2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

daha önce Esra için ayrıntılı yazmıştım canım istersen oku :))

Esracım,öncelikle söyleyim..Nehirde memesiz kesinlikle gece uykusuna geçmeyen,acaip meme düşkünü bir bebekti.ne emzik ne biberon kullandık,hiçbirini kabul etmedi doğduğundan beri..Ben çalıştığım için öğlenlerii ayakta sallayarak uyuyor.buna alışıktı zaten. memeden kesmeye karar verdikten sonra,Eşim bikaç gece yatak odasına götürüp emmeden uyutma provaları yaptı..İlk başta uykuya geçsede ki o bile bizim için büyük gelişmeydi , 1 saat sonra hemen uyanıp emmek istedi,vee sabaha kadar meme ağzında... ama en azından benm için bir cesaret doğdu emmeden de uyuyabiliyomuş nehir... bikaç hafta sonra bir akşam eşimm bu gün verme bakalım dedi.zaten bende haftalarca deneyimli annelerinn yazılarını,bloglarını,etrafımdakilerden de araştırıp Siyah Bant yapıştırıp o şekilde bıraktırmaya karar vermiştim.. göğsümün uçlarına yapıştırdım.. eşimle beraber sürekli oyun oynayarak ilgisini dağıtarak bir süre oyalamaya çalıştık. istediği zaman gösterdim ' bak kızım öööğğ olmuşş pis olmuşş..' o da eehhğğğ olmuş demeye başladı ve uzaklaştı.. uzun bir süre tekrar sormadı..elini bile sürmedi..(1-2 hafta her sorduğunda gösterdim tabii bantlı olarak.. )buarada uyku saatimiz yaklaşmaya başladı,gece mamasını hazırladım(kendim hazırlıyorum,irmikli,muzlu,bisküvili tam doyurucu ) mamasını yedirdim.. mızlamaya ve huysuzluk yapmaya başlamıştı iyiden iyiyee.. babayla beraber zorluu bir süreçten sonra uykuya geçtii. gece her kalkışında doğduğundan beri alışık olduğu gibi emerek geri uyumak istiyordu, bağıraa bağıraa ağlamalar başladıı gece tabi benii tahmin edersinizz , bi yandan kararlı olmaya çalışıyorum bi yandan vicdanımm,çok kötüydüü ilk 3-4 gün.. onla beraber bende ağladım çok.. ama beklediğim kadar çok uzun sürmedi gecelerimiz. yanii uyandığın bi 5-10dk krizz anı oluyordu sonraa uyuyodu.. 1 hafta içinde de alıştı.sadece su için kalkıyor. ve sallayarak değil kendi uyuyor biz yanına yatıyoruz.. Burda en önemli faktör Eşler!! Onun ççoookk büyük desteği var bana.. hem moral olarakk hem bu konuda yardımııı bu kadar kolay atlatmamızı sağladı.. Bende memeden kesme mecaralarını okudukçaa inanasım gelmiyodu Nehiri memeden kesebileceğim.. kızım tabii halen ara ara soruyoo istiyo.. çok düşkün olduğu için kolay kolay akıldan çıkmıyor Kesinlike kararlı olmak gerek, onda da güvensizlik oluşturmamak adına...

slm canım benim oğluşumda yarın 18 ayı dolacak. bizde resmen gece boyunca memedeyiz, gündüzleride emiyor. iştah konusunda da aynı dertten muzdaribiz. cuma günü 18 ay aşımız vardı, hemşire gündüzleri emzirmeyi bırak yemek yesin artık dedi, kilosu gelişimine göre düşükmüş. kısmetse bir ay sonra adanaya anneme gideceğim orda annemin desteği ile memeden keserim diye düşünüyorum. Kesme yöntemi de arkadaşlardan öğrendiğime göre saçımdan bir tutam kesip meme ucuna yapıştırmayı düşünüyorum. artık burda deneyimli arkadaşların tecrübelerinden faydalanacağız.

hıc sorma,nasıl gectı gıttı alamadım..
maşallah mınık prensese

ayy yorulmuşsunuzdur hadı bakalım düğünler ard arda elçek bol bol oynaynn..

Merhqbq canim. Bizde bugün asi olduk. İki gün geçsin asinin huzursuLugu geçsin oyle kesicem inşallah gündüzleri. Ben hic umutlu değilim isathi acilacak konusunda ama bakalim. Senin oğlun kaç kilo? Ahmet 12 kilo 85cm. Bana zayif geliyor. Yese kilosunu takmicamda yeniyor vitamin alqmiyor ona üzülüyorum.

Yazini okudum canim tesekkur ederim. Bana bi ümit oldu :)

Merhaba kizlar...
Size belki bu son iletim olabilir..dogumum baslamak uzre artik cnku dun dogum muaynesinde
Acilmam oldgnu soledi doktorum perşembe ye kalmaz dokunsam dogurcak gibisin dedi..
Heyecan heves korku endise stres icinde bekliyorum uyku fln yok ablasi gbi bu minnos da bayram gununu bekliyo
Sanirm gelmek icin..tipki ablasi gbi yine sancidan once acilma belirtisi verdi surec tamamen ayni ilerliyo smdi
Eylül d e oldgu gbi beklemedeym cantalar kapida..muayneden sonra hafif lekelenmelerm de oldu bu gun bilemednz
Yarina kucaklarm dye hissediyorum minisimii...du a edin de anneannemz yetssin doguma yarn sbah burda olucak
Ins..öpüyorum hepinizi hakkijizi helal edin dualarnzibekliyorummmmmmm

ah canimm hadi hayirli guzel haberler ver bize kucaginda minnosunla ay kiyamam ya allah kolaylik versin canim kucagina almayi nasip etsin yoksa coktan dogurdun bile mi dualarim sizinle canim cok sevindim ya valla hos oldu icim

Dualarimiz seninle canim hayirli haberlerini bekliyoruz.

