2012 ekim anneleri doğum hikayeleri

şekerim şekerlik Allah kızınla sağlıklı,mutlu bir ömür nasip etsin inşallah sizlere, demekki sen eşine daha aşıktın ki babaya benzettin

amin inşaAllah tatlım darısı tum bekleyenlerın basına sormaaaa kopya babası gülüş, bakış, asabiyet :)))) pfff

Bende 4 ekim perşembe günü sezeryanla oğlumu dunyaya getirdim.rahat bi doğum geçirdim.doktorum 12 saat öncesnde hiçbirşey yemememi söylemişti sabah 10 da alacaklardı.neyse sabah 9 da çıktık evden ben aç bi aç gidiyorm.işlemler yapıldı yatışımız yapıldı bekle allah bekle ilk ben gitmeme rağmen en son doğuma ben alındım.habire acil sezeryan geldi.beklemek çok zorlaşmaya başlamıştı her geçen saniye korku doluydu bnm için.ilk defa ameliyat olacağım korkusu sarmıştı.neyseki sat 15 te doktorum geldi hazırmısın gidiyoruz dedi.elim ayağım titremeye başladı.beni soydular klasik yeşil önlüklerdn giiydirip sedyeye yatırdılar.yukarı çıktık ameliyathane kapısı açıldı o soğuk odalar içimi ürpertti.anastesi doktoru geldi belimden spinal yaptı sivrisinek ısırığı gibi birşey.o an ayaklar gitti zaten.yatırdılar beni doktorum geldi.konuşmaları duyuyorum tabi doktorum anastesici bayana neden 3 cc vurdun herkese 2 cc verirdin diyor.kadında bu kız anca 3 cc le yıkılır dedi.neyse doktorum dedi karnından bir tane kıl çekicem hissedicekmisin dedi meğerse beni kesmişler bebeğimi çıkardı 5 dk içinde o an tarif edilemez oğlumu yanıma verdiler öptüm 1 kere götürdüler.sohbet muhabbetle ameliyatım bitti 45 dk sürdü.tam ameliyattan çıkarken kafamı çevirdim yan ameliyathanede bir doğum daha yapılıyordu.bebeğin eşini çıkarırlarken gördüm hemen hızlıca çıkardılar beni koridordan.odama geldim bebeğim yoktu 10 dk geçti yok yarım saat geçti yok 1 saat geçti yok bebeğimi yoğun bakıma almışlar doğarken ciğerlerine su gitmiş daha bir kere bile kucağıma alamadan aldılar.5 saat sonra doktorum geldi bebeğin kendini toparlayana kadar kuvesde oksijen takviyesiyle kalacağını söyledi.çok üzüldüm ağladım.bebeğime dokunamamıştım kucağıma alamamıştım.çok dua ettm çabuk toparlansın diye onu orada bırakıp eve gelmek çok kötü birşey babası gidip görüyordu.Allah dualarımı kabul etti 3 gunde bebeğim kendini toparladı ve bebeğim evimize geldi.Doğumum sorunsuz geçti fakat sonrası o 3 gün cehennem gibiydi.neyseki atllattık bugunumuze şükür. tosunum doğarken.Allah evlatlarımızı bize bağışlasın inş.

