2011 Şubat Anneleri

selam kızlar ben geldimm.ay ne uyumuşum ne uyumuşumm.yeni kalktımm.birazdan kahvaltı edicem biraz ayılayım dedim

doom günün kutlu olsun mutlu ol senelerceeeee:71:nice yıllaraaa..

bizdede kan uyuşmazlığı var canım.yani eşimin kan grubu pozitif benimki negatiff.hamileliğin başından beri doktor takip etti.çok şükür bebek bu durumdan etkilenmemiş.amniyosentez olduğumda iğne vurulmuştum.birde doğumda vurulacağım.geçen haftada bu durumla ilgili bir kan testi yaptı.yine sorun çıkmadı.bu durumun iğnesi var.erken doğuma neden olacağını sanmıyorum yani benimki öyle bişi demedi.

hoşgeldiinn çok çok geçmiş olsun :50: ne uzun sürdü yaaaa geçemedi bitürlü şu hastalık.çok dikkat et kendine

amaaann dur bi o eksik kalsın :1: bakarızz ozaman nasıl olucaz kilomuz olacakmı atacakmıyızzzz tek derdimiz o olsunn:34:

Muck Muck Muck Teşekkür Ederim Canım Benim.. Yaa Deme Öyle Bikaç Mevlüde Gittim Hatun Baya Bildiğin Askılı Mini Bi Elbise Giymişti Annem de Mevlüdünde Saten Pijama Takımını Giyersin Nişanda Bohça İçin Alınanları Öyle Gördüm Ben Hep Diyor Ahanda Dedim Yeni Bir Polemik :}

ya kizlar beni yine bi telas aldi benim kiz artik genelde aksamlari kimildiyo gün asiri pek bisey hissetmiyorum bütün gece bisey hissetmedim simdide cook hafif seyler hissediyorum normaldir dimi bukadar az hissetmem? ay su haftalar bi gecsede alsam sipayi kollarima

benim oğlum da 2 gündür fazla hareket etmiyor sadece akşamları hissediyorum bir de tekmeleri zayıfladı gibi ara sıra güçlü tekme atıyor korkmaya başladım sizce doktora gitmeli miyim?

Muck Muck Muck Teşekkür Ederim Canım Benim.. Yaa Deme Öyle Bikaç Mevlüde Gittim Hatun Baya Bildiğin Askılı Mini Bi Elbise Giymişti Annem de Mevlüdünde Saten Pijama Takımını Giyersin Nişanda Bohça İçin Alınanları Öyle Gördüm Ben Hep Diyor Ahanda Dedim Yeni Bir Polemik :}

neeyy saten pijamamıııı :53: şimdi bu mevlüt ne zaman olacak oda önemli

40 mevlüdü diyosan pijamalık halinmi kalırr.ben giymem vallaa.askılı mini bi elbisede giymemm :63:

şöyle g üzel bi elbise giyerim normal.kuran okutulmuyomu mevlütte mini etek saten gecelikte neymiş giyerim üsturuplu bi elbise ne bilim bana ters geldi o seçenekler

benim oğlum da 2 gündür fazla hareket etmiyor sadece akşamları hissediyorum bir de tekmeleri zayıfladı gibi ara sıra güçlü tekme atıyor korkmaya başladım sizce doktora gitmeli miyim?

bence normal eğer sorun olsaydı hiç hissetmezdin

gün içinde ayaktaysan ve hareket halindeysen hareket etmemesi normal hissetmiyorda olabilirsin

artık yeri daraldı kendide büyüdü.tekme zor atar nadir atar ama kuvvetlidir.daha çok sürtme şeklinde hareket eder.dalgalanma olur içinde.benimkide akşamları yada oturduğumda harekete geçiyo.çok endişeleniyorsan uzann sırt üstü ve yarım saat falan bekle konuş seslen sol tarafa dön hareketlerini kontrol et.

