• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

kayınvalideyle yaşamaya bir türlü slışamadım hatta bıktım. bebeğime yabancıdan iyi bakar diye sabrediyorum. kötü bir insan değil ama sanki ayrı dünyaların insanıyız. her şeye karışıyor, sanki o gelmeden daha 1 ay öncesine kadar bebeğe ben bakmıyordum. bebeğim genelde su gibi yapıyor kakasını işten geç geldiğim günlerde sağdığım anne sütü var onu vermesini istiyorum, diyor ki acaba anne sütü dokunuyo da yoğurt mu versek. işe başladığım ilk gün yediği zeytin çekirdekleri bile masada. bir dakika bile bizi ne kızımla ne eşimle başbaşa bırakmıyo. tüm gün televizyon izliyo, kızım da mecburen. işten gelince biraz kafamı dinlemek istiyorum, odasına televizyon aldık, gene da her zaman salondaki televizyonu izliyor. diğer odalarımız soğuk biz de mecburen salonda oturuyoruz. her dışarı çıktığımızda o da geliyor, yürüyemiyor da 2 adım at bekle bekle... kızımı sevmesi de bi garip. yok büyüycek diğer çocukları dövecek, oyuncaklarını kimseye vermeyecek. bebekler denilenleri yavaş yavaş anlamaya başlıyorlar, ben işten kızımın kafasını günboyu nelerle yıkıyor. eşime söylesem o yaşlı diyor, yada ben izmirliyim sosyetiğim ona göre. sevemiyorum ben bu insanı, nasıl geçecek bu günler bilmem.

ayyy benımkını anlattın sankı yaa.gecen gun foxda sabahları serap var ya oorda kacan kızları ızlıyoruz sende mı kacıcan bız senı arıycaz felan dıyor dedım ne dıyosun sen yaa?sustu boyle aptal ca seyler yerlestırıyor bılıncaltına..sınır oluyorum.herseyı cocugun agzına tıkıyor 3 saat dısarı cıktık 3 kere yemek yedırmeye calısmıs sonrada bu cocuk neden yemıyor oluyor dk bası yemek verırsen yemez tabıı

cok zor kizlar yaa, bebegi yalniz buyutmek mi zor yoksa boyle kayinvalidelerle mi bilmiyorum, ben bazen ya bi buyugumuz olsa da baksa diyorum ama boyle de cok zormus, insan deli olur yaa. babaneler sever iyi bakar diyoruz ama en azindan bakicilara soz gecirebiliyorsun, elestirebiliyorsun. bebekler anne karnindayken bile bilinc altina yerlesiyor soylediklerimiz, keske daha dikkatli olsalar :(

$46634_483131838406610_1135346022_n.webp$558121_487139368005857_1589615428_n.webp$894064_478966502156477_1653482654_o.webp

karşınızda gülen surat doruk en sonuncu resim daha 2,5-3 aylıkken :1:

:)) ayni cnm. arasira gulumsuyo yada gidiklarlrsa oyun gibi oyle guluyo ama onun disinda bilmis bilmis bakiyo. ben biara uzuluyodum. herkes aaa bu hic gumuyo aaa nie bu kadar ciddi tepkisiz diyolardi gerci hala diyolar ama henuz terslemedim. ayni kisi yuz kere soylermi ayni seyi. yapi iste bende oyle kikirik bisey deilim bana cekmis diorum. sanki bi eksiklik gibi yadirgiyolar.
bana annem sik-sik diyo tepkisiz neden hic gulmuyo ben de diyorum her seferinde hatirlatiyorum anne ben de boyle degilmiydim :31:
arada tabi uzuluyorum cunki nereye gitsek boyle hic kendini sevdirmiyo:24:

günaydın güzeller :16: tatlı bebişler :16:

emeklemeye başlayan bebişler var mı? sırtüstü yatarken dönüyolar mı?

doruk yüzüstü yatarken dönüyor ama sırtüstü yatarken sadece yana dönmeye çalışıyo bişey almak için

emeklemek için de hiç çaba yok daha, önüne oyuncak koyuyorum eliyle vuruyor ıh ıh diyo oyuncak ona gelsin :1:

benim kizim sirtustu yatarken iki taraftan da yuzustu donuyor, bir de kafa ustu ters emekliyor, sirtustu birakinca gobegini kaldira kaldira gidiyor bi 10 m, yuzustu de ayaginin yaninda itecek bir destek varsa kurbaga gibi yapip bacaklarini iterek ilerliyor biraz :)

benim kizim sirtustu yatarken iki taraftan da yuzustu donuyor, bir de kafa ustu ters emekliyor, sirtustu birakinca gobegini kaldira kaldira gidiyor bi 10 m, yuzustu de ayaginin yaninda itecek bir destek varsa kurbaga gibi yapip bacaklarini iterek ilerliyor biraz :)

maşallah hızlı çıktı senin kızçe :nazar:

masaAllah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:bizimki tenbel tenbellll:27:

sen ciddi baba ciddi cocuk gülmüo die üzülme kız bide :1: benimkini bıras büyüsün kendime benzetcem :6: kahkaha attırcam ona analı kızlı babasına kahkaha atarızzzzzzzzzzzzz :8:

kiz ben kucukken cok ciddiydim okulda bile onceleri beni hic gulmeyen kiz gibi tanirlardi:105::99::93: ama sonra tipim degisdi ne olduysa:90:
babamiz aama hep tipine sadik:60: Omer babamiza cekerse yandik :58:

doruk da 2 gün ateş olmuştu çok az da olsa

merhaba
ben dün yaptırdım 3 tane bacaga 1 tane ağızda. aksama kadar bişey yoktu ama aksam ateş yaptı .38.6 ya kadar cıktı ateş düşürücü ılık duş falan 38 in altına indi.ve bugunde malesef ateşimiz var inş çabuk gecer

bende çok korkuyorum ateşten. 4 aylık aşısında da ateş yapmıştı acaba dedim bunda da olurmu. çok geçmiş olsun sizin kuzucuklarada :) bizimkide hafif atlatır İnş.

doruk yüzüstü yatarken dönüyor ama sırtüstü yatarken sadece yana dönmeye çalışıyo bişey almak için

emeklemek için de hiç çaba yok daha, önüne oyuncak koyuyorum eliyle vuruyor ıh ıh diyo oyuncak ona gelsin :1:

yuvarlanmaya başladı bizim keratada komando gibi sürünüyoruz ileri geri. sırt üstü durmayı hiç sevmiyoruz hep yüzüstü kollarının üstünde duracak. bide o halde hafif hafif sallanıp dans etmeye başladı :) oğlumu özledim ben bak şimