2011 Şubat Anneleri

Hatunlar iyi akşamlar:71:
Bizimde bugün kontrolümüz vardı, çok şükür herşey yolunda beklendiği seyrinde sürüyormuş, bebiş 2900 olmuş, içerde sıkışmış dedi dr, ama normal son haftaları biraz daha sıkışacak dedi, 38. haftayı bitirince istediğiniz tarihte alrım 39a bırakmam ama dedi, bebeğimin kafası kanalda içerde sıkışmış tıkıl tıkıl duruyor :)) bu yüzden pek ayrıntılı bişey gözükmüyor dedi,
Doğum sancısı ,su gelmesi, yada kanama olursa gel hemen alırız dedi,
Bide aklıma takılan bişi daha söyledi, benim sezaaryen yerim geniş ve dikişlerim fazlaymış önceki bebek irimi doğdu dedi, hayır dedim normal kilosundaydı, bu kadar açmaya gerek yok ki sezaryende dedi, başka sezaryen dikişi görmediğim için bilemiyorum ama aklımı karıştırdı yani neden gerek yoksa o kadar kesi yapılmış ki...kime inanacağımı şaşırdım valla

şimdi doktorum aradı

tam idrar testi yaptırmıştım gayet normal dedi

kan tahlili yapmıştık ilaçlarınızı kullanmamanıza rağmen gayet iyi.kansızlık yok herşey normal dedi:33: ama siz yine ilaçlarınızı kullanın buna güvenmeyin dedi için o ilaçları dedi :37:(ilaçta topu topu iki tane bi vitamin bide demir)

rh uyumsuzluğu için test yapmıştık oda iyi dedi bebek herhangi bir şekilde etkilenmemiş gayet iyi dedi

oohhh dedim.yapmam gereken bişi varmı dedim.yok dedi herşey gayet normal güzel dedi bay normal :34:

hadi maşallahh diyelimmm :nazar: sorun olmasın yeterki daha ne isterim

Bu arada hastane çantasının %90 ını hazırladım, atlet çamasır bebeğin yeleği ve fzladan 1 takım pijama fln kaldı yıkayıp onlarıda koydummu tamamdır:49:

şimdi doktorum aradı

kan tahlili yapmıştık ilaçlarınızı kullanmamanıza rağmen gayet iyi.kansızlık yok herşey normal dedi:33: ama siz yine ilaçlarınızı kullanın buna güvenmeyin dedi için o ilaçları dedi :37:(ilaçta topu topu iki tane bi vitamin bide demir)

rh uyumsuzluğu için test yapmıştık oda iyi dedi bebek herhangi bir şekilde etkilenmemiş gayet iyi dedi

oohhh dedim.yapmam gereken bişi varmı dedim.yok dedi herşey gayet normal güzel dedi bay normal :34:

İyi haberlerle dönmüşsün cnm gözün aydın

Bizimde bugün kontrolümüz vardı, çok şükür herşey yolunda beklendiği seyrinde sürüyormuş, bebiş 2900 olmuş, içerde sıkışmış dedi dr, ama normal son haftaları biraz daha sıkışacak dedi, 38. haftayı bitirince istediğiniz tarihte alrım 39a bırakmam ama dedi, bebeğimin kafası kanalda içerde sıkışmış tıkıl tıkıl duruyor :)) bu yüzden pek ayrıntılı bişey gözükmüyor dedi,
Bide aklıma takılan bişi daha söyledi, benim sezaaryen yerim geniş ve dikişlerim fazlaymış önceki bebek irimi doğdu dedi, hayır dedim normal kilosundaydı, bu kadar açmaya gerek yok ki sezaryende dedi, başka sezaryen dikişi görmediğim için bilemiyorum ama aklımı karıştırdı yani neden gerek yoksa o kadar kesi yapılmış ki...kime inanacağımı şaşırdım valla

İyi haberlerle dönmüşsün cnm gözün aydın

doktorun eli falan büyüktüde ondanmı büyük kesti acaba.hayret bişi valla

benim ablamın da sezeryan olmuştu tam hatırlamıyorum ama büyük değildi sanırım kesiği.ama işte genelde doktorlar pek birbirinin yaptığı işleri beğenmezler.senin aklın karışmasın bence.ayy yaa ne kadar az kaldı doğumlara

eevet Allah a şükür gayet iyiymişim.tipime bakan ufak tefek çelimsiz görüp dayanıksız sanır beni ama valla hiç öyle değilimdir kolayla grip bile olmazdım ben.inşallah bide doğuraydım bu gazla

heee gaz dedimde aklıma geldi bu bebek bende gez yapıyo yaa :37:

valla mecazi anlamdada diil heee.

hani artık tepik değilde ufak el kol hareketleri yapıyo ya bebekler.sürtüyolar ya ellerini dizlerini birazda aşağıda sanırım benim vücudum o hareketleri bağırsak hareketlkeri sanıyor:60: ne zaman böyle sürtünse biraz fazla bende gaz oluyo :60::1:

5. sıra hala boş dimi kızlar???
o şanslı ben olabilirim malesef
az önce dr.dan geldik, daha minicik oğlum 1950 gr, muayenede herşey normal çıkmıştı aslında gayet keyifliydik ama dr.um 32 haftadan sonra her kontrolde nts'ye alıyor. birşey çıkmaz ama bakalım dedi. ntsde 30u geçen sancılarım çıktı, işin garibi ben hiç birşey hissetmiyorum. ilaç verdiler, bir iki saat hastanede yattım. ara ara tekrar nts'ye bağladılar her seferinde düzenli sancım geliyor. bu akşam için eve gelmek istedim, zoraki izin verdi. şimdi ilaç kullanıyorum nidilat başladık hastanede, bu akşam ve yarın sabah için de prepar denen bir ilaç verdi. dua edin kızlar ilaçlar işe yarasın. yarın sabah tekrar nts yapacak ve ona göre yatış yaptırabilir. bebeğim en az 20 gün daha dursun başka birşey istemiyorum. ciğerleri için iğneleri de aldırttı, yarın onları da yapacaklar. çok üzgünüm, dualarınıza ihtiyacım var
fazla oturmak bile yasak, sürekli yatıcaksın dedi. yazamazsam merak etmeyin; inşallah olmaz ama doğum falan olursa melocumu arar haber yollarım size.
herkese sevgiler

Hiç korkma, benim de 32 haftalıkken çıktı kasılmalar, ben de hissetmiyordum. Nidilata başladım, migrenimi azdırdı, doktor da ilacımı değiştirdi adalat kullanıyorum. 33 haftada kasılma yoktu. üstelik çalışmaya devam ettim. yarın da gidicem, bakalım ne olucak. Senin kasılmalarını da inşallah kontrol eder ilaç.
Rahimde açılma varmıymış, doktor baktı mı?

Bu arada hastane çantasının %90 ını hazırladım, atlet çamasır bebeğin yeleği ve fzladan 1 takım pijama fln kaldı yıkayıp onlarıda koydummu tamamdır:49:
hadi kolayladın burcum iyi yapmışsın hazırlıklı olmak gerek
10cm olmalı diye duymuştum ama sendeki ne kadar burcu

Dilerim lal_ Nur_45 Nurberra gözdeati

canlarım Çok teşekkür ederim ilgilenip yazdığınız için

sanırım forumda 3 kg ları ilk gören ben oldum,bende şaşırdım,hatta dün eşimle şakalaştım,bide doktor diyomuşki 3 kg olmuş bebek,düşer bayılırım heralde demiştimki dediğim gibide çıktı,doktorda affallıyo habire,dudağını ısırıp başını sallayınca korktum valla,doğana kadar 4kg ya yakın olur dedi,doğumuda zorlaştırırmış,ölçümleri tekrar tekrar yaptı,ultrason kağıdı şuan elimde oranlar şöyle

FL 38W 3D-84.8
BDP 35W 3D-84.8
AC 38W 6D 348

KG 3.41
BOY 50CM

15 gün önce bebeğin kilosu 2,400 dü,bugün 3,400 200 gr yanılma payı, boy 47cmdi bugün 50 cm

göbekli tombalak bi bebekmiş,geçenlerdede yazmıştım ben 9 ay boyunca sürekli günde 1 litre meyve suyu tükettim,meyvede aşırı tüketiyorum,hiç bişeydende kısıtlamadım kendimi,kızartmada yiyorum herşeyide:) ama sanki benim kız ağzını açmış benim yuttuğumu havada kapıyo:)

haftaya perşembe çatı muayenesi yapıcam dedi yaaa :S

doğumdan bahsetti ciddi ciddi,hangi durumlarda hemen aramalıyım doktorumu anlattı uzunca,vitamin alma dedi,ben zaten 9 ay boyunca hiç vitamin kullanmadım,bakalım haftaya doğum şeklim 5 aşağı 5 yukarı belli olacak,başını sokmuş kanala,yüzünü net göremedik

geçmiş olsun canımm....sanırım artık hepimiz aynıyız gecelerr çok zor geçiyor....

ben aldım canım....bir nevresim takımı bi uyku seti....

çok geçmiş olsun şenaycım....benimde öyle olmuştu ama çok şükür bu hafta bişi çıkmadı....sende boll bol dinlen kendini yorma...birde magnezyum vermişti doktorum bana sancıları engelliyormuş....umarım bekler oğluşunnn....

maşalllah oğluşuna....canım 2 hafta önce gittiğimde banada demişti doktorum yaşlanmaya başlamış diye ama normalmiş sanırım....anormal bi durum olsaydı dün gitttiğimdede bişi derdi herhalde...sıkma canını....

doğum tarihiniz belli olmuş...hadi bakalım hayırlısı...umarım sağlıkla sıhhatle sorunsuz bi şekilde alırız bebişlerimizi kucaklarımıza....

ohh canım bol bol dinlen....evininn tadını çıkar....doğum tarihinzde belli olmuş hadi bakalım hayırlısı inşş....

oo maşallah ya bu gidişle şubata kimse kalmıycak sanırım....

maşallah kızına mapucii....tontişş bi bebek olucak hemen mıncıklarsın artık Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inş....
mapuci kusura bakma canım yanlış yazmışım kucağımıza yazıcaktım kusurumuz affola:9:

maşallah oğluşuna...gözünaydın canım....artık doğumlar iyice yaklaştı sanırım...hakkımızda hayırlısı inş...valla canım kayınvalidem konusundada baktım gördüm olmuyo o benim canımı acıtınca bende acıtıyorum artık eskiden 100 kere düşünürdüm ayıp olur mu kırılır mı diye....kavgasız gürültüsüz atlatsak şu dönemi....yazık üzülmüşş bütün gün sessiz oturdu ama bende az ağlamadım geldiğin beri...kendimi biraz cadı hissediyorum vicdan yapıyorum ama kızımı üzmemem lazım....
şimdi doktorum aradı

maşallah:nazar:seda canım seninn oğlunn pek uslu,akıllı olcak inş....
Dilerim lal_ Nur_45 Nurberra gözdeati

canlarım Çok teşekkür ederim ilgilenip yazdığınız için

sanırım forumda 3 kg ları ilk gören ben oldum,bende şaşırdım,hatta dün eşimle şakalaştım,bide doktor diyomuşki 3 kg olmuş bebek,düşer bayılırım heralde demiştimki dediğim gibide çıktı,doktorda affallıyo habire,dudağını ısırıp başını sallayınca korktum valla,doğana kadar 4kg ya yakın olur dedi,doğumuda zorlaştırırmış,ölçümleri tekrar tekrar yaptı,ultrason kağıdı şuan elimde oranlar şöyle

FL 38W 3D-84.8
BDP 35W 3D-84.8
AC 38W 6D 348

KG 3.41
BOY 50CM

15 gün önce bebeğin kilosu 2,400 dü,bugün 3,400 200 gr yanılma payı, boy 47cmdi bugün 50 cm

göbekli tombalak bi bebekmiş,geçenlerdede yazmıştım ben 9 ay boyunca sürekli günde 1 litre meyve suyu tükettim,meyvede aşırı tüketiyorum,hiç bişeydende kısıtlamadım kendimi,kızartmada yiyorum herşeyide:) ama sanki benim kız ağzını açmış benim yuttuğumu havada kapıyo:)

haftaya perşembe çatı muayenesi yapıcam dedi yaaa :S

doğumdan bahsetti ciddi ciddi,hangi durumlarda hemen aramalıyım doktorumu anlattı uzunca,vitamin alma dedi,ben zaten 9 ay boyunca hiç vitamin kullanmadım,bakalım haftaya doğum şeklim 5 aşağı 5 yukarı belli olacak,başını sokmuş kanala,yüzünü net göremedik

bencede senin fıstığın damak tadı pek gelişmiş olcak :21:sağlıklı olsunda kuzucukk:16:

maşallah oğluşuna...gözünaydın canım....artık doğumlar iyice yaklaştı sanırım...hakkımızda hayırlısı inş...valla canım kayınvalidem konusundada baktım gördüm olmuyo o benim canımı acıtınca bende acıtıyorum artık eskiden 100 kere düşünürdüm ayıp olur mu kırılır mı diye....kavgasız gürültüsüz atlatsak şu dönemi....yazık üzülmüşş bütün gün sessiz oturdu ama bende az ağlamadım geldiğin beri...kendimi biraz cadı hissediyorum vicdan yapıyorum ama kızımı üzmemem lazım....

maşallah:nazar:seda canım seninn oğlunn pek uslu,akıllı olcak inş....

bencede senin fıstığın damak tadı pek gelişmiş olcak :21:sağlıklı olsunda kuzucukk:16:

pis boğazlı olacak yani:))))

bu arada Nuryasemin hiç gelmedi dimi buraya,kontrolü vardı onun,çok merak ediyorum doktor ne dedi acaba,inşallah iyi olur geçer iltihabı

Selamlar Herkeslereee
Bizimde bugün kontrol günümüzdü arkadaşlar. Oğlumu yine göremedim göstermedi yüzünüüü kilosu 3200 gr olmuş doğum en erken 3 hafta sonra dedi uykusuz gecelerrrrr hemen geçsin istiyorum zaten 2 haftadır hiç uyuyamıyorum dr sordum melisa çayı içebilirmiyim diye hayır dedi ne yapıcam ben bu uykusuzluğu ne olur önerisi olanlar söylesin lütfen çok zorrrrr

slm kızlar geçmişi okumadım inşlhh herkes iyidir
benm dünden berigöbekk çevremde sızı şeklinde ağrım vardı akşama kadar hiç geçmedi orda bir sertlik kramp kasılma şeklinde akşama kadar ağrıdı akşam iyice fazlalaşınca dr. aradım nst beğlasınlar hastaneye gidin dedi neyse acile gittik ebe vardı nst bağladılar sancı falan çıkmadı ama bilemedi de ne olduğunu şimdi dr. gidicem 2.30 randevum var bakalım ne diyecek merak ettim burdaki arkadaşların bazıları bebek sert bir yerini dayadı ağrıdı karnım falan diyorlardı bu kadar uzun sürermi öyle bişeyse merak ettim
canım olabiliyo benimkide sağ yanıma bazen bi dayanıyo semsert oluyo bi müddet kalıyo öyle sonra değiştiriyo değiştirmezsede ben itekliyom içe doğru:) Canım çok acıyo dayanınca ama:(

şuan 34.haftanın sonlaındayım.2011 şubat ayı içinde oğlumu kucağıma alacağım inşl.16 yıllık hasret bitecek.Allah bütün isteyenlere bu duyguyu tatmayı nasip eder inşl..:emir_bebek:
maşallah canım doğum tarihin bellli olmuş gözün aydın....

5. sıra hala boş dimi kızlar???
o şanslı ben olabilirim malesef
az önce dr.dan geldik, daha minicik oğlum 1950 gr, muayenede herşey normal çıkmıştı aslında gayet keyifliydik ama dr.um 32 haftadan sonra her kontrolde nts'ye alıyor. birşey çıkmaz ama bakalım dedi. ntsde 30u geçen sancılarım çıktı, işin garibi ben hiç birşey hissetmiyorum. ilaç verdiler, bir iki saat hastanede yattım. ara ara tekrar nts'ye bağladılar her seferinde düzenli sancım geliyor. bu akşam için eve gelmek istedim, zoraki izin verdi. şimdi ilaç kullanıyorum nidilat başladık hastanede, bu akşam ve yarın sabah için de prepar denen bir ilaç verdi. dua edin kızlar ilaçlar işe yarasın. yarın sabah tekrar nts yapacak ve ona göre yatış yaptırabilir. bebeğim en az 20 gün daha dursun başka birşey istemiyorum. ciğerleri için iğneleri de aldırttı, yarın onları da yapacaklar. çok üzgünüm, dualarınıza ihtiyacım var
fazla oturmak bile yasak, sürekli yatıcaksın dedi. yazamazsam merak etmeyin; inşallah olmaz ama doğum falan olursa melocumu arar haber yollarım size.
herkese sevgiler
inş herşey yolunda gider şenaycım rahat olmaya çalış stres en büyük düşmen doğum sancılarını başlatmaya birebir.

kızlar merhaba,size şuan babamlardan yazıyorum 1,2 saate eve geçerim,bugün doktor kontrolümüze gittik,bebeğimin kilosu 3,200 olmuş :18: hatta 3400 fakat hata payınıda hesapladı doktorum ve 3,200 kg dedi,oda şaşırdı tekrar tekrar ölçtü,başını kemiklerini ..boyu 50 cm,15 gün içinde çok fazlaca gelişmiş,kadın dudağını ısırıp durdu,enine boyunaymış,bu arada başını doğum kanalına doğru ortalamış hatta biraz girmiş,çok çişli bi bebekmiş böbreklerinde çiş varmış:)) suyu eşi çok iyi..haftaya perşembe günü çatı muayenesi ve nst yapacak doktorum,14 şubatta doğması gerekiyodu,gelişimi iyi olduğu için şubatın ilk haftası doğacak dedi,bugünde,ocak sonuda gelebilirmiş dedi,çünkü gelişim olarak önde gidiyomuş,doğmaya pek bi meraklı benimki,eğer şubat gibi gelirse kilo olarak beni zorlarmış,normal doğumu zorlaştırırmış,şimdilik bu kadar :50:

oh oh oh maşallah mapuci kolay gelsin sana canım:) bebeiş yemiş bitirmiş seni... Sağlıkla gelsinde gerisi önemli değil :nazar:

Kızlar bugün bebeğimin halısı geldi internetten sipariş etmiştim buradaki mağazalarda 300 dedikleri halıyı ben internetten 190 a aldım.Çok karlı ve güzel bi alışveriş oldu. Serdim gelip gidip bakıyorum.Şiimdi iş bi anneme diktirdiğim kapitonleri serip battaniye ve uyku setini yıkamasına kaldı.Hafta sonu genel temizlik var.Şu işler bi bitsin çok rahatlıycam ya...

Selamlar Herkeslereee
Bizimde bugün kontrol günümüzdü arkadaşlar. Oğlumu yine göremedim göstermedi yüzünüüü kilosu 3200 gr olmuş doğum en erken 3 hafta sonra dedi uykusuz gecelerrrrr hemen geçsin istiyorum zaten 2 haftadır hiç uyuyamıyorum dr sordum melisa çayı içebilirmiyim diye hayır dedi ne yapıcam ben bu uykusuzluğu ne olur önerisi olanlar söylesin lütfen çok zorrrrr
maşallah oğluşuna...gözünaydın...ilk başlarda ayları sayıyorduk artık haftaları sayar olduk....
Kızlar bugün bebeğimin halısı geldi internetten sipariş etmiştim buradaki mağazalarda 300 dedikleri halıyı ben internetten 190 a aldım.Çok karlı ve güzel bi alışveriş oldu. Serdim gelip gidip bakıyorum.Şiimdi iş bi anneme diktirdiğim kapitonleri serip battaniye ve uyku setini yıkamasına kaldı.Hafta sonu genel temizlik var.Şu işler bi bitsin çok rahatlıycam ya...
güle güle kullanın canım...nasıl bişi aldın...bizimde bi tek halımız kaldı....evden pek çıkmayınca dolaşamıyorum....karşıma ilk çıkan halıyıda almak istemiyorum....bizim mobilyalarımız beyaz....kırmızı bi çekyat aldık odamıza...halımızda cıvıl cıvıl olsun istiyoz ama bakalım...biran önce tamammlansa rahatlıcamm:66:

süper baya karlı olmuş...fotoğrafını koy bakalım canım,güle güle kullansın minişimm

kızlar merhaba,size şuan babamlardan yazıyorum 1,2 saate eve geçerim,bugün doktor kontrolümüze gittik,bebeğimin kilosu 3,200 olmuş :18: hatta 3400 fakat hata payınıda hesapladı doktorum ve 3,200 kg dedi,oda şaşırdı tekrar tekrar ölçtü,başını kemiklerini ..boyu 50 cm,15 gün içinde çok fazlaca gelişmiş,kadın dudağını ısırıp durdu,enine boyunaymış,bu arada başını doğum kanalına doğru ortalamış hatta biraz girmiş,çok çişli bi bebekmiş böbreklerinde çiş varmış:)) suyu eşi çok iyi..haftaya perşembe günü çatı muayenesi ve nst yapacak doktorum,14 şubatta doğması gerekiyodu,gelişimi iyi olduğu için şubatın ilk haftası doğacak dedi,bugünde,ocak sonuda gelebilirmiş dedi,çünkü gelişim olarak önde gidiyomuş,doğmaya pek bi meraklı benimki,eğer şubat gibi gelirse kilo olarak beni zorlarmış,normal doğumu zorlaştırırmış,şimdilik bu kadar :50:

maşaallah maşallahhh:nazar: gözü açık bi bebiş olcak annesi kendine ii bakmış orda baksana :)

ilk doğumun nasıl olmuştu canım.. sezeryanın sıkıntı yarattımı çabuk toparlandın mı? genel mi epidural mi oldun?

şimdi doktorum aradı

sedacım hadi gözün aydın sonuclar tertemiz cıkmıs.

burcucum çantana neler koydun nette cok var örnekler ama tecrübeli bi anne olarak paylaşırmısın yada cantasını hazırlayanlar varsa paylaşabılır mı? ben daha ciciklerimizi yıkamadım bile neyı bekliosam :)

nurcum boşversene acırsan acınacak hale geliosun.. benim kayganada iki aydır bende ama o kadar vıcık vıcık olmucaksın ben onu bunu bilmem ağzının tadıyla gel ağzının tadıyla git işte ama yoookk olur mu? artık bende öle böle cadı olmadım.. resmen masum yüzümün altında melek görünümlü şeytan varmış babam bile öle dio benim melek kızım meğer bi şeytanmış dio insanı çığırından çıkartıolar yani:52:
Selamlar Herkeslereee

doğumla uykusuz geceler gececek mi sanıosun tatlım.. asıl uykusuz geceler o zaman başlıcak.. ama meleler için herşeye değerrr dimi:16:

Back
X