kızlar nası yani gelişimi öndeyse erken mi doğacak demek oluyor?
ama çok farklılık gösteriyor
bi hafta bazı değerler 38.haftayı gösteriyor
diğer hafta başka bi değer önden gitmiş
iice kafam karıştı

canım benim en baştan hep önde çıkıyordu ölçümler halende öyle onun için erken gelecek dedi hep farklıysa aynı şey degil sen kafana takma
iyi geceler hanımlar

ben akşam döndüm eve,muayene oldum bebeğim 3 kg üzerinde çıktı,yani 2 doktorumunda ölçümü aynı çıktı,yine haftaca önde ilerliyor,sordum kendisine istanbuldaki doktorum haftaya perşembe beni çatı muayenesi için çağırdı erken değilmi dedim? oda ben genelde 39. hafta yaparım ama doktorun risk almak istemediği için tedbirli davranmak istemiştir,bebeğin takibinde gidişatı iyi bildiği için bu muayeneyi yaptırmak istemesi normal,bebek gelişken olduğu için duruşunu pozisyonunu göz önüne alarak riske atmak istememiştir,ol çatı muayenesi kötü bişey değil dedi,doğumu tetiklemezmiş,çatı muayenesinde su kesesinin patlayabilmesi diye bişey yokmuş,rahim tıkaçla kapalıymış,ve açılma olmadığı sürece asla su kesesi yırtılmazmış,ve öyle kolay değil korkma yaptır dedi,sonra karnımı iyice elledi biraz sert bu ayı zor çıkarır ama şubat ilk hafta gelir dedi,yani farklı bişey yok,kafamdaki şüphelerimden kurtuldum en azından,ben buradaki doktoruma güvenmeye devam edicem:)

ayy canım nerelerdesin demek diger dr gittin benimde hep önde gidiyor hayırlısı bakalım benim dr dogum a gittiginde yapıyormus çatı muayenesini :)) diger dr bana ocak sonu demişti bu dr aynısını söyledi artık her hafta gelceksin sık kontrol etcez dedi benim içime sızı düştü. :27:

canım pijama olmaz mevlütte şık olmalı ben hep öyle gördüm yani ama o hatun biraz abartmış :)

neeyy saten pijamamıııı :53: şimdi bu mevlüt ne zaman olacak oda önemli

40 mevlüdü diyosan pijamalık halinmi kalırr.ben giymem vallaa.askılı mini bi elbisede giymemm :63:

şöyle g üzel bi elbise giyerim normal.kuran okutulmuyomu mevlütte mini etek saten gecelikte neymiş giyerim üsturuplu bi elbise ne bilim bana ters geldi o seçenekler

ayy vallahi ya saten pijama askılı elbise olurmu bee kuran okuncak bi ton insan gelcek sonra milletin diline dolanmayalım ahahaha:66: şöyle hanımhanımcık bişey giyip oturulur benim bildigim zaten 40 gün sonra inşallah iyileşiriz pijama ya gerek kalmaz.

canım artık normal gecenlerde banada oldu dr her zaman hareketli olmaz hem büyüyorlar yerleri daralıyor diyorlar. günde 10 kez az da olsa hareket ederse normaldir diyorlar. sen şekerli bişeyler ye sol tarafına yat. yarım saat falan bi dinle.

Yarı Kırkında Yani 20sinde Yapılırmış Eskiden Mevlüt ve Hep Kadınlar Loğusa Yatağında Bebekleri Yanında Yatarlarmış Mevlütte Annem de Eskiden Biz Öyle Biliyorduk Diyor Şaşırdım Bende Sizin Gibi

Yarı Kırkında Yani 20sinde Yapılırmış Eskiden Mevlüt ve Hep Kadınlar Loğusa Yatağında Bebekleri Yanında Yatarlarmış Mevlütte Annem de Eskiden Biz Öyle Biliyorduk Diyor Şaşırdım Bende Sizin Gibi

ayyy sizdede amma adet var :37: ee yarı kırkında hani biyere gidiliyodu uzak biyere yada yakın bi yere bi arada bunu diyodu sizinkiler.şimdi yarıu kırkında mevlütmü yapacanız biyeremi gidecenizzz vallaaa ben bile şaşırdımm:37:

adetler güzel şeyler mümkün olduğunca bende yapmaya çalışırım ama seni arada sersem edecekler bunlar :76: hergün bişi çıkıyo kız.20 günlük lohusa kadın bu kadar tantanaya sokulurmuu.

