2011 Şubat Annelerinden Sütü Az Olup Yılmayanlar

gisli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008
251
1
96
47
İstanbul
Merhaba ; kendi hikayemle başlıyım benim gibi olanda yok zaten sanırım. Yaklaşık 15 yıldır süt hormonu olarak söylenilen Prolaktin yüksekliği ile uğraştım. Regl olmam sorunluydu tetkiklerde bu hormon yüksek olduğu için regl olamadığım ve göğsümü sıktığımda süt gelip gelmediği soruldu ... ben 17 yaşındaydım. Yıllar içerisinde bu sorunum devam etti hipofizde bir adenom ( iyi huylu tümör ) olduğu ve her yıl büyüdüğü saptandı ve beyin cerrahı tarafından ameliyat oldum. Sonraaa evlendim çocuk isterken yine yükseldi her şeye rağmen meleğim geldi ona inat Ve şarıl şarıl akacak sandığım sütüm günlerce hiç gelmedi sarılık vs... hep üzüntü . Şimdi ben azimle damla damla gelen sütümü atttırmaya çalışan bir anneyim. Yeni okudum : ''bebeğinizi emzirirken ona verdiğiniz süt kadar hissettirdiklerinizde önemlidir ''diye. Evet ben hep ağladım günlerce , hep üzülerek baktım yüzüne ne hissedebilir ki olumsuzluktan başka ?1-2 gündür kendimi toparlamaya çalışıyorum ne olursa olsun daha pozitif olacağım diye. Denediklerimizi deneyeceklerimizi ml ml olsada artan sütlerimizi burda paylaşalım . Allah ın izniyle hepimiz mamadan kurtulalım . Doğum öncesi aldığım saklama poşetleri , göğüs pedleri dualarım hep sizi kullanmak için ....

Son düzenleme:

ben geldiiiim... yazdıklarını okurken ağladım aynı şeyleri hissediyor olmak güzel olmak aslında sonuçta yanlız değilim... günlerce ağladım üzüldüm sütüm yetmiyor diye hamileleiğimde o kadar alıştırmıştım ki kendimi emzirmeye hayal kırıklığına uğradım.oğlumun emmeye çalışırken az gelen sütüm yüzünden ağladığını ve mama istediğine her gün birkaç saat aralıklarla şahit oluyor kahroluyordum. ilk hafta sarılığı ilerledi açlık yüzünden hastanede yattık vs.. atlattık 2 aylık olduk ve ikisini bir arada götürüyoruz şimdi önce emziriyorum yettiği kadar sonra 120cc mama... beni her emzirmeye başladığımda bir gün biberon yüzünden bırakacağını düşünüyordum sonunda hissettiklerim doğru çıktı şimdi yaklaşık 3-4 gündür isteksiz emiyor hatta mememi aldığında öğürmeye bile başlıyor ama ben inatla memeyi dayıyorum ağzına. sütümü arttıracak her yöntemide deniyorum sabırla... YILMAYACAĞIM!!!:92:

Hoşgeldin canım bende senin mesajında ağladım :) Yılma sakın elimizden geleni yapalım biz sonuçta rızki veren Allah. 2 aydır perişanım sonuç ne olursa olsun ben artık üzülmek istemiyorum. Ben pozitif olunca meleğimde daha huzurlu oluyor . Biberon ne kullanıyorsun ? Benimki Dr. Browns kocaman biraz ama olsun :)
Beni bazen emzik olarak kullanıyor tok olsa da olsun ben de azimle veriyorum mememi dediğin gibi bzen ağzından itiyor ben zorla tıkıyorum güzel güzel konuşuyorum içim acımıyor mu acıyor , çok üzüldüysem hemen mamasını yapmaya gidiyorum kendimi çok melankoliğe kaptırmak istemiyorum sonunda hasta olacağım çünkü...

HOŞBULDUK CANIM...Dr. Browns benimde hava yutmasını önleyici bir biberon ben memnunum evet biraz kocaman ama olsun benim paşam gazlı bir bebek her akşam saat 6-7 gibi basıyor feryadı 3-4 saat sonra gazını çıkarabiliyorsa çıkarıyor yada yorulup uyuyor kolik diyor doktorumuz. sözde 1-2 ayımız kalmış inşşşş rezene iyi geliyor dediler içiyorum sonra humananın emziren anneler için olan çayını içiyorum helva, soğan, ne duyuyorsam deniyorum çöp kutusuna döndü midem ama yok yokk yine az sütüm 2 ay daha emseydi...hep dua ediyorum allahıma 2 ay daha emsin diye.

bira mayası tableti....kullanmadım ama iyi geldiğini biliyorum araştırdım
kullandığım ve bildiklerime gelince tarhana ve tavuk çorbası balık salata gibi yiyeceklerle düzenli beslenirsem fark ediyor..çayları da düzenli içiyorum humana ısırgan ıhlamur ..artı hurma bir de dut kurusu....ha malt içeçeğini duydum araştırmadım bilmiyorum ama öneren çok .....

allah hepimize kolaylık versin bebeklerimize de sağlık ...

