2012 ekim anneleri doğum hikayeleri

geçmiş olsun canım neler yaşamışsın bende epidural oldum gerçekten insan tırsıyor omirilik bu şsakaya gelmez. şimdi 1 ayı geçti ama hala belimde hassasiyet var her türlüsü zor bu işlerin ama görme kaybı Allah korusun çok zor

Canım cok gecmis olsun fakat normal dogum yapmayın cok kötü filan demen saçma çünkü ben epidural normal yaptım ve cok memnun kaldım hele normal dogum yaptıgım icin hep iyi ki diyorum ilk gün bile cok iyiydim simdi 23 gün oldu ben hic dogum yapmamış gibiyim hem fiziken hem piiskolojik olarak cok iyiyim senin ki talihsizlik olmuş tekrar gecmis olsun

öncelikle çok gecmiş olsun.arkadasın da dediği gibi normal doğum yapmayın demen mantıksız.bende epidural oldum iyi ki olmşm diyorum bu senin vücudunla alakalı bişey herkesin omuriiliği dar olcak dye brsey yok.normal doğm isteyen hamilelerin aklını karıştrdın bnce normal doğursaydın eminim böyle konşmazdın benm bebeğim 36 haftalık doğdu 12 gn hastanede yattık ama ben hiç bişeym yokmş gbi hep ayaktaydm çok fazla dikişim olmasına rağmen benm için doğumdan kalan bi sancım olmck ama sezeryan olanların ömür boyu kendne dkkat etmesi gerekiyor.neyse tekrar geçmiş olsun Allahım daha büyük acılar göstermesin

giris-gelisme-sonuc yazmadan direk kisa ve oz dogum hikayesini yazan tek benim sanirim.

benim dogum hikayem hep gozyasi ile gectigi icin direk sonucu yazdim yani mutlu sonu.

cunku bizim bir toxoplazma hikayemiz vardi ve bebegimizi kurtajla almak istiyorlardi,hamileligim hep kan testleri-gozyasi-dua-isyan arasinda gecti...
bebegimi ilk kucagima verdiklerinde dusundugum sey su oldu ''ya o doktora inanip cocugumu kurtajla aldirmis olsaydim,bu ani yasayamayacaktim...'' Yiyecek ekmegi varmis yavrumun bu dunyada cok sukur.
Rabbim kimseyi yavrusu ile sinav etmesin cok zor cok...

merhaba kızlar.. bn aralık annesindenim..size danışmak istediğim bişey var.. tecrübelisiniz yardımınıza ihtiyacım var. bebeğim şuanda 36 haftalık doktora gttim. nst'ye bağladılar.. hafif sancılarım çıktı.. aşağıdan bakmadı.. 1 hafta sonra tekrar gel dedi doktor.. cumartesi 17.11.2012 tekrar gidicem.. bebeğim şuanda 3400 kg.. sizce durum ne olur.. sancılar ne kdr zamanda çoğalır.. 17sinde soğuma alabilirlermi?? çok merak ediyorum :) korku ve heyecanla bekliyorum..

uzun zamandır giremedim arkadaşlar

2 ekimde kızım zaeynep nazımı dünyaYA GETİRDİM.SEZERYANLA doğum yaptım... çok şeker sapsarı bir kuzu...

fazla yazamıycam arkadaşlar hepinizi kutluyorum inanın sohbetlerimizi çok özlüyorum şimdi çok yoğun bir hayatım olduğu için net le pek ilgelenmiyorum...

doğum esnasında yumurtalığımdan limon büyüklüğünde bir kist alındaı zor günler yaŞADIM ŞİMDİ ÇOK İYİYİM...HOŞCAKALIN HEPİNİZİ ÖPTÜM....

Arkadaşlar hepimiz rabbimin izniyle doğumlarımızı .. Bebeklerin sağlıkları nasıl nasıl gidiyor sayfa boş kalmış tabi doğumlardan sonra kimse fırsat bulamıyor bende 1 aydr ilk defa giriyorum Annelik netin önüne geçiyormuş

