2011 Şubat Anneleri

kızlar bızım subat annelerınde dogum yapan 3-4 kısı olmustu yanlıs hatırlamıyorsam onlar dogum hıkayelerını henuz yazmadılar dımı?:61:

sağlık ocagına gebe kaydını yaptırcaksın canım bebegin aşıları için gerekli sonra aşı yapamıyorlarmıs gebe olarak kaydın görünmeyince bi şekilde yaptır sen artık dogum geldi nerdeyse

aman kayınvalidelerde bazen pek lüzumsuz oluyorlar sen nasıl yatak yapcakmıssın onların yaşındakilerin işi o töbe töbe

aynen canım 8 aydır aklı nerdeymiş gelip akıl veriyor bizimkide öyle 7 ay hangi hastaneye gittigimi bile sormadı varya şimdide mevlüt yaparım şeker yaptıralım örgü örelim ben onu kundaklarım diyo aman kafaya takmamaya calıs bide dogum hikayeleri anlatılıyor kötü kötü korkutuyor :))

saolsunlar benimkiler hala farkında değiller hamile olduğumun...oğullarına soruyolarmış mışmışşş sözde..:47: bilemiycem bilmekte istemiyorum...gelmelerinide, bebeğimi sevmelerinide , lohusa lohusa beni strese sokmalarınıda istemiyorum...ama gelecekler...kocama 40gün stressiz geçirmem lazım olabildiğince geç gelip az kalsınlar dedim resmen:47: bide onların afrası tafrasıyla uğraşamıycam...sevmiyorum, onlarda beni sevmiyo, bebeğimide sevmesin...istemiyorum onları...sonra gelip vıcık vıcık bebeğimi sevecekler benimde sinirlerimi bozacaklar:47: ayyy ne cadıymışım bende:47:

amaaaan takmayın kayınvalideleri kızlar Allah muhtaç etmesin valla biz de ders alırız onlar gibi olmayız!

ben gitmedim sağlık ocağına hiç gidiim ozaman haftaya aşı yapmıyolar ööle mi? nurcum benim yengemin erken doğumdan dolayı yatk istirahati vardı aradılar durmadan asm den sonunda ebe göndermişler evine

ben molfix alcam kızlar ne başlarsan ona devam etmek gerekiyomuşşş

saolsunlar benimkiler hala farkında değiller hamile olduğumun...oğullarına soruyolarmış mışmışşş sözde..:47: bilemiycem bilmekte istemiyorum...gelmelerinide, bebeğimi sevmelerinide , lohusa lohusa beni strese sokmalarınıda istemiyorum...ama gelecekler...kocama 40gün stressiz geçirmem lazım olabildiğince geç gelip az kalsınlar dedim resmen:47: bide onların afrası tafrasıyla uğraşamıycam...sevmiyorum, onlarda beni sevmiyo, bebeğimide sevmesin...istemiyorum onları...sonra gelip vıcık vıcık bebeğimi sevecekler benimde sinirlerimi bozacaklar:47: ayyy ne cadıymışım bende:47:

ne bileyim ya demekki benim yasadıklarımı yaşayan biri daha :)) öff öff biz istemesekte gelecekler canım yapacak bişey yok kovamazsınya işte sıka sıka diş kalmadı bide lohusa lohusa nolcaksa

ne bileyim ya demekki benim yasadıklarımı yaşayan biri daha :)) öff öff biz istemesekte gelecekler canım yapacak bişey yok kovamazsınya işte sıka sıka diş kalmadı bide lohusa lohusa nolcaksa

öff benim kaynana artistin teki bakalım nedicek nebahat cehre gibi kadın sanki oyuncu mubarek bakalım ne laflar sokucak gecen geldiğinde bebeğime koycagım isme soktu lafı luzumsuz kadın.

