- 5 Eylül 2008
- 5.814
- 76
- 358
sağlık bakanlığı veriyor ankarada da veriyolardır kesin..niye vermesinler..
canım sağlık bakanlığı vermiyor kocaeli büyükşehir belediyesi veriyor ibraham amcaya thankssss

Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sağlık bakanlığı veriyor ankarada da veriyolardır kesin..niye vermesinler..
veriyolar mı ki ankarada alan var mı süt?
hayrı kızlar boşuna yorulmayın tabi yine siz bilirsiniz de ..kocaeli büyükşehir belediyesinin hizmeti bu sadece burada varmış zaten kuponların üstünde de yazıyorben almadım ama veriyorlarmı ankara da bilmiyorum sormadım yarın gitcem sorayım
Kızlar herkese merhaba geçmişe bakmadan önce bebişimin haberlerini vereyim dedim.Bugün kontrolümüz vardı bebişim 2588 gr olmuş boyuda yaklaşık 47-48 cm civarında. Doktorumuz bu haftayıda geçir sonra ne zaman isterse doğabilir bebişimiz dedi.Çatı muayenesini sordum yapılacakmı diye ben genel kontrollerde çatı muayenesi yapmıyorum çünkü sezeryan riskini artırıyor kanama yada suyun gelmesi ile karşılaşabiliyoruz muayene sonrası dedi.O yüzden doğum sancıların başladığında yapıyorum dedi.Onu da zaten çoğunlukla bebeği iri annelerde yapıyoruz bunu haricinde normal doğum için hiçbir engel yoktur zaten dedi çoooooook sevindim.Haftaya nts ye gireceğim ama bunun haricinde belirgin bi azalma görürsen bebk hareketlerinde hemen gel dedi. Çok heycanlandım böyle doğum yaklaştı artık tarzında filan konuşulunca:) Magnezyumuda 1 hafta sonra bırak artık dedi doğum sancılarını önleyebiliyormuş o yüzden almana gerek yok artık dedi.Bir hafta sonra magnezyumu kesiyoruz.Kabızlık içinde şurup verdi bu dönemde kabız olman çok ağrı yapar olmanı istemeyiz dedi.Herşey çok güzeldi.
hayrı kızlar boşuna yorulmayın tabi yine siz bilirsiniz de ..kocaeli büyükşehir belediyesinin hizmeti bu sadece burada varmış zaten kuponların üstünde de yazıyor
ayyyy..ne güzel tehlikeyi atlatmışsın canım yine de hayırlsı tabiki herşeyin güzel olması benide sevindirdi canım gözün aydın![]()
yasese; dillerim lal, kızlar dün gece kağan takibi vardı bende, ara ara kk ya baktım ama çoğunlukla kağanın yanında olduğum için pek okuyamadım,
Maalesef kağan 3.ye hasta kahroluyorum, dr üst üste 2 hastalık geçirdi bağışıklığı düşmüştür ondan hemen arkasından bir daha hastalanmış olabilir dedi, bide babası yılbaşı gecesi uyutunca üstünü örtmemiş, banada söylemedi ben 2-3 saat sonra kontrole gittiğimde üstünü açık buldum, kızdım eşime ama yaptı yani olmuş bitmiş napcan, dr a dedim şu an bağışıklığı çok düşük olduğu için ondan olmuş olabilir muhtemelen dedi, kanda mikrop yok, öksürük burun akıntısı geniz akıntısı var, kağan iyileşsin başkada bişi istemiyorum, zaten hastalanınca çok kızdım eşime bişi olmaz bişi olmaz diyodu bana sanki ben abartıyormuşum gibi, bak çocuk 3. Ye hasta ve 3. Muhtemelen üşümeden, o kadar dikkat ediyorum ama maalesef her şey sadece benim dikkat etmemle olmuyor,
Dünden beri 2 sefer aradı eşim çok kızgınım aramıyorum, yapma dediğim kağanın üstüne özenle titrediğim şeylere hiç dikkat etmiyor, ona göre içersi ılıksa üstünü örtmeden ince pijamasıyla öyle yatırıp bırakıyor, anlamak istemeyince maalesef anlatamıyorum işte,
Kaç gündür rüyalarımda bile kağanla uğraşıyorum o kadar ilaç kullandı yavrucum ya böbreklerine yada bağışıklığına bir zarar verirse diye korkuyorum, kaç sefer ağladığımı saymadım bile, köhür köhür öksürüyor ve 2 şişe antibiyotik bitirdi diye dr antibiyotik yazamıyor… şurup var bol bol
O her ne kadar bi kaç hafta sonra abi olacaksada benim minicik bebeğim, eşime çok kızdım gelme istemiyorum hatta arama dedim, inatla arıyor, ve arayıncada kendini savunuyor, mantıklı düşünmeye başlayınca ararsın dedim, akşam arar yine bakalım sonunda kendine toz kondurmayı başarmışmı görücez
[
Kaşıntının bittiğine sevindim cnm gözün aydın, çatı muayenesimi yaptı?SELAM KIZLARRRRRR....