BENDE 2 EKİMDE DOĞUM YAPTIM fırsat bulmak çok zor oğlumdan aynı şeklde nete grmeye fırsat bulamıyorum

artık doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başlamıştı,ben ilçede yaşıyorum kendi doktorum merkezde ama ben ağırlaştığım için son 1,5 ay falan kontrollere gidemeyip burdaki çok yoğun kalabalık olan devlet hastanesine gidiyordum ama içim rahat değildi haftada 1 gittim herşey yolunda idi lakin ben korkuyordum eşimin işleri olduğu için merkezde idi,yanımda kardeşim kalıyordu 29.09.2012 sabahı kahvaltı yaparken benden azar sanki su geliyordu annem aradı o anda kızım gel burda doğum yap kendi doktoruna gel neyse bende ağlamaya başladım zaten korkuyordum doğumdan 2.olduğu için neyse karar verdim hemen gidiyordum hemen evimi süpürdüm toparladım valizim hazırdı kardeşim ben kızım yola çıktık cumartesiydi ben yollara karşıladı baktım ağlaya ağlaya gittim hep dua ediyordum inş kucağımda kızımla evime dönmeyi 1,5 saatlik yol bitti eşim karşıladı anneme gittim sonra hemen hastaneye doktorum yoktu hemşireler nst ye bağladı neyse iyiydi herşey sancım yoktu...pazartesi sabah doktoruma gittim doktor beni görür görmez nrdesin sen 2 aydır dedi.ultrasana aldı ve şaşkınlıkla bebeğin çok zayıf dedi 35 haftalık gözüküyor ve plesenta yaşlanması dedi ve salı gününe randevü aldım 02.10.2012 saat 08.30 da doğum..ben sezeryan olmayı ısrarla istedim doktorumdan,yoksa suni sancı verilecekti ben o tadı ilk doğumumda tattım aslaaaaa olamazdı o acıyı o psikolojiyi unutmadım..neyse 2 ekim sabahı aç karnına hastaneye gittik eşim annem kızım ve ben...odamı hazırladık süsledik sonra yeşiller giydim ve ameliyathaneye alındım kızım ve annemin bakışlarını unutamam asansörde ağlamaya başladım..sonra masaya alındım ve spinal anestesi ile doğumum gerçekleşti doktorum eğildi kistinide aldım demesi beni çok mutlu etti..evet limon ve ceviz büyüklüğünde 2 kist alındı..kızım 3000 kg 49 cm doğdu sarı danam..sonra odama alındım bacaklarımı hissitmemek çok kötüydü bide çok üşüyordum 2 gün hastaneden sonra evimize döndük bile çok şükür..kistim patalojiye gönderildi temiz çıktı...doktor bana göz kırptı bir taşla iki kuş seninki iyiki sezeryan oldun dedi...çok rahatım şimdi ama aşırı iştahlıyım...emzirdiğim için içim kazınıyor...şişkoyum ama değer minnak kızım benimle olsunda canım 2 tane kızım oldu şükürler olsun ALLAHIM......

meraba arkadaşlar!
bu siteye yeni üye oldum.çok beğendim.
bende doğum hikayemi anlatmak istiyorum.
günümü doldurmuştum ama ne ağrı vardı ne sancı,hastaneye gittim durumu bildirdim.doktor 3 gün sonra gelmemi söyledi.3 gün geçti yine ağrı sancı olmadı.hastaneye tekrar
gittim.bebeği konrol ettiler.iri bebek olduğu için sezeryan önerdi doktorum ve o gün hastaneye yatışım yapıldı.8 saat sonra doğum gerçekleşti.narkozun etkisi geçti ve uyandım.acıdan bağıra bağıra hastaneyi ayağa kaldırdım resmen.çok zor geçti anlatamam o anları.2 saat sonra ameliyathaneden odama götürdüler.bebeğimi ayaklarımın olduğu yere koydular ve ameliyathaneden çıktık.kapıda eşim vardı.onu görünce ağlamaya başladım.eşim bebeğimizi ve beni öyle görünce oda tutamadı kendini ağladı.
benim doğumum çok zor geçti çok canım yandı ama değdi.şuan oğlum 4.5 aylık.allahın bana bir hediyesi.o acılarımın hepsini artık yok sayıyorum.allahım annelik duygusunu tüm anne olmak isteyen kadınlara nasip etsin.amin.