Nihayet dogum hikayemi yazmaya firsat bulabildim hazir kizim uyumusken yazmaya baslayayim
1 Ekim Pazartesi sabah 10 da vermisti doktorumuz sezaryen tarihini ve nihayet 9 ayin sonunda beklenen gun gelmisti. Tabi ki sabaha kadar uyumakta gucluk cektim kizima kavusacaktim kafamda bir dolu soru vardi ameliyat nasil gececekti agrim olucak miydi yan etkilerini yasayacakmiydim bas ve bel agrisi gibi kesilirken fark edecek miydim bir taraftan da kizim kime benziyordu saglikla dogacak mi diye bir suru sorular dolasiyordu aklimdan. Neyse sabah 8:30 da hastanedeydik daha onceden ayirttigim suit odama yerlestikten sonra bende bu arada felisimfelisin odasina gittim arkadasima destek amacli ilk onu alacaklardi cunku onu 9 da beni 10 da alacaklardi sezaryene doktorumuz ayniydi sonra cok seri bir sekilde benimle ilgilenmeye basladilar nst ye baglandim tansiyonuma atesime bakildi damar yolum acildi ki o spinalden daha cok acitti canimi :50 ben beklemedeyken birden hasta bakici geldi sedyeyle ben tabi sok saat 9 du beni almaya gelmisler ee dedim benim ameliyatim saat 10 da once arkadasimi alacakti Ali Pasa dediler bize once sizi almamiz soylendi bende sasirdim daha ailemde gelmemisti biraz moralim bozuldu tabi neyse benibir guzel soydular yesil onlugu giydim sedyeye yattim esim beni gotururlerken bana kolay gelsin dedi cok romantiktir benim esim bende gule gule yola ciktim bu arada hasta bakici genc adam sagolsun fotograf makinamizi aldi ben cok sevindim tabi dogum fotografcisina bir butce ayirmamistik onun parasi cok fuzuli gelmisti ama bir taraftan da ameliyathane de kizimla ilk bulusmalarimizin karelerini cok istiyordum o yanagima verdikleri goruntuleri ustu verniksle kapli pis haliyle olan resimlerini cok sukur ki cocuk harika kareler yakalamis Allah bin kat razi olsun valla oyle cok dua ettim ona Allah yine gonlume gore vermisti cok sukur tabi bana bir suru sorular sordular anestezi uzmani falan bir suru yere de imza attim oyle girdim ameliyathaneye
İyice inceliyordum nasil bir ortam ilk defa gorucektim buz gibiydi tabi haliyle ve muzik caliyordu herkesin keyfi yerindeydi ordakilerin nihayet doktorumu da gordum bu sefer baska anestezi uzmani geldi yanima asagida bana sorular doran degilde bana ne yapmam gerektigini soyledi hafif kamburunu cikar hic kipirdama dedi bu arada ondan omuzlarimi bir kiz tutuyordu her ihtimale karsi kipirdamamam icin sonra spinali oldum ama hic anlamadim bile o kadar inceydi ki ignesi hemen etki etmedi bir 5 dk icinde bacaklarim isinmaya basladi dedim evet basladi isinma beni yatirdilar sonra ustumu komple actilar ama ben hic birsey goremedim surekli diyorum hemen kesmeyin beni iyice uyusayim haber verin diyorum bu arada anestezi uzmani basimda benimle konusup beni rahatlatmaya calisiyor merak etme kesmeye baslayinca haber vericez diyo ama o cumleden sonra ben aglama sesi duydum bile beni coktan kesmisler de kizimi cikarmislar ne cabuk valla cok sasirmistim islerinde ne kadar profesyonel doktorlar herkes isini layikiyla yapmisti sonra kizi aldilar hemen ilk bakimi yapildi cocuk doktoru sonra geldi yanima kiziniz gayet saglikli merak etmeyin dedi bende saskin saskin gercekten iyi mi diyorum hala soktayim tabi bu arada hafif sallaniyorum beni dikmeye basladilar dikme isi daha uzun surdu tabi kizimi sonra yanagima verdiler iste o an zaman durdu yalniz o ve ben vardik sicacikti yanagima degdiginde oyle guzeldi ki dunyanin en guzel bebegi benimkiydi iste mis kokulu kuzumdu o benim iyi ki spinal olmusum o anlar paha bicilemezdi o kadar buyuk bir mutluluk yasamamisim daha once bunu fark ettim Allah isteyen dileyen herkese nasip etsin bu anneligi hep dua ettim arkadaslarima bebek bekleyenlere
Odama geldigimde ailemde gelmisti herkes merakla kizimi bekliyordu tabi babamiz kizini gormus hemen cok guzel bir resmini cekmis hasta bakici baba kizin ilk bulusmasini esimin yuzunde guller aciyor o da ne mutlu olmus ahh ahh ne guzel duygular anlardi
Sonra kizimi odamiza getirdiler kucagima verdiler bakip bakip bu benim mi dedim inanamadim hep inceledim karnimdaydi bunca zaman simdi kollarimdaydi acayip bir duygu iste tarifi yok tostoparlakti surati ve kipkirmiziydi sonra sonra kuculmeye basladi yuzumuz gozumuz onun icinde kolay degil tabi sulu karanlik ortamdan yeni bir hayata alismak
Allah cumlemizin evlatlarini bize bagislasin acilarini gostermesin onlara uzun saglikli bir omur nasip etsin insaallah sanslari bol olsun iyi insanlarla karsilassinlar insaallah

Evleneli tam bir yil olmustu bebek dusunmeye baslamistik fakat 6ay boyunca olmayinca zar zor esimi ikna edip doktora gittikdoktor tahlil sonucunda adet oldugumda gelmem gerektigini soyleyerek bekledim adetimi fakat tam 2 gun kirmizilar gelmeyince test alip evde yaptim ve aninda iki cizgi belirdi megersem doktora gittigim ay hamileymisim....ailede sevinc ustune sevinc gel git zaman karnim buyudukce hazirliklar ve heycan dewam etti bir aksam ishal kusma ates sikayeti ile hast gittim ve acil yatis yapildi ve dizanteri olmustum ve kuzum daha 6,5 aylikti bu hastalik dogum sancilarimi baslatmisti ama neyseki zar zor ilaclarla durduruldu aradan 1 aya yakin bir zaman gecmisti gece boyunca bebegimin hareketlerini hissetmiyordum ve o gun uyuyor zannettim bebegimi esime soyleyerek dr gittim ve nts girdigimde dogum sancilarim hats safadaydi ama ben ne o sanciyi hissediuor nede bebegimi ustelik bu kadar sanciya acolmamda yoktu hooopp tekrar hastaneye yatis bu sefer dogum icindi cunku bebegimi.hissetmemem benim.icin tehlikrliydi daha kuzum 36 hafftalikti cok.kucuktu minigim yoldada araba tekeri patladi aksilikya her bir dk.onemlidi.bizim icin neyseki vardik hastaneye yatis yapildi ve sabah saat 08.00 beni hazirladi hemsireler dogumhaneye yol aldim buz gibi soguk bir yeridi cok usudum epitural sezaryan ulucsktim fakat igneler bel kemiklerimden dolayi canimi acittigi icin genele cevrildi dogumum ve iste o andi uyandigimda bebegim yanimdaydi tam 4 eylul gunu 3kg 48 cm iledunyaya geldi ertesi gun evimize geldik fakat aksilikler ust uste geldi bebegim sarilik oldu tam 1 hafta hastanelerle ugrStik onun cani yandikca ben de yandim.... Annelik dunyada esi benzeri olmayan bir duygu o benim herseyimmmm

kızlar dogum hıkayelerınız okudum sankı sızınle o anı yasadımm gözlerım dolduu cok guzel paylasmıssınız allah bızede nasıp eder ınsallah

