• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

hep umutsuzum daha öncede demiştim kızımı kıskanıyorum saçma sapan düşüncelerim var çok güleç bir kızım var herkese gülücük atar yabancı bilmez karnı tok olsun akşama kadar durur mızlanmaz bu sfer diyorum beni hiç aramıcak bana düşkün olmayacak herhalde :27:kafayı yedim ben daha öncede demiştim babaanneden de kıskanıyorum diye ya bana düşkün olmazsa diye dşünüyorum kendi kendme moral bozukluğu yani en çk beni sevsin istiyorum

anladim cnm, hamilelikten sonra bu sekilde hissedebiliyor kadinlar, cok normal, sonucta aylarca icinde tasidin onu, kimseyle paylasmadin, sadece ikinizdiniz. sonra bir anda baskalari dahil oldu, paylasmak zorunda kaliyorsun. bunlari hissettigin icin kendini kotu hissetme, pek cok kadin yasiyor, ben de ara sira boyle dusuncelere kapiliyorum- ama sonucta onlarin bizden bagimsiz birer birey olduklarini kabul etmemiz gerekiyor. zamanla kendi tercihleri olacak, hele de buyuyunce - babasi, arkadaslari, dedeleri, nineleri, istedigi herkese karsi duygular gelistirecek, bizden bagimsiz bir birey olacaklar.ama unutma ki en cok seni sevecek, hele de su anda aksinin imkani yok.

ya kizlar sanirim benim kizimdada dis sikintisi var surekli agliyor. bugun babasi yemekte eline marul tutusturmus issira issira kopardi bogazina cakacak diye korktum elinden alincada cigligi basti. dislik hosuna gitmiyor.birde kizlar ilk alt azi disler cikiyormus ya acaba ilk kopek disinin cikma ihrimali var mi parmagimi alip sag kopek disine dogru surtuyor .

hadi yaa, ilk azi disler mi cikiyormus? ben hep on dislere bakiyordum, on cikar saniyordum , bir arkalara bakayim ben!!

Arkadaşlar ek gıda konusu açılmışken bişey sormak istiyorum. Kahvaltılarda sanırım çoğu anne labne kullanıyor siz ne kullanacaksınız ya da ne kullanıyorsunuz? Ben evde kendim yapmak istiyorum lor peynirini, geçenlerde denedim oldu ama çok sert mamada yumuşaması imkansız bildiğiniz başka bi yöntem var mı? Ben limon suyuyla yapmıştım. Bu arada hayırlı cumalar hepinize... Allah bebeklerimizi sağlıklı sıhhatli hayırlı ana babaya düşkün:))) evlatlar etsin inş.

ek gıda konusu nasıl karmaşık bir konu ya okuyorum okuyorum kafam daha da karışıyor

6. aydan sonra 1/4 yumurta sarısı vercek miyiz, vermicek miyiz?

çorbalara kereviz mi koysak kabak mı brokoli mi? önce hangisiyle başlasak?

cici bebe kullansak mı kullanmasak mı?

kahvaltıya ne zaman başlasak? ne versek?

vs. vs. vs....... oku araştır delircem ya :ssz:

annem, komşum, bakıcımız biz bunu verdik bişey olmadı, şunu da verirdik falan filan deyip duruyor. ben olmaz vermem dedikçe kızıyolar biliyorum :1:

yoğurt ve elma rendesiyle başladık bu hafta, hatta elmalı yoğurt vermiş bakıcımız sevmiş oğlum yemiş dün

pazar günü patates, havuç ve brokoliden püre yapayım başlıyım diyorum ben de yavaş yavaş öğle öğününde

sizler neler veriyosunuz kızlar? ya da neyle ne zaman başlıcaksınız?

bir de lor peynirini nasıl yaptın canım? ben yoğurdu sulandırıp biraz kaynattım temiz bir tülbentten süzdm yumuşacık bir lor peyniri yaptım

Kizlar sizde beb islerinize demir damlasi kullaniyomusunuz

kullanıyoruz canım 1,5 aydır

selam kizlarrr, minigim az once 4. ay asilarini oldu, gec kaldik cunku arada enfeksiyon gecirdigi icin doktor asiyi yapmadi,bekleyelim dedi. simdilik durumlar iyi gorunuyor bakalim :)
ek gidalara gecmeyen bir ben mi kaldim? ben 6. ayin 1. gunu baslamayi dusunuyorum, 6. aydan once vermeyi dusunmuyorum. henuz ne verecegimi bilmiyorum ama doktor sebzelerle baslariz demisti- bir ara sorucam bakalim ne tavsiye ediyor menu olarak. peynir ve yogurt yapan arkadaslar tarif verebilir mi, cok maharetlisiniz kizlarr ya.

ben 1 aydır kullanıyorum ama geçen arkadaşımla görüştüm onun oğlu 1,5 yaşında biz hiç başlamadık dedi doktoru test yaptırmış kan değerleri iyi çıkınca hiç kullanmamış bende anlamadım...

Bende anlamadim kimi kullaniyo kimi kullanmiyo.kullanmayanlardada deyisen bisey yok.be de baslamistim yirmi gun evvel baslayali kizim ishal gibi.yan etkilerine baktim yuzdebesi ishal yapiyomus bende ilaca bagladim bir haftadir vermiyorum.ama sanirim dis cikarmadan dolayi ishal oluyo ilaca devam etmelimiyim tekrar bilemedim

selam kizlarrr, minigim az once 4. ay asilarini oldu, gec kaldik cunku arada enfeksiyon gecirdigi icin doktor asiyi yapmadi,bekleyelim dedi. simdilik durumlar iyi gorunuyor bakalim :)
ek gidalara gecmeyen bir ben mi kaldim? ben 6. ayin 1. gunu baslamayi dusunuyorum, 6. aydan once vermeyi dusunmuyorum. henuz ne verecegimi bilmiyorum ama doktor sebzelerle baslariz demisti- bir ara sorucam bakalim ne tavsiye ediyor menu olarak. peynir ve yogurt yapan arkadaslar tarif verebilir mi, cok maharetlisiniz kizlarr ya.

bende vermicektim hiç de bu hafta başladık yoğurt ve elmaya, tabi doyumluk değil tadımlık :1:

zaten 5 gün sonra 6 ayımız bitiyor

lor peynirini nasıl yaptığımı yazdım yukarda :42:

yoğurdu da kaynatıp borcam tencereye boşaltıyorum, parmağımı 7'ye kadar sayana kadar yanmıcak sıcaklığa gelmişse sütten yoğurdun üzerine biraz alıp yoğurdu eziyorum süte katıyorum. her yanına örtüp 5-6 saat bekletiyorum (niye 7 diye sorma bir yerde okudum bende öyle yapıyorum :9: )

bebişler insana neler yaptırıyomuş valla yoğurt mayalamayı öğrendim valla doruk paşa sayesinde. makine almıştım baktım güzel olmadı klasik usül mayalıyorum bende.

Bende anlamadim kimi kullaniyo kimi kullanmiyo.kullanmayanlardada deyisen bisey yok.be de baslamistim yirmi gun evvel baslayali kizim ishal gibi.yan etkilerine baktim yuzdebesi ishal yapiyomus bende ilaca bagladim bir haftadir vermiyorum.ama sanirim dis cikarmadan dolayi ishal oluyo ilaca devam etmelimiyim tekrar bilemedim

bizim doktor ishal olabilir korkmayın demişti ama bizim tam tersi 3 günde bir yapmaya başladı kakasını sonra düzeldi bakalım yarın sorayım ben doktora sorun olmaz diye düşünüyorum

Bende he uz baslamadim ek gidaya en dogrusu altinci ayda baslamak zaten.sadece dort cay kasigi yogurt veriyorum arasirada havuc ve elma suyu veriykrum.oda doktor tavsiyesi uzerine.

ek gıda konusu nasıl karmaşık bir konu ya okuyorum okuyorum kafam daha da karışıyor

annem, komşum, bakıcımız biz bunu verdik bişey olmadı, şunu da verirdik falan filan deyip duruyor. ben olmaz vermem dedikçe kızıyolar biliyorum :1:

yoğurt ve elma rendesiyle başladık bu hafta, hatta elmalı yoğurt vermiş bakıcımız sevmiş oğlum yemiş dün

pazar günü patates, havuç ve brokoliden püre yapayım başlıyım diyorum ben de yavaş yavaş öğle öğününde

bir de lor peynirini nasıl yaptın canım? ben yoğurdu sulandırıp biraz kaynattım temiz bir tülbentten süzdm yumuşacık bir lor peyniri yaptım

kullanıyoruz canım 1,5 aydır

gerçekten hiç bu kadar karışık gelmemişti bi olay banada ya.gozumde o kadar büyüyorki anlatamam