Doğumu yaklaşmış tüm annelere moral olmak istiyorum çünkü heyecanlılar biliyorum.Onlara tavsiyem hep pozitif düşünmeleri ve her şeyin yolunda gideceğine inanmaları.Bu ilk doğumumdu.İşte benim mutlu doğum hikayem...
23 ocak 2012 akşamı doğum yakşatığı için bebek kurabiyelerimi pişirdim.Onları süsledim paketledim kurabiye ağacımı hazırladım.Gece 12 olmuştu ve belimde adet sancısına benzer biraz daha inatçı bir yorgunluk hissi belirdi.Biraz dolaştım yattım geri kalktım geçmedi.Eşimi yatırdım ben rahat edemedim gece 1 gibi kalktım.Tuvalete gittiğimde nişan geldiğini farkettim.O an doğumun başladığını anladım ama nişan geldiğinde panik yapmadım çünkü nişanı gördükten sonra 24 saatimin olduğunu biliyordum.Eşimin paniklemesini istemediğim için onu uyandırmadım.Hazır olan doğum valizimin eksiklerini tamamladım hastane odası süslerimi sepetlerimi şekerleri hediyelikleri herşeyimi torbaladım.güzel ılık bir duş aldım sancılar hafifçe artıyordu.yinede saçıma fön bile çektim.sonra koltukta biraz uyumaya çalıştım.sabah 8 de kalkıp doktorumu aradım bana hemen gel dedi.makyajımı yaptım çünkü bir doğum fotoğrafçısı çağırmak istiyordum.herşeyin sonunda eşimi uyandırdım ben bukadar sakinken bile onun eli ayağına dolaşmıştı.Yolda aileme haber verdim hastanede buluştuk beni hemen odaya yatırdılar.suni sancı için serum bağlanmasıyla sancıların şiddetlenmesi bir oldu buna rağmen ben sancılar geldiğinde susup içime kapanıyordum sancılar geçince ablama odayı nasıl süslemesi gerektiğini tarif ediyordum.Sürekli dolanıyordum yere çömelip yada duvarda esneme yaparak rahatlamaya çalışıyordum.Gülüp çok eğleniyorduk.Bazen annemin dizlerine kapanıp neler çekmişsin şimdi senin hakkını ödeyemeyeceğimi anladım diye şakalar yapıyordum.Tabiki sancılar sıklaşıp ağırlaşınca yatağıma döndüm ve eğlence bitti :)
Buraya dikkatinizi çekmek istiyorum.Doktor benim ÇATIMIN DAR OLDUĞUNU normal yapamayabileceğimi daha önceden söylemişti.Ailemde hep sezeryan geçmişi vardı.Herkes normal doğuramayacağıma inanıyordu ben hariç.Bekledim sancımı çektim saat öğlen 12 olduğunda sancı tavan yaptı hemen epidural istedim.EPİDURAL İĞNESİNİ HİÇ HİSSETMEDİM.İğneden sonra cennete düşmüş gibiydim uykum bile geldi.Okadar dozundaydıki ilaç ayaklarımı kullanabiliyordum ama sancılar hafiflemişti.Bu arada doğum sonrası epidural yan etkilerinden hiç biri olmadı.saat 2 de doktor gelip suyu patlattı ASLA ACI VEREN BİRŞEY DEĞİLDİ.Ve tüm gün inatla açılma olmamasına rağmen epiduralle birlikte hoop açılıverdi saat 3 te beklenen açılma oldu.Hazırlıklar bitti ve nihayet 15:45 te DOĞUMHANEYE YÜRÜYEREK gittim.Tam 16 dakika sonra yani 16:01 de YAVRUMU KUCAKLADIM.Tam tamına 3 kez var gücümle ıkınmam gerekti.3 üncüde olacağını hissetmiştim.Tabiki normal doğum yapmak çok güzel alt dikişlerim vardı bebek için vakum uygulandı ama bunların hiç biri normal doğumun yaşattığı mutluluğu gölgeleyemedi.Fotoğraflarımız çekildi.Eşim doğumda hep yanımdaydı.Ailem sabahtan akşama kadar bana destek oldu.Sonuç olarak odama sandalyeyle götürdler ama ben yürüyerek gidebilirdim okadar iyi hissediyordum o doğum yapan insan ben değildim sanki.Tabiki ertesi günde eve çıkarken torbaları çantaları yüklendim güle oynaya çıktık herkes hayret ediyordu.Lohusa yatağına müzelik gibi hazırladı annem yatan olmadı:)
Biliyorum ki pozitif düşünürseniz herşey yoluna girecektir yeterki PANİK YAPMAYIN.Ailenizin o gün sizin sakinliğinize ihtiyacı var.Birde normal doğumu zorlayın.Ben oldukça minyon bir bayanım.İlk doğumumdu doğum öncesi hiç kursa gitmedim.Ne bir nefes egzersizi bilirim ne pilates yoga vs.Doğru düzgün yürüyüş bile yapmadım.Ama evde yan gelip yattım diyemem.İmkanınız varsa siz tabiki kurslara gidin sağlıklı olun.Ama başaracağınıza inanın.Ben başardım sizde başaracaksınız.Hepinize sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…