merhaba arkadaşlar, bende doğum hikayemi yazmak istedim. 7 ekim pazar günü bende doğum yaptım. aslında normal tarihim 30 ekimdi ama oğlum biraz aceleci davrandı sanırım :) pazar sabahı kalktım sanki içime doğmuş gibi çantamdaki eksikleri tamamlamak için pazara çıktım.geldim biraz birşeyler atıştırdım. sonra eşimi uyandırmak için gittiğimde hafiften bir ıslaklık hissettim çamaşırımda ve eşime su gibi bir akıntım var dedim,oda tabi bilmediğinden biraz telaşlandı ama sonra ne olduysa ikimizde bir rahatlık oturduk pazar kahvaltımızı yaptık yabancı dizilerimizden bir iki bölüm izledik,sonra bir baktım çamaşırım gene ıslanmış, hemen doktoru aradık dedim sanırım benim suyum geliyor 15 dakika sonra hastanede buluşalım dedik,hemen arkadaşımızı çağırıp hastaneye gittik doktorumuz çoktan hastaneye varmış bizi bekliyor. hemen alttan muayene edecem dedi baktı evet suyun gelmiş ama normal doğum yapamazsın dedi çatım çok darmış çünkü,zaten bende o yürek yok ki yapayım :) en son ne zaman yemek yedin diyor bende şimdi kahvaltıdan kalktım diyince anestezi uzmanıyla görüştüler ancak dört saat sonra doğuma alabiliriz dedi.neyse ondan sonra beklemeler annelere telefon etmeler.herkes bir panik bir panik. sonra saat yedi oldu ve beni sedyeye aldılar,hadi gidiyoruz dediler.ameliyathaneye girdim doktorum geldi acil olarak geldiğimden genel anestezi yapacaz dediler sonrası hayal :) herşey bir anda oldu bitti.bir baktım ki odaya doğru gidiyorum ve sürekli sayıkladığım şey herşeyi tam mı? odaya geldim kendime az gelince bir baktım ki yanıbaşımda oğlum ataberkim hayalini kurduğum dört gözle beklediğim duruyor. o anda çekilen tüm acılar sıkıntılar bitiyor.şimdi sağlıkla ikimizde evimizdeyiz.oğlumla birlikte yaşama alışmaya çalışıyoruz.

tüm hamiş arkadaşların bir çırpıda kurtulması dileğiyle. herkes sağsalim kucağına alır inşallah...

pazar aksamı yattığımızda eşim yorgunluktan hemen uyumuştu, beni ise gün geçtikçe nasıl doğuracağım diye düşünceler sarıyordu. uykuya dalmamıştım ki oğlum karnıma bir tekme attı ve sularım boşalmaya başladı, eşime suyum geliyor kalk dedim, hadi ordan dedi uykusunda... gerçekten geliyo kalk ben duşa giriyorum dedim. duşa girdim, bulaşık makinesini yerleştirdim, suyum hala gelmeye devam ediyordu.sonra halama telefon ettim bizimle hastaneye gelmesi için.

hastaneye gittiğimizde saat 02:00dı ve beni hemen nstye bağladılar, sonra ultrasonda baktılar be oğlum 4200gr çıktı. normal olan doğum hayallerimiz suya düştü.doktor sezeryan için sabahı beklememiz gerektiğni söyledi ve sabah 07:00ye kadar çok sancılandım ve her sancı geldiğinde istifra ettim.zar zor sabahı yaptık hemşire ameliyat kıyafeti giymemi söyledi ve ben sancıdan ayılıp bayılıyordum nasıl giyidiğimi hatırlamıyorum halam ve eşim giydirmişler.sedyeye nasıl bindirildiğimi bile hatırlamıyorum. asansöre binerken gözlerimi açtım ve havanın aydınlandığını gördüm, eşimede hakkını helal et demişim.

ameliyathaneye geldim ve beni ameliyat masasına aldılar.kollarımı bağladılar tam sonda takıyorlardı ki doçent geldi ve alttan baktı bebek gelmiş sezeryan için çok geç dedi.hemen ameliyat masasınanormal doğum için bacaklıkları taktılar, sezeryan ameliyatım direkten dönmüştü...07:15te oğlum doğmuştu.hemşireler giydirdikten sonra yanıma getirdi ve oğlumu öptüm kokladım oda yanağımı yaladı :) eşim ve halam ameliyathanenin kapısında beklerken oğlumuzu çıkarmışlar onlarda bu bizim bebeğimiz mi diye şaşırmışlar ve hepsi birlikte odaya gitmişler.07:30da bende oğlumun yanına odama çıkmıştım doğumum bana çok kısa gelmişti ama bütün gece geçmek bilmemişti.
oğlum 3500gr 52 cm olarak dünyaya geldiultrason 700 gr fazla çıkarmış...
şimdi oğlumla koklaşa koklaşa uyuyoruz :)

doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsun evlatlarına hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin rabbim.benim doğumumda 25 eylül günü saat 8.30 da oldu.epidüral sezeryanla dünyaya geldi oğlum.ben uyumak istedim.hiç birşey hatırlamıyorum.neyse çıktık ameliyattan. hayal meyal hatırlıyorum oğlumu.ıkınıyo falan diye sesler geliyo.neyse hemşire iki saat sonra gelecek diye götürdü.iki saat güle oynaya geçti ama sonra gelmedi.ben tamamen kendime geldim.eşim bebeğin yanından gelmiyo meğerse solunum sıkıntısı varmış.dış ortama uyum sağlayamamış yavrum.ben söylenen hiçbirşeye inanmıyorum durmadan ağlıyorum.doktorum geldi nasıl olduğumu sordu ben iyiyim bebek nerde dedim.kalk git gör bebeğini dedi.akşama doğru bacaklarımı hissetmeye başlar başlamaz gittim bebeğimin yanına.doktoru açıkladı.küvezdeydi.makine sayesinde soluk alıp veriyordu.böyle şeylerin olabileceğini söyledi.herkes beni teselli ediyordu bak evladın iyileşecek sen iyileşeceksin sütün gelecek öyle bir araya geleceksiniz diyorlardı.3 günün sonunda sütüm geldi.11 gün yattı küvezde.bugün 21 günlük oğlum. onu izlemek,onunla ilgilenmek dünyanın en güzel duygusu.allahım onlarla imtihan etmesin bizi.

doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsun evlatlarına hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin rabbim.benim doğumumda 25 eylül günü saat 8.30 da oldu.epidüral sezeryanla dünyaya geldi oğlum.ben uyumak istedim.hiç birşey hatırlamıyorum.neyse çıktık ameliyattan. hayal meyal hatırlıyorum oğlumu.ıkınıyo falan diye sesler geliyo.neyse hemşire iki saat sonra gelecek diye götürdü.iki saat güle oynaya geçti ama sonra gelmedi.ben tamamen kendime geldim.eşim bebeğin yanından gelmiyo meğerse solunum sıkıntısı varmış.dış ortama uyum sağlayamamış yavrum.ben söylenen hiçbirşeye inanmıyorum durmadan ağlıyorum.doktorum geldi nasıl olduğumu sordu ben iyiyim bebek nerde dedim.kalk git gör bebeğini dedi.akşama doğru bacaklarımı hissetmeye başlar başlamaz gittim bebeğimin yanına.doktoru açıkladı.küvezdeydi.makine sayesinde soluk alıp veriyordu.böyle şeylerin olabileceğini söyledi.herkes beni teselli ediyordu bak evladın iyileşecek sen iyileşeceksin sütün gelecek öyle bir araya geleceksiniz diyorlardı.3 günün sonunda sütüm geldi.11 gün yattı küvezde.bugün 21 günlük oğlum. onu izlemek,onunla ilgilenmek dünyanın en güzel duygusu.allahım onlarla imtihan etmesin bizi.

slm arkadaşlar bende doğum hikayemi paylaşmak istedim.baştan sona planlanmış bir hamilelik ve doğumdu bizimkisi.2.çocuk sahibi olmaya karar verdik 4 yıl aradan sonra ilk denemede hamile kaldım doktoruma aslında eşim 12-12-2012 istedi ama sanırım erken davrandık demiştim oda olsun bizde 12-10-2012 yaparız demişti aynende öyle oldu akıllı kızım 12 ekime kadar bekledi:)oğlum 40+2 de kızım da 38+4 te doğdu.sadece abimizin doğum kilosu daha iyiydi 3560gr dı kızımız 2920gr doğdu tabi benim az kilo alımımı düşünürsek bu durum gayet iyiydi.geçen salı son nst ye girdiğimde doktorum hiçbir sorun yok zaten buda abisi gibi ters oturuyo cumaya görüşürüz demişt.cuma sabahı 7de uyandık 7.30da evimizden çıkıp hastanemizin yolunu tuttuk doğum 10 da olacaktı ama 10:55te alındık ameliyathaneye.herkesi kapıda karşıladık odamızın herşeyini hazırladım son rötüşlarıda yapıp önlüğümü giydim.oğlumu son kez öptüm kokladım sonra onu alıp aşağı indirdiler.doğum fotoğrafçımızda geldi herşey hazırdı.ben epiduralden korktuğum için doktorumda benim gibi bir hasta için uygun bir yöntem olmadığını söylediği için anestezi uzmanı odamda sordu genel dedim ok zaten bir sorununuz yok bencede genel dedi ameliyathaneye eşimle elele indik doktorum eşime sizde girin dedi ama benim eşim yok ben istemiyorum dedi fotoğrafçımız girdi resimlerimizi çekmiş çok meraktayım bende:)11:05 te prensesimizi görmüşler teyzeleri ben böyle güzel bir bebek beklemiyodum valla ne yalan söyleyim:)pazar günü yapılan testlerimizin sonuçlarıda iyi çıkınca öğleden sonra 14:30da taburcu edildik artık 2 çocukluyum dünyanın en şanslı annelerinden biriyim rabbim bana hem erkek hemde kız evlat mutluluğunu tattırdı.ben geç evlenip geç yaşta anne olanlardanım.oğlumu 38 kızımıda 42 yaşında dünyaya getirdim.herkes evinde biz çekirdek ailemizle evimizde çok ama çok mutluyuz.rabbim bu mutluluğu isteyen herkese yaşatsın

Amin dediğiniz gibi Allah beterinden saklasın sizi ona bağışlasın.Anlamadı mı doktorlar nasıl olur..Peki gittiğiniz doktor kim merak ettim.

