- 18 Ocak 2012
- 8.282
- 3.937
- 448
- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #6.321
Masqllah Tuğçe ne kadar da büyümüş. Prenses ece
Kizlar yarin 18 ay asimiz var. Asi durumunu atlattiktan sonra memeden kesecegim ahmet i. Gece yine emzirecgim ama gunduz kesicem. Ahmet hiçbirşey yemiyor ve cokkk emiyor. Memeyi kesince belki daha iyi yer diye düşünüyorum ümidim olmasa da. İki kere meme birakma girişimin oldu. İlki beş gün surdu sonra hasta oldu ve hasta olunca mecburen verdim. İkincisinde dört gün surdu. Dört gün boyunca agzina hicbisey sürmedi beni protesto etti ve benim sabrim kalmayinca verdim meme. Bakalim bu kez nasil olacak. Sizler ssutten kesen anneler nasil basardiniz. Ahmet çok düşkün dusununki bugün uç saat kesintisiz emdi. Ben nasil basaricagim bu isi???
hıc sorma,nasıl gectı gıttı alamadım..Buu kuzularaaa41 kere maşallah... zaman nasıl geçtii kızlar..kocaman oldu yavrularımızz...Allah sağlıklarını eksik etmesib,iyiki varlar...
canımm Allah beterinden sakınsın sıkma canını , çok şükür ki dermanı var... maşaallah baksana annesii iyi bakmış tosununayemek konusunda bizimde belli olmuyor, kimi zaman çok iştahlıyızz kimi zamanda dediğin gibi zorla yediriyoorum bu sefer ağlaya ağlaya kusturuyo kendinii dedim kii yeni huy ettin kendinee bende fazla üstüne gitmiyorum.. şu dişleri bi halletseydikk rahatlıcaktıı yavrularımızda bizde..
maşallah mınık prensese
ayy yorulmuşsunuzdur hadı bakalım düğünler ard arda elçek bol bol oynaynn..meraba kızlar nasılsınız
bu ara pek yoğunum giremiyorumnişan düğün işleri derken yorulduk valla ay ne zor işler ya bir ayağımız çarşıda ya pertim çıktı artık kardeşimin düğünü mayısta dünde kaynım nişanlandı zeynepte hasta öksürüyor :2::2: bizden böyle....
bu arada kuzucuklarada maşallah büyümüşler
slm canım benim oğluşumda yarın 18 ayı dolacak. bizde resmen gece boyunca memedeyiz, gündüzleride emiyor. iştah konusunda da aynı dertten muzdaribiz. cuma günü 18 ay aşımız vardı, hemşire gündüzleri emzirmeyi bırak yemek yesin artık dedi, kilosu gelişimine göre düşükmüş. kısmetse bir ay sonra adanaya anneme gideceğim orda annemin desteği ile memeden keserim diye düşünüyorum. Kesme yöntemi de arkadaşlardan öğrendiğime göre saçımdan bir tutam kesip meme ucuna yapıştırmayı düşünüyorum. artık burda deneyimli arkadaşların tecrübelerinden faydalanacağız.