Ben Sütümü Nasıl Arttırıyorum Nacizane Fikirlerimi Anlatıyım Kızlar..

Öncelikle Günde 2-3 Kupa Ihlamur, 2-3 Litre Su İçiyorum Fazlasıyla Süte Yararlı Oluyor..Diğerlerini de Madde Madde Yazmaya Çalışıyım Aklıma Geldikçe Yazarım Yine..

-Tahin Helvası veya Tahin-Pekmez Fazlasıyla Faydasını Gördüm
-Pırasa
-Yeşil Soğan
-Bulgur
-Koyu Renkli Sebzeler
-Lohusa Şerbeti ;}
-Kayısı,Siyah Üzüm Hoşafı
-Ayva Kompostosu

Aklıma Geldikçe Yazarım Yine

Benim Oğlum Beni Emmiyordu Süt Sağıyordum Dr. Browns Biberon İle Veriyordum Sütünü O Biberon Sayesinde Beni de Emmeye Başladı Şükürler Olsun..

Umudunu Hiç Kaybetme Canım Ben Oğlum Beni Emmiyor Diye Günlerce Acı Çektim Ağladım Üzüldüm Ama Sonunda Oluyor İşte Bebeklerimiz Annelerini Üzmek İstemiyorlar Dua Ediyordur Bebeğin de Senin İçin Ama Dediğin Gibi Moral Çok Önemli, Allah Yardımcın Olsun Canım

Son düzenleme:

Çok haklısın , teşekkür ederim bilgiler için. Canım hepimizin yardımcısı olsun Alllah ım . Yazdıklarından sadece ıhlamuru denemedim onu da deniyim. Tabii baştan bir kaşık bile olmayan sütüm maksimum 20 cc çıkıyor bu da biraz ilerleme sayılır sanırım . Üstelik yine de şükür değil mi az da olsa sütlerimiz var sonradan çooook artanlarda var. Bir ümit , moralli bir şekilde devam edelim gerisi nasip.

Bir de Bana Çok Garip Geliyordu Ama Doğruymuş NE Kadar Çok Emzirsen Ne Kadar Sık Emerse Bebeğin O Çektikçe Vücut Süt Yapıyor..

Allah Yardımcın Olsun Canım, İnşallah Bebeğini Tam İstediğin Gibi Büyütürsün..

inşallah inşallah emecek tabii canım, ben de bir keresinde öyle üzüldüm ki emerken hep itti memeyi ağladı . Bitti dedim mahfoldum meğerse kaka yapıyormuş canımın içi. Doktor bişey demedi ama bizim de gece olunca 12 ye kadar süren ağlama ve sancılarımız var bencede kolik:.. Sakin olmaya çalışıyorum kucağıma alıyorum sol taraftan dudağımı kulağına yaklaştırıp şşşşşş diyorum

herkese slm.böyle bir topik açtığınız için çok teşekkür ederim...bende sütü az olanlardanım..ilk 3-4 gün ml süt yoktu ve kaynanam mama veriyordu bebeğime..kim sorarsa sütü yok deyip duruyodu ..ben ilk başlarda üzüldüm tabi...ama inadına emzirdim..boş memeyi çektirdim..sürekli sıvı almaya başladım..hümana çayı içiyordum..ve kendi kendime gelecek gelecek diyordum..buna tüm kalbimle inandım..sonra bir iki damla gelmeye başladı..çok mtulu oldm ve mama verdirmedim..sürekli emzirdim ve gittikçe de arttı..şu an öle çok fazla olmasada sütüm var allaha çok şükür..ama akşam oldu mu süt yeterli olmuyo ve kızım ağlıyo..
sizlerle birlikte her şeyi deneyeceğim ve asla pes etmeyeceğim..inanıyorum ki sütüm artacak..
hepiniz için de aynı şeyi diliyorum...

bende geldim prolaktin hormonu mağduruyumdur bende dr yüksek çıktığında tedavi görmeden bebek olmaz demişti o günleri hatırladım istediğin güzel şeylere tüm kalbinle inanmak gerekli.
süt için stres yapmayın yiceklere bakın ananasıda deneyin

bende yediklerimi yazayım..sabah akşam 3-4 bardak ıhlamur içiyorum..milupanın çayına yeni başladım..
bulgur
kayısı ,dut(bugün başladım içmeye) hoşafı..
yeşillik
helva
ananas
1-2 litre su(çok içemiyorum((((((()

sütüm yok kelimesini hiç aklıma getirmiyorum ne zaman sütüm bitti desem gerçektende saatlerce süt birikmiyor..işlerle uğraşıp aklıma getirmeyince kendiliğinden birikiveriyor..moral bozmamak çok önemliymiş hakikatende..inş. bol bol sütümüz olacak..