nihayet kaşıntım bitti Allahıma bin şükür kardeşimin eşinin akrabası cilt doktoru vardı sema hastanesinde uzman sağolsun o da aynı durumu yaşamış çoğu kişide olurmuş karaciğerle ilgiliyse ya da dayanılmaz olursa hemen sezeryan yapılırmış değilse ilaçlarla idare edilebilrmiş
ben 1 hap ve 2 kremle şimdilik kurtardım gibi çok artarsa bebeği alırız dediler 2 doktorum da...
kızımın 2.doktoruna gittik bugün.normal doğuma elverişli fiziğin var istersen sonuna kadar bekleyelim istersen 14 şubatta alalım dedi ne yapsam bilemiyorum sizlerin fikirleri önemli benim içinbu arada iki ultrason arası fark 100 gr çıkıyor dün 2200 çıkmıştı bugün 2300 yani çok anlamlı fark yok:26:
yataklardan bahsetmişsiniz,ben o ayrıntıyı hiç düşünmemiştim eşimin akrabaları burda arkadaşlarım ve komşılarımdan da gelen olur geceliklerime uygun bir yatak takımı çıkarayım hemen bir sürü vardı iğne oyası falan![]()
Kızlar herkese merhaba geçmişe bakmadan önce bebişimin haberlerini vereyim dedim.Bugün kontrolümüz vardı bebişim 2588 gr olmuş boyuda yaklaşık 47-48 cm civarında. Doktorumuz bu haftayıda geçir sonra ne zaman isterse doğabilir bebişimiz dedi.Çatı muayenesini sordum yapılacakmı diye ben genel kontrollerde çatı muayenesi yapmıyorum çünkü sezeryan riskini artırıyor kanama yada suyun gelmesi ile karşılaşabiliyoruz muayene sonrası dedi.O yüzden doğum sancıların başladığında yapıyorum dedi.Onu da zaten çoğunlukla bebeği iri annelerde yapıyoruz bunu haricinde normal doğum için hiçbir engel yoktur zaten dedi çoooooook sevindim.Haftaya nts ye gireceğim ama bunun haricinde belirgin bi azalma görürsen bebk hareketlerinde hemen gel dedi. Çok heycanlandım böyle doğum yaklaştı artık tarzında filan konuşulunca:) Magnezyumuda 1 hafta sonra bırak artık dedi doğum sancılarını önleyebiliyormuş o yüzden almana gerek yok artık dedi.Bir hafta sonra magnezyumu kesiyoruz.Kabızlık içinde şurup verdi bu dönemde kabız olman çok ağrı yapar olmanı istemeyiz dedi.Herşey çok güzeldi.
hayır burcu benim kemik yapım iri oluşum dolayısıyla öyle konuştu bebeğin de kafası tam vajinamın üstündeydi sanırım ondan öyle dedi.birde sorun şu anda yok gibisinden sanırımKaşıntının bittiğine sevindim cnm gözün aydın, çatı muayenesimi yaptı?
mapuci sezeryanmı olucan sen? bende sezeyan olursam 16 subat dedidoktor bana.
melocum kız bebekleri erken alabiliolarmış sezeryanda daha kilolu oluyormuş kız bebekler erkek bebeklerden.
