• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

bir arkadaşım yoğurdu devam sütü ile mayaladığını söyledi..yapan var mı bu şekilde ?? :44: ben köyden gelen inek sütü ile mayaladım.. nasıl yapmak gerek bilemedimm..:44:

Masallah Esracim cok tatli kizin. Biz cok kiskandik kizimla saclarinizi. Biz erkek gibi hala kisa sacliyiz. Yavas yavas uzamaya basladi. Bana cekmis bende kizim gibi az sacliymisim . Seni tekrar gordugume sevindim . Hosgeldin. Kizinin kilosu boyu nasil canim.

sagol canim bende sizlerle olmaaktan cok mutluyum...teyzesi kilomuz 7.600 boyumuz 65 15gun evvel

bir arkadaşım yoğurdu devam sütü ile mayaladığını söyledi..yapan var mı bu şekilde ?? :44: ben köyden gelen inek sütü ile mayaladım.. nasıl yapmak gerek bilemedimm..:44:

inek sutu 1yasina kadar verilmemesi gerektigi icin dr.lar devam sutu ile mayalanmasi gerektigini soyluyor bizim dr.verdigi listedede devam sutuyle tarif var. 100ccsuya devam sutuyle gunluk mayalmamiz gerekiyormus...

Masaklah kuzuna. Saclarina hayran kaldik keske benim kuzumunsa bu kadar saci olsa. Buyuk ihtimal 1 yasinda bu kadar sacimiz olur

sagol canim... uzar annesi uzar guzel guzel tarar toplarsin allah o gunleride gormeyi nasip eder insallah... ilk dogdugunda dr lar sacli bebek koymustu kuzumun adini dogum resimlerimizde var firsat bulursam yuklerim.. ben biraz usengecim bu resim atma islerinde :1:melegim 6aylik oldu anca tanistirdim sizlerle :27:

kizlar hani bu ilk emzirmeye basladigimizda goguslerimiz aciyorduya o gunleri ozletti kizimin isiriklari :ssz: gozumun icine baka baka isiriyor cok aciyor... cozumsuz..

sorularim paylasimlarim birikmis kizlar ferrum kullanmaya baslamistim ki biraktim kizim siyaha yakin renkte kaka yapti damlayi biraktim ki nedeni damladan mi diye bu kezde kaka yapmiyor kuzum. kakayi boyar mi bu kadar? persembe gunude 6.ay asimiz var aramizda olan var mi ates vs..yapiyor mu cok agladi mi kuzunuz

esracım hoşgeldin,
demir ilacı hem kaka rengini hemde kıvamını değiştirebiliyor, hemde kabızlık dahi yapabiliyor. ama mutlaka kullanmak gerekiyor, istersen bırakma, siyah kaka olması normal. hamileyken biz bile kullanırken öyleydi hatirlasana :)

esracım hoşgeldin,
demir ilacı hem kaka rengini hemde kıvamını değiştirebiliyor, hemde kabızlık dahi yapabiliyor. ama mutlaka kullanmak gerekiyor, istersen bırakma, siyah kaka olması normal. hamileyken biz bile kullanırken öyleydi hatirlasana :)

hosbuldum arkadasim sagol bilgiler icin benim pamugum dizanteri olmustu ya kakada gizli kan felan aranmisti dizanteri oldugunu kakasinin renginden suphelenip tahlil etmistik simdide siyah olunca korktum iste :ssz: neyse ki yapti kaka,kullanmadigim icin siyah degildi bu geceden itibaren tekrar basliyim cevabin icin sagol

10 yerine 5 yap istersen canım 2 günlük kullan. püreleri en fazla 2. gün verin daha fazla bekletmeyin diyolar ya

kayısıya bişey olcağını zannetmiyorum sonuçta kuru kayısı ama söz konusu bebekler olunca insan ister istemez tedirgin oluyor

bisküvi haftanın olayı :1: versek mi vermesek mi kararsızız topikçe canım :1:
canım valla ben meyvesine cicibebe koyuyorum 3 4 adet:)))

