2011 Şubat Annelerinden Sütü Az Olup Yılmayanlar

ya kızlar benim oğlumda 2.5 aylık ben gaz yapar diye nohut mercimek marul hiç yemiyorum hatamı yapıyorum acaba aklıma takıldı sizin yediklerinizi okuyunca şaşırdım gaz yapmıyomu size bebeğe merak ettim.

[/QUOTE][/QUOTE]

[/QUOTE]
yine sağdım yine aynı ama takmıycam düşünmüycem kısmet iste ... çok teşekkür ederim sende kendine iyi bak canım

ya kızlar benim oğlumda 2.5 aylık ben gaz yapar diye nohut mercimek marul hiç yemiyorum hatamı yapıyorum acaba aklıma takıldı sizin yediklerinizi okuyunca şaşırdım gaz yapmıyomu size bebeğe merak ettim.

bence ye canım benim arkadaşlarımda yiyor . gazı var oğlumun zaten mama yediği için . b en de daha çok yiyeceğim artık

3 gün oldu bıraktı beni süt yok oğlumda vazgeçti benden ama mememi almasada bir karar verdim sağıp biberonla vereceğim oğlum pes etti ben etmeyeceğim...

3 gün oldu bıraktı beni süt yok oğlumda vazgeçti benden ama mememi almasada bir karar verdim sağıp biberonla vereceğim oğlum pes etti ben etmeyeceğim...

bence de cnm sakın sen pes etme gunde 1 damla da çıksa ver onu oğluna ve dua et inşallah gelir sütün ve oğlun tekrar emer...
Bir de benım ilk 2 gun sütüm gelmeyınce hastanedeki ebe bana mama verme,mamalar anne sütünden daha lezzetli gelir bebeğe seni istemez,az emsin seni emsin sonra artar sütün demişti ben de o yuzden sadece 3-4 kez mama verdim ilk günler boş da olsa alıyodu memeyi zaten.

kızlar dün sütüm çok şükür o kadar bol geldiki.ilk defa gece pijamama kadar ıslandım.ne yediğimi sizede yazayım dedim.
öğlen tarhana+börülce salatası(şubat annelerinde görmüştüm)
ikindi mercimek köftesi+soğan piyazı
bol su
oğlumda bol bol doyunca ilk defa nerdeyse tüm gün uyudu.
muhakkak deneyin.inşallah bol sütlü günler....

kızlar benim çok şükür süt problemim hiç olmadı ama geçen bişeyi farkettim sizede sööliyim dedim.
geçenlerde sütlaç yaptım süt pirin ve pirinç unu sütü arttırır diye duymuştum zaten ve çoğunu ben tükettim benim kız epey bi obur olmasına rağmen o günlerde bide sütümü sağıp buzluğa attım sanırım sütlaç da süt yapıyo bilginize

canım hangiş biberonla veriyorsun ? aynen öyle bol bol sağ sütün artacak hepimizin artacak o zaman tutacak tekrar bende zorla tutturuyorum memeyi ağzına varsın emzik olıyım ama makineyle sağ sık sık bende daha sık sagacağım börülce denedin mi ben dün denedim sanki iyi geldi gibi bir de çörek otu yuttum sabah

Maşşaaaallah maşşallah süpersin ah darısı başımıza bende börülce denedim ilk defa bugün de yiyeceğim işe yarıyor sanırım :)

süperesin hemen deniyorum

1 deste ispanak
1 deste maydanoz
1 deste dere otu
1 deste kişniş
1 adet kuru soğan
Tuz,pulbiber,salça
2-3 adet yumurta

yapılışı
Kuru soğan yemeklik dogranirve yağda pembelestirilir.tuz biber salça eklenir ve küçük küçük dogranmis otlar da konduktan sonra suyu eklenir 10-15dk kaynadıktan sonra icine yumurtalar kırılır yumurtalar pistikten sonra bollll yeşil soğan eşliğinde afiyetle yenir.
Sabaha gelsin sütler icsin bebelerrr

teşekkürler canım

yok almıyor mememi ağzına zorlada tıksam basıyor feryadı dün akşam ben mememi verdim zorla ağzına eşimde süt döktü mememden aşağı alsın diye yok anlıyor sanki zehir veriyorum bıraktı iyice anlıyor memeyi verdiğimi zor susturuyorum bende kaşıkla kendi sütümü veriyorum damla damla...ne çıkarsa işte.

canım dr browns benim biberon en iyisi bu.maalesef emzik olarakta almıyor artık öğürüyor

Selam kızlar doğumdan sonra ben şubat annelerine pek uğrayamadım...

