2011 şubat ayında ANKARADA tedavi olacaklar ....

eylemsura

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2010
331
2
46
Ankara
merhaba arkadaşlar ben bir engel çıkmazsa şubat 10 da tedavime başlıyacagım .sogan kürü yaptım,psiko terapiye başladım .bakalım .medicanada tedavi görücem .

ya sizler?haydi bakalım dertleşmeye....

Hepimize kolay gelsin arkadaşım.inş ben de 13-14 şubat gibi başlıycam.benim ilk denemem olacak.gen-art ta düşünüyorum.doktor uzun protokol dedi.bir de bizde dna kırıklığı var.embriyolar oluştuktan sonra genetik incelemesi yapılacak ek olarak.herkese yapılmıyormuş bu.biz özellikle istedik daha önceki doktorumun tavsiyesiyle.embriyo başına ücret alınıyormuş bu işlem için.daha o aşamaya gelmediğimiz için fiyat sormadık.zaten ne deseler vericez.tüm riskleri minimuma indirmeye çalışıcaz.

Tedavi süresince haberleşelim olur mu?

Son düzenleme:

hadi bakalım hayırlı olsun şimdiden .sana önerim özel merkezlerde sonradan çok fiyat farkı çıkartıyorlar.baştan hepsini konuşun .belki ummadıgınız bir rakamla karşılaşıyor olabilirsiniz.mutlaka haberleşiriz.ben ilkinde olmadıgında neler hissettigimi bildigim için 2.sinde çok korkuyorum.

canım hayırlı olsun tedavi sürein dr kim canım recai bey mi banada genetik test yapılmıştı kan pıhtılaşması çıktı. şimdi kromozon testi yapılacak ama ben nisan ayında yaptıracagım gelişmeleri yazarmısın canım bende orda denemek istiyorum bakalım

hayırlı olsun tedavin canım o embriyo başına yapılan incelemede 300tl alıyorlar canım kaç embriyon varsa ona göre hesap yaparsın ben ankara medicanada ilk denememi yaptım ama negatifle sonuçlandı ikinciyi martta düşünüyorum aynı yerde hepimiz için hayırlısı olsun

canım benim dr sertaç bey.ay çok korktum şimdi.kan pıhtılaşması o aşamada mı belli oluyor.bi de bu embriyo testi tanesi 300 falanmış galiba.umarım özele girdiğime pişman olmam.

canım benim de aklıma geldi.onlara sordum.binde bir ihtimal bir terslik olursa dediler.bi de bende aşılama şansı yok.tüplerin biri tıkalı .devlet güvencesinde olursa aşılama ve bunun için de rahim filmi falan istiyolar.ayrıca rapor almak da çok zor.kaç kere gidip gelceksin hastanelere.çalışıyorum bi de izin almak okadar zor olur ki.ben geçen yıl bi devlet hastanesinde başlamıştım aslında.muayene ,rahim filmi falan çekildi.(çok berbattı-bayıldım serum aldım filmden sonra) .ordaki kalabalık,kargaşa o kadar bozdu ki ruh halimi aşılama yapılacakken bıraktık tedaviyi. eşime varikosel yok dediler 2dk bir muayeneyle.sonradan özelde çektirdik iyice bakıldı.varmış.yine özelde dna kırıklığı da çıktı.hepsi için bir şey söyleyemem ama ben devlet hastanesinden çok soğudum.gözyaşlarımıza değer mi dedik.maddi olarak çok zorlanıcaz biliyorum ama bir defalık özelde yapalım,baktık olacak gibi değil devlette devam ederiz dedik.bütün birikimimizi yatırdık işe.allah hepimizin yardımcısı ola.

senin neden olumsuz sonuçlandı? bu adamlar yalan mı söylüyolar 30 yaş altı %70 başarılı olur diye.ben şimdiden korkuyorum o süreçten.ben iğneden çok huylanırım.canım acımıycakmş ama çok korkuyorum.o kadar ilaç, zaman kaybı, acı, kilolar .sonrasını nasıl atlattın arkadaşım helal olsun sana.rabbim evlatların en hayırlısını versin.

canım benim dr sertaç bey.ay çok korktum şimdi.kan pıhtılaşması o aşamada mı belli oluyor.bi de bu embriyo testi tanesi 300 falanmış galiba.umarım özele girdiğime pişman olmam.

