bence olabilir, çünkü hızlı yedirince çok gaz oluyolar, gaz sıkıştırıyo kusabiliyolar.yani benim ki öyle oluyo.
bizim kızda tatlı şeylere bayılıyo, tatlı ilaçlarını bile nasıl iştahla içiyo sanırsınız dünyanın en güzel şeyini verdiniz :) gaz ilacı suya karıştırılıyo portakallı şekerli bişey, bayılıyo ona.
ben bugun armut verdim, dün elma vermiştim. günde 1 öğün böyle tattırıyorum, gecen salatalık tuttuk ağzına, tatsın diye, küçük bi parça koparttı ve boğulma tehlikesi geçirdi, hemen arkasından organik pazardan zeytin almıştım onu bi değdireyim dedim,onuda çekiverdi bide öyle boğulma tehlikesi geçirdi eşim parmağını bi soktu ağzına çocuk bi anda bütün midesini boşalttı, korktuda. bizde çok korktuk, bi kerede ekmek vermiştik eline kabuğundan, bi parça boğazına yapıştı, o zamanda ben çıkartmıştım. bz artık böyle tattırmalardan tırstık, püre haline gelebilen yiyeceklere döndük geri. ama ondana bikaç şey var verilebilen, elma, armut, patates, havuç, muz belki bide kabak filan. nasıl alışcaklarki diğer seylere?
haa buarada ben pazar günü organik pazara gittim, belediyenin kontrollü ve denetimli organik pazarı. böyle üniversiteden emekli yaşlı amcalar filan satış yapıyo hiç pazarcı yok gibi. hiç pazarda gibi hissedemedim kendimi, ama fiytlar çok uçuktu kızlar yaaa, yani tamam organikler ondan emin oldum ama yani hiç makul değil, zaten biraz fiyt bakmaya uygun bişey varsa almaya gittim. bitek elma makuldü, 3 tl idi kilosu, biraz ondan aldım. bide zeytin vardı normal zeytin fiyatına yakındı ondan aldım. sebzeler filan ateş pahası. mevsim dışı ürünler, yani organik sera ürünleri kilosu 8tl idi ( patates, salatalık, dolama biber,patlıcan, kabak,domates,slatalık, biber, karnıbahar..) muz 5-6 tl , portakal 4 tl, ıspanak,havuç 4 tl idi. bide baklagiller vardı, bulgur filan, pirinç 11di sanırım, bulgur, mercimek yarım kilosu 6 filndı galiba. 8 tane yumurta 6 tl, keçi sütü peyniri 250 gr 15 tl, keçi sütü tereyağı 250gr 15 tl. biraz uzattım ama organik pazarı merak edenler için yazayım dedim, bana çok pahalı geldi, kızıma kadar alsam kendi sütümden yine gececek benim yediğim organik olmayan şeyler. kendimizede alsam para dayanmaz. mevsimi gelince biraz ucuzluyomuş, bilmiyorum pra çok olsa düşünmezdim ama bu kadar pahalıyken devamlılığı sağlayabileceğimi sanmıyorum

öyle köyümüz filanda yok bizim. yaza biraz daha kolay, eş dostun bahçesi var onlardan satın alırım ama sonrası muamma. artık koruyabildiğimiz kdar

napalım