• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

adet olan kızlar eskiye durumunuz ne? ben eskiden 3 gün olurdum az olurdu

doğumdan sonra 2. adetim bu hiç durmadan geliyor sanki, çok yoğun oluyor. 14 ay adet olmamanın acısını 2 ayda çıkardım :ssz:
Canım ben 2 defa adet gördüm ama hamilelik öncesiyle aynı yoğunluktaydı (ilk 2 gün çok yoğun sonraki 2 gün az). Sadece önceden günü hiç şaşmazdı şimdi 5 gün gecikmeli oldu.

ya ben hala adet olmadım acaba adetten sonra kilo kaybınız oldumu?

ben geçen ay oldum ilk

10,5 kg almıştım ben hamilelikte doğumdan 15 gün sonra 14,5 kg gitmişti :8:

ama şu zaman kadar o 4 kiloyu geri aldım malesef tatlıya dadanarak :ssz:

yani adetle ilgili bi durum olmadı. tam doğum öncesi kilomdayım şuan

[SUB]merhaba herkese
benim kızım 5 aylık.sabah yarım yumurta yedirdim,
sizler neler yapıyorsunuz ek gıdalara basladınız mı
[/SUB]

yumurta için acele etme bence canım 6. aydan sonra 1/4 yumurta sarısı öneriyolar, 5. ayda 1/2 ağır olabilir

zaten ilk olarak meyve suları, püreleri, yoğurt ve sonra sebzeyle başlamak gerekiyor diye biliyorum

oğluma 1 haftadır yoğurt ve elma püresi veriyorum ben

yarın da öğle öğününe sebze püresi yapmayı düşünüyorum

yumurta için acele etmicem kontrolümüze gidelim doktor ver desin ondan sonra

ben geçen ay oldum ilk

burada bir topikte okumuştum adet olan arkadaşların göbeklerinde azalma olmuş gerçi benim sezeryan ama göbeğim kalmadı yinede kendimi şiş hissediyorum.

sum ben 2 adet gördüm ama hamilelik öncesiyle aynı yoğunluktaydı (ilk 2 gün çok yoğun sonraki 2 gün az). Sadece önceden günü hiç şaşmazdı şimdi 5 gün gecikmeli oldu.[/QUOTE .!.:
Ben de oğluşumu hiç ağlatmıyorum aman iş güç kalırsa kalsın bu zamanları bir daha mı gelecek, her anını dolu dolu yaşıyoruz, boncuk gözlerinde hiç yaş olmasın kuzumun ömrü boyunca inşallah. Geçen annemlere gittiğimde kalabalığa alışıncaya kadar huzursuzlandı göğsüme kapanıp kapanıp ağladı, içim gitti yavruma. Anneme ilk defa bu kadar ağladı dediğimde sizin iyi canınız vardı ağlaya ağlaya susardınız mecburen dedi. Köyde doğdum ben, köy işleri malum nerede şimdikinin dört duvar arasındaki yemek, bulaşık, çamaşır işleri, annem bunları iş olarak bile görmüyor :1:

Evet aynen benim annemde oyle soyluyo.bide dusunun biz alti kardesiz.nasil bakarmis bize hayret ediyorum hala.is guc simdiki imkanlar yok.yazik benim anama

Evet aynen benim annemde oyle soyluyo.bide dusunun biz alti kardesiz.nasil bakarmis bize hayret ediyorum hala.is guc simdiki imkanlar yok.yazik benim anama
Biz de altı kardeşiz, ilk üç kız son üç erkek olunca, ilk ikisine annem bakmış gerisi birbirini büyütmüş :1:
Ben üç numarayım, sonuncuya yetiştim:1:

Minahata cok sevindim tekrar gecmis olsun

3. posta çamaşırı attım , 3 kişiyiz böyle oluyo daha doğrusu 2.5 sayılır daha :1: kalabalık aileler napıyo acaba :26: zaten hem çalışıp hem evde çocuğa , eşe , yemeğe birde ev işlerine yetişenlere madalya takmak lazım
Calisirken sikayet ederdim hiç bos vaktim yok diye, meğer ne kadar cok vaktim varmış :))
bir gün koltuğun üzerine bıraktım odadan çıktım, o beni görmücek şekilde onu izliyorum

önce bir ağladı sonra uzatmış kafayı ağlamadan bakıyor beni görmeye çalışıyor sakin sakin acaba gelcek miyim diye. beni gördü bastı yaygarayı

eşek sıpası dedim beni mi takip ediyosun sen :1:
Ondan bendede var bi tane . Bu sira huy edindi illa yaninda olucam daha uzaklasinca basliyor aglamaya eşek sipasi bekle beni geliyorum diyorum ama yok...

QUOTE=FactorB;29377189]benim kısçeyle konuşuyorum , ben şimdi elimi yıkicam , sen sakın ağlama , hemen gelicem diyorum , bekliyo beni ama eğer 10 dk yı geçirirsem başlıyo söylenmeye , hala yoksam basıyo yaygarayı biraz daha bekleyip :1: oyyy kuzucuğum benim yaaa , yarın kocaman olduklarında çok özlicez sanki bu hallerini gibi geliyo bana[/QUOTE]
Uzulme zuhalcim ozlersek bi tane daha yaparız ;)

kızım daha iii kızlar bi tek göğsünde hortum war kirli kanı atması için geri hersey cıktı serum fln kalmadı.hızlı toparlıo süt içtiği için demekki dua edenlerin hepsinden Allah razı olsun tek tek :29: hafta bası dr umuz cıkarmayı düşünüo.bu arada bende sooguk algınlıgı baslangıcı oldu maskeyleyım süt sagıp werıorum yaklasmıorum :27:
TUGCECİM cvp yazmıstım ama nette sorun olmus sanırım gelmemıs cvbım.cok saolasın.ALLAH razı olsun yakınlıgın için tskkur edrım cok cok.umarım yüz yüze grüsürüz canım
gecmıs olsun canım gorusucez tabıkı
çok üzüldüm canım yaşadıklarına.bi yandan bebeğin diğer yandan büyükler çok zor valla.sonuçta ailen bişey söylemek bana düşmez ama kayınvaliden çok ayıp etmiş.zuhalinde dediği gibi bence biran önce kendi evinize dönün.taşınma işi demişsin innovia dan mı taşınacaksınız?