10.10.2012 çarşamba sabahı kalktığımda kızımı kucağıma almama az kalığını hiç düşünmemiştim. Heran her saniye daha çok yaklaştığımı biliyordum ama ogün ve ertesi gün neler yaşayabilceğimden haberim yoktu. Klasik olarak kalktım eşim beni annemlere bıraktı. Annemle beraber çok güzel bir gün geçirdim. Akşam eşim geldiğinde doktora çikolata yaptırcaz bak çıkıp bakalım dedim oda benim erkek kardeşimle film seyretmeye başlamış film bitsin öyle gidelim dedi. Bende mecbur peki dedi annemle muhteşem yüzyılı seyretmeye başladık. Saatlerimiz akşam 22:10 civarında eşim hadi gidelim dedi iii dedim kalktım yattım yattığım yerden kapının önüne geldim tam terliklerimi giyeceğim içimden böyle sıcacık bişeyin süzüldüğünü hissettim:) Dur dedim lavaboya girip çıkayım. Bir girdim suyum gelmiş:)annemi çağırdım annem eşime oğlum hastaneye gidiyoruz dedi herkes bi kaldı şöyle:)) 22:30 da acilden hastaneye giriş yaptım. Acildeki danışmayı doktor ayhan yılmazın hastasıyım sanırım doğum yapmaya geldim dedim... Çocukların yüzünü asla unutmayacağım nasıl yani diyip acilde benim sakinliğimin üstüne bir panik başladı:)) ben böyle sakin bir anne görmedim keşke tüm doğuma gelenler böyle olsa falan beni oturtular doğumhaneye çıakrdılar. Hemşireleri artık tanıyordum zaten ben geldim dedim nöbetci hacer abla güldü hoşgeldin dedi neyse yatırdı muayne etti suyum gelmiş ama rahimde açılma yok doktorumu aradı hemen dedi çisem geldi ayhan bey oda hoşgelmiş dedi benle konuştu hemşireyle konuştu benim yatışımı yaptılar hemen akşam saat 22:30dan sabah saat 08:30 kadar sancı çektim... ama artık sancılar dakkada 1 tane girmeye başlamıştı. gece geçmek bilmedi bana çok sancım vardı annem kaldı yanımda onunda canından can gitti beni sancı çekerken gördükçe... Sabah saat08:30 da doktorum yanımdaydı hemen doğumhaneye aldılar bi muayne benim okadar çektiğim sancılara rağmen rahim 1 cm açılmış duyunca çıldırdım.. Doktorum çisem istersen belkleriz ama açılmama ihtimali var dedi... Beklemeyelim ozaman daha fazla dedim . 5 dkka içerisinde beni sezeryana almaya karar verdiler hazırladılar doğumhaneden sezeryana çıkıp o masaya bağlanana kadar tam 7 tane daha sancı çektim. Biryandan korkuyor biryandan heycanımı bastıramıyor biryandan ne olcak acaba endişesini taşıyordum. Doktorum saniye saniye anlattı neler yapacağını toplamda yarımsaat sürecek sana 1 dkka gibi gelecek dedi. Genel anesteziyle bayılttılar zaten buarada ben hemşirelere espiri yapmaktan geri kalmıyordum... ben gideyim doğum bittiğinde haber verirsiniz amilyathanedekilere rüyamda sizi gördüm sabahın köründe geleyim dedim falan :)) Doktorum çisem başlıyoruz dedi derin bir nefes al dedi tamam dedim doktorumun gözlerine bakarak bayıldım ve annemin sesiyle uyandım:)) ilk sorum kızmı erkekmi olmuş :)) Kız olduğunu biliyorum ama emin olamamışım demekki:)) 2. sorumda sağlıklımı olmuş... Bunları hatırlamıyorum tabikiii kızım 11.10.2012 tarihinde sabah 08:50 de 3.210kg 50 cm olarak dünyaya geldi... ilk kucağıma verdiklerinde kokusuyla kendime geldim hüngür hüngür de ağladım tabiii... Okadar güzel bir duyguymuş kiiii allah yaşamayan herkese yaşatsın... Allahım herkesin bebeğini bağışlasın ve korusun...

Bizimde doğum hikayemiz böyle işteee teyzeleriiiii şimdi önümüzde çokkkk ama çokkkk uzun bir yol var...

evett gelelim bizim hikayemize 15 ekim sabah saat 9 yatışımız yapıldı normal olacak diye başladılar suni sancı vermeye en korktuğum işlem tuşe yapmaya bide rahmimi aşağı çekti ebe ohhh ye sanuyi yeee ne ağrı var ne sancı 2 saatte bir tuşe ne de açılma ohhh sabahlar olmasın gece 1e kadar suni sancı vermeye devam ettiler sabaha kadaarda açılma varmı diye bakmaya yok allah yok sabah geldi dokrotum hadiii dedi gidiyoz sezeryana beni bi aldı korku kesçenizmi beni diye eveettt dedi sonrada bebişini veereceğiz kucağına nese girdik doğumhaneye buz anestezi uzmanı uyuuuzzz beni nasıl sinir etti allahtan anestezi teknikeri melek gibiydi de sakinleştirdi beni bi ses vııııııkkkkk ayyy annem geldinmi hoşgeldin demişim sonra bide çıkarken hatırlıyorum kendimi birazcık uyutmuşlar şimdide emişmeye çalışıyoz sütümüz daha gelmedi bağrışıp duruyoz bakalım inşallah sütümüzde gelir (haa bide sontayı çıkardılar dedim benim çişim var altımda bez bak yapıyorum bezime ebeyi bi aldı kahkaha hadi bakalım iyi yaptın diyor hahhahaa)misafir var inşallah düzgün yazmışımdırım

