• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

Anne sütü alan bir bebekte 6 ay bitince ek gıdaya geçiyoruz.
Önce mutlaka yoğurt veriyoruz. Evde yapmanızı öneririm.
Meyve püreleri içinde elma ve armut vermeniz uygun. Portakal suyu asit olduğu için önermiyorum. 7. ay içinde muz püresini de verebilirsiniz. Yazın şeftali, kayısı presi de eklenebilir. Üzüm de kullanabilirsiniz.

Sebze pürelerine gelince; önce kıymasız hazırlayın: patates, kabak, havuç, kırmızı mercimek, ıspanak, semiz otu kulanabilirsiniz. İçine 1 yemek kaşığı zeytin yağı öneririm. Haşlayıp blenderdan geçirin ve çocuğa yedirin.

Sütünüz yettiği müddetçe emzirin. Bazen ileri ki aylarda pirinç unundan yapılan muhallebiyi de verebilirsiniz.

Bebeğinize sabah-öğle arası ara öğünde meyve suyu vererek başlayabilirsiniz. Örneğin elmayı yıkayıp, soyup rendeledikten sonra süzerek elde ettiğiniz elma suyundan 1-2 kaşık vererek başlayabilirsiniz.5-6 günde 50ml ye kadar arttırabilir, daha sonra yanına 2. bir meyve ekleyebilirsiniz. Toplam miktarı 50mld esabit ttup o öğünü anne sütüyle tamamalarsınız. 4-5 gün sonra 3. bir meyveyi de ekledikten sonra sıra artık bu meyveleri püre olarak, yani posalı vermeye gelir. Posalı meyveye de az miktarda başlarsınız.Bebeğinizin temposuna göre " o öğün sadece meyve olacak " şekilde arttırabilirsiniz. Posalı meyveye başladıktan sonra öğle ssatine patates-havuç ve pirinçten oluşan sebze çorbasına geçebilirsiniz. bBir çay bardağının 1/8i ile başlayıp 1 haftada 1 çay bardağına çıkabilirsiniz. Zeytinyağı mutlaka ekleyin. Tuzsuz yemesi tercih edilir. Ama çok zorlanırsanız biraz tuz eklemek veya içine anne sütü eklemek gerekebilir. 1 çay bardağına ulaştıktan sonra da 4-5 gün aralıklarla yeni sebzeler ekleyebilirsiniz. Patlıcan hiç vermeyin. Yeşil yapraklı sebzeleri de bekletmeyin, günlük olarak tüketin.
Kolay gelsin.
Dr. Gülay Kara

Acele etmenize gerek yok. Neden meyve püresi>>sebze püresi ve yoğurdu oturtmadan kahvaltıyı düşünüyorsunuz?:)) Önce suyunu tattırdığınız meyveleri püre olarak verin. Daha sonra öğle saatinde sebze püresini, ikindiye yoğurdu oturutun. Kahvaltı tüm bunlardan sonra başlanacak. Doktorunuz size uygun zamanı söyleyecektir. Çünkü her bebeğin posalı gıdaya alışma süresi farklıdır. Sizin bebeğinize anne sütü dışında 2 öğün daha alıştırmak için 9 ay bitene dek zamanınız var. Ek gıdaları aç karnına, az miktarda , iki yeni gıda arasında 4-5 gün zaman bırakarak başlayın.

ssk gecmıyor cannım.2100 euro +1500 tl ılaclar tutuyor..
eger kı mal varlıkları yoksa acıbadem ucretsız yapıyor

ayy ona ztn kac sene önce acıbademde yaptırman lasım demişler olursa orda olur demişler ama paradan dolayı gitmemiş oraya.ayyy cok iii oldu söyledıgın her hangi bi belge istiomu acıbadem ücretsiz yapmak için peki?

ayy ona ztn kac sene önce acıbademde yaptırman lasım demişler olursa orda olur demişler ama paradan dolayı gitmemiş oraya.ayyy cok iii oldu söyledıgın her hangi bi belge istiomu acıbadem ücretsiz yapmak için peki?

saglık guvencesı olmıycak,mal varlıgı olmıycak,pek bılgım yok onun dısında ama memorıalın labarotuvarı turkıyenın en ıyısı ve sadece subat ayındakı tedavılerınde 15 tane hamılesı var....ben 2 cocugumuda yaza orda yaptırıcam:nazar:

Ek besinler verilirken karşılaşılan sorunlar
_Gıdaları kusması (henüz yeni bir gıda ile karşılaştığı için bunu önceleri yadırgayabilir
tadını sevmemiş olabilir bu durumda miktarı az olarak yeniden deneyin ,yeni bir sebze
veya meyve deniyorsanız onu gıdadan çıkarın bir müddet sonra tekrar deneyin)
_Allerjik döküntüler(kişiden kişiye gıdalara verilen tepki farklıdır,birçok bebekte
allerji yapmayan gıdalar başka bebeklerde yapabilir,böyle bir reaksiyon gördüğünüzde
allerji aşırı değilse aynı gıdayı 2. kez deneyin ve emin olun ,eğer allerji aşırı ise o
gıdayı diyetten çıkarın)
_İshaller(gıdalar hazırlanırken temizlik kurallarına iyi uyulmaması ve gıdaların
mikroplarla teması ishallerin başlamasına neden olabilir)
_Gaz şikayetleri(nişastalı gıdaların sindirimi zordur bu yüzden bazı gazlı bebeklerde
bu gıdaları verdikten sonra gaz şikayetleri olabilir,ayrıca portakal, mandalina türü
meyveler de gaz yapabilir ,eğer şikayetler aşırı ise bu gıdaları daha azaltarak vermek
gerekir)
_Kabızlık(muz ve elma türü gıdalar ve pirinç unu maması bazı çocuklarda kabızlık gibi
sorunlara yol açabilir,bu gıdaların miktarı azaltılabilir)
_Sık geçirilen enfeksiyonlar,ek gıdalara zamanından geç başlanması,1 yaştan önce
inek sütü verilmesi zamanla demir eksikliği yapabilir
_Tariften farklı bir şekilde yetersiz ek gıdayla beslenmesi gelişme geriliği yapabilir.

saglık guvencesı olmıycak,mal varlıgı olmıycak,pek bılgım yok onun dısında ama memorıalın labarotuvarı turkıyenın en ıyısı ve sadece subat ayındakı tedavılerınde 15 tane hamılesı var....ben 2 cocugumuda yaza orda yaptırıcam:nazar:

saglık güvencesi war kendısının calısıo kendı eşi calısmıo :44: neyse memoriale gtsın canım yani ewlat için deger.inşallah canım Allah 2. yide nasip eder.araları kısa olcak ama bunu benden baska dert eden pek yok galiba :16: ben gazıydı ameliyatıydı sıkıntı yaşayınca 6 sene fln istemiorum yaşımda ztn 24 daha 30 da yaparım nasipse bide :36:

saglık güvencesi war kendısının calısıo kendı eşi calısmıo :44: neyse memoriale gtsın canım yani ewlat için deger.inşallah canım Allah 2. yide nasip eder.araları kısa olcak ama bunu benden baska dert eden pek yok galiba :16: ben gazıydı ameliyatıydı sıkıntı yaşayınca 6 sene fln istemiorum yaşımda ztn 24 daha 30 da yaparım nasipse bide :36:

benımde yasım 23 yanı hazıranda gırıcem 23 e ama benım zaman kayetme sansım yok zaman gectıkce bızım ıcın sans dusebılır hazır oluyorken 1 tane daha yapalım dıyoruz..kısmet artık.ece uslu ama cok sımarık bır kız ama 2 ye bu ırsatı vermıycem..gaz neredeyse hıc yoktu buzde sadece kusma vardı oda gectı gıttı...gıtsın hatta belkı bırlıkte baslarız tedavıye:16:

sıze bı cee yapıp kacayım dedımm:3::3:
tatılımz devam edıyo bızım eylüşümle.. cok sukur keyfımız yerındee:8:
sızlerı merak ettım naptınız nasılsınız kım bılır neler kaynattınız ben yokken:9::9:
haftaya esım gelıcek bızı almaya ve donus yolculugumuz baslayacak hayrlısylaa:10::10:
hepınızı cok ozledımm afyon dakı tenha hayatıma gerı dondugumde benı yenıden bu yesıl sahalarda goruceksınız:52::52:

opuyorum sımdılık hepınızı mıss kuzularınızı....

ALLAHA EMANET OLUN gorusmek uzreeeeee:16::16::16::16:

hepınızı cok özledimmm:16::16:

kızlar nısalıgımı ve kınamda gıydıgım elbıselerımı satmaya karar verdım az once burada bırsuru ınsanın sattıgını gordum..evlendıgımde 59 kılo cıvarındaydı suanda epey bır fazlam var nıye dursun dedım resıerını cekıp satıcamnasıl fıkır?

kızlar nısalıgımı ve kınamda gıydıgım elbıselerımı satmaya karar verdım az once burada bırsuru ınsanın sattıgını gordum..evlendıgımde 59 kılo cıvarındaydı suanda epey bır fazlam var nıye dursun dedım resıerını cekıp satıcamnasıl fıkır?

iyi fikir bence değerlenmiş olur ama alan olurmu bilmem :44:

Selam kızlar:16::16:nasılsınız kızımı uyuttum bakayım dedim 5 dk sonra uyanır gerçi cimcime:1:
ek gıdalara başladınız mı kızım ne güzel her şeyden yiyordu bir aç gündür ağzını açmıyor kaşık götürünce verince ya öğürüyor ya ağlıyor nazar ettim galiba kızıma

Selam kızlar:16::16:nasılsınız kızımı uyuttum bakayım dedim 5 dk sonra uyanır gerçi cimcime:1:
ek gıdalara başladınız mı kızım ne güzel her şeyden yiyordu bir aç gündür ağzını açmıyor kaşık götürünce verince ya öğürüyor ya ağlıyor nazar ettim galiba kızıma

canım uzerıne gıtme 1 hafta ara ver yoksa hıc yemez

kizlar oglum buaralar doymuyo olabilir nasil anlicam ama bunu. cok mizmiz iki uc gundur. hicbiseyden memnun olmuyo. uyanikken emmiyodu bi kac gundur uyanikknde emmek istiyo gibi ama iki dakikayi gecmiyo emmesi. sutume bakiyorum elimle bi kac sagma hareketi yspiorum sut gelio. sutum azalmis olsa o kadar gelirmi bilmiyorum. uyumak istiyo hep ama yirmi dakikayi gecmiyo uykusu. birde on gundur hic kilo almamis. evde tartiyorum. dunde annm geldi zayiflams dedi cok moralim bozuldu.

kızlar nasılsınız bebışlerınız nasıl.benım kız çok hareketlı sureklı pesınden koşuyorum pek ugrayamıyorum.2 haftadır desteksız oturup emeklıyoruz drumuz bır sıkıntı olmaz artık dedı bızde rahat rahat oturmasına ızın verıyoruz vermesekte kendı kalkıp oturuyoruz.tay tay duruyorduk drumuz erken dedı artık tutturmuyoruz

kızlar nasılsınız bebışlerınız nasıl.benım kız çok hareketlı sureklı pesınden koşuyorum pek ugrayamıyorum.2 haftadır desteksız oturup emeklıyoruz drumuz bır sıkıntı olmaz artık dedı bızde rahat rahat oturmasına ızın verıyoruz vermesekte kendı kalkıp oturuyoruz.tay tay duruyorduk drumuz erken dedı artık tutturmuyoruz

masallah canım kızına.oglun nasıl?alıstı mı kardesıne?:16:

masallah. oturmasi cok iyi birde emekliyosunuz hee. cok hareketliymis kizin masallah 41 kere.

Back
X