Bi de biz variz ek gıdaya geçmeyen

Bizde başlamadık henüz ve aynen dediğin gibi 6 ay dolmadan başlamayı düşünmüyorum. Bazen kaşığın ucuyla veriyordum tepkisine bakmak için ama Dr onu da verme sonra yemek seçer dedi.
Ayy yok ne mahareti hiç bilmediğim için alıştırma yapıyorum şimdiden eşimle test ediyoruz:) ben 1Lt sütü kaynattım içine yarım limon sıktım kesildi hemen sonra onu tülbente döktüm suyunu sıktım ama dedim ya taş gibi oldu. Yoğurtla denicem birde. Bebe bisküvisi bile kendisi yapan var biz daha yolun çooookkk başındayız sanırım

Ben sıcak süte limon suyu döktüm canım bide seninkini denicem. Sebze konusuna gelince brokoli ve karnıbahar ile başlanmaz diye söylemişti doktorum ( kafanı biraz daha karıştırmış oldum) :)))
Gerçekten karışık araştırdıkça daha çok korktum yanlış bişey veririm yada beslenme düzenini iyi ayarlayamam yemek seçer sebze yemez balık yemez yoğurt yemez diye korkuyorum

bende vermicektim hiç de bu hafta başladık yoğurt ve elmaya, tabi doyumluk değil tadımlık :1:

zaten 5 gün sonra 6 ayımız bitiyor

lor peynirini nasıl yaptığımı yazdım yukarda :42:

yoğurdu da kaynatıp borcam tencereye boşaltıyorum, parmağımı 7'ye kadar sayana kadar yanmıcak sıcaklığa gelmişse sütten yoğurdun üzerine biraz alıp yoğurdu eziyorum süte katıyorum. her yanına örtüp 5-6 saat bekletiyorum (niye 7 diye sorma bir yerde okudum bende öyle yapıyorum :9: )

bebişler insana neler yaptırıyomuş valla yoğurt mayalamayı öğrendim valla doruk paşa sayesinde. makine almıştım baktım güzel olmadı klasik usül mayalıyorum bende.

sagol cnm, peyniri kacirmisim, ikisini de kaydettim simdi. evet sizin 6 ay olmus nerdeyse, zamanidir, afiyet olsun doruk pasaya, yarasin :)

Ben sıcak süte limon suyu döktüm canım bide seninkini denicem. Sebze konusuna gelince brokoli ve karnıbahar ile başlanmaz diye söylemişti doktorum ( kafanı biraz daha karıştırmış oldum) :)))
Gerçekten karışık araştırdıkça daha çok korktum yanlış bişey veririm yada beslenme düzenini iyi ayarlayamam yemek seçer sebze yemez balık yemez yoğurt yemez diye korkuyorum

evet kafa karistirici bir konuu..deneyimli annelere danismak lazim

Yogurt meyve suyu ve sebze corbasi veriyorum ben seviyor .gitgide arttirarak tabi tugcenin dedigi gibi ama muhallebi vermedim hic tugce kendin mi yapiyorsun? Tarif alabilir miyim?
muhallebı mılupa aptamılın var suyla karıstırıyorsun ben onu verıyorum pırınc unuyla yapmadım hıc dusunmuyorumda

Arkadaşlar ek gıda konusu açılmışken bişey sormak istiyorum. Kahvaltılarda sanırım çoğu anne labne kullanıyor siz ne kullanacaksınız ya da ne kullanıyorsunuz? Ben evde kendim yapmak istiyorum lor peynirini, geçenlerde denedim oldu ama çok sert mamada yumuşaması imkansız bildiğiniz başka bi yöntem var mı? Ben limon suyuyla yapmıştım. Bu arada hayırlı cumalar hepinize... Allah bebeklerimizi sağlıklı sıhhatli hayırlı ana babaya düşkün:))) evlatlar etsin inş.
bende labne kullanıyorum tuzlu peynır verme bebekler tuzla ne kadar gec tanısırsa o kadar ıyı
kızlar ben bişey soracagim bebğinde hemajom halk arasında gül dedikleri lekeden olan varmı
benim oğlumun serce parmagının içinde var kırmızı doktorlara sordum hepsi önemsiz dedi. ama insanın içi rahat etmiyor yinede

bnım kızımdada var hemanjom sırtında..zararsız dedıler kuculurmus kuculmezsede kortızon uygulayalım dedı bır doktor yok dedım cıldıyeye goturdum buyuyunce lazerle aldırırsınız dedıler

Back
X