sira geldi oglusumla bizim dogum hikayemize bdt 22 ekimdi,gayet sakin bir sekilde bekliyordum ve 22 ekimide gecer diye tahmin ediyordum neyse 16 ekimde (39+0) sabaha karsi4 bucukta wc ye kalktim ve camasirim islanmisti sasirdim acaba altima kacirdimmi diye neyse yaticam odanin kapisina geldim bacaklarimdan su suzuldu. hemen esimi uyandirdim oda annemi ve bekledik bitmesini hastaneyi aradiksabah 8 de gelin dediler gittik nts ye soktu sancilar 100 e kadar ulasmis ama cok sIk gelmiyordu, suyuma falanda baktilar hersey normal suan evde bekle diye yolladilar geldim, artik aksamustu 5 te dayanamadim tekrar gittik, baktilar 5 cm acik, sancilarim tavan yapmis beni odama aldilar ohh miss. esimle annemde yanimda, sancim geliyor esimde bana gaz maskesi uzatiyor( gazda bir rahatlatiyor ki kendimden geciyorum, sarhos gibi sanki) saat 9 a kadar sanci manci derken 9 bucukta bebisin kafasini göruyoruz artik yanimda annem ve esim. esim zaten garibim kollarini sIkiyorum, itiyorum cekiyorum, harab oldu adam bana sanci geldikce:))giki cikmadi.sonra bebisimi attilar ustume amaninnn mosmor bana bakiyor, esimede kordonunu kestirdiler, dogum bitti ben rahatladim, esim bayiliyordu fenalik gecirdi yatirdilar:)) ( bebegin evi diye o icinde durdugu seyi gösterdilerde) ben bakamadim zaten, esimde görunce fena oldu onu öyle görunce benide gulme krizi tuttudaha coook ayrinti var da baslasam 2 sayfa yazarim:))heheheh kisacasi rahat, komik ve dayanilacak kadar sancili bir normal dogum gerceklestirdim, 4 kilo 52cm oglum var, biz cok sasirdik kilosuna doktorda ayni sekilde basket topu kadar karnimdan 4 kilo bebis cikti,karnim suan yok gibi, hafif bir siskinlik var gaz gibi artik 3 kisilik bir ailemiz var, cok guzel bir duygu,daha sut tam yok ama kolostrum var onu cekiyor bebis.suan hic bir sIkintimiz yok Allaha sukur, umarim böylede devam eder yalniz kollarim agriyor adami nasil sIktIysam artik darisi kalan tum ekim annelerimizin basina

Son düzenleme:
yıl 2003 eşimle tanışmamızın üzerinden tam 1 yıl geçmişti ve elele yürürken yağmur yağmaya başladı ve eşim yüzünü gökyüzüne çevirip buldum dedi bende neyi buldun dedim? kızımız olursa adı yağmur olsun olsun dedi :) işte o gün adı vardı kızımın. aradan yıllar geçti nişanlandık ve 2008 de evlendik.çok mutlu olan yuvamızı şenlendirmek için bi çocuğumuz olsun istedik ve çalışmalara başladık. 1. ay sonuç negatif. 2. ay sonuç negatif, 3. ay sonuç negatif 4. ay sonuç negatif ve aylar geçtikçe bizdeki stres artmaya başladı. hayat bizim planlarımıza göre olmuyomuş bunu anladık ve 5. ay yine yine negatif 6,7,8. ay negatifffffffffffffffffff.ve sonunda doktora gitme kararı aldık. bende hiç bir problem yoktu ve doktor eşimdende spermiyogram testi istedi. yaptırdık ve sonuç kötüydü. doktor sizin doğal yolla çocuğunuz olmaz dedi bir tüp bebek merkezine gidin bu testi daha ayrıntılı yaptırın ona göre ne yapacağımıza karar veririz dedi. eşim ve ben o an doktora hiç bişey sormadan çıktık odadan. ikimizdede çıt yok sadece ellerimiz birbirine kenetlenmişti. ilk gün biraz zor atlattık bu durumu. sonra ben araştırmaya başladım ve bu sitede öğrendiklerim sayesinde umudumu hiç yitirmedim. eşim ve ben inanıyoduk doğal yolla bi bebişimiz olacağınave daha bunların üzerinden 1 ay geçmeden ben bi test yaptım bi baktım çift çizgi inanamadımmmmmmmmmmmmmmmmm. bu bir mucizeydi. öyle bi anda geldiki yavrumun haberi beni ve eşimi dünyanın en mutlu insanları yaptı. hayat bizim için yeni başlıyodu.çok güzel geçen bir hamilelik döneminin ardından doktor 15 ekime sezeryan tarihi verdi. ve son günler geçmek bilmiyodu.ve ben son ana kadar işe gittim. doğuma 2 gün kalmıştı ve son hazırlıklarımızı yaptık. cumartesi gecesi bende kasılmalar başladı hiç uyuyamadım. bişeyler olacağı belliydi. sabah 8 de lavaboya gittiğimde nişanım gelmişti. eşime seslendim hastaneye gitmemiz gerek diye.ben ne kadar sakinsem eşim o kadar telaşlıydı.sonuç olarak bi şekilde hastaneye gittik.doktorumu aradılar beni ntsye bağladılar ve bana çatı muayenesi yapmaya kalktılar ama başarılı olamadılar. ortalığı ayağa kaldırdım.doktorum geldi ve hemen seni sezeryana alacağız dedi içim rahatladı. ameliyat hanenin girişine kadar çok kötüydüm korktummm. orada tek başıma olacaktım. ama sonra kızımın yanıma geleceğini düşününce rahtaladım. hep dua ettim . herkes o kadar ii davrandıki bana kendimi çok rahat hissettimmm. sonra birileri kızımı bana gösteriyodu bak kızın diye. bi baktımmm dünya tatlısı bişey bütün ağrımı sızımı unutturdu. ve ayıldığımda söylediğim ilk şey kocişe aşkımm ben seni çok seviyorummmm kızımız artık bizimle demek olmuş.ve ben eşime diyodum ki aşkım bu kız yağmurlu bi günde gelicek bak görürsünn demiştim.ve 5 aydan beri yağmur yağmayan bu şehre kızım doğduktan sonra deli gibi yağmur yağdı. ismiyle geldi güzel kızım benimmm. hayat böyle işte en umutsuz olduğum zamanda bana güzel kızımın haberini verdi. ve şimdi yağmurcuk yanımda mışıl mışıl uyuyor. yüce rabbime hep dua ediyorum.isteyen herkese bu duyguyu yaşatsınn.

2. tüp bebek denememiz sonucu 9 şubatta adet günümü bekleyemeyip idrarla hamilelik testi yaptım. sonuç negatif çıktı bir kaç saat sonra tekrar teste baktığımda sonucun pozitife döndüğünü gördüm. ertesi gün kan testi verdim sonuç pozitifti. 5.hafta keseyi görmeliydik .iş gereği konyadaydım. orada bir dr a gittik kesemizi gördük çok mutluydum. o akşam dışarda yemek yedik otele dönerken hava çok soguktu çok hızlı yürüdük nefes nefese kaldım otele vardığımda kanamam vardı saat geç olmuştu doğum evine gittik. oradaki ultrason aletleri görüntüleri hiç net değildi buna ragmen nöbetci dr kesen bozulmuş yapacak birşey yok dedi ısrar etmem üzerine yanımda bulunan progesteron iğnyi yaptılar e hadi bol su iiç yat madem dedi nöbetçi dr 5 gün yattım sonra antalyaya kendi dr uma gitiim kesen duruyo işte deyip kesemi gösterdi. şimdi 7. haftayı bekliyorduk kalp sesi dinlemek için. 7. hafta yine konyadaydık eurofertil tüp bebek merkezine gittik orada dr dilek hanım kalp atımının olmadığını, 1 hafta önce öldüğünü söyledi. kürtaj yapılmalı dedi kürtaj kolay olsun diye rahim ağzını genişleten fitil verdi. yıkıldık takdir-i ilahi dedik yine işten izin alıp antalyaya döndük fitili henuz kullanmamıştım kendi dr uma danışmak istedim. kendi dr uma gittiğimde bebişimin yaşadığını büyüklüğünün herşeyinin normal oldugunu gördük. kontroller yolculuklar derken 12. hafta sabaha karşı bol miktarda kanlı mukus sıvı geldi sanırım bu nişan ve bir kısım bebeğin suyuydu. yine konyadaydım. 2 gün hastanede yattım bol su içtim ve rapor alıp antalyaya döndüm 2 kez daha kanamam oldu su gibi akıyordu. buradada hastanede yattım sonra sürekli evde yattım plesenta öndeydi, zamanla bu sorun düzeldi. sonra rahim agzım kısaydı hep yatarak bu sorunuda aştık çok şükür . son olarak boynuna 2 kez kordon dolandığını öğrendik ve 37. haftada sezaryen yapmaya dr um karar verdi.
1 ekim pazartesi saat 10 da hastanedeydik. odamıza cıktık damar yolum açıldı serumum sondam takıldı. lavman yapmadılar. anestezi uzmanı geldi epidural istediğimi söyledim. artık ameliyathaneye iniyorduk. eşim Allah a emanet ol dedi. artık epidurali bekliyordum. bir hemşire önüme geçip omuzlarımdan tuttu. kedi gibi omurgamı kabartmamı ve hiç kımıldamamamı istediler. önce iğne hissettim. popodan yapılan iğneler kadar bile acıtmadı. sonra epidurali taktı acı hissetmedim ama tedirgin oldum. sag bacagımda yanma oldu beni yatırdılar önüme perde cektiler karnımı sildiler üzerime kat kat örtüler örttüler. dr um geldi ve işlem başladı önce korktum ya tam uyşmadıysam ya hissedersem diye. sonra göğsümün altına feci şekilde bastırdılar ciddi ciddi agrı hissettim. çok acıyo dedim. anestezi uzmanı yok acı hissetmiyorsun dedi. bu sırada tepedeki ameliyat lambalarına yansıyan minnacık bir bacak gördüm. çoooooooooooook mutlu oldum o an. sonra dr bebikimi kaldırıp bana gösterdi 2 sn cik sonra diğer ekibe verdi. bebişimin sesi geliyordu sonra beni odaya çıkardılar. bebişim odadaydı ama sorun vardı nefesalış verişinde biz aglama sesi sanmıştık meger bebişim ciğerleri gelişmediği için inliyormuş. küveze aldılar. önce 12 saat kalacak dedilet, sonra 2 gün, sonra 4 gün dediler ve bebişim 1 hafta küvezde kaldı. ben sezaryen günü kolay ayaklandım bol bol yürüdüm ama ertesi gün taburcu olup eve gittiğimde agrı kesicilerin etkisi kaybolunca çok agrım oldu. günlerce yataktan yardımsız kalkamadım. yan dönemedim. ama 6. gün falan gayet iyiydim. bebişimi ziyarete gidip sütümü götürüyordum. 4. gün küvezde altını değiştirmemi soyledi gemşire ciddi ciddi dokunacaktım. beceremedim. hemşire değiştirdi. 5. gün ilk kez emzirmeye izin verdiler harika bir duyguydu ilk kez kucagıma aldım minikimi. şimdi evimizdeyiz çok şükür. Allah isteyen herkese versin oyuncak gibi hep kucagımdda minikim yüzünü seyredip duruyorum.