mapuci bendede kansızlık var şimdi bebegın bı kısım esyasını ütülemekte zorlanıyom ara verdım benki gezen insan eve hapsolmuş durumdayım sıkıntıdan patlıorum

yaaaaaa kızlar benim yemek yerken midem çok bulanıyooo yaaa kendimi ilk aylardaki gibi hiisediyorum kan hapı da almıyorum aşırı demir varmış bırak dedi drum neden bulanıyo ki :44:

dün annemle pazara gittik,tabi hava buz gibi,baya bi dolandık mutfak alışverişi yaptık,fakat eve döndüğümde durumum hüsrandı,ağrılar içindeydim,inleyip durmuşum sabaha kadar,zaten artık dışarıya çıkmayı yasakladım kendime ara ara ufak bir yürüyüş yeterli,minik bi yeğenim var 5 yaşında adı kübra,bir kaç hafta önce annemlerle dolanırken çok yorulmuştum,dedimki benim pilim bitti,oda o lafı duymuş bir türlü unutmamış,nezaman dışarı çıksak biraz yorulsam bana halaaa pilinmi bitti deyip duruyor pis böcük:)

kızlar bide Allah beni affetsin ama mecburum hafiften eşime rol yapmaya karar verdim,eşimin hayırsız bir akraba grubu var,görüşmüyoruz bile,çok çektim onlardan,kaçtık evimizi taşıdık,geçenlerde yazmıştım babaannesiyle dedesi çıkmış buradaki oğullarına gelmişler,bi gelmişken sizede uğrayalım hesabı,arayıp duruyolardı eşimi,geçen dedesi çağrı bırakmış eşime,eşim dönememiş işte olduğu için,ama dertleri bize gelmek,oda fesatlıklarından,gittikten sonra bir ton dedikodumu yaparlar,çok fesatlar çoook.bende istemiyorum gelmelerini,ağrıya sızıya dayanıklı olduğum halde ağrılarımı abartıyorum :(( hasta ayağı yapıyorumki eşim halimi görsün aramasın onları diye,ama hiç numarada yapmasam cidden artık bişeyleri yapıp edemiyorum,kendi ailemden bile misafir kabul edemeyecek durumdayım,çabuk yoruluyorum kansızlık olduğu için,napim biraz fazlaca abartıyorum eşime karşı,rabbim affet beni :S

walla ben pazar günü temizlik yapmıştım...pazartesi pert oldum tam..su içmeye dermanım yoktu....salı günü yine kötüydüm...dün iyi oldum..eşim arkadaşını çağırmış..çatır çatır yemek yaptım,hizmet ettim.. çerez, çay, meyve salatası, tatlı... gece 12ye kadar hizmet ettim.çok iyiydim müsafir çocukta eşimde maşşallah dedi durdu...aaamaaa sabah pert oldum yine....sabah işe bile kalkamdım..sırtımı sanki akşam sopalamışlar... nasıl ağrıyo..amanıın...yok kızım dedim geçmiş senden... musafir olayını falan geçeceksin...ben kendimi hala normal insan gibi düşünüyom... haftada en az 2 müsafirimiz olurdu..alışmışız öyle ama buğün iyice anladım olayın kötülüğünü..:59:

walla ben pazar günü temizlik yapmıştım...pazartesi pert oldum tam..su içmeye dermanım yoktu....salı günü yine kötüydüm...dün iyi oldum..eşim arkadaşını çağırmış..çatır çatır yemek yaptım,hizmet ettim.. çerez, çay, meyve salatası, tatlı... gece 12ye kadar hizmet ettim.çok iyiydim müsafir çocukta eşimde maşşallah dedi durdu...aaamaaa sabah pert oldum yine....sabah işe bile kalkamdım..sırtımı sanki akşam sopalamışlar... nasıl ağrıyo..amanıın...yok kızım dedim geçmiş senden... musafir olayını falan geçeceksin...ben kendimi hala normal insan gibi düşünüyom... haftada en az 2 müsafirimiz olurdu..alışmışız öyle ama buğün iyice anladım olayın kötülüğünü..:59:

ne misafiri yahu ben misafirliğe bile gtmiyorum koltukta ayaklarımı uzatmak istiom hep sen iii dayanıyosun

iyi yapmışsın yine ben 10 dk iş yapsam belim kopuyo resmen maşallah sana

amaaaan takmayın kayınvalideleri kızlar Allah muhtaç etmesin valla biz de ders alırız onlar gibi olmayız!

