• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

kızıma bende hep hediyleri giydiriyorum, kendi zevkim olmadığı içinde hoşuma gitmiyo ama varkende almak olmuyo, giydiriyorum. artık biri kıyafet hediye getirince hiç sevinmiyorum çünkü çoğu zaman beğenmiyorum, vede kullanışsız oluyo. bel lastiği sıkı, boyu kısa, kumaşı sert,rengi hep pembe! çoğunu kaldırdım, bazı şeylerid kv ve aneme verdim hediye götürsünler diye. zaten resimli şeyleri sevmiyoruz bide pembeden nefret ediyorum artık, doğmadan önce kızıma hiç pembe bişey almıcam demiştim şimdi hryerimiz pembe dolu.ben istemedikçe geliyo. kendi zevkim bişeyler olsun onları giydireyim istiyorum ama çıkıp almayada fırsat olmuyo, fırsat oluncada denk gelmiyo :( yaa bari internetten alışveriş yapabileceğim, şöyle kalitesi güzel 2 yıkamada yamulmayacak, cebimide fazla yakmayacak marka yada siteler tavsiye edinde netten alayım. bazen denk geliyo, kalitesini bilemediğim için alamıyorum.

kızlar hepimiz bebişlerimiz doğmadan bi sürü hazırlık ve alışveriş yaptık kimisi çok gerekliydi kimiside ay bunu ne diye almışım dediğimiz şeyler, şimdi bi sonraki bebeklerimiz için (inş) ve etraftaki bebek bekleyenlere ve isteyenlere tavsiye olsun diye bunları paylaşalım mı??

benim çok sevdiğim bi arkadaşım hamile, ona mesela ne tasiye edebilirim diye düşündüm sizden de fikir alayım hem kendimede ilerisi için yol gösterir dedim.

bence bebek doğmadan biçok şeyi hazırlamak mantıklıymış, çünkü çıkıp almaya asla fırsat olmuyo doğunca. ama bazı ayrıntılar çok gereksizmiş. mesela bence küvet kız bebekler için çok gereksizmiş, ben idrar yolu enf olmasın diye küvete oturtamıyorum hep tutarak yıkıyoruz yada filede. şimdi küvete yer yok evde. ateş ölçer kızılötesi olmasada olurmuş, cıvalı termometre ile insanın içi daha çok rahat ediyo, diğerine güvenmek zaman alıyo. patikli tulum çok gereksizmiş çok çabuk kasmaya başlıyo giydirilmiyo, ikili takımlar daha uzun ömürlü bence. emzirme atleti soğuk kış günlerinde beli korumak için hayat kurtarıcı. puset çok gereksiz hemen uzuyolar ve içine sığmıyolar. emirme minderi gereksiz diye almaıştım, ama çok pişman oldum, kolum boynum hep tutuldu ilk aylarda. şimdide kızıma otururken destek olurdu ne güzel. cam rende çok güzel bişeymiş, bide bebek için özel yemek kaşıkları bence çok kullanışlı ama biberon doğduktan sonra duruma göre alınsa olurmuz, memeyi bırakır diye biz kullanamadık sonrada istesekte almadı.

sizde neler var??

örme yelekler çok kullanışsız ve sıcak evlerde çok fazla geliyo ama uykudan kalkınca penye yelekler çok çok iyi oluyo. hem toplanıp ağzınada girmiyo. lastikli çoraplar çocuğu mahvediyo, çorabın ve alt pijamanın lastiğinin sıkı olup olmadığı kontrol edilip alınmalıymış, lastiği yüzünden kullanamadığım bi şürü şey oldu, dikişi lastikle bir olduğu için kesemedimde.

günaydınlarrr ... küçük hanımı uyuttum eimi yolladım çay keyfi yapıorum :8: kızım enfeksiyon kapmamıs sadece ek gıdaya gectıği için o yedıklerı birden fasla gelmiş we bulantı yapmış çünkü ishal ve ateş yoktu bi tek kusması wardı. ooohhh rahatladım walla :16: bu arada dün neomega adında balık şurubu aldım 6. aydan sonra baslanıo dr tawsiye etti bu markayı kullanıomus kendi cocuguna en yüksek epa dha degerleri bundaymış o yüzden.sizde ihmal etmeyin kızlar kullanın kuzuşlara

sorularim paylasimlarim birikmis kizlar ferrum kullanmaya baslamistim ki biraktim kizim siyaha yakin renkte kaka yapti damlayi biraktim ki nedeni damladan mi diye bu kezde kaka yapmiyor kuzum. kakayi boyar mi bu kadar? persembe gunude 6.ay asimiz var aramizda olan var mi ates vs..yapiyor mu cok agladi mi kuzunuz

