• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

Hosbulduk eveeeettt biliyorum ben zaten takip ediyordum sizleri:):)
Dün tam 5 aylik oldu bebislerimiz.Ilk dogdugunda o kadar zorlanmistim ki nasil büyüyecek bu cocuk diyordum simdi geriye bakiyorum 1 gün gibi gecip gitmis.
seninki kiz miydi canim:)

evet kiz benimki. eveeeeet dun 5 aylik oldular, ben her ay dogum gunu yapacaktim guya ama her seferinde birsey cikiyor, yetisip de yapamiyorum :/ 6. ayda yapiyim bari, yari yasgunu :)

evet kiz benimki. eveeeeet dun 5 aylik oldular, ben her ay dogum gunu yapacaktim guya ama her seferinde birsey cikiyor, yetisip de yapamiyorum :/ 6. ayda yapiyim bari, yari yasgunu :)

Ben hic düsünmemistim her ay dogum günü:)Biz artik senesine yapariz insallah.
Senin cimcime yüzüstünden sritüstüne dönebiliyor mu bizimki daha dönemiyor,cocuk gelisimde 5. ayda yapabilecekleri arasinda yaziyor.Bu arada biz ek gidaya gectik gercekten okudukca daha karmasik bir hal aliyor
en iyisi deneme yanilmami yoksa:(

Ben yapacağım yarı yaş günü:1: Kayinvalidem oğlum 20 günlükken yanımızdaydı 'oğlumun yarı kırkını çıkardım' diye sevindi. Şimdi biz onları ziyarete gideceğiz, orada 6 ayını doldurmuş olacak, yaşında yanımızda olamayacaklar diye bir yarı yaş kutlaması yapacağım:1:

Biz de henüz ek gıdaya geçmedik. Diş kaşıntısını gidersin diye elma ve havuç tattı, hırsla suyunu çıkararak. Yoğurt da tattırdım ama hiç beğenmemiş gibi yüzünü buruşturuyor sonra da istemem yan cebime koy der gibi ağzını açıyor :1:
Meyve suyu, püresi, yoğurt, sebze çorbası sıralamasıyla başlayıp, 1 hafta 10 gün alışma dönemini atlattıktan sonra kahvaltıyla birlikte öğünlere geçeceğim. Ya da zamanı gelinceye kadar yaptığım araştırmalar neticesinde sürede oynamalar olabilir... Off cidden sıkıntılı bir durum, pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da büyüklerimizden farklı düşündüğümüz için fikir alamıyoruz. Anneme kalsa şimdiye çoktan sofradaki her şeyden 'azıcık' yerdi :1:

selam kizlarrr, minigim az once 4. ay asilarini oldu, gec kaldik cunku arada enfeksiyon gecirdigi icin doktor asiyi yapmadi,bekleyelim dedi. simdilik durumlar iyi gorunuyor bakalim :)
ek gidalara gecmeyen bir ben mi kaldim? ben 6. ayin 1. gunu baslamayi dusunuyorum, 6. aydan once vermeyi dusunmuyorum. henuz ne verecegimi bilmiyorum ama doktor sebzelerle baslariz demisti- bir ara sorucam bakalim ne tavsiye ediyor menu olarak. peynir ve yogurt yapan arkadaslar tarif verebilir mi, cok maharetlisiniz kizlarr ya.

bende 6. aydan önce başlamicam canım ama kansızlık çıkarsa kızımda 5. ay kontrolünde o zaman öne alabilirim ek besin olayını

Saglik ocagi verdi ama ben dr. A sordum 6. ay baslicaz dedi.bende vermedim

zaten normal gününü doldurup doğan bir bebeğin demir depoları 6 ay yetecek şekilde doluymuş , niye 4. ayda başlatıyorlar hiç anlamış değilim :26: ha erken doğmuştur ona veriliyormuş erkenden ama her bebeğe aynı muameleyi yapıyorlarya sinir oluyorum

Ben hic düsünmemistim her ay dogum günü:)Biz artik senesine yapariz insallah.
Senin cimcime yüzüstünden sritüstüne dönebiliyor mu bizimki daha dönemiyor,cocuk gelisimde 5. ayda yapabilecekleri arasinda yaziyor.Bu arada biz ek gidaya gectik gercekten okudukca daha karmasik bir hal aliyor
en iyisi deneme yanilmami yoksa:(

yok canim yaa, donemiyor bizimki :( zaten yuzustu kesinlikle 5 dakikadan fazla kalinca basiyor cigligi. benim kizimda 2. ay kalca usg sinde kalca cikigi teshisi kondu, o yuzden 1,5 ay boyunca gunde 23 saat, 1,5 ay boyunca da gunde 12 saat bir alet takiliydi kalcasiyla bacaklarina :( su anda 100% iyilesti cok sukur takmiyor hic, ama tabi bu takarken yuzustu koyamiyorduk, biraz geriden gelicek dolayisiyla ama ortopedist hemen yakaliyorlar dedi, bakalim..

yok canim yaa, donemiyor bizimki :( zaten yuzustu kesinlikle 5 dakikadan fazla kalinca basiyor cigligi. benim kizimda 2. ay kalca usg sinde kalca cikigi teshisi kondu, o yuzden 1,5 ay boyunca gunde 23 saat, 1,5 ay boyunca da gunde 12 saat bir alet takiliydi kalcasiyla bacaklarina :( su anda 100% iyilesti cok sukur takmiyor hic, ama tabi bu takarken yuzustu koyamiyorduk, biraz geriden gelicek dolayisiyla ama ortopedist hemen yakaliyorlar dedi, bakalim..
Zor bi donem gecirmissiniz ama
Atlatmisiniz canim cok sukur.Yakalar tabi yaa zaten hepsi ayni olmuyor ya biri er biri gec.Aslinda biz anneler cok acele ediyoz dusundugun zaman yurumeyi oturmayi yemeyi bilmeyen insan mi var er ya da gec ogrenecekler biz su anlarinin tadini cikaralim degil mi;-)

Ayy kizlar canim cok skkn yaa anneme soylemem gereken birsey soyledim..esimin ailesi beni uzecek bir sey soylemisti babasi diyeyim soylemezdim hic dag olmasin iki taraf gicik olmasin diye bu tur seyleri.bugun iste sohbet ederken nasil oldu anlayamad bile gercektrn kotu oldu annem cok uzuldu nasil toplayacagim simdi yaa cok uzgunum..bilincli soylemedi filan dedim ama cok dusunceli vallahi..ne saygisizligini gormusler deyip duruyor :(( napicam simdi ben...

Geçmiş gitmiş şükür canım, dönemsel faaliyetlerini yakalar eminim. Yüzüstü az dahi dursa sırt karlarının gelişimi için çok önemliymiş, o geliştirir kendini. Hatırladığım kadarıyla senin fıstık oturmaya çalışıyordu da doktorunuz 6 aydan önce oturtma dediği için oturtmuyordun, atakları var zaten maşallah. Dönmeleri için bebeklere biraz yardım gerekebiliyor canım, ben de üzülüyordum vakti ama neden dönemiyor diye, yanına uzanıp bir o yana bir bu yana çevirdim, alıştı nihayet. Seninki de döner tez zamanda merak etme, altını değiştirirken falan dur ,yapma der durursun:1:

ben kullanmıyorum , gülçilekte kullanmıyor , 5. ayda kan tahlili yaptırıcam bebeğime , kanı iyiyse zaten iyiki vermemişim dicem ama demir eksikliği varsa ek gıdalara 5. ayda başlicam , demir içeren besinlerle

bende pek ilaç kullanma taraftarı deyilim ama onu zaten şımdi için dyil ilerleyen dnemlerde kansızlık olusmaması için veriyolar.bebeyının kanı şimdi iyi çıkabilir ama sora duşme ihtimalide var.yani karışık bi durum anne olmak zor cok ayrıntılı dusunuyo insan.akışınamı bırakmak gerek bazen:)

biskuvi b ve kasik mamasi bende aldim fakat sevmiyor onlari. meden bilmiyorum onu verince tukuruyor. ra kuzim 1 aydir bagiriyor bildigun baya bagiriyor tiz bi sesle.yuksek sesle kahkaha atiyor sizlerdede var mi bu
evet canım olmazmı sürekli çığlık atıyor ve kahkaha atıyor mutlu olunca:)))

canı gelmiş geçmiş olsun benim kızımda kalça çıkığı olmadığı hade dönemiyo endişelenme yüzüstü koyduğm an bağırıyor:)))

Ayy kizlar canim cok skkn yaa anneme soylemem gereken birsey soyledim..esimin ailesi beni uzecek bir sey soylemisti babasi diyeyim soylemezdim hic dag olmasin iki taraf gicik olmasin diye bu tur seyleri.bugun iste sohbet ederken nasil oldu anlayamad bile gercektrn kotu oldu annem cok uzuldu nasil toplayacagim simdi yaa cok uzgunum..bilincli soylemedi filan dedim ama cok dusunceli vallahi..ne saygisizligini gormusler deyip duruyor :(( napicam simdi ben...
bence tekrar duzelt aralarina husumet girmesin sonucta esinin ailesi yuz yuze bakacaklar konu.ne bilmiyorum ama ben olsam hatalarini anladilar ozur dilediler pisman oldular gibi seyler soylerdim

benim eşimin hiç öyle kilo takıntısı yok , çok şanslıyım bu konuda ama benimde kiloyu belli etmeyen sıkı bir vücut yapım var , hatta bayılıyor biraz şöyle etli butlu olunca :1: ama hamilelikten beri onu ihmal ettim , zayıfladı kocişim , bende zayıf sevmiyorum hiç , normal olucak , bi ara 100 kg olmuş doğumdan bikaç gün önceki halimi ekliyim size , hiç inanamazsınız , bendende 17 kg gitti sadece emzirmeyle , bebeklerin artık çabuk doyması normal ama sütün geç gelmesi tuhaf , sıcak tutmaya çalış göğüslerini , belli damarları genişlettiğinden sıcak , bi faydası olabilir :26:

sadece esim olsa iyi k.v. gorumcem hepsi takintili azicik kilo alayim hemen yuzume vururlar. k.v dem onun bunun 0 beden gekinkerinden bahseder ove ove. ama benim ailem tam tersidir kadin dedigin etli butlu olur ele gelir derler. ayni zamnda ankaraya gitmistim zamanin birinde kayinvalidem kilo almissin dedi annem suzulmussun dedi. yani iki tarafada yaranamiyorum :-)

gunaydin hatunlarrr:16:
nasisiniz 2 gundur giremedim baya kaynatmissiniz:52:
Zuhal nasilsin baken kizin duzeldi mi:16:

merhaba arkadaslar,
uzun zamandir takip ediyorum sizi ama yazamadim bir türlü.ben de ekim annesiyim kizim 14 ekimde katildi aramiza cok da iyi yapti cimcimem.umarim bundan sonra ben de aktif olarak katilirim sizlerin güzel sohbetlerinize:)
hosgldın canım aramıza :16:

zuhalzuhalcııım nereye gıtdın ama ben daha yenı gelmısdım:43:

Back
X