ben gitmedim sağlık ocağına hiç gidiim ozaman haftaya aşı yapmıyolar ööle mi? nurcum benim yengemin erken doğumdan dolayı yatk istirahati vardı aradılar durmadan asm den sonunda ebe göndermişler evine

ben molfix alcam kızlar ne başlarsan ona devam etmek gerekiyomuşşş

sütlerinide al...ayda 12 kutu süt alma hakkın var...niye bırakacan onlara...6x12 72 kutu süt... dimi ama

canım benimde inan senden farkım yok,ama baktımki herkes evine rahat rahat gidiyor sonrasında benim yanıma ağrı sızı kar kalıyor artık pes ettim istemiyorum misaifir falan,zaten hamile kadına misafir gidilmez esasında,valla milletin eşeğide ben değilim,artık bitti misafir ağırlamak,mümkünse şuandan itibaren bana yaklaşık 4 ay kimseler uğramasın bebeği görüp gitmek dışında.kendimi millet için paralıyorum birileride benim için paralasaya kendini aman boşver.

yasese; dillerim lal, kızlar dün gece kağan takibi vardı bende, ara ara kk ya baktım ama çoğunlukla kağanın yanında olduğum için pek okuyamadım,
Maalesef kağan 3.ye hasta kahroluyorum, dr üst üste 2 hastalık geçirdi bağışıklığı düşmüştür ondan hemen arkasından bir daha hastalanmış olabilir dedi, bide babası yılbaşı gecesi uyutunca üstünü örtmemiş, banada söylemedi ben 2-3 saat sonra kontrole gittiğimde üstünü açık buldum, kızdım eşime ama yaptı yani olmuş bitmiş napcan, dr a dedim şu an bağışıklığı çok düşük olduğu için ondan olmuş olabilir muhtemelen dedi, kanda mikrop yok, öksürük burun akıntısı geniz akıntısı var, kağan iyileşsin başkada bişi istemiyorum, zaten hastalanınca çok kızdım eşime bişi olmaz bişi olmaz diyodu bana sanki ben abartıyormuşum gibi, bak çocuk 3. Ye hasta ve 3. Muhtemelen üşümeden, o kadar dikkat ediyorum ama maalesef her şey sadece benim dikkat etmemle olmuyor,
Dünden beri 2 sefer aradı eşim çok kızgınım aramıyorum, yapma dediğim kağanın üstüne özenle titrediğim şeylere hiç dikkat etmiyor, ona göre içersi ılıksa üstünü örtmeden ince pijamasıyla öyle yatırıp bırakıyor, anlamak istemeyince maalesef anlatamıyorum işte,

Kaç gündür rüyalarımda bile kağanla uğraşıyorum o kadar ilaç kullandı yavrucum ya böbreklerine yada bağışıklığına bir zarar verirse diye korkuyorum, kaç sefer ağladığımı saymadım bile, köhür köhür öksürüyor ve 2 şişe antibiyotik bitirdi diye dr antibiyotik yazamıyor… şurup var bol bol
O her ne kadar bi kaç hafta sonra abi olacaksada benim minicik bebeğim, eşime çok kızdım gelme istemiyorum hatta arama dedim, inatla arıyor, ve arayıncada kendini savunuyor, mantıklı düşünmeye başlayınca ararsın dedim, akşam arar yine bakalım sonunda kendine toz kondurmayı başarmışmı görücez

nur_45; cnm sağlık ocağından evine gelip alırlar bilgilerini, yada telefonda, gitme bencede sen yatak istirahatlisi zaten, bide kaynanan sana bakmaya gelmedimi, e yemeği sen yapıyon her bi işi sen yapıyon, onun durmasının anlamı ne o zaman?? Anlaşılan sen söylemeden yapmıcak, en iyisi anne şunu yaparmısın anne bunu yaparmısın diye hepsini söyle teker teker o zaman anlar belki

nuryasemin; cnm kağanda 4-5 kutu antibiyotik ve sayısını hatırlamadığım kadar çok nidilat içtim, bi ara günde 8 nidilat içiyodum, ama dr un kullan diye verdiği bu ilaçların hepsinin üstündede gebelikte risk ve yarar tartılarak verilmeli gibi şeyler yazıyordu, ama bendede iltihap vardı ve mecburen kullandım, hatta r benim eşimde kullandı hamileyken hiç korkma bişey olmaz ilaç firmaları kendilerini kurtarmak için böyle notlar düşüyorlar, ben zaten bebeğine zarar verbilecek ilacı yzmam sana kesinlikle demişti

nesli81; cnm bende 20li haftaların başlarından beri kaşınıyorum, ara ara kabarıyorum, dr baktı normal dedi, kağana hamileykende olmuştu doğumla geçti, hormon seviyelrinin yüksekliği neden oluyor sanırım, bi görsün dr normal derse bebek doğana dek katlanıcan mecbur