bu arada sanırım çogumuzun bebeği kova burcu olucak dimi araştıran oldumu hiç burcun özelliklerini
mapuci sezeryanmı olucan sen? bende sezeyan olursam 16 subat dedidoktor bana.
melocum kız bebekleri erken alabiliolarmış sezeryanda daha kilolu oluyormuş kız bebekler erkek bebeklerden.
bu arada sanırım çogumuzun bebeği kova burcu olucak dimi araştıran oldumu hiç burcun özelliklerini
canım benim ya ...tekrar çok geçmiş olsun sen yinede kızma eşine o da hasta olsun istemez bir anlık boşluktur.canım benim ya ...ne çekti yavrucak sana da zor karnın burnunda Allahtan yalnız değilsin burcu tek teselli o yani
canım sağlık bakanlığı vermiyor kocaeli büyükşehir belediyesi veriyor ibraham amcaya thankssss![]()
Canım geçmiş olsun bende en ufak iş yaptığımın akşamında ağrılar çekiyorum.Rol yapma konusunda sana çok hak veriyorum canımm anlamıyorlarsa halimizden bizde mızıldanır anlatırız halimizi bende hiç naz yapmadım sayılır eşime hamileliğim boyunca gerek kalmadı Allahtan ama anlayışsız davransaydı nazın alasını yapacaktım kendi kendime kurmuştum planlarımı.dün annemle pazara gittik,tabi hava buz gibi,baya bi dolandık mutfak alışverişi yaptık,fakat eve döndüğümde durumum hüsrandı,ağrılar içindeydim,inleyip durmuşum sabaha kadar,zaten artık dışarıya çıkmayı yasakladım kendime ara ara ufak bir yürüyüş yeterli,minik bi yeğenim var 5 yaşında adı kübra,bir kaç hafta önce annemlerle dolanırken çok yorulmuştum,dedimki benim pilim bitti,oda o lafı duymuş bir türlü unutmamış,nezaman dışarı çıksak biraz yorulsam bana halaaa pilinmi bitti deyip duruyor pis böcük:)
kızlar bide Allah beni affetsin ama mecburum hafiften eşime rol yapmaya karar verdim,eşimin hayırsız bir akraba grubu var,görüşmüyoruz bile,çok çektim onlardan,kaçtık evimizi taşıdık,geçenlerde yazmıştım babaannesiyle dedesi çıkmış buradaki oğullarına gelmişler,bi gelmişken sizede uğrayalım hesabı,arayıp duruyolardı eşimi,geçen dedesi çağrı bırakmış eşime,eşim dönememiş işte olduğu için,ama dertleri bize gelmek,oda fesatlıklarından,gittikten sonra bir ton dedikodumu yaparlar,çok fesatlar çoook.bende istemiyorum gelmelerini,ağrıya sızıya dayanıklı olduğum halde ağrılarımı abartıyorum( hasta ayağı yapıyorumki eşim halimi görsün aramasın onları diye,ama hiç numarada yapmasam cidden artık bişeyleri yapıp edemiyorum,kendi ailemden bile misafir kabul edemeyecek durumdayım,çabuk yoruluyorum kansızlık olduğu için,napim biraz fazlaca abartıyorum eşime karşı,rabbim affet beni :S
Çağlayancım sanada geçmiş oldun diş ağrısı normalde bile çekilmezken çok fenaGünaydın kızlar dün akşamdan beri çok feci diş ağrısı çekiyorum ne denediysem olmadı.Tabii ilaç hiç içmedim içmeyede yanaşmıyorum.Bütün gece uykusuz geçirdim kızımda anladı galiba çok rahatsız etmedi annesini.
Ama ben hayatımda böyle bir ağrı çekmedim yaaa ne kadar zormuş hamileyken diş ağrısı çekmek allah düşmanımın başına vermesin böyle bir ağrıyı
Sormayın kzılar ya bi doğum olsun şu göbeğim bi insin bende kendimi kadın gibi hissetmeyi çok özledim.İlk işim mağazalara gidip dar kotlar etekler almak olacak sonrada sokağa çıkıp salına salına gezicem.Bebeişide babası taşır artık.Saçlarımı boyatıcam kızıl kahveye makyajımı yapıcam bu 9 ayın acısını çıkarıcam fena halde....tabi olcaz :82: gerçi unuttum ben eski halimi ama özledim kendimi kadın gibi hissetmeyi şimdi sadece anneyimçokta kapılmayalım bu duygulara sonra kocişler çekecek isyan bayrağını bak ayaklanmalar başladı bile
![]()
bende diziyi çok sevdim izlemeyi düşünüyorum diziyi izlerken bende kocişe sürekli haremde olsam beni seçerdin dimiii tarzı bi dolu soru sordum tabi benim akıllı kociş hiçbir tuzak soruma yakalanmadan benden 100 tam puan aldı:)bugün show tvde bi dizi başladı yüzyıllı bişi adı kanuni sultan süleyman ı osmanlıyı haremi falan anlatıyoo
eşim de öyyleee ağzı açık seyyrediyo sinir oldumm.anam ordada hareme nerde güzel kız güzel oyuncu varsa toplamışlarahh bizimki bide padişah olmak isterdim sarayda diye talihsiz bir açıklamada bulunmasınmııı
haydaaaaa.tabi ben oturduğum yerden tekme tokat n varsa savurdum
yanlış anladın tahta bak adam nasıl oturuyo falan dedi ama yermiiii.bal gibi hareme sulandı
yuhh didim yaniiii yuhh elimde kalacadı adamcağızzz.sen çok iyileştin git içeri yat dedim bende
![]()
Oh maşallah gözdecim ya hem bebişini görmene az kalmış hemde bir sürü iş bitirmişsin.Ne güzel.Ben bile tarih belirsizken heyecanlanıyorum senin heyacan yapman çok doğal.Selam :)
Bütün gün evdeydim ama daha çok yoruldum .
Kızımızın karyolasını kurduk, odayı düzenledik, pusetimiz yatak odasında hazır, uyku seti yıkandı, karyolaya yerleştirildi, hem kızımın hem benim çantam hazır, dolabını yerleştirdim, oglumun dolabını düzenledim vs. derken ne çok iş yapmışım. Tabi tek başıma degil ama yine de genelde ben yaptım sayılır.
Şafak 15. Heyecan dorukta :)
Bebek şekerlerimiz de geldi nihayet. Çok güzel hazırlanmış. Hepsinin ayrı ayrı fotosunu ekleyecem inşallah...
Canım hiç üzülme bende hamilelikten önce şunu yaparım bunu yaparım dediğim bi çok şeyi evde tadilat yaptırdığımzıdan dolayı ve oraya tahminimizin 2 katı para harcadığımzıdan dolayı yapamadım.Ama olsun bebeklerimiz sağlıkla gelsin gerisi önemli değil.Ama seni çok iyi anlıyorum.Bende şunu alayımmı bunu yapayımmı diyen yakınlarıma sinir oluyorum soracağına yap.Sonuçta biz nezaketen gerek yok filan diyoruz ne diyecektik evet sen şunu al bunu yapmı insanlar işte napacaksın.ya sabah kalktım 7.30 da eşimi uğurladım, ama sonra kızım uyumadı kıpır kıpır maşallah...sonra ben de erkenden kk ya girdim,doğum hikayelerini okurken başladım ağlamaya,çok fena oldum yaa...sonra diğer aylardaki annelerin topiklerine göz atarken,odalarına falan gözüm ilişti,onlara bakarken içim bi tuhaf oldu,kızıma oda yapmadığımız için kendimi kötü hissettim,çok hevesliydim çünkü,ama hevesim içimde kaldı(( sonra millet annesinin yada kayınvalidesinin aldıklarından yaptıklarından bahsetmiş,daha da bi kötü oldum,çünkü ikisi de birer hastane çıkışı aldılar o kadar...ne bi yardım ettikleri var,ne bişey alıverdikleri var sinir oldum iice...iki taraf da şu an biraz sıkışık ama napiim onlar da bişeyler yapsın istiyorum
( bi ara annemle konuştum daha da sinirlendim,eksik bişey var mı alıvereyim diyo,soracağına alır gelirsin dimi ama...amaaannn böyle işte.allahtan kocacımla herşeyimizi aldık,allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
(((
Hatunlar ben çıkayımda kağan uyanana kadar yemeğimizi yiyelim, öpüldünüz![]()