pardon sertaç bey nerenin dr u canım korkma kan pıhtılaşması ben tedaviye başlamadan yaptırtım canım bn hş klınikte yaptırmıştım güleryüzlü ve çok anlayışlılar her soruya cevap veriyorlar ikincisi bakalım diyorum devlette hakkım var onumu kullansam acaba
bennerden baksan 5 ilyar tuttu herşey içinde can saglıgı
evet rapr işi yorucu ben aşılmada çıkarmıştım dr özeldi hastanede yardım etti hiç yorulmadım iki günde çıkarttım tanıdık olunca kolay

gen-art ta sertaç bey.bize oldukça indirim yapıldı ama daha embriyoların dna testi dahil diil.bizimki de 5 bini bulucak.ben bugün iyice düşünmeye başladım devleti.aslında rahim filmi ve aşılamadan kurtulmak içn düşünmüştüm devleti.bizim aşılamada çk şansımız yok da boşa eziyet çekmiyelim demiştik.sen ne tavsiye edersin.bir kerelik devleti düşüneyim mi.çalışıyorum da ben sence çok sıkıntı olur mu?

canım değerim 11.gün 5 çıkmıştı 13.gün düştü drum çok ümitliydi çünkü 5.gün embriyosu ve çok iyi bi yumurtalarım olduğunu söylemişti ama nasip herşey sonuçta iyi yada kötü nerde yaptırırsan yaptır bence Allahım takdir etmediği sürece olmaz bu drlar sadece aracı yani bebeklerimize kavuşamamız için vesile güzel Allahım belki arada vesile olmadan verecek evlatlarımızı o yüzden kendimi yıpratmanın çok anlamsız olduğunu düşünüyorum belki 2.denememde olucak belki 5.denememde belki de hiç bunu hiçkimse bilemez ki Allahımdan başka sonuçta alnımıza ne yazıldıysa onu yaşamıyormuyuz bunlar düşün ve hiçbirşeyden korkma bak bende iğneleri sevmem ama bebek için herşeye katlanıyor insan güzel olan herşey zor elde edilir ve bu zorluklarda bazen acı çekmek gerekebilir bunlarıda göze almalısın çünkü değeri daha çok bilinir, ilaç zaman kaybı falan değil canım drlar ne gerekiyorsa en iyisini yapmaya çalışıyorlar sen sadece pozitif ol bu tedavi süresince rahat ol hiç üzülme hep dua et içten dile belki bunda belki diğerinde Allahım emeklerinin karşılığını muhakkak verecektir sabrını ve inancını yitirme Allahım hakkında herşeyin hayırlısını ve gönlünün muradını en kısa ve hayırlı zamanda nasip etsin inşallah, bu arada bu güzel duan için teşekkür ederim canım gönülden amin diyorum ve Allahım hepimize hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

merhaba arkadaşım öncelikle 2. denmeme medicanada başladım.bugün ignelerimin6.günü .ilk denememi devlet hastahanesinde yaptırdım.ama arada gerçekten çok farklar var.ilgi var beklemek ,doktorun seninle birebir ilgileniyor.ve yorulmak yok.ben ilk denememde acaip yoruluyordum,kan ,ultrason sıraları ki çalışan bir bayana çok çok daha zor .benim doktorum degişmiyo tek kendi ilgileniyor,bu konuda çok rahatım.ultrasona kendi bakıyor,ilaç ayarlamaları ,yumurta toplama ve transfer birde bukonudaki uzmanlıgı beni rahatlatıyor.

evet arkadaşlar 2.tüpbebek tedavime başladım .bugün 6.günüm 225 mg fostimon la başladık dünde koldan igneyi ekledik.ben grip olmuştum antibiyotik,grip hapı derken çok kötü oldum.mide bulantıları,baş dönmeleri beni maf etti.bu sabah biraz daha iyiyim.igneleri kullanırken sizde ne gibi yan etkileri oldu?ilkinde bende olmamıştı ama buı sefer oluyooo.ama deger .bu sefer korkmuyorum arkadaşlar .medicana ankara da başladım doktorumdan çok memnunum.bakalım medicanada ilk kez deniyorum neler olucak burda yazıcam.

birde çok duygusallaştım .birden aglıyorum dizi izlerkeneşimin gitmesi yaklaştı ondanmıdır bilemiyorum.
evettt arkadaşlar şubat ayında başlayanlar burayaaaaaaa.....neler yaşıyorsunuz,nasıl gidiyor burda dertleşelim.

canım tedavin hayırlı olsun hadi bakalım inşallah güzel ilerler de güzel bir sonuçla gelirsin bizlere bende ikinci denemem için adet olmayı bekliyorum dondurulmuşlarımla başlayacağım o yüzden ilaç yok ve bu konuda bi bilgi veremeyeceğim canım bu arada belki görüşürüz hastanede nede olsa aynı yere gidiyoruz drun Mehmet bey sanırım zaten tek dr yanılmıyorsam ve evet birebir kendisi ilgileniyor bu iyi bişey hadi bakalım güzel haberlerle gel inşallah

kıslar bişi sorcam.ben uzun protokolde dün ilk doğm kontrl hapıma başladım.doktor 17.gün görüşelim dedi.ilk defa yapıyorum da ben.şimdi 17.gün gidince ne olcak.kol iğnelerine o zaman mı başlıycam.ya bide çok kilo aldınız mı.