ben giymem valla okadar insanın içinde saten gecelik senii bilmem ama.çeyizde alınan gecelik niye alınır malşum zamanda eşine giy diye alınır ve biraz jan janlıdır dimi benim bildiğimm.ayyy ben giymem valla.pijamada giymem.elbise giyer otururm bi köşede

ben ilk defa duydum 20 sinde mevlüt demek eskiden öyle yapılıyormuş ama şimdi öyle yapan duymadım. bence 40 ından sonra yapın hem sezeryan falan olsa 20 günde kendine gelemezsinki. bana kalsa başıma o kadar insanı toplamam da kayınvalidem istiyor. ev batacak o kadar yemek yenilcek içilcek falan çoluk çocuk gelir millet te zaten ama napalım bi gün katlancaz sonra nasıl o ev toplancaksa bebekle falan kimsede yardım etmez vallahi annem gelirse bi o yardım eder sagolsun neyse hele o gün bi gelsin de inşallah ay bende ne konustum beee...

Ya ben hala oğluma isim bulamadım şurda bikaç hafta kaldı doğuma :52:
O kadar şu olsun bu olsun dedim ya eşim itiraz etti ya benim içime tam sinmedi..

Asilkan nasıl sizce ? Demiralp, Uğuralp, Onuralp, Melih, Miraç , Eymen, Egemen .. bikaç tane daha vardı unuttum bunlar arasında gidip geldik ama tamam bu çok güzel dediğimiz olmadı hiç karar da veremiyoruz . Yardım edin kızlar ya başka önerisi olan varmı

ben ilk defa duydum 20 sinde mevlüt demek eskiden öyle yapılıyormuş ama şimdi öyle yapan duymadım. bence 40 ından sonra yapın hem sezeryan falan olsa 20 günde kendine gelemezsinki. bana kalsa başıma o kadar insanı toplamam da kayınvalidem istiyor. ev batacak o kadar yemek yenilcek içilcek falan çoluk çocuk gelir millet te zaten ama napalım bi gün katlancaz sonra nasıl o ev toplancaksa bebekle falan kimsede yardım etmez vallahi annem gelirse bi o yardım eder sagolsun neyse hele o gün bi gelsin de inşallah ay bende ne konustum beee...

eşim tarafındada 40ı çıktıktan sonra yani bebekte annede kendini topladıktan sonra beşik yapıyolar

yani bebeğin odasında bebeğin tüm cicilerini seriyolar gelin çeyizi gibi.işte alınanlar örülenler oyuncaktan tutta kıyafete kadar ne varsa sonra eş dost akraba çağırılıyor hepsi hediyesiyle geliyor.kuran okutuluyor bebek görülüyor falan.tek tek geleceklerine toptan geliyolar sanırım.
benimde gözüm yemiyo aslında ama eşimin tarafı akrabalar hep birlikte yardım ediyolar.eşimin kuzenine yapoılmıştı herkes gitti yardım etti ikramlar hazırlandı falan.ben karışmam valla yapsınlar ben hazır yerimm :37:

O kadar şu olsun bu olsun dedim ya eşim itiraz etti ya benim içime tam sinmedi..

Asilkan nasıl sizce ? Demiralp, Uğuralp, Onuralp, Melih, Miraç , Eymen, Egemen .. bikaç tane daha vardı unuttum bunlar arasında gidip geldik ama tamam bu çok güzel dediğimiz olmadı hiç karar da veremiyoruz . Yardım edin kızlar ya başka önerisi olan varmı

eymen ve egemen güzelmiş canım bence kura çekin seçtikleriniz arasından onu koyun ben de en son öyle yapcam artık :1:

egemeni beğendim.ege de denir egemende denir.

aaa bir oğluşumuş daha mı oldu ayyy allah analı babalı büyütsün inş.şimdiki durumları nasıl gelebiliyormu buket siteye

Denemediğim şey kalmadı canım.Tavuksuyu içtim.Ballı zencefil yedim.Süte kattım ıhlamur içiyorum ama atlatamıyorum nedense bağışıklık sistemim kötü çöktü galiba bu havalardan...
Çağlayan geçmiş olsun canım ne kadar uzun sürdü yaa bu havalar insanı mahveder zaten.Hem hamiellih hem hastalık berbat.Biran önce iyileşirsin inş.Seni çok özledik.