saraçoğlunun ısıl işlem görmeden hazırlanmış harnup pekmezini aldım canım , diğerlerine güvenemedim , kızımın gelen hediyeleri ya küçüldü yada hala büyük :37: benim kızım 5 . ay kontrolünde 66 cm çıktı , sanırım akranlarından uzun , birde tam ölçemiyorlar zaten bana 68 var gibi geliyo en az , 9-12 ay giyiyoruz şu an :nazar::emir_bebek::nazar:

benimkide 5aylıkken 66.5tu canım bakalım bu ay kaç olucak:)))

selam kızlar nasılsınız meyve filesi aldım kızıma akşam biz meyve yerken bakardı ona da bi dilim koydum verdim eline suyunu eme eme eritti 1dilim elmayı çok güzel bişey tavsiye ederim hem oyalanıyo hem besleniyo:)))

Kizlar kizim 4 gundur kusuyor. Emdigini kusmuyor anne sutuyle vrdigim ek gidalari kusuyor. 4 gundur mama kasigimizi degistirdik buyuttuk. Daha hizli yiyoruz acaba bu yuzden mi kuduyor sevinmistim daha hizli yediriyorim diye nedeni bu olabilir mi

selam kızlar nasılsınız meyve filesi aldım kızıma akşam biz meyve yerken bakardı ona da bi dilim koydum verdim eline suyunu eme eme eritti 1dilim elmayı çok güzel bişey tavsiye ederim hem oyalanıyo hem besleniyo:)))

Aa ne guzell bende bulsam da alsam. Eline direk veriyorum.damaklari ile kesip aliyor parmagimla sgzinsan alincada kiziyor bana. File iyi olurdu.

Kizlar kizim 4 gundur kusuyor. Emdigini kusmuyor anne sutuyle vrdigim ek gidalari kusuyor. 4 gundur mama kasigimizi degistirdik buyuttuk. Daha hizli yiyoruz acaba bu yuzden mi kuduyor sevinmistim daha hizli yediriyorim diye nedeni bu olabilir mi

bence olabilir, çünkü hızlı yedirince çok gaz oluyolar, gaz sıkıştırıyo kusabiliyolar.yani benim ki öyle oluyo.
bizim kızda tatlı şeylere bayılıyo, tatlı ilaçlarını bile nasıl iştahla içiyo sanırsınız dünyanın en güzel şeyini verdiniz :) gaz ilacı suya karıştırılıyo portakallı şekerli bişey, bayılıyo ona.
ben bugun armut verdim, dün elma vermiştim. günde 1 öğün böyle tattırıyorum, gecen salatalık tuttuk ağzına, tatsın diye, küçük bi parça koparttı ve boğulma tehlikesi geçirdi, hemen arkasından organik pazardan zeytin almıştım onu bi değdireyim dedim,onuda çekiverdi bide öyle boğulma tehlikesi geçirdi eşim parmağını bi soktu ağzına çocuk bi anda bütün midesini boşalttı, korktuda. bizde çok korktuk, bi kerede ekmek vermiştik eline kabuğundan, bi parça boğazına yapıştı, o zamanda ben çıkartmıştım. bz artık böyle tattırmalardan tırstık, püre haline gelebilen yiyeceklere döndük geri. ama ondana bikaç şey var verilebilen, elma, armut, patates, havuç, muz belki bide kabak filan. nasıl alışcaklarki diğer seylere?
haa buarada ben pazar günü organik pazara gittim, belediyenin kontrollü ve denetimli organik pazarı. böyle üniversiteden emekli yaşlı amcalar filan satış yapıyo hiç pazarcı yok gibi. hiç pazarda gibi hissedemedim kendimi, ama fiytlar çok uçuktu kızlar yaaa, yani tamam organikler ondan emin oldum ama yani hiç makul değil, zaten biraz fiyt bakmaya uygun bişey varsa almaya gittim. bitek elma makuldü, 3 tl idi kilosu, biraz ondan aldım. bide zeytin vardı normal zeytin fiyatına yakındı ondan aldım. sebzeler filan ateş pahası. mevsim dışı ürünler, yani organik sera ürünleri kilosu 8tl idi ( patates, salatalık, dolama biber,patlıcan, kabak,domates,slatalık, biber, karnıbahar..) muz 5-6 tl , portakal 4 tl, ıspanak,havuç 4 tl idi. bide baklagiller vardı, bulgur filan, pirinç 11di sanırım, bulgur, mercimek yarım kilosu 6 filndı galiba. 8 tane yumurta 6 tl, keçi sütü peyniri 250 gr 15 tl, keçi sütü tereyağı 250gr 15 tl. biraz uzattım ama organik pazarı merak edenler için yazayım dedim, bana çok pahalı geldi, kızıma kadar alsam kendi sütümden yine gececek benim yediğim organik olmayan şeyler. kendimizede alsam para dayanmaz. mevsimi gelince biraz ucuzluyomuş, bilmiyorum pra çok olsa düşünmezdim ama bu kadar pahalıyken devamlılığı sağlayabileceğimi sanmıyorum :( öyle köyümüz filanda yok bizim. yaza biraz daha kolay, eş dostun bahçesi var onlardan satın alırım ama sonrası muamma. artık koruyabildiğimiz kdar :( napalım :50::53:

günaydın hanımlar , sabah erkenden kocişle bir kahvaltı yaptık , kuzumun karnını doyurup yatırdım tekrar , çamaşırları bile yıkadım :8: geldim nihayet , bu ek gıda konusunda ne kadar önyargılısız yahuu ... ben 6. ayını doldurmadan bişey vermeyeceğim , özellikle ilk 6 ay sadece anne sütü diyen uzmanların bir bildiği vardır herhalde ...! 6 aydan sonrada öğün şeklinde başlamayacağım , sizler çocuğum yemek seçmesin düşüncesiyle veriyorsunuz herşeyi ama ek gıdanın amacı artık daha çok enerjiye ihtiyaçları olduğu için anne sütünün yetersiz kalması , benim hiç öyle bir endişem yok açıkçası , sevdiğini yesin sevmediğini yemesin kuzucum , sonuçta sevmediği şeylerinde illaki alternatifi var içerik olarak

bende aynı fikirdeydim ama çocuk dr arkadaşım ve kendi çocuk dr.muz artık 4-6 ay arası başlıyoruz ek gıdaya, doymak amaçlı değil lezzetlere alıştırmak için azar azar vermelisin, 6. ay geç kalınmış oluyo biraz dediler. doyumluk öğün olarak değil, emzirdikten yarım saat sonra küçük bi dilimi püre yapıp veriyrum ben. öyle vermemi söyledi. bide bizim kaka problemimiz vardı, dr lifli meyveler ile çözebiliriz dedi gerçekten çok iyi oldu, armut, hurma verince kendi yapabiliyo artık kakasını. ama anne sütünü 1 öğün ile atlatacak kadar doyurmuyorum hiçbişeyle, anne sütünden daha değerli değil hiçbiri ve içeriği heran bebişlerimize göre ayarlanıyomuş.

kızlar yardımınıza ihtiyacım var bu haftadan sonra süt iznine 3 saate 1 çıkamıycam. sabah 8'de emzirip işe gidicem, 12'de gelicem, 1:30'da tekrar işe gidip 4'e doğru dönücem. sizce bu kadar süre bebeğim aç kalabilir mi? beslenme öğünlerini nasıl ayarlıycam düşünüp duruyorum. arada mama mı versem diyorum daha önce anne sütü dışında bişey almadı aslında. ama sütüm sağacak kadar da yok. ek besilere başlasam erken mi bilemiyorum.

tuğçe bebeğini ne zaman oturtarak yıkamaya başladın, çok tatlı duruyo küvetinde maşallah. bizim için banyo dert oluyo. suları yutuyo öksürüyo, gözüne kaçıyo kızarıyo, zıp zıp zıplıyo durmuyo.

kızlar yardımınıza ihtiyacım var bu haftadan sonra süt iznine 3 saate 1 çıkamıycam. sabah 8'de emzirip işe gidicem, 12'de gelicem, 1:30'da tekrar işe gidip 4'e doğru dönücem. sizce bu kadar süre bebeğim aç kalabilir mi? beslenme öğünlerini nasıl ayarlıycam düşünüp duruyorum. arada mama mı versem diyorum daha önce anne sütü dışında bişey almadı aslında. ama sütüm sağacak kadar da yok. ek besilere başlasam erken mi bilemiyorum.

gece emmesi nasıl?

Back
X