daha önce Esra için ayrıntılı yazmıştım canım istersen oku :))
Esracım,öncelikle söyleyim..Nehirde memesiz kesinlikle gece uykusuna geçmeyen,acaip meme düşkünü bir bebekti.ne emzik ne biberon kullandık,hiçbirini kabul etmedi doğduğundan beri..Ben çalıştığım için öğlenlerii ayakta sallayarak uyuyor.buna alışıktı zaten. memeden kesmeye karar verdikten sonra,Eşim bikaç gece yatak odasına götürüp emmeden uyutma provaları yaptı..İlk başta uykuya geçsede ki o bile bizim için büyük gelişmeydi , 1 saat sonra hemen uyanıp emmek istedi,vee sabaha kadar meme ağzında... ama en azından benm için bir cesaret doğdu emmeden de uyuyabiliyomuş nehir... bikaç hafta sonra bir akşam eşimm bu gün verme bakalım dedi.zaten bende haftalarca deneyimli annelerinn yazılarını,bloglarını,etrafımdakilerden de araştırıp Siyah Bant yapıştırıp o şekilde bıraktırmaya karar vermiştim.. göğsümün uçlarına yapıştırdım.. eşimle beraber sürekli oyun oynayarak ilgisini dağıtarak bir süre oyalamaya çalıştık. istediği zaman gösterdim ' bak kızım öööğğ olmuşş pis olmuşş..' o da eehhğğğ olmuş demeye başladı ve uzaklaştı.. uzun bir süre tekrar sormadı..elini bile sürmedi..(1-2 hafta her sorduğunda gösterdim tabii bantlı olarak.. )buarada uyku saatimiz yaklaşmaya başladı,gece mamasını hazırladım(kendim hazırlıyorum,irmikli,muzlu,bisküvili tam doyurucu ) mamasını yedirdim.. mızlamaya ve huysuzluk yapmaya başlamıştı iyiden iyiyee.. babayla beraber zorluu bir süreçten sonra uykuya geçtii. gece her kalkışında doğduğundan beri alışık olduğu gibi emerek geri uyumak istiyordu, bağıraa bağıraa ağlamalar başladıı gece tabi benii tahmin edersinizz , bi yandan kararlı olmaya çalışıyorum bi yandan vicdanımm,çok kötüydüü ilk 3-4 gün.. onla beraber bende ağladım çok.. ama beklediğim kadar çok uzun sürmedi gecelerimiz. yanii uyandığın bi 5-10dk krizz anı oluyordu sonraa uyuyodu.. 1 hafta içinde de alıştı.sadece su için kalkıyor. ve sallayarak değil kendi uyuyor biz yanına yatıyoruz.. Burda en önemli faktör Eşler!! Onun ççoookk büyük desteği var bana.. hem moral olarakk hem bu konuda yardımııı bu kadar kolay atlatmamızı sağladı.. Bende memeden kesme mecaralarını okudukçaa inanasım gelmiyodu Nehiri memeden kesebileceğim.. kızım tabii halen ara ara soruyoo istiyo.. çok düşkün olduğu için kolay kolay akıldan çıkmıyor Kesinlike kararlı olmak gerek, onda da güvensizlik oluşturmamak adına...
Merhaba kizlar...
Size belki bu son iletim olabilir..dogumum baslamak uzre artik cnku dun dogum muaynesinde
Acilmam oldgnu soledi doktorum perşembe ye kalmaz dokunsam dogurcak gibisin dedi..
Heyecan heves korku endise stres icinde bekliyorum uyku fln yok ablasi gbi bu minnos da bayram gununu bekliyo
Sanirm gelmek icin..tipki ablasi gbi yine sancidan once acilma belirtisi verdi surec tamamen ayni ilerliyo smdi
Eylül d e oldgu gbi beklemedeym cantalar kapida..muayneden sonra hafif lekelenmelerm de oldu bu gun bilemednz
Yarina kucaklarm dye hissediyorum minisimii...du a edin de anneannemz yetssin doguma yarn sbah burda olucak
Ins..öpüyorum hepinizi hakkijizi helal edin dualarnzibekliyorummmmmmm
kuzular eklenmis topik senlenmis kizlar masallah kuzularinizi allah nazarlardan esirgesin.. elifcim oglusunun gelisimine masallah saglikla ilgili skintilarnizin dogum ardindan kendiliginden duzelcegine inaniyorum allah dermansiz dert vermesin yeterki. kardesin gelmis canim ne guzel cok faydasniz olur birbirnize
Merhqbq canim. Bizde bugün asi olduk. İki gün geçsin asinin huzursuLugu geçsin oyle kesicem inşallah gündüzleri. Ben hic umutlu değilim isathi acilacak konusunda ama bakalim. Senin oğlun kaç kilo? Ahmet 12 kilo 85cm. Bana zayif geliyor. Yese kilosunu takmicamda yeniyor vitamin alqmiyor ona üzülüyorum.
Merhaba kizlar...
Size belki bu son iletim olabilir..dogumum baslamak uzre artik cnku dun dogum muaynesinde
Acilmam oldgnu soledi doktorum perşembe ye kalmaz dokunsam dogurcak gibisin dedi..