eşim tarafındada 40ı çıktıktan sonra yani bebekte annede kendini topladıktan sonra beşik yapıyolar

yani bebeğin odasında bebeğin tüm cicilerini seriyolar gelin çeyizi gibi.işte alınanlar örülenler oyuncaktan tutta kıyafete kadar ne varsa sonra eş dost akraba çağırılıyor hepsi hediyesiyle geliyor.kuran okutuluyor bebek görülüyor falan.tek tek geleceklerine toptan geliyolar sanırım.
benimde gözüm yemiyo aslında ama eşimin tarafı akrabalar hep birlikte yardım ediyolar.eşimin kuzenine yapoılmıştı herkes gitti yardım etti ikramlar hazırlandı falan.ben karışmam valla yapsınlar ben hazır yerimm :37:

yani aslında mantıklı tek tek gelmelerindense bi günde aradan çıkar ama anneyle bebek ne yapar bilemem bide sonrası o evin hali :)) iyi sizinkiler yardım ediyorlarmış bari...

herhalde en erken ben yapıcanm mevlüdü hem evde uzun süreli yatılı misafir istemiyorumm çünkü kaynanam bende olunca hepsi bende kalmak isteyecek hemde kaynanam rahatsız okadar merdiven inip çıkmasın ikide bir kaynanama kal desem kayınpederde kalır ee ben rahat edemem bizde böyle düşündük ilk haftası mevlüt yapıcaz inş ben bişey yapmıyacam zaten görümceler tatlıyı açmışlar sadece şekeri kalmış onuda o gün yapıcaklar pilavı kaynım yapıcak ahçıdırda kendisi yemek işi ona ait ee annemde 2 gün izin alıcak ben odamda oğluşumla keyif yapmayı planlıyorum inşşşş:69:

Günaydın kızlar nasılsınız ben evdeyim salı gününden beri yatıyorum çok ağır gribe yakalandım bir türlüde atlamadım.
Bugün biraz daha iyi sayılırım ama sürekli yatıyorum kolumu kıpırtadacak halim yok dr.ilaçta vermedi son zamanlarım diye

sizler nasılsınız geçmişe hiç bakmadım doğum yapan arkadaşlar varmı.

çokk geçmiş olsun canım....

kızlar mevlütlerden falan konuşmuşsunuz....ben 40nde mevlüt okutmuycam ankarada kimsemiz yok malum.....normalde bizdede adettir ama burda kimse olmadığı için yapmıycaz...kayınvalidem isteseydi 40 çıkınca oraya gidip orda okuturuz diye düşünüyodum ama o da öle bişi düşünmüyomuş:9:manisa kız bebeklere 6 ay kınası yapılır o zaman mevlütte okutulur temmuz gibi manisada 6 ay kınası yaparız inş....ama benim bildiğim mevlütlerde çok şık ve üsturuplu şeyler giyilir....yanı saten pijama falan hiç duymadım....mini etekte biraz abes geldi bana çünkü Kuran okuncak tesbih çekilcek şöyle kokoş bişeyler giymek en mantıklısı.....

herhalde en erken ben yapıcanm mevlüdü hem evde uzun süreli yatılı misafir istemiyorumm çünkü kaynanam bende olunca hepsi bende kalmak isteyecek hemde kaynanam rahatsız okadar merdiven inip çıkmasın ikide bir kaynanama kal desem kayınpederde kalır ee ben rahat edemem bizde böyle düşündük ilk haftası mevlüt yapıcaz inş ben bişey yapmıyacam zaten görümceler tatlıyı açmışlar sadece şekeri kalmış onuda o gün yapıcaklar pilavı kaynım yapıcak ahçıdırda kendisi yemek işi ona ait ee annemde 2 gün izin alıcak ben odamda oğluşumla keyif yapmayı planlıyorum inşşşş:69:

evet bencede en erken sen yapcaksın galiba :)) zaten 1 haftada iyileşemezsen yatarsın ogluşunla onlarda koştursun erkenden kurtulursun inşallah.))

kaynanamın tarafı meraklıdır kucakta bebek dolandırmaya kaynanamda odandan çıkma gelip beşiğinde görsünler kış çocuğu hastalık kapar o kapmassa sen kaparsın kimseyle öpüşmek filan yok yani allahtan kaynanam bu konuda iyidir herzaman diyorum bu kadından nasıl o 5 tane görümcek çıkmış aklım almıyor:1:

Back
X