perşembe biz de aşıya gidiyoruz canım :29: gitmeden önce 1/2 ölçek ateş düşürücü vericem ben

kızlar yardımınıza ihtiyacım var bu haftadan sonra süt iznine 3 saate 1 çıkamıycam. sabah 8'de emzirip işe gidicem, 12'de gelicem, 1:30'da tekrar işe gidip 4'e doğru dönücem. sizce bu kadar süre bebeğim aç kalabilir mi? beslenme öğünlerini nasıl ayarlıycam düşünüp duruyorum. arada mama mı versem diyorum daha önce anne sütü dışında bişey almadı aslında. ama sütüm sağacak kadar da yok. ek besilere başlasam erken mi bilemiyorum.

işyerinde süt sağma şansın yok mu canım? ben de işte 2 kez sağıyorum sabah 11 ,öğlen 15te

normalde 4 saatte 1 emzirmek yeterliymiş artık bu aylarda ama dayanamıyor kuzucuklar, her ihtimale karşe eğer sağamıyorsan mama bırak istersen

ek besinlere başlasanda birden öğün olarak veremiceksin nasıl olsa, en iyisi mama takviyesi gibi duruyor

kızıma bende hep hediyleri giydiriyorum, kendi zevkim olmadığı içinde hoşuma gitmiyo ama varkende almak olmuyo, giydiriyorum. artık biri kıyafet hediye getirince hiç sevinmiyorum çünkü çoğu zaman beğenmiyorum, vede kullanışsız oluyo. bel lastiği sıkı, boyu kısa, kumaşı sert,rengi hep pembe! çoğunu kaldırdım, bazı şeylerid kv ve aneme verdim hediye götürsünler diye. zaten resimli şeyleri sevmiyoruz bide pembeden nefret ediyorum artık, doğmadan önce kızıma hiç pembe bişey almıcam demiştim şimdi hryerimiz pembe dolu.ben istemedikçe geliyo. kendi zevkim bişeyler olsun onları giydireyim istiyorum ama çıkıp almayada fırsat olmuyo, fırsat oluncada denk gelmiyo :( yaa bari internetten alışveriş yapabileceğim, şöyle kalitesi güzel 2 yıkamada yamulmayacak, cebimide fazla yakmayacak marka yada siteler tavsiye edinde netten alayım. bazen denk geliyo, kalitesini bilemediğim için alamıyorum.

ben de gelen hediyelerden beğenmediklerimi ayırdım anneme bıraktım sen hediye götürürsün dedim. ama çok güzel hediyeler de geldi giydiriyorum hep

0-3 ay kıyafetlerini annem almıştı. 3 aydan 2 yaşa kadar da hediye geldi hep. oğluma bayramda 2 kazak, 1 kot pantolon, 2 eşofman aldım sadece ben :1:

ama yazlık alışverişine çıkmamız gerekiyor hiçbişeyimiz yok yazlık. dün teyzesi şort salopetle 'annesinin aslan oğlu' yazılı tişört almış oğluma :1:

lcw'de tişörtler 9 tl'ymış ben gidip bakmadım daha ama bakarsanız fikir olsun

günaydınlarrr ... küçük hanımı uyuttum eimi yolladım çay keyfi yapıorum :8: kızım enfeksiyon kapmamıs sadece ek gıdaya gectıği için o yedıklerı birden fasla gelmiş we bulantı yapmış çünkü ishal ve ateş yoktu bi tek kusması wardı. ooohhh rahatladım walla :16: bu arada dün neomega adında balık şurubu aldım 6. aydan sonra baslanıo dr tawsiye etti bu markayı kullanıomus kendi cocuguna en yüksek epa dha degerleri bundaymış o yüzden.sizde ihmal etmeyin kızlar kullanın kuzuşlara

günaydın canım afiyet olsun ben de işe geldim bi yandan kahvaltı yapıp bi yandan burayı okuyorum

çok şükür maşallah bişeyi yokmuş prensesin :16:

günaydın güzel anneler, tatlı bebişler :16: nasılsınız?

dün de sormuştum yemeklere kıyma ilave etmeye ne zaman başlıcaz ? balık ne zaman vericez kuzulara?

