeye başlayınca belimden popoma bir baskı oluyor kemiklerim kıtlıyor sankii çok canım yanıyor yolun ortasıda olsa kalakalıyorum.bir kaç saniye kıpırdayamıyorum

amann şu teftiş stresinden bi kurtulsaydın kafan rahatlardı.bende bu hafta kontrole gidicem bundan sonra benimde 15 günde bire düşecek.bende ağdaya gideyim diyorum ama az daha vakti var.1 hafta 10 gün daha olsa daha iyi olur.aklımada geliyo gitmem şimdi inadına muayene edeceği tutar bu güne kadar her kontrolden önce mutlaka giderdim.haftaya gideyim diyorum ama karar veremedimm.

kız isteme merasimi düğün dernek heyecanlı olurr.hayırlısı olsun.kendini çok yorma aman

bende şaşırdım pek iyi değil demiş ama kötü de dememiş çook önemli bişi olsa söylerdi mutlaka birde o yönden bak.onlar bazı durumları bildikleri için çok üstünde durmuyolar ama bi sözleri bizi çok endişelendiriyor.kendileri biliyorlar ya dikkat etmiyolar sanırım söylediklerine bizide endişede bırakıyorlar

inşallah sonuçların güzel çıkar canım.

aynen canım kafam çok karıştı insana düzgünce anlatsalar rahatlıycam şimdi 1 hafta ben nasıl bekliycem evde offf ya

valla sen anlatınca nöbetçi doktora daha fazla itibar ettim,baştan salma iş yapmamış,kesen deliniş demiş doğru çıkmış,öteki suyun normal diyor nasıl oluyor? sen istersen acilen doktor değiş,durumun zaten sakıncalı,bide doğru düzgün muayene etmeden alel acele geçiştirmesi doğru değil,zaten şurada kalmış bir kaç haftan,iyice riskli hale getirme derim,zaten çok yoğun hastası olan doktorlar devlet hastanesindeymişin gibi muamele yapıyor insana,o yüzden ben muayeneye hastaneye değil özel bi tıp merkezine gidiyorum doktorumla çok rahat konuşabiliyorum en az 1 saat ilgileniyor,doğumumuda doktorumun anlaşmalı olduğu bir hastanede yapıcam

canım valla seninki çok iyi bizim muayene 5-10 dk da bitiyor hemen bişeyde soramıyosun bende sanırım şu son haftalarda dr değiştiricem çünkü druma pekde güvenim kalmadı çok zor ya son zamanda olucak şeymi inşallah bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım iltihap ona zarar vermez inşallah

canım çok geçmiş olsun sana dr. ne dedi 36.haftada doğumu başlatıcak mı?
benim gittiğim nöbetçi dr.da suyumun geldiğini 36. haftaya kadar bebeğimi bekletip 36. haftada doğumu başlatmalı gerekirse dedi benim vücudumda aşırı iltihap var ayrıca bebeğe zarar verebilir dedi

ben de 200 lira ödüyorum bu doktora :58:

hii 200 çok değilmii.

ama 15 günde bire düşünce her seferinde almaz heralde dimi.çünkü 20 günde bir gidildiğinde para alınmıyor tekrar.21. günde para alınıyor.babamdan biliyorum 20. güne kadar kontrol oluyor.

eşim bu arada iş yeriyle konuşmuş sigorta için belki bişiler yapacaklar %100 olması için.inşallah olurr.valla masraf çok malumm

hepiniz proflaramı muayene oluyosunuz,normal doktorlar iş yapamayacak:) benimki normal kadın doğumcu,muayeneye gittiğim tıp merkezide kendisine ait, o yüzden muayenede 50 tl alıyor,yoksa diğer özellerde ssk sız muayenelerde 38 yada 32 tl alıyolar,diğer özeller daha uygun yani

maviii çok rahatım dimi hiç bir hazırlığım yok:)

hepiniz proflaramı muayene oluyosunuz,normal doktorlar iş yapamayacak:) benimki normal kadın doğumcu,muayeneye gittiğim tıp merkezide kendisine ait, o yüzden muayenede 50 tl alıyor,yoksa diğer özellerde ssk sız muayenelerde 38 yada 32 tl alıyolar,diğer özeller daha uygun yani

maviii çok rahatım dimi hiç bir hazırlığım yok:)

valla hakkaten kız bu ne rahatlıkk.sıkıştırma sonlara ozaman daha çok yorulursunn.bari yıkamasını yap ütülemeyi zamana yayarsın çünki ütüleme harbiden yoruyoo.