off zor gercekten, sana kolaylik ve sabir diliyorum. kayinvalide ve annelerin icinde yasamak bir yandan guzel bir yandan da boyle sorunlu. yardim edip destek olacaklarsa guzel ama boyle gereksiz lahanaymis falan fistan insani uzeceklerse de uzak olsunlar. hem sana vermek istemiyordu eceyi, bana birakip gitti demesi cok ilginc. insan severek bakar. kendi evinize gecince rahatlarsiniz insallah.
evet evımızı 200 tl aıdatları yuzunden satıyoruz ınsallah bu hafta satılıcak avcılara tasınıcaz...desteklerınız ıcın sagolun kızlar

Kizlar yaa burden fazla alinti yaparak Cvp veremuyorum yoksa cok sey var yazacak tek tek yazmak olmaz hepsini alinti yapmadan cevaplasam isimleri ve ne yazacagimi unutuyirum bende o yuzden sadece okuyup cikiyorum...minataha canim cok gecmus olsun ALLAH yardimcin olsun...benim oglumda inanilmaz bagiriyor oyle sinirlenerek yapiyorki:) bakin unuttum isteeee

selam kızlar nasılsınız bugün biraz iş yaptım çocukları yıkadık annem geldi öğlen yemek yaptık derken akşamı ettik...çarşamba bana 12kişilik misafir gelecek anca hazırlanırım herhalde yandım yani:((( ikram olarak mercimek köftesi,sarma,börek,muhallebili kadayıf,tatlı kurabiye düşünüyorum eğer yapabilirsem 1çeşitte salata düşünüyorum szce nasıl menü yeterlimi bana akıl verin...

ben geçen ay oldum ilk

bende dogum oncesi kilomdayim ama 3 kilo daha verip 57 olmak istiyorum

selam cnm, evet iyi hatirladin :) doktorumuz Alman
Canım tıpta uluslararası kabuller olsa da bazı konularda disiplin farklılıkları olabiliyor. Kan damlasını buradaki doktorlar hep öneriyorlar hatta bilindiği gibi sağlık politikası olarak sağlık ocakları tarafından veriliyor, Türkiye'de kansızlık yaygın bir hastalık olduğu için kan değerleri normal olsa da önlem olarak kullanılmasını öneriyorlar. Bazı istisnalar çıkmakla birlikte herkes öneriyor. Yani senin doktorunla bizimkiler arasında disiplin farkı olduğunu düşünüyorum o yüzden sordum milliyetini -ki önemli değil- aslında eğitimini. Bir de bebeğin oturması için 6 aylıkken demişti, burada 4,5 aylıktan itibaren destekli oturabilir pelvik yeterli olgunluğa erişiyor dedi doktorumuz. İngiltere'de yaşayan bir arkadaşım vardı onun doktoru da 'doğduğundan beri oturtulmasında sakınca yok, bebek anne karnında zaten oturur pozisyonda duruyor ve doğum esnasında bebeğin beline çok baskı uygulanıyor, ona bile dayanacak kadar güçlü' demiş. Annelik içgüdüsüne ve genel kanıya ters düştüğü için bunu onaylamasam da oradaki doktorların geneli mi böyle düşünüyor diye merak etmedim desem yalan olur. Neyse sanırım demir ilacı kullanma konusunda vicdanımı rahatlatmaya çalışıyorum, başardım :1:

selam kızlar nasılsınız bugün biraz iş yaptım çocukları yıkadık annem geldi öğlen yemek yaptık derken akşamı ettik...çarşamba bana 12kişilik misafir gelecek anca hazırlanırım herhalde yandım yani:((( ikram olarak mercimek köftesi,sarma,börek,muhallebili kadayıf,tatlı kurabiye düşünüyorum eğer yapabilirsem 1çeşitte salata düşünüyorum szce nasıl menü yeterlimi bana akıl verin...
Canım iki çocuklu bayan için çok bile umduklarını değil bulduklarını yesinler. Şaka bir yana daha ne olsun bence yeterli. Ama sana iki tane önerim var pratik ve renkli. Biri havuç tarator : havucu rendeleyip biraz tuzla yağda soteliyorsun, soğuyunca çırpılmış süzme yoğurtla (biraz tuz isteğe göre sarmısak ilaveli) karıştırıp üzerinde ceviz süslemesiyle sunuyorsun. Diğeri de yoğurtlu mor lahana salatası : lahanayı incecik kıyıp tuz yada limonla yumuşatıyorsun yine süzme yoğurtla( zeytinyağı, tuz, istersen bazı baharatlar -hangisinin yakışacağını düşünürsen-) karıştırıp servise hazır hale getiriyorsun. İkisi harika turuncu, mor renk cümbüşü yapıyor göz dolduruyor, tatları da fena sayılmaz, özellikle havucu misafirlerim çok beğenmişlerdi. Oldukça pratik son anda yapılabilecek şeyler diye naçizane önerim:1: Deneyimli ev hanımı olarak zaten biliyorsundur ama pratik tarifler köşesinde benden tarif bulunsun diye yapılışlarını yazdım :1: Şimdiden kolay gelsin.

Son düzenleme:
Back
X