bir de şunu farlkettim..göğsümü sırayla verince daha ii süt birikiyo..bir ara ikisinden de verdim ve birkaç saat sonra ikisinede az birikti ve bebek çekerken zorlandı..şimdşi birini veriyom tekrar ona sıra gelenekadar 4-5 saat geçiyo yeterli miktarda birikiyo...

canım benim de ilk gunlerde hatta ilk 1 ay diyebilirim sütüm çok azdı,inatla mama vermedım...Bebeğim sürekli göğüsteydi benım hep emmek isterdi belki o yuzden birikemıodu süt bilmiyorum belki de azdı gerçekten,memeye gelınce susuyordu ve ben mama hiç vermedim azmettim sırtım ağrıdan koptu ama sürekli boş meme de olsa verdim.
Bence yeme-içmeden daha önemlisi bu,bebeğin ağzı mumkun olduğunca değecek memeye...
Sonra arkadaşların saydıkları yiyecekleri denedim,en çok tahin,marul,roka,dereotu ve suyun faydasını gördüm...bir de hurma...Günde 1 yumurta yersen de sütün kıvamı artar ve daha doyurucu olur sütün.
Bir de elektrikli bir süt sağma makinası edin ve sütünü sağ,diceksin ki yok ki neyi sağayım,ama göğsün boş da olsa uyarılması ve süt salınımının olması adına yap bunu.Çünkü uyarıldıkça salgı artıyo buna emin ol.Ben ilk zamanlar 24 saatin en az 18 saati emziriyodum desem yalan olmaz.Boş memeyi verıodum sırf uyarılsın diye.Ve bence yeme içmeden ziyade bu sayede arttığına inanıyorum,şu an oğlum 2,5 aylık ve sadece anne sütü alıyor.Hepinize bol sütlü günler:))

Hoşgeldin canım ne güzel yapmışsın . Benim de hedefim buydu ama maalesef sarılık olup sarılığı artınca benim damla gelen sütüme kızgınlığım arttı ve mama verdik emzirmeden vazgeçmedim tabii ama mama vermek çok stres yapıyor belki o bile engel aslında sütün gelmesine .. İnternetteki hemen hemen tüm yazıları okudum sanki pes etmeyenler sonunda bırakmış mamayı tamamen. Bir de kabullenenler var .... Elbette bünye meselesi ben hep ilk günden şakır şakır akacak sandım. Öyle olanlar var mı var biz uğraşan kesimiz ... Ben bir de peti bör bisküviyi okumuştum sanırım o da işe yarıyor . Ananansı pek sevmedim ama az az yiyeceğim. Süt içer yarayabilir ama çok gaz yapıyor bebeğime ...

Maşşallah maşşşallahh Subhanallah canım. Elektrikli bir makine kiraladım Ameda. İki göğsü aynı anda sağıyor bu beyne ikiz bebek sahibiymiş gibi fazla süt yapması sinyalini gönderiyormuş bir de zamandan tasarruf. Yarın annemin yanına gidiyorum onu daha sık kullanabileceğim.Evde yalnız olunca hiç bişeye zamanım kalmıyor bir de dediğin gibi sık sık emziriyorum yapışık geziyoruz mamaya ragmen. Doktorumuzda mamayı arttırırsan sütün artmaz dedi yavrum doymuyor olmalı ki sürekli mememde . Gerçi yawrum boş memeyi bile azimle emmişti ilk hafta...

Maşşallah maşşşallahh Subhanallah canım. Elektrikli bir makine kiraladım Ameda. İki göğsü aynı anda sağıyor bu beyne ikiz bebek sahibiymiş gibi fazla süt yapması sinyalini gönderiyormuş bir de zamandan tasarruf.Üstelik canımı acıtmıyor medelanın eski bir modelini almıştım arkadaşımdan çok acıttı göğüs ucumu . Yarın annemin yanına gidiyorum onu daha sık kullanabileceğim.Evde yalnız olunca hiç bişeye zamanım kalmıyor bir de dediğin gibi sık sık emziriyorum yapışık geziyoruz mamaya ragmen. Doktorumuzda mamayı arttırırsan sütün artmaz dedi yavrum doymuyor olmalı ki sürekli mememde . Gerçi yawrum boş memeyi bile azimle emmişti ilk hafta...

Maranki Şimdi Gülbende Sütü Az Olan Anne Arpa Suyu İçsin Dedi.. Bilginize .kızlar

bende alşıcam bu elektirikli süt sağma makinesinden inşş. daha iyi olacak hoooppp gelicek sütler

bende alşıcam bu elektirikli süt sağma makinesinden inşş. daha iyi olacak hoooppp gelicek sütler
,ikili al bence canım
ameda profesyonel olanı kiraladım satın alınacak model 300 tl Mayıs başı bitecek kira ona göre belki alırım canımı acıtmadı hiç

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…