Heyecan heves korku endise stres icinde bekliyorum uyku fln yok ablasi gbi bu minnos da bayram gununu bekliyo
Sanirm gelmek icin..tipki ablasi gbi yine sancidan once acilma belirtisi verdi surec tamamen ayni ilerliyo smdi
Eylül d e oldgu gbi beklemedeym cantalar kapida..muayneden sonra hafif lekelenmelerm de oldu bu gun bilemednz
Yarina kucaklarm dye hissediyorum minisimii...du a edin de anneannemz yetssin doguma yarn sbah burda olucak
Kizlar ya kimse yokmu burada. Biz pazartesi 18 ay asidi olduk. Bugünuuç gün oldu ateşi var oğlumun. Dun gece 39.5 oldu ateşi. Bugünde 37.5 e dusurebiliyorum düşmüyor. Normalmi ya boyle olması. Size ateş yaptimi
Merhaba kizlar...
allah sağlıkla kucagıa almak nasıp etsın cok heycanlı valla.ooyy ılk bıze haber verıyorsun ve foto ıstıyorum sımdıden anlaşalım valla..Merhaba kizlar...
yaptı canm aynı oldu ecenınde 3 hatta 4 gün kadar surdu sonra gectı gıtttıKizlar ya kimse yokmu burada. Biz pazartesi 18 ay asidi olduk. Bugünuuç gün oldu ateşi var oğlumun. Dun gece 39.5 oldu ateşi. Bugünde 37.5 e dusurebiliyorum düşmüyor. Normalmi ya boyle olması. Size ateş yaptimi
maşallah prensese
inşallah canım kendiliğinden düzelir. üzüyor bu kuzucuk bizi
iyi canım maşallah kilosu. doriş 11,5 kgya yeni vardı zar zor
ama dediğin gibi emmeyi bırakırsa iştahı açılır inşallah
inşallah sağlıkla gelsin kuzucuk. heyecanlandım
doruk'un da ilk defa 18 ay aşılarında ateşi oldu, 3 gün kadar sürdü ateşi de mızmızlığı da
allah sağlıkla kucagıa almak nasıp etsın cok heycanlı valla.ooyy ılk bıze haber verıyorsun ve foto ıstıyorum sımdıden anlaşalım valla..ıyı haberlerınızı bekliyorum canımmm
yaptı canm aynı oldu ecenınde 3 hatta 4 gün kadar surdu sonra gectı gıtttı
canim bizde asimiZi mart ayinda olduk sali gunuydu ebe cumaya sarkmaz atesi demisti a ama cumaya sarkti yani 4gun dusuk ates yapti sizde son durumlar nedir dustumu atesi normale
Kizlar merhaba .
Ateşi bugünde dusmeyince dra goturduk. Bogazlari kizarmis yine. Asidan deguis ateşi denk gelmis belkide saglik ocaginda kapmistir dedi. Suandada 39 derece ateşi dusuremiyoruz. Antibiyotiğe baslicaz yarin. Bu ay ikinci antibiyotigimiz. Moralim çok bozuk. Buradassütten kesme isinide sordum doktora. Kesinlikle 2 yasina kadar emzir kesme dedi. İki yasina kadar anne şutu alanlar zeki, b12 eksilgi olmuyor,anne şutu kanserden koruyor ve daha kanitlanamamis bi çok faydasi var dedi. Kafam bu konuda çok karisti. Boyuna ve kilosuna çokiyi diyor. Yememesini sorun etme dedi
Kizlar merhaba .
Ateşi bugünde dusmeyince dra goturduk. Bogazlari kizarmis yine. Asidan deguis ateşi denk gelmis belkide saglik ocaginda kapmistir dedi. Suandada 39 derece ateşi dusuremiyoruz. Antibiyotiğe baslicaz yarin. Bu ay ikinci antibiyotigimiz. Moralim çok bozuk. Buradassütten kesme isinide sordum doktora. Kesinlikle 2 yasina kadar emzir kesme dedi. İki yasina kadar anne şutu alanlar zeki, b12 eksilgi olmuyor,anne şutu kanserden koruyor ve daha kanitlanamamis bi çok faydasi var dedi. Kafam bu konuda çok karisti. Boyuna ve kilosuna çokiyi diyor. Yememesini sorun etme dedi
Hayırlı cumalar kızlar , sabah aşımızı olmaya gittik.. zor ttuttuk valla nasıl tekmeliyo :))) çıktık babasına şikayet ediyo hemşireyii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?