Apsimisia; cnm sakın yazdığın gibi ağrı kesiciyi dişinin üstünde eritip kullanma, çok tehlikeli öldürebiliyor, sadece su ile yutularak alınmalı ezip suyla karıştırmak bile tehlikeli

CaglayanCicek; cnm geçmiş olsun tuzlu suyun hiçbir yan etkisi olmaz çünkü yemeklerlede tuz alıyoruz merak etme, bebekten sonra bir çene röntgeni çektirirsen çenenin içinde iltihap yada diş köklerinde bir çürük olup olmadığını görüp ona göre tedaviye başlarsın cnm, halamın çene kemiğinden iltihap almışlardı diş ağrısı gibi oluyormuş onu anımsattı bana

bugün show tvde bi dizi başladı yüzyıllı bişi adı kanuni sultan süleyman ı osmanlıyı haremi falan anlatıyoo

eşim de öyyleee ağzı açık seyyrediyo sinir oldumm.anam ordada hareme nerde güzel kız güzel oyuncu varsa toplamışlar:36: ahh bizimki bide padişah olmak isterdim sarayda diye talihsiz bir açıklamada bulunmasınmııı :41: haydaaaaa.tabi ben oturduğum yerden tekme tokat n varsa savurdum :37: yanlış anladın tahta bak adam nasıl oturuyo falan dedi ama yermiiii.bal gibi hareme sulandı :36: yuhh didim yaniiii yuhh elimde kalacadı adamcağızzz.sen çok iyileştin git içeri yat dedim bende :66:
Kız okudukça krize girdim :DDD ilahi cnm ya
kızlar siz ana dizi aldınızmı?kullanışlımıki alsammıki
Cnm ana dizi ne?? Anakucağı ise tavsiye ederim

melocum; kızçeni görmüşsün gözün aydın cnm,kalbinde nesi vardıki? Ekojenik olay yazmışsın ilk defa duydum üfürüm gibi bişi ola doğduktan sonra anlaşılabilir diye düşündüm
Ben çok kaşınınca cilt dr’u excipial lipo yazmıştı onu sürünce biraz rahatlatıyordu ama senin kullandığın losyon bu mu bilemiyorum ben bir kutu kullanmıştım

gozdeati; cnm pıhtı olayını okudum üzüldüm ya, inş hayırlısı ile bişey olmadan atlatırsınız bu dönemleri, sen kaynananı takma cnm ağzı olan konuşuyo boşver, tedavisi varmış neysekiüzülme bak kontol altında

senaysn; geçmiş olsun cnm

hazel28; cnm kızını görmüşsün gözün aydın

mimix; cnm kilo hesaplaması ortalama ve milimlik değerler çok ciddiye almamak lazım, sağlıklı olsun yeter doğunca alır kilosunu

red_cake; cnm gözün aydın bebeğini görmüşsün, ama bildiğim kesin şey normal doğumun anne ve bebek için en iyisi olduğu, dr un nasıl olupta sezaryen daha iyi dediğini anlayamadım

Nazim83; cnm hastaymışsın geçmiş olsun, hastaykn gitme bebek görmeye el kadar yavru yazık bulaşır onun bağışıklığı ne ki daha

SHARK_11; kızını görmüşsün cnm gözün aydın

CaglayanCicek; cnm kanın düşükse süt ve yoğurt gibi süt ürünleri demirin emilmesini azaltır kansızlığı artırır, gaviskon kullan bence, kana karışmadığı ve bebekte kanla beslendiği için bebeğe geçmiyor direk dışkılama ile atılıyor vücuttan posa gibi jel tabakası olarak

exex; cnm nst bebeğin kalp atışlarının düzenli olup olmadığına bakmak için, bebek sıkıntıdaysa kalp atışlarının düzeni bozuluyor, ayrıca doğum sancısı var ise nst de gözüküyor

SuRMeLi; cnm mert bebiş iyileşiyormuş gözünüz aydın

sağolun arkadaşşlar teşekkür ederiz.