Kizlar ya kimse yokmu burada. Biz pazartesi 18 ay asidi olduk. Bugünuuç gün oldu ateşi var oğlumun. Dun gece 39.5 oldu ateşi. Bugünde 37.5 e dusurebiliyorum düşmüyor. Normalmi ya boyle olması. Size ateş yaptimi

maşallah prensese

inşallah canım kendiliğinden düzelir. üzüyor bu kuzucuk bizi

iyi canım maşallah kilosu. doriş 11,5 kgya yeni vardı zar zor

ama dediğin gibi emmeyi bırakırsa iştahı açılır inşallah

inşallah sağlıkla gelsin kuzucuk. heyecanlandım

Kizlar ya kimse yokmu burada. Biz pazartesi 18 ay asidi olduk. Bugünuuç gün oldu ateşi var oğlumun. Dun gece 39.5 oldu ateşi. Bugünde 37.5 e dusurebiliyorum düşmüyor. Normalmi ya boyle olması. Size ateş yaptimi

doruk'un da ilk defa 18 ay aşılarında ateşi oldu, 3 gün kadar sürdü ateşi de mızmızlığı da

canım benm dualarım seninle.. Allah kolay doğum nasip etsin, hemencik kucağına al bebeğini.. miss kokusunu çek içine.. lütfen habersiz bırakma bizii.. meraktayımmmmm bilesin...

allah sağlıkla kucagıa almak nasıp etsın cok heycanlı valla.ooyy ılk bıze haber verıyorsun ve foto ıstıyorum sımdıden anlaşalım valla..ıyı haberlerınızı bekliyorum canımmm

yaptı canm aynı oldu ecenınde 3 hatta 4 gün kadar surdu sonra gectı gıtttı

canim bizde asimiZi mart ayinda olduk sali gunuydu ebe cumaya sarkmaz atesi demisti a ama cumaya sarkti yani 4gun dusuk ates yapti sizde son durumlar nedir dustumu atesi normale

canim bizde asimiZi mart ayinda olduk sali gunuydu ebe cumaya sarkmaz atesi demisti a ama cumaya sarkti yani 4gun dusuk ates yapti sizde son durumlar nedir dustumu atesi normale

Kizlar merhaba .
Ateşi bugünde dusmeyince dra goturduk. Bogazlari kizarmis yine. Asidan deguis ateşi denk gelmis belkide saglik ocaginda kapmistir dedi. Suandada 39 derece ateşi dusuremiyoruz. Antibiyotiğe baslicaz yarin. Bu ay ikinci antibiyotigimiz. Moralim çok bozuk. Buradassütten kesme isinide sordum doktora. Kesinlikle 2 yasina kadar emzir kesme dedi. İki yasina kadar anne şutu alanlar zeki, b12 eksilgi olmuyor,anne şutu kanserden koruyor ve daha kanitlanamamis bi çok faydasi var dedi. Kafam bu konuda çok karisti. Boyuna ve kilosuna çokiyi diyor. Yememesini sorun etme dedi

egçmiş olsun canım allah acil şifa versin. Benim oğluşumda 3 hafta önce parmağı için doktora götürdüğümde salgın bulaşmıştı, yüksek ateşe ishal ve kusma eklenmişti bir hafta boyunca o sürmüştü. doktor tek ateş düşürücü verme dedi calpol ve pedifeni dönüşümlü verdim. Sütten kesme konusunda bütün doktorlar hemfikir 2 yaşta.

iste bu yuzden saglik.ocagindan nefret ediyorum.hele bizimkio sededeki ortu yillardir ayni uzerne.baska.biseu ort bari herkes orda oturuyor yatiyor sonra bizim.cocuklarda orda.bizim hastane devlet asilarini.ucretsiz yapiyo.oraya goturuyrum cunku ne zaman saglik ocagina gitsek hasta oluyoruz.gecmis olsun canim eceninde ayda iki defa.antibiyotik kullandigi.cok oldu.simdide.yone hasta aksam.bizde gittik.erkende yakaladigimiz.icin birde be. kendim ilac vermeue bqslamistim zaten.2 gune gecer dedi antibiyotik fln vermedi.insallah sizinde hemencik gecer opuyorum oglusunu

Hayırlı cumalar kızlar , sabah aşımızı olmaya gittik.. zor ttuttuk valla nasıl tekmeliyo :))) çıktık babasına şikayet ediyo hemşireyii

bizde aralik sonu ocak basi hastalanip 2ay ardi arkasi kesilmek bilmeyen hcesitli hastaliklaarla ugrastik hepside atesli hastalikti ev eczaneye dondu yedigi serumlar cesitli tahliller antibyotik suruplarda yetmedi antibyotik ignelerde zor gunler asadik o ara saniyodum hep ve tek beenim cocugum hasta annelik iste neyseki gecti cok sukur ama nasil gecti bizden neler neler aldi goturdu cok iyi anlarsin beni.. aslinda asidan evvel rutin bi kontrol yapilmali ben yaptiririm d uygun gorurse asi icin saglik ocagina giderim ki bizim hastanede devlet asilarini ucretsiz yapiyor ama ben s.ocagini tercih ediyorum asilar daha taze geliyor bana. canim oglusun icin tahlil istedimi dr antibyotik vermeden evvel bogaz kulturu yaptirin kisa bi islem bize dr.muz antibyotik vercekken bogaz suruntusu temiz cikti antibyotiksiz gecirdik en son allah sifa versin ahmet pasaya kilosuda cok iyi masallah emzir bence ben kesmeliyim cunku kizim 19aylik ve 9,5kg.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…