2012' de yazın evlenecekler

İstanbuldamı canım dediğin yer ?

merhaba kızlaaaar. kuşak muhabbeti olmuş yine. bana bağlanmayacakmııış. aşkım öyle dedi dün. ben istemiyorum bağlatmam dedi

89 a 3 dük canım ağrı da yaptı bildiğin kabus gibiydi günler yanii ,,seninki bitmiş artık doğan güneşe azcık kalmış az daha sabret 3 kere kavra ettik büyük,3 ünde de atladı geldi izin alıp..acayip kıskançlık vardı. o orda yaptı askerliği bende burda valla yaa

merhabalar canlarım ciğerlerim napıosunuss ve nassınızz

merhaba kızlaaaar. kuşak muhabbeti olmuş yine. bana bağlanmayacakmııış. aşkım öyle dedi dün. ben istemiyorum bağlatmam dedi

hoşgeldiniz kızçeler , kuşak demişken,niye bağlanır ki ? namus muydu anlamı hatırlamıyorum :44:

bekareti simgeliyor canım

hiç bi fikrim yok canım

Buldum tamamen batıl inançmışşş :)

İki Bayram Arası düğünn

Halk arasında konuşulan bazı meseleler yarım ve yanlış anlaşılmıştır. Bunlardan birisi de "İki bayram arasında düğün yapılmaz, nikâh kıyılmaz" düşüncesidir.

Şartlar ve imkânlar hazır olduğu zaman senenin bütün gün ve saatlerinde düğün yapılabilir, evlenilebilir, nikâh kıyılabilir. Yani nikâh için belli bir zaman ve vakit yoktur. "Nikâh şu gün caiz olur, şu gün caiz olmaz" diye bir şart yoktur.

Bu meselenin aslına gelince, hâdise şudur: Bilindiği üzere, Ramazan ve Kurban gibi yıllık iki bayramımızın yanında bir de haftalık bayramımız vardır. O da Cuma günü. Yani Ramazan veya Kurban Bayramı Cuma gününe rast gelir, düğün de bugünlerde yapılırsa; bu arada nikâh kıyma ile meşgul olunur da Cuma namazına yetişememe gibi bir tehlike baş gösterirse o saat içinde nikâh kıymak caiz olmaz.

Çünkü bu saat içinde nikâhla meşgul olmak farz-ı ayn olan bir ibâdetin terkine sebep olmaktadır. Hayır yapalım derken, şerre sebebiyet verilmektedir.

Fakat böyle bir sıkışıklığa meydan verilmeden Cuma namazından bir müddet önce veya namaz kılındıktan sonra nikâh kıyılırsa pekâlâ olur, bir mahzur da kalmaz.

Zaten böyle bir hal de pek vuku bulmamaktadır."İki bayram arasında nikâh olmaz" sözünün bâtıl da olsa târihî bir geçmişi vardır. Bilhassa bu inanç Islâmdan önceki Cahiliye Arapları arasında yaygındı. Onlar Ramazan'dan sonra başlayan Şevval ayında evlenmeyi uğursuz sayar, düğünlerini başka bir tarihte yaparlardı.

Her Cahiliye âdetinde olduğu gibi, bu âdeti de bizzat Peygamber Efendimiz yıkmış, geçersiz kılmıştır. Resul-i Ekrem Efendimiz Hz. Âişe validemizle Şevval ayında nişanlanmış, üç sene sonra da yine Şevval ayında evlenmiştir. Böylece iki bayram arası olan Şevval ayında düğün yapmak ve nikâh kıymak sünnet olmuştur.(1)

Kaynak : Mehmet Paksu,Sorularla İslamiyet

Neden iki bayram arası düğün olmaz derler bilen varmı ?

benim ki 2 düğün arası mecburen

onun gerçek anlamı kurban ile ramazan arası değil canım.eskiden cuma günleri de bir nevi müslümanların bayramı olarak sayılırmış,peygamber efendimizden nikah kıymalarını istemiş bi aile o da tamam demiş,sonra o günde arife günüymüş cuma günü ile bayram arasına denk geldiği için namaz kıldırması gerekiyormuş cemaate diğer aileyi de kıramadığı için iki bayram arası kıyılmasın sonra kıyalım demiş..bir rivayete göre böyle :)

merhabalar canlarım ciğerlerim napıosunuss ve nassınızz

Hoşgeldnz kızlar. İyyiz rosişşşşşşşşşş sen nasılsın?

OOOOO Biz sizin has torunlarınızız cnm Bizimde has torunlar geldı onlar geldı bız gıdıyorz işte.

Son düzenleme:
Hoşgeldnz kızlar. İyyiz rosişşşşşşşşşş sen nasılsın?

OOOOO Biz sizin has torunlarınızız cnm Bizimde has torunlar geldı onlar geldı bız gıdıyorz işte.

has torunummm vakti geldi gari bacımm gidin yani,kavuşun sevdiceğinle

Evet evet öyleymiş meğer.
teşekkür ederimmmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…