- 9 Şubat 2012
- 346
- 11
- 68
NurTopum canım arkadaşım benim. Çok seviyorum onu.
2 saatte yaklaşık 150 cc çıkıyor canım, iki memeden toplamda. 4 saate uzarsa 220-250'yi buluyor. Ama ben genelde o kadar bekletmemeyi tercih ediyorum canım. Genelde 2,5 saatte bir sağmaya çalışıyorum.
Sen hem emzirip hem sağdığın için nasıl yaparsın bilemiyorum ama ben hep önden gitmeye çalıştım. Yani ilk ay zaten mama takviyeli gitmiştik sonradan da genelde 3 porsiyon önden gidiyorum. Çünkü diğer türlü ya sütüm yetmezse kaygısı başlıyor bende.
Şuanda gece ve gündüz toplamda 9-10 kez sağıyorum. İçtiği ölçüye göre (benimki 180 cc içiyor) porisyonla şişeleyip buzdolabına koyuyorum. İçtikçe hep buzdolabındaki o şişelerden çıkarıyorum. Akşam yatmadan dolaba bakıyorum şişeler 3'ten fazlaysa geri 3'ten fazla olan geri kalanını 250 cc'lik poşetlerde şokluyorum geriye buzdolabında yine 3 şişe kalıyor. Ve bu döngü böyle devam ediyor canımcım. Umarım anlatabilmişimdir. Ama memeden çıkan süt miktarı ayına göre değişiyor. Yani 3 aylıkken biraz daha az süt çıkıyordu canım.
Fırsatın varsa sende 2-5-3 saatte bir sağ ki beynine süt lazım uyarısı gitsin canım. İnşallah bol bol olur sütün.
işte annelik...
çok zor canım valla günde 9 kez sağmak ne demek hem de gece gündüz. tebrik ediyorum seni

Allah hem senin hem de sağarak bebeğine anne sütü veren tüm annelerin yar ve yardımcısı olsun...