Sütü olmayan anneler,meme almayan bebekler....
Benim kızım da meme almayan bebekler arasında... Doğumdan sonra hemşire kızımın çok iyi emme refleksi olduğunu hemen emzirmemi söyledi fakat kızım bir türlü göğsümü almadı... Bir hemşire geldi sıktı göğsümü süt var dedi zorladı alsın diye ama kızım direndi.Başka hemşire geldi göğüs ucumu pompa ile çıkarttı öyle vermeyi denedik ııh yine almadı !! İnat ettik belki süt az geliyodur diye hastane pompasıyla sağdık çoğalsın diye yine verdik benim kız inat! yine almadı...
Bu arada tabi 60cc'lik aptamil verdiler hastanede... Eve geldik yine bir dizi deneme yaptık ama mümkünü yok almadı göğsümü kızım... Manuel sağma aldım ve sağdım sütümü... 5cc 10cc 15cc derken damla bile çıksa sağıp ağzına akıtmaya başladım... Baktık böyle olmuyor elektirikli aldık.Yine ne çıkarsa akıttık ağzına ama bu arada mama da alıyordu tabii ki.
Kim ne önerdiyse denedik. göğüs ucumu çıkardık,karanlıkta denedik,pekmez sürdük denedik,bal sürdük denedik,mama akıttık ucundan denedik,uyurken denedik .... yani denedik oğlu denedik ama sonuç başarısız...
Kızım ne zaman meme verilse çığlık çığlığa katılana kadar ağladı.çenesini kitledi...
Bu arada aptamil kabız yaptı... kaka yapmalarımız da ızdırap olmaya başladı veeee sütüm git gide çıkmaz oldu.
Fakat bu arada çok sükür ne sarılık olduk nede hastalandık.
Artık kızım sadece mama ile besleniyor. Ben elimden geleni yaptığım için müsterihim.Herşeyde bir hayır vardır derler ya; bende kendimi üzmemeye çalıştım.Rabbim emdirmiyorsa bir bildiği vardır dedim.
Şimdi SMA Gold kullanıyoruz.Çok şükür kabız olmuyor ve gayet iyi gidiyor büyüme seyrimiz.
Sütü olmayan yada bebeği meme almayan mama vermek zorunda kalan anneler kendiniz sakın üzmeyin. Bir çok bebek mama ile büyüyor.Sadece bebeklerinizi çok sakınmayın... Bırakın nezle olsunlar,grip olsunlar,mikropla tanışsınlar ki vücutları anne sütünden alamadığı bağışıklığı kendi geliştirsin.
İşte bizim durumumuzda böyle idi.

canım dr browns benim biberon en iyisi bu.maalesef emzik olarakta almıyor artık öğürüyor

ben internette buna benzer bazı anılar okudum acaba sürdüğün parfümün ya da bir koku mu onu rahatsız ediyor mesela çamasırındaki vernel kokusu bile onu rahatsız etmiş olabilir. Banyo yapıp güzel kokulu bişeyler hiç sürmeden memene mama sürüp bir denesene canım ?

makinen var mı canım yılma sağ öyle ver bence 5- 10 cc ne olursa olsun ben sağıyorum annem bile artık ümidini yitirdi evet bende yitiriyorum ama hala içim rahat değil 1 ay filan daha makine ile sağarım sanırım bir de gerçekten artık düşünmemeye çalışıyorum mamayı verirken kendi sagdığım sütümmüş gibi düşünüyorum /( napıyım sıyırıcam yoksa ) bahar gelmiş kendime aylardır giyecek almadım bişeyler alıyım diyorum saçlarıma röfle yaptırıcam onları düşünüyorum ve sütsüzlüğüm yüzünden günlerce ağladığım bebeğim gazdan dolayı çığlıklar atınca ve üstüste olunca bunlar onu yeterince sevemediğim her güne kızıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…