internet kafamı karıştırıyor artık araştırmaktan sıkıldım :ssz:

güneşli bir antalya sabahından merhaba...! kocişle kahvaltımızı yaptık , gönderdim işe , kızçemide doyurdum ve d vitaminini verdim hatta 15 dk güneşlendik bile , bu arada annemde d vit. eksikliği vardı , uzun süre devit3 kullandı ama bi işe yaramamış , tıpta bir profa gidiyor , adamda eğer 10-15 dk güneşe çıkmazsan d vitamininin şişesini içsen aktif hale geçmez demiş , aklınızda olsun , en azından bi 10 dk kolları bacakları açın miniklerin güneşlendirin d. vit verdikten sonra , tabiki öğlen güneşi olmicak ya sabah ya akşam üzeri :34:

bir arkadaşım yoğurdu devam sütü ile mayaladığını söyledi..yapan var mı bu şekilde ?? :44: ben köyden gelen inek sütü ile mayaladım.. nasıl yapmak gerek bilemedimm..:44:

bana göre gereksiz doğalı varken sütün , inek sütü demir eksikliği yapmıyor aslında , demirden yoksun sadece , eğer gerekli demir takviyesini veriyorsan bence en güzeli ya güvenilir bir sütçünün sütüyle mayalamak yada günlük sütle , ama sütün yeterliyse yoğurt için acele etme derim , sebze meyve daha mantıklı başlarda

inek sutu 1yasina kadar verilmemesi gerektigi icin dr.lar devam sutu ile mayalanmasi gerektigini soyluyor bizim dr.verdigi listedede devam sutuyle tarif var. 100ccsuya devam sutuyle gunluk mayalmamiz gerekiyormus...

süt olarak tamamda yoğurt olarak verin diyor çoğu doktorda , hepsi bi çeşit konuşuyor

$L_20131-3Y0664Z1-8VS_A.webp$L_20131-3Y4400Z1-G00_A.webp

yeni cicişlerimiz :1:

sorularim paylasimlarim birikmis kizlar ferrum kullanmaya baslamistim ki biraktim kizim siyaha yakin renkte kaka yapti damlayi biraktim ki nedeni damladan mi diye bu kezde kaka yapmiyor kuzum. kakayi boyar mi bu kadar? persembe gunude 6.ay asimiz var aramizda olan var mi ates vs..yapiyor mu cok agladi mi kuzunuz

ben kullanmıyorum kızıma demir damlası , başka kullanmayan arkadaşlar ve henüz başlamamış olanlarda var veya yan etkilerinden dolayı bırakanlarda , mutlaka kullanılması gerektiği kısmına katılmıyorum fazla demirin zararlarını öğrendikten sonra , ben pekmez getirtiyorum , elime ulaşınca ona başlicam ve en kısa zamanda dana etine

selam kızlar nasılsınız meyve filesi aldım kızıma akşam biz meyve yerken bakardı ona da bi dilim koydum verdim eline suyunu eme eme eritti 1dilim elmayı çok güzel bişey tavsiye ederim hem oyalanıyo hem besleniyo:)))

ben daha almadım yaaa :( sap kısmından çekindim , ama sen böyle diyorsan hemen aliyim kuzuma , ne marka aldın ?

Kizlar kizim 4 gundur kusuyor. Emdigini kusmuyor anne sutuyle vrdigim ek gidalari kusuyor. 4 gundur mama kasigimizi degistirdik buyuttuk. Daha hizli yiyoruz acaba bu yuzden mi kuduyor sevinmistim daha hizli yediriyorim diye nedeni bu olabilir mi

yorum yapamicam ama fazla yüklenmiş olabilirsiniz bebişe :26:

bence olabilir, çünkü hızlı yedirince çok gaz oluyolar, gaz sıkıştırıyo kusabiliyolar.yani benim ki öyle oluyo.
bizim kızda tatlı şeylere bayılıyo, tatlı ilaçlarını bile nasıl iştahla içiyo sanırsınız dünyanın en güzel şeyini verdiniz :) gaz ilacı suya karıştırılıyo portakallı şekerli bişey, bayılıyo ona.
ben bugun armut verdim, dün elma vermiştim. günde 1 öğün böyle tattırıyorum, gecen salatalık tuttuk ağzına, tatsın diye, küçük bi parça koparttı ve boğulma tehlikesi geçirdi, hemen arkasından organik pazardan zeytin almıştım onu bi değdireyim dedim,onuda çekiverdi bide öyle boğulma tehlikesi geçirdi eşim parmağını bi soktu ağzına çocuk bi anda bütün midesini boşalttı, korktuda. bizde çok korktuk, bi kerede ekmek vermiştik eline kabuğundan, bi parça boğazına yapıştı, o zamanda ben çıkartmıştım. bz artık böyle tattırmalardan tırstık, püre haline gelebilen yiyeceklere döndük geri. ama ondana bikaç şey var verilebilen, elma, armut, patates, havuç, muz belki bide kabak filan. nasıl alışcaklarki diğer seylere?
haa buarada ben pazar günü organik pazara gittim, belediyenin kontrollü ve denetimli organik pazarı. böyle üniversiteden emekli yaşlı amcalar filan satış yapıyo hiç pazarcı yok gibi. hiç pazarda gibi hissedemedim kendimi, ama fiytlar çok uçuktu kızlar yaaa, yani tamam organikler ondan emin oldum ama yani hiç makul değil, zaten biraz fiyt bakmaya uygun bişey varsa almaya gittim. bitek elma makuldü, 3 tl idi kilosu, biraz ondan aldım. bide zeytin vardı normal zeytin fiyatına yakındı ondan aldım. sebzeler filan ateş pahası. mevsim dışı ürünler, yani organik sera ürünleri kilosu 8tl idi ( patates, salatalık, dolama biber,patlıcan, kabak,domates,slatalık, biber, karnıbahar..) muz 5-6 tl , portakal 4 tl, ıspanak,havuç 4 tl idi. bide baklagiller vardı, bulgur filan, pirinç 11di sanırım, bulgur, mercimek yarım kilosu 6 filndı galiba. 8 tane yumurta 6 tl, keçi sütü peyniri 250 gr 15 tl, keçi sütü tereyağı 250gr 15 tl. biraz uzattım ama organik pazarı merak edenler için yazayım dedim, bana çok pahalı geldi, kızıma kadar alsam kendi sütümden yine gececek benim yediğim organik olmayan şeyler. kendimizede alsam para dayanmaz. mevsimi gelince biraz ucuzluyomuş, bilmiyorum pra çok olsa düşünmezdim ama bu kadar pahalıyken devamlılığı sağlayabileceğimi sanmıyorum :( öyle köyümüz filanda yok bizim. yaza biraz daha kolay, eş dostun bahçesi var onlardan satın alırım ama sonrası muamma. artık koruyabildiğimiz kdar :( napalım :50::53:

biçok şeyin fiyatı normal geldi bana bazıları uçmuş ama haklısın , zaten mevsimi olmayanları organik olsa bile almam ben , önümüzdeki hafta bende gidicem antalyadakine , bakalım bizim burası nasıl , eğer kızına organik alabilirsen sende pazardan mevsiminde olanları alıp tüketebilirsin canım , köylüler haricinde normal pazarcıların sattıkları yani hal çıkışlı olanlar zaten denetleniyor , birde sirkede bekletirsin 2-3 dk . tamamdır , yapabildiğimiz kadar yapıcaz artık

kızlar yardımınıza ihtiyacım var bu haftadan sonra süt iznine 3 saate 1 çıkamıycam. sabah 8'de emzirip işe gidicem, 12'de gelicem, 1:30'da tekrar işe gidip 4'e doğru dönücem. sizce bu kadar süre bebeğim aç kalabilir mi? beslenme öğünlerini nasıl ayarlıycam düşünüp duruyorum. arada mama mı versem diyorum daha önce anne sütü dışında bişey almadı aslında. ama sütüm sağacak kadar da yok. ek besilere başlasam erken mi bilemiyorum.

ek besinlere henüz geçmek istemiyorsan devam sütü ile takviye yap , öyle öneriyorlar uzmanlar

günaydın güzel anneler, tatlı bebişler :16: nasılsınız?

dün de sormuştum yemeklere kıyma ilave etmeye ne zaman başlıcaz ? balık ne zaman vericez kuzulara?

internet kafamı karıştırıyor artık araştırmaktan sıkıldım :ssz:

gunaydin arkadasim.. listeme baktim 6,5aylik olunca yumurta sarisi 6,5-7.aylarda et ve 8.aydan sonra balik verilebilirmis

ben kullanmıyorum kızıma demir damlası , başka kullanmayan arkadaşlar ve henüz başlamamış olanlarda var veya yan etkilerinden dolayı bırakanlarda , mutlaka kullanılması gerektiği kısmına katılmıyorum fazla demirin zararlarını öğrendikten sonra , ben pekmez getirtiyorum , elime ulaşınca ona başlicam ve en kısa zamanda dana etine

pekmezi mamasina katip mi vermeyi dusunuyorsun ne sekilde verilir arastirmadim ama daha dogal saglikli oldugunu dusunuyorum.

Back
X