9 Ekim saat 21:07 de sipinal sezeryanla oglum Baran Ates Dunyaya gozlerini acti:)

Gelelim dogum hikayeme:) 14 Ekim de planli sezeryan olacaktim(39+5) Cok gec bir tarih oldugunu biliyordum ama o tarihi secmistim. Annem geleli daha birgun bile olmamisti. Sabah yuzduk sonra giyindik suslendik ve ilk once nst icin hastaneye sonra dr a veee sonrada alisverise gidecektik. Malum ana- kiz son haftamizdi. Uzatmiyim burada sorun olmadigi surece nst ye sokmuyorlar. Bizde cok agrim oldugunu ve dr un istedigini soyledik. Hep beraber oda da alete bagliyken hemsire surekli uzatmaya basladi sureyi. Benim sancim vardi ama cok onemsemiyordum. Sonraaa hemsire boyle olmaz alttan muayne edicem dedi ve 2 cm acikligim oldugunu ve dr uma ulasmasi gerektigini soyledi. Dr bizi iptal etmisti acil ameliyati oldugu icin ve hopp dr a ulasildi ve acil sezeryana alindim. Hic korktugum gibi olmadi hatta o gece uyuyamadim. Kendime, ulen sezeryan bumuymus, regl agrisi gibi diye diye sabahi ettim. Sabah yuruttuler ve zorla banyo yaptirdilar. Tuvalet sorunuda yasamadim. Sonda acimadi cikardiklarinda da acimadi. Sunnetini 2. gun yaptirdik o da kolay oldu. Simdiden bu hikayeyi okuyacak arkadaslara tek diyecegim herkesin yasadigi kendine o yuzden olumlu ya da olumsuz duyduklari hicbirseyi kafalarina takmasinlar. O gun sizin gununuz ve o an sadece sizin olacak

selam herkeseee anca vakit buldum dogum hikayeme telden yaziorum az bozuk cumle kurabilirim bir elimde oglusumu emziriorum malum neyse 5 ekim sabah 4 te hafif karin agrisiyla uyandim ben gaz sancisi sandim tabi epey bi gazlanmisim lavaboya gittim bi baktim pecetede kan var neyse dedim nisandir heralde 15 dk sora bi daha gittim baktim pedim batmis dedim bu nisan olamaz baya baya kanama var esimde istanbula gitmisti yoldaydi gece onu aradim dedim olan gelcek heralde oda uzuldu yanimda olamadi diye neyse sabah 7 yi bekledim ev ahalisini uyandirdim dedim kalkin hastaneye bi kontrole gidelim dusumu aldim sacimi fonledim makyajimi yaptim saat 8:30 da dr umu ardaim hemsiresi cikti geliorum ben dedim neyse 9 da hastanedeydik ben direk dr un yanina gittim dr bana nisandir o dedi bende 3 pet degistirdim nisan olamaz diince usg ye bagladi aaa senin sancin var alttan muayene etti aman allahim canim bir yandi senin 4 cm acilman var hemen dogumhaneye dedi neyse benim hic sancim yok 10 da dogum haneye ciktim beni bir sanci tutti hemsirenlere diorumki ben epidural normal olcam igne yapmicanizmi yok dediler simdi degil neyse benim sancim bir siddetlendi hayatimda ole aci cekmedim kizlara basladim yalvarmaya soyleyin dr a gelsin beni sezeryana alsin die sora kakam var dedim kizlara kalkcam dedim kalkamazssin altina kap getirelim dediler ben kaka yaptigimi sanarken benim oglan kakasini yapiomus meger sitrese girmis hemen dru cagirdilar dr geldi 8 cm acilman var az daha dayan seni dogumhaneye aliyoruz dedi neyse bu arada epidiralimide nihayet yaptilar az biraz rahatladim ama yarim saat sora gene sanci dr bana kakan gelince tutma yap kakani dio boyuna millet guluo eger cocuk geldigi icin o hissi duyuyormussun neyseki dogum haneye aldilar bir iki ikin derken ali ruzgar jet hiziyla anasinin icini disini yirta yirta geldi gozleri fildir fildir aglayarak cok sikilmis yavrummmm saat 14:37 de dogdu oglum dr ilk dogumu bu kadar hizli olan gormemistim dedi sora mis kokulumu yanima verdilr ve ardindan 22saat benim rahmi dikne islemi basladi cok parcalamis oglum hala daha oturup kalkamiorum ama onun mis kokusunu duyunca olsun varsin diorum yaaa iste bendende ozetle bu kadarrrr

7 senedir evlat hasreti çekiyorduk 2.tüp bebek denememizde pozitif sonucu gördük dünyalar bizim olmuştu yıllarca her ay hüsrana uğramanın sonunda artık hamileydim kese kalp atışı herşeyin en ince ayrıntısına kadar yapıyodum her hafta nerdeyse doktordaydım panik olmuştum görmeden edemiyodum sonunda 38+4 olduk muayenede kemik yapımın zorlayacağını söyledi doktorum açılma yok sancı yok ve sezeryana karar verdik.doktorum spinal istedi ve benide ikna etti..

08/10/2012 15:30 gibi ameliyathanedeydim belimden iğneleri vuruldum dokunduklarını hissediyodum ama acı yoktu..tansiyonum düştü oksijen aleti bağlandı derken ilk 5 dk da o eşsizzz sesi duydummm kızımın sesiniii hemen bana gösterdiler kordonu bile duruyodu nede tatlıydı bu benim miydi hala inanamıyodum doktora soruyodum bu benimmi diye ağlayarak tabi kızımı görünce benim tansiyon oksijendi herşey normale döndü ta ki kızım odadan ayrılana kadar kızımı öptüm ve kızım giyinmeye gitti ama benim hala işlemler devam ediyodu o dakikalar geçmek bilmiyodu biran önce bitsede kızımın yanına gitsem diye heyecan yapıyodum..bu arada söylenen herşeye uydum 3 lt su kıpırdanmamak lazım dediler ve baş ağrısı gibi şeyler çekmedim ama 4 gün boyunca çok feci ağrım oldu yataktan kalkamadım tüm acılara rağmen rabbim her isteyene bu güzel duyguları yaşatsın

08/10/2012 tarihinde 3300 gr 49 cm 38+4 olarak dünyaya geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…