çantan için eksiğin kaldımı.kalmadıysa sokuştur çantaya sende rahat et ondan sonra uzat ayaklarını beklee.

desene bugün kesene bi iyilik etmişsin:)

evet canım zaten artık çapanın normal bölümüne gidiyorum.bu doktoruda sevdim gereksiz yere para ödemekten kurtuldum :))ikisi bir olunca güvende ocağımı düşünüyorum.çapadaki uzmanlar gittiğim tüm doktorlardan daha iyiler bence .doçentleri ve profları sevmedim.insan soru sorarken küçümsendiğini düşünüyor yada ben öyle hissediyorum :((

hii 200 çok değilmii.

ama 15 günde bire düşünce her seferinde almaz heralde dimi.çünkü 20 günde bir gidildiğinde para alınmıyor tekrar.21. günde para alınıyor.babamdan biliyorum 20. güne kadar kontrol oluyor.

eşim bu arada iş yeriyle konuşmuş sigorta için belki bişiler yapacaklar %100 olması için.inşallah olurr.valla masraf çok malumm

20 gün sürede vermiyosun 21. gün veriyosun 200 çok ama buraya yeni basladım zaten sadece dogum için 3 kez vercem yani bu ücreti

valla hakkaten kız bu ne rahatlıkk.sıkıştırma sonlara ozaman daha çok yorulursunn.bari yıkamasını yap ütülemeyi zamana yayarsın çünki ütüleme harbiden yoruyoo.

çantan için eksiğin kaldımı.kalmadıysa sokuştur çantaya sende rahat et ondan sonra uzat ayaklarını beklee.

hakllısın canım ya bende hep sizlere göre haftam geri diye kendimi kandırıyordum.ama yıkamayı yapmanın vakti geldi.bu hafta bitirecem hazırlıklarımı:))

geçmiş olsun canım aman kendine dikkat et ne kaldı surda zaten o hastaneden memnun kalan pek yok işte özel oda olunca farklı oluyor sadece

Valla sezeryan olacaksa özel oda tutar orada olurum ama normal doğum ASLA!!! epiduralli doğum yok zaten çatır çatır tarla doğumu :)

canım geçmiş olsunn.artık bebekler her an ceeee diyebilirler.ufaktan ufaktan sinyal veriyorlar demekkii.her an hazır olmalıyız.senin kızında uslıu dursun azcık daha.sende kendine dikkat et.

bende artık kolay kolay evden çıkmayı düşünmüyorum.yani ufak tefek yürüyüşler marketler dışında.gözüzm korktu valla ne yalan sölimm

bendede devlet hastanesi fobisi var :50: doğumdan değilde devlet hastanesinde kötü muameleden korkuyorum.Allahtan özelde planlıyoruz inşallahh herşey hayırlısıyla iyi olur

Artık çok dikkat lazım... Çünkü biz hissetmeden bir sürü kasılma yaşıyormuşuz aslında.Ağrısız kasılmalar.Rahim bebeği doğuma hazırlıyormuş.Bu süreçte diyetimiz,hafif yürüyüş ve dinlenme çok önemli.

Canım acele etsen iyi olur bence... Çünkü ben aniden yatınca çok zor durumda kaldım... bebeğin kıyafetlerini yıkamış ütülemiştik ama çantam hazır değildi... alelacele eşime geceliğin,kıyafetlerin falan yerlerini tarif ettim.Poşetlere doldurup getirdi :1:. Bence kesinlikle hazır olmalı çantalar.
Acil yatsan bile birisi gidip hemen çantayı alıp gelmeli.Çünkü o anda insanın aklına hiç bişi gelmiyor.

canım çok geçmiş olsun sana dr. ne dedi 36.haftada doğumu başlatıcak mı?
benim gittiğim nöbetçi dr.da suyumun geldiğini 36. haftaya kadar bebeğimi bekletip 36. haftada doğumu başlatmalı gerekirse dedi benim vücudumda aşırı iltihap var ayrıca bebeğe zarar verebilir dedi

Valla bende su gelmesi var ama bebeğin suyunda azalma gözlenmedi.Şeker ölçümleri de iyi gitti. Nst'de 1 kez sancı gözüktü ama muayene ettiler açılma yoktu.En son bugün servikal uzunluk denilen şeyi de ölçtüler o da normal gözüktüğü için taburcu ettiler.
13 ocakta kendi doktorumla 2. detaylı randevum var.Sanırım bunları onunla konuşacağız.

seda bizim çamaşırları yıkamaktan bebeğinkine sıra gelmiyoki:)bugün renklileri yıkadım astım,yarın beyazları,öteki gün yatak çarşaflarımı,diğer günde kanepenin üstüne serdiğim polarları yıkicam sonra bebeğinkileri,tabi bu sırada tekrar çamaşır birikmezse:)1 haftayı bulur hepsinin yıkanıp kuraması

çanta için eksik sadece göğüs pedi alıcam bide bebek bezi,zaten abartmadan bir çanta hazırlicam,yengelerim doğum yaptı ortamıda gerekenleride iyi biliyorum,gereksiz bişeyleri doldurup yük etmicem kendime,millet bavul yapıyor sezeryanda bile 2 gece tutuyolar,gerek yok ufak bi çanta hazırlicam ben kendim için.bebek içinde ayrı bir ufak çanta yapıcam.

Back
X