evet önce d.kont hapıyla baslıyorsun muane ediyor ben 19.gün gitmistim kontrole ve o gün lucrin diye bi ilaca basladım tam olarak hatırlayamadım ama bikac gün sonrada gonal-f e basladım yani ikisini birden kullanıyorsun.ilk kullandıgım ilac gonal-f yada puregon gibi kilo yapan bi igne degil ama gonal-f e baslayınca alıyosun tabi.

teşekkürler canım benim doktorum.doç.dr.muammer dogan.ilk denemende yumurta toplama nasıl geçti?lokalmi genel anestezimi ?rahatlatıcı igneden vuruyorlarmı?aman stres bastı genebenimki ya pazar yada pazartesi olucak bakalım.

hayırlı olsun bakalım.göbekten ignelerine başlıcaksın hiç merak etme canın hiç yanmıyoo,küçücük bir igne zaten.eger transfer sonrası bekleme süresince yemek olayını abartıp 12 gün boyunca sürekli yatarsan kilo alıyosun.ben aldım ve 2. denemem oldugu için tecrübeliyim dikkat edicem:)

teşekkür ederim kızlar.rahatladım şimdi.ben zaten çalışıyorum.en fazla 3-4 gün yatabilirim.sonra mecbur işe başlıycam.o günlerde ağırlıklı sıvı gıdalarla beslenmeyi düşünüyorum.benim tüp bebek olayını sadece arkadaşlarım ve kardeşlerim biliyo.onun için dikkat çekici kilo almaktan korkuyodum.etrafımda o kadar patavatsız akraba ,konu komşu var ki bide "aaaaaa sen kilo almışsın" gibi nahoş yorumlar duymak ve bu konuda onlarla muhatap olmak istemiyorum.yoksa tabi sonu hayırlı olduktan sonra kilolar hiç önemli diiil

arkadaslar bisey sorucam siz neden rapor cıkartmak icin o kadar ugrastınız anlayamadım? yani öyle bi güvenceniz varsa neden kullanmayasınızki. Ben iki tane tüp bebek yaptırdım ikisinide güven hastanesinde yaptırdım. İnanın cok cok memnun kaldım. Benim bütün tahlillerim raporlarım duruyordu mesela iki kez asılama yaptırmıstım yaptırdgım doktora gittim 3kez yaptım diye rapor verdi bide rahim filmim baya eskiydi yani 4 yıl öncesine falan aitti ama doktorum gerek görmedi tekrar film cektirmeye ve aynı film ve raporumu isleme koydular sonra bana bi liste verdiler iste nüfus müd. cocugumuzun olmadıgına dair bi belge resim falan basit seyler onlarıda aldım neyse evraklar hemen tamamlandı zaten öyle zor falan degildi. beni baskent hastanesine gönderdiler orda bütün evrakları dr inceledi tamam dedi iki gün sonra gel al raporunu dediler bana verdiler hatta orda bi hemsire vardı cok ilgilendi aksam is cıkısı gidiyordum raporu almaya güvenlige bırakmıstı raporumu yani yardımcı oldular sagolsunlar. Ben pek ugrasmadım rapor icin. Bide ikinci denememde muane ücreti aldılar 159tl kadar. Ama bana genart ta rapor icin 300 tl istemislerdi.yoksa cok ugrasırsınız demislerdi tabi ben genartta yaptırmadım. Güven hastanesinden beni baskente yönlendirdiler rahat ettim. Ve benim tedavim yarı fiyatına gelmis oldu. hastane tüp bebek icin 2.500 istiyo ama ssk lı oldugum icin rapor aldıgım icin 1.350 verdik ilaclarıda indirimli aldık tabi. İkinci tedaviyide orada yaptıgımız icin %10 indirim yaptılar ve 1200 falan verdik hastaneye. Allaha cok sükür ikinci denemede tuttuda ssksız olarak tedavi yaptırmam gerekmedi. cünkü o sekilde cok pahalıya gelicekti. Ben arastırdım en uygun Güven hastanesi geldi bana. bide doktorum genart ta tüp bebek uzmanıydı güven hastanesine gecmisti o yüzden ben güvene gitmeye karar vermistim fiyatı ögrenincede sevindik tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…