az önce apartmanda dahiliye doktoru komşumuz var ona gittik.şöyle bir baktı büyük ihtimal zehirlenmişsin dedi :2: çok kötüysen hemen telefon edeyim serum hazırlasınlar ama biraz iyiysen sabah ben iyice bi bakayım tahlil falan yapalım ona göre hareket edelim dedi.eşimde çok kötü diil çıkarınca biraz rahatladı sabah erkenden gidicek.:50: canımm ya bana sebep yedi balığıda sırf ben balık yiyeyim diyee.bende yiyemedimm bir parça ben yedim yemicem ben dedim benim payımıda o yedi.
ya ben yeseydimm bana bişi olsaydı oda var tabii :53: neyse yarın inşallah ne gerekiyosa yapılacak
Cnm balıktan zehirlenmişsin anladığım kadarı ile, hastanede serum takıyolar bunun için kolay atlatılıyor o zaman

izmirliigulsah; cnm inş bebişin erken gelmez, güzel haberlerini bekliyorum

öff benim kaynana artistin teki bakalım nedicek nebahat cehre gibi kadın sanki oyuncu mubarek bakalım ne laflar sokucak gecen geldiğinde bebeğime koycagım isme soktu lafı luzumsuz kadın.

mapuci bendede kansızlık var şimdi bebegın bı kısım esyasını ütülemekte zorlanıyom ara verdım benki gezen insan eve hapsolmuş durumdayım sıkıntıdan patlıorum

ah canımya desene aynı dertten muzdaribiz,benimde enerji boşalmalarım halsizliğim yorulmam devam ediyor,buna rağmen direnip bol bol yürüdüm ama gelde bana sor ne halde kaldığımı,dirençli olmasam yola atıp kendimi bayılacamda,dayanmaya çalıştım işte,berbat bişeyy,bende bugün itibariyle artık kendimi eve hapsediyorum,zaten şubatın ilk haftası doğum var pek bişey kalmadı,kendimi yorup hiç riske atmim diyorum

SELAM KIZLARRRRRR....

nihayet kaşıntım bitti Allahıma bin şükür kardeşimin eşinin akrabası cilt doktoru vardı sema hastanesinde uzman sağolsun o da aynı durumu yaşamış çoğu kişide olurmuş karaciğerle ilgiliyse ya da dayanılmaz olursa hemen sezeryan yapılırmış değilse ilaçlarla idare edilebilrmiş:20:

ben 1 hap ve 2 kremle şimdilik kurtardım gibi çok artarsa bebeği alırız dediler 2 doktorum da...
kızımın 2.doktoruna gittik bugün.normal doğuma elverişli fiziğin var istersen sonuna kadar bekleyelim istersen 14 şubatta alalım dedi ne yapsam bilemiyorum sizlerin fikirleri önemli benim içinbu arada iki ultrason arası fark 100 gr çıkıyor dün 2200 çıkmıştı bugün 2300 yani çok anlamlı fark yok:26:

yataklardan bahsetmişsiniz,ben o ayrıntıyı hiç düşünmemiştim eşimin akrabaları burda arkadaşlarım ve komşılarımdan da gelen olur geceliklerime uygun bir yatak takımı çıkarayım hemen bir sürü vardı iğne oyası falan:32:

Kızlar herkese merhaba geçmişe bakmadan önce bebişimin haberlerini vereyim dedim.Bugün kontrolümüz vardı bebişim 2588 gr olmuş boyuda yaklaşık 47-48 cm civarında. Doktorumuz bu haftayıda geçir sonra ne zaman isterse doğabilir bebişimiz dedi.Çatı muayenesini sordum yapılacakmı diye ben genel kontrollerde çatı muayenesi yapmıyorum çünkü sezeryan riskini artırıyor kanama yada suyun gelmesi ile karşılaşabiliyoruz muayene sonrası dedi.O yüzden doğum sancıların başladığında yapıyorum dedi.Onu da zaten çoğunlukla bebeği iri annelerde yapıyoruz bunu haricinde normal doğum için hiçbir engel yoktur zaten dedi çoooooook sevindim.Haftaya nts ye gireceğim ama bunun haricinde belirgin bi azalma görürsen bebk hareketlerinde hemen gel dedi. Çok heycanlandım böyle doğum yaklaştı artık tarzında filan konuşulunca:) Magnezyumuda 1 hafta sonra bırak artık dedi doğum sancılarını önleyebiliyormuş o yüzden almana gerek yok artık dedi.Bir hafta sonra magnezyumu kesiyoruz.Kabızlık içinde şurup verdi bu dönemde kabız olman çok ağrı yapar olmanı istemeyiz dedi.Herşey çok güzeldi.

Son düzenleme:
Back
X