• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

günaydın güzel anneler..benimm kızımm acaip hareketlii 2dk durmuyoo,ne yapim nasıl oyaalimm şaşırıyorumm :52: dün yoğurt mayaladım kızıma bugün denicem bakalım sevicek miii:44:

selam annecıklerrrr:3::3::3::3:
uzun zaman oldu gıremıyororumm memlekette annecıgımn yanındaym bıldgnz uzre:8::8:
burdakı hareketlı tempodan dolayı gırıp yazamıyorum bı turlu:51::51:
aslında gecen gece gırmstm hatta uzun bı msj yazmıstm tek tek alıntılar yapıp
ama ıste tam gonder butonuna basarken baglantı kesılıncee yolllayamadan gttı yazdıklarm bı dha yazmaya da usendım acıkcası:6:
nasılsınız bakalım bebıslerınz nasıll hepınız afıyettesınızdr umarımm:16:okuyamadım gecmısı...
bız kızımla cok ıyıyız walla o geldıkten sonra hayat benm ıcın durmus gbıydı adeta suraya gelınce ohh bee hayat da devam edıyomus meger dedımm:9::9:
dınlendım rahat rahat sımdı kendımı bakım onarıma alıcam bu hafta boya badana ıslerı felann:52::52:
annem eylül e cok ıyı bakıyo saolsun sureklı kucakta bırı alıyo bırı bırakıyo degmeyın keyfınee:emir_bebek::emir_bebek:
buraya geldıgmden berı bı ıstahsızlık basladı sadece emmesı cok cok az sutler gogsumde olece kalıyoo sasırıyorum hatta sıskınlıkten rahatsız olup sagıyorum
evde bole bı manzarayı hıc yasamamıstım gogsumde sut olmadan dha sonduruyodu zıllı hava degsklıgnden mı oldu anlamadım ıns duzelırr:26::26:
zaten oldukca mınyon bıldgnz gbıı dha eksıklerını kapatamadan kılo kaybederse hıc toparlayamam :ssz:olmadı doktora goturcem artk:26:

hepınızı opuyorum fıstıklar fırsat bulunca gırerm yne
kuzularnzla bır Allaha emanet olun:16::16: bızı de ozleyınnn teyzoslarrr:16::16:
:54::54::54::54:

kızlar mrb
mayaladığınız yogurdu kaç gün veriyorsunuz interneete mayaladığınız gün ve ertesi gün verin diyor öylemi yapıyorsunuz

günaydın güzel anneler..benimm kızımm acaip hareketlii 2dk durmuyoo,ne yapim nasıl oyaalimm şaşırıyorumm :52: dün yoğurt mayaladım kızıma bugün denicem bakalım sevicek miii:44:

Evet canim cok hareketliler benimkide artik biyerde durmuyo.yogurdu ilk defa veriyosan reddebilir. Gecen hafta vermeye basladim yemiyodu simdi daha yokmu diyo benim prenses:-)

ben kirkim cikar cikmaz adet oldum 5 ayda.butun kilolar gitti

Ya sahiden bu regl olayıyla Kilo vermenin baglanti tisi var mı
Canım iki çocuklu bayan için çok bile umduklarını değil bulduklarını yesinler. Şaka bir yana daha ne olsun bence yeterli. Ama sana iki tane önerim var pratik ve renkli. Biri havuç tarator : havucu rendeleyip biraz tuzla yağda soteliyorsun, soğuyunca çırpılmış süzme yoğurtla (biraz tuz isteğe göre sarmısak ilaveli) karıştırıp üzerinde ceviz süslemesiyle sunuyorsun. Diğeri de yoğurtlu mor lahana salatası : lahanayı incecik kıyıp tuz yada limonla yumuşatıyorsun yine süzme yoğurtla( zeytinyağı, tuz, istersen bazı baharatlar -hangisinin yakışacağını düşünürsen-) karıştırıp servise hazır hale getiriyorsun. İkisi harika turuncu, mor renk cümbüşü yapıyor göz dolduruyor, tatları da fena sayılmaz, özellikle havucu misafirlerim çok beğenmişlerdi. Oldukça pratik son anda yapılabilecek şeyler diye naçizane önerim:1: Deneyimli ev hanımı olarak zaten biliyorsundur ama pratik tarifler köşesinde benden tarif bulunsun diye yapılışlarını yazdım :1: Şimdiden kolay gelsin.

Bnm de hSonu misafirim gelecek ne yapayım diye dusunuyorum su havuçlu olan gercekten cok lezzetli iyiki söyledin bnde onu yapayim:)

kızlar mrb
mayaladığınız yogurdu kaç gün veriyorsunuz interneete mayaladığınız gün ve ertesi gün verin diyor öylemi yapıyorsunuz

aynı gun veriyorum ama dr ertesi gunde verebilirsin demisti..annem sagolsun hergun mayalıyor...9 aylık olana kadar bu sekilde vermek gerekmis yani gunluk mayalayıp en fazla bir de ertesi gun verilmeliymis

geçen gün ben de keçi sütü ile yaptım,dr.tanıdığım da tavsiye etti.çorba vermeye başladınız mı neler yapıyorsunuz..
c

keci sutu bulsak ben de keci sutu tercih ederdim...bebek suttu yani maması ıle de mayalanabilirmis bebekte alerji olursa.corbada pure kıvamına gectik biz..sebze corbası yani puresi veryoruz

Son düzenleme:
bebegim ıkı gundur cok sıkıntılı..zeytınyagı verdik ama ise yaramadı hala...sizler neler yapıyorsunuz bu durumda?

karnı şiş ve sert değilse doktor bana anne sütü alıyorsa 1 haftaya kadar normal demişti. cocugun poposuyla oynamayın kendi ogrenecek yapmayı demişti. gliserin kansuk fitil var cook zorda kalırsan deneyebilirsin ama doktorlar onermiyor.

kızlar...
bizde anneannemizden geldik neler olmuş valla yeni topik hayırlı olsun.
biz ek gıdaya başlamadık bir sonraki kontrolde bakarız dedi dr.
Alya nın kilo alımı azaldı 400 gr aldı gecen ay...az ama dr yeterli dedi.
Nisanda 6.ay aşılarımız var yine içim gidecek.
bazı doğum sonrası sıkıntılarım vardı ya daha iyiyim anne karnındaki ilişki kopması mı, iş hayatından ayrılma mı, evde uzun bir lohusalık sonrası yalnız kalmak mı, geç anne olmak mı bilmem ama bende çok korku oluyordu şimdi daha az ....
işe başlamadım 4 ay ücretsiz izindeyim haziranda seminerlere başlıcam ...1 yaşında da kreşe vericem Alya yı sizce çok mu erken?

Back
X