- 16 Aralık 2008
- 42.755
- 11.637
- 823
- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #6.021
Selam kızlar evime taşındım çok şükür ama işler bitmedi henüz ne stresliymiş senanur gene bronşilit oldu iyileşme aşamasındabirde çok haylaz istediği olmadığı zaman sesi kısılana kadar ağlıyor hiç bir şekilde sakinleşmiyor yüzümü yoluyor kendini yerlere atıyor bu durum çok üzmeye başladı beni ağlıyorum artık çaresizlikten
yaa miniklere abur cubur veriyomusunuz kızlar? biliyolar mıı çikolatayıı,bisküviyii,...?
bılmez mı hıc?bızım babamız abur cuburcu.ecede koyduğumuz yererı bılıyor bana bıle ıhtıyacı yok gıdıp alıyor kuyty bır kosede yıyor sıpa..yaa miniklere abur cubur veriyomusunuz kızlar? biliyolar mıı çikolatayıı,bisküviyii,...?
benımde tam aksıne kocam verıyor ben kızıyorumMalesef evet biz kari koca yiyoruz o da istiyor.az verip Kandiriyorum cabucak bitirmeye calisiyorum.esim dikkatli aslinda bana kiziyor yaninda yeme diye ama
allah agız tadıyla oturmak nasıp etsın canım.evıne gectın ya yavaş yavaş yerlesırsınSelam kızlar evime taşındım çok şükür ama işler bitmedi henüz ne stresliymiş senanur gene bronşilit oldu iyileşme aşamasındabirde çok haylaz istediği olmadığı zaman sesi kısılana kadar ağlıyor hiç bir şekilde sakinleşmiyor yüzümü yoluyor kendini yerlere atıyor bu durum çok üzmeye başladı beni ağlıyorum artık çaresizlikten
canım en azından neye alerjısı var bılıyorsunuz.ecenın neye alerjısı var veya neden kaşınıyor bulamadılar.sende bılırsın kı ozel hastanelerde alerjı testlerı epey bır pahalı..ondan çıkmadı başka seye bakalım olucaktır bundan sonra ama ben ıstemıyorum kasınsın ne yapıyım habıre kan alıyorlar..Bizde yaklasik bir aydir kahvaltida peynir sut ve tereyagi yani sut urunu iceren hicbirsey yok yogurt yasak tarhana kraker kek aslinda hersey yasak kuzum 2 aydir kilo almiyor ama kilosu fazlaydi simdi ideal oldu 13 350 di en son ama inanin 16 aylik hersey istiyor verememek cok kotu sevdigi herseyde sut urunu var yayla corbasi ve tarhana vazgecilmeziydi doruk pasanin ama hastalik iste ben artik elime aldigim tum yiyecekleri kontrol ediyorum sosis ve salamda bile sut var zeytin agaci yetisecek migdemizde o yemeyince bizde yiyemiyoruz yumurtada hergun veremiyorum cocuklarin elinde parkta birsey gorecek isteyecek diye kose kapmaca oynuyoruz tabi bide arkani donusunle eline birsey tutustursn paylasmaci teyzeler bitiriyor tedavimizi basa donuyoruz anliyacaginiz arkadaslar sukur edin halinize okadar istahli bir cocugunuz varken verememek cok daha kotu o yiyemezken sende yiyemiyorsun 18 kilo aldim hamileligimde 21 kilo verdim tabi her dis cikmasinda kulak iltihabindan hastanelik oluyoruz ama bunada sukur diyorum hep hostes oldugum icin gece gunduz kavrami yok isimde bide dorugun alerjisi cok yoruldum artik hergun okuyorum sizi genelde ayni sorunlar hepsi geciyor artik eskisi kadar takmiyorum bende elbet gececek
sakın ol bacım.yemek yemeden nasıl sağlıklı olunuyor nereden vıtamın alınıyor????sudan mı acaba????bende eceyı bırakıyım bakıyım hıc zorlamadan sağlıklı olucakmı kı zaten zorladım halde sureklı hastayızSaglikli olsunda yemesin bu ne demek kizlar biri bana anlatsin yememekten kasit ne ac mi yasasin sadece anne sutuyle? Cok buyuk ihtimalle topigin en zayif bebegi benim kizim ve ben 1aydir zorla yediriyorum agzina tikistirip tadini almasini beklemeden ve diliyle itmeden suyu dayiyorum sirf midesine lokma insin diye.. yasinin(!) kilosunu yakalasin diye yemeden saglikli olunmuyor malesef saglikli olsunda yemesin diye birsey yok!! Evet nefes aliyor cok sukur cigerleri oksijen doluyor ancak alinan nefes karin doyurmuyor sebzesini meyvesini havadan oksijenle almiyor bu cocuk yicek ki saglikli olsun vitamin alsin gelissin. Nerden cikiyor bu saglikli olsunda yemesin lafi gercekten anlam veremiyorum.
canım cok ıyı doruk pasam yaa.bız ortalamanın uzerındeymısız azıcık.ılk defa bu ay böyle oldu yasasın balık yagııgünaydın güzel anneler tatlı bebişler
çocukların gelişiminde etken olan beslenme ve hormonların etkisiymiş
ilk 5 yıl en önemli şey beslenme
5-7 yaş arası beslenme ve hormonlar eşit oranda
7 yaşından sonra da hormonlar etken
hepimiz istiyoruz bebeklerimiz sağlıklı beslensin, yemek yesin, sağlıkları yerinde olsun
esranın dediği gibi beslenme olmadan sağlık olmuyor malesef. mimarcım sizin durumunuzda çok zorluyor tabiki seni. sen o kadar dikkat etmeye çalışırken kayınvalidene daha çok sinir oluyosundur
hepimizin kuzularına rabbim sağlık versin, herkes kendi yaşadığının zorluğunu biliyor
bana da sorarsanız doruk güzel yiyor ama ayına göre bir türlü ortalamayı yakalayamıyoruz
biliyor malesefben yanında tüketmemeye çalışıyorum ama komşularımız sağolsun doruk'u mutlu etmek adına bişeyler alıyolar illaki
biz kahve vs. içerken yanında çikolata, lokum görürse dayanamıyor tabi
cicibebeyi zaten vermek istememişim ama erken dönemde başladık , bazen pürelerinin bazen yoğurdunun içine katıyorum
çubuk kraker otobüse binince oyalayıcı gıdamız zaen
yani yemiyor vermiyorum desen yalan söylerim
Belkide... Ama o kadar fazla karsilasiyorum ki, yemesin saglikli olsunda diye birsey gercekten yok benim kizim 17.ayini bugun doldurdu ve sadece 9kg. 1ay onceye kadar 8,300 kg.di...Surekli hasta yemiyor yemedigi icin vucudunun ihtiyaci olan besinleri alamiyor haliylede surekli hasta oluyor.. İkimizde uclardayiz birimiz cok yediginden digerimiz hic yemediginden tedirgin belkide bu sebepten ayni dili konusamadik ancak ortada sadece takibi gerektircek cirkin bi muhabbet bi hakaret soz konusu degil.. Ekim annelerinden bu yana taniyorum seni ustelik arkadas listemdesin demek ayni dili konusmuslugumuzda olmus :) vaktin oldukca paylasimlarini gormek isterim oglusuna sevgiler.
İnan mesajı yazarken o kadar bunalmıştımki,belki teselli belki bi çare aramak için,aklıma ne geldiyse hiç başkası adına empati kurmadan yazdım..ama gerçekten o cümleyi laf olsun diye yazmadım.inanırmısın bazı günler işteyken dua ediyorum çocuğum yemesin diye..o kadar bunaldım ki 2 aydır hergün konumuz bu çare bulamıyorum.bebeğim elinde bir kap bütün gün mama diye dolaşıyor önceden böyle değildi.ortalama bi bebekti.en sevmediğim,hiçbir zaman yapmam dediğim şeyleri yapıyor kv yemek konsunda..kuzumun bir yeme düzeni yok artık günün her anı yeme..neyse yaa hep anıı 2 aydır bakalım ne olcak..2 uç nokta gerçekten.sende benim kv yöntemlerini dene istersen yedirmek için:)çünkü ben kv kadar performanslı yediremiyorum.sizin için bol gıdalı ve sağlıklı günler diliyorum..:131:
Kac kilo bebisin merak ettim canim
evet daha sansız oluyolar gbı gorunuyor ama abısıne aldığın hersey onun olucak dolayısıyla en az doruk kadar sanslı.park yatak daha rahat olur dıye düşünüyorum ben de ıkıncı olursa park alıcam valla..kucukllerını çıkar doruğun yıkayıp yerlestırırsıntemmuz annelerinin bebeklerine aldığı cicilerine bakıyordum ben daha kuzuma hiçbişey almadım
dün doruk'un kıyafetleri için büyük bir hurç almıştım ona yerleştirdim, baktım daha etiketini bile çıkarmadığım kıyafetler var. hepsi yepyeni duruyor
annanemizde bikaç parça almış, bende hastane çıkışı alırım yeni yeni giysin doğunca
doruk'a mobilya beşik almıştık, bu kez park yatak alıcaz kendi odamıza koymak için
ikinciler daha şansız oluyor galiba
ben zaten kotu nıyetlı olduğuna ınanmıyorum.ama esrada bende azıcık olsa bu yemek konusunda çıldırma noktasındayız.kızım yarım dılım ekmek ve 90 cc sut le duruyor sabahtan berı yemıyor ve hasta...esrada aynı durumda.o yüzden yemesı cok yıyor gıbı bır cümle..ornek verıyorum bızı cınnet noktasına getırebılıyor.esranın nasıl bır lokma yemesı ıcın cırpındıgını o hastane gunlerını bılesen ınan ıcın parçalanırdı..ama bız burda kimseye kızamayız hepımız dertlerımıze care olmaya fıkır alısverısı yapmaya çalışıyoruz o yüzden sende yazıcan sanada cozum uretıcez tabııİnan mesajı yazarken o kadar bunalmıştımki,belki teselli belki bi çare aramak için,aklıma ne geldiyse hiç başkası adına empati kurmadan yazdım..ama gerçekten o cümleyi laf olsun diye yazmadım.inanırmısın bazı günler işteyken dua ediyorum çocuğum yemesin diye..o kadar bunaldım ki 2 aydır hergün konumuz bu çare bulamıyorum.bebeğim elinde bir kap bütün gün mama diye dolaşıyor önceden böyle değildi.ortalama bi bebekti.en sevmediğim,hiçbir zaman yapmam dediğim şeyleri yapıyor kv yemek konsunda..kuzumun bir yeme düzeni yok artık günün her anı yeme..neyse yaa hep anıı 2 aydır bakalım ne olcak..2 uç nokta gerçekten.sende benim kv yöntemlerini dene istersen yedirmek için:)çünkü ben kv kadar performanslı yediremiyorum.sizin için bol gıdalı ve sağlıklı günler diliyorum..:131:
evet daha sansız oluyolar gbı gorunuyor ama abısıne aldığın hersey onun olucak dolayısıyla en az doruk kadar sanslı.park yatak daha rahat olur dıye düşünüyorum ben de ıkıncı olursa park alıcam valla..kucukllerını çıkar doruğun yıkayıp yerlestırırsın
ben zaten kotu nıyetlı olduğuna ınanmıyorum.ama esrada bende azıcık olsa bu yemek konusunda çıldırma noktasındayız.kızım yarım dılım ekmek ve 90 cc sut le duruyor sabahtan berı yemıyor ve hasta...esrada aynı durumda.o yüzden yemesı cok yıyor gıbı bır cümle..ornek verıyorum bızı cınnet noktasına getırebılıyor.esranın nasıl bır lokma yemesı ıcın cırpındıgını o hastane gunlerını bılesen ınan ıcın parçalanırdı..ama bız burda kimseye kızamayız hepımız dertlerımıze care olmaya fıkır alısverısı yapmaya çalışıyoruz o yüzden sende yazıcan sanada cozum uretıcez tabıısevgılerle
Suan 12,5 ama 2 ayda 1 kilo aldı.normalde 3-4 ayda bu kiloyu aliyordu 1 yastan sonra..sizin suan nasıl yeme düzeni.bebegini nasıl oyalıyorsun.umarim en kısa zamanda şifa bulursunuz ...
Teşekkür ederim tugcecim..ben burda bebeğim ile ilgili cok paylaşımım olmasa da sürekli takip ediyorum ve o kadar cok şey öğrenip rahatlıyorum ki bazen esim diyor sen bu kadar şeyi nerden biliyorsun diye..yememesi ve buna bağlı hastalıklar cok zor gercekten cok yıpratıcı..diyorum ya Allah kolaylıklar ve sabır versin..bebeklerinize de bol bol iştah...
günaydın güzel anneler tatlı bebişler
çocukların gelişiminde etken olan beslenme ve hormonların etkisiymiş
ilk 5 yıl en önemli şey beslenme
5-7 yaş arası beslenme ve hormonlar eşit oranda
7 yaşından sonra da hormonlar etken
hepimiz istiyoruz bebeklerimiz sağlıklı beslensin, yemek yesin, sağlıkları yerinde olsun
esranın dediği gibi beslenme olmadan sağlık olmuyor malesef. mimarcım sizin durumunuzda çok zorluyor tabiki seni. sen o kadar dikkat etmeye çalışırken kayınvalidene daha çok sinir oluyosundur
hepimizin kuzularına rabbim sağlık versin, herkes kendi yaşadığının zorluğunu biliyor
bana da sorarsanız doruk güzel yiyor ama ayına göre bir türlü ortalamayı yakalayamıyoruz
evet daha sansız oluyolar gbı gorunuyor ama abısıne aldığın hersey onun olucak dolayısıyla en az doruk kadar sanslı.park yatak daha rahat olur dıye düşünüyorum ben de ıkıncı olursa park alıcam valla..kucukllerını çıkar doruğun yıkayıp yerlestırırsın
ben zaten kotu nıyetlı olduğuna ınanmıyorum.ama esrada bende azıcık olsa bu yemek konusunda çıldırma noktasındayız.kızım yarım dılım ekmek ve 90 cc sut le duruyor sabahtan berı yemıyor ve hasta...esrada aynı durumda.o yüzden yemesı cok yıyor gıbı bır cümle..ornek verıyorum bızı cınnet noktasına getırebılıyor.esranın nasıl bır lokma yemesı ıcın cırpındıgını o hastane gunlerını bılesen ınan ıcın parçalanırdı..ama bız burda kimseye kızamayız hepımız dertlerımıze care olmaya fıkır alısverısı yapmaya çalışıyoruz o yüzden sende yazıcan sanada cozum uretıcez tabıısevgılerle
Canim alerji testlerini nezaman yaptirdin bizimki 15 ay oncesinde dunya kadar para verdiklerimizde cikmadi erken donemde cikmayabilirmis 15 aylikken sadece sute bakildi 50 tl ye ankaraya giden tahlilde cikti dorukta hep karnini yirtarcasina kadirdi bugun dr muz suan alerji artti nisanda gibi havalar dert etme dedi bi sutle yumurtaya bakti bence inan tum hastaliklrimiz gecti sayilir bu arada sut alerjisi kilo alimini engellermis gevc teshisimizin bi nedenide dr daboyle birsey olmayidiydi
İnan mesajı yazarken o kadar bunalmıştımki,belki teselli belki bi çare aramak için,aklıma ne geldiyse hiç başkası adına empati kurmadan yazdım..ama gerçekten o cümleyi laf olsun diye yazmadım.inanırmısın bazı günler işteyken dua ediyorum çocuğum yemesin diye..o kadar bunaldım ki 2 aydır hergün konumuz bu çare bulamıyorum.bebeğim elinde bir kap bütün gün mama diye dolaşıyor önceden böyle değildi.ortalama bi bebekti.en sevmediğim,hiçbir zaman yapmam dediğim şeyleri yapıyor kv yemek konsunda..kuzumun bir yeme düzeni yok artık günün her anı yeme..neyse yaa hep anıı 2 aydır bakalım ne olcak..2 uç nokta gerçekten.sende benim kv yöntemlerini dene istersen yedirmek için:)çünkü ben kv kadar performanslı yediremiyorum.sizin için bol gıdalı ve sağlıklı günler diliyorum..:131:
Yok canim kotu niyetli oldugunu dusunmedim bi an bile tugce duygularima tercuman olmus Ben sahsinada yazmamistim aslinda o gonderiyi uzerine alindigini yazdigin mesajin ardindan uzerine alinmana sebep olan mesajini tekrar okudum sana yazmis olsaydim direk alintilar ve sana cevaben yazardim mesajim geneldi illede burda o cumleyi kullanana degil hani aramizdaki hamile annelerde cevresinden cok duyuyormus ya daha cok erken degil mi 2.bebek icin lafini onun gibi dusun benide... Dr.kv.nide goturup dr.un soylediklerini duymasini saglama fikri cozum olabilir, hos eski kadinlar o doktor halt etmis der bildigini okur gibimede gelmiyor degil... Oglusunun kilosu boyunu karsiliyorsa tedirgin olma ama tum gun elinde bi tabak mama diye dolasiyor olmasi biraz dusundurucu..
burda tonton olmaya devam eden hamileler varken kilolardan bahsetmeyin kızlar
şükür kilo almadım henüz ama bundan sonra gelcek kilolararık doğumdan sonra 2 çocukla iser istemez veririm diye ümi ediyorum
sanırım senı artık ıyı tanıdığım ıcın dırek ne kastetıgını anladım aferın bana
Aynen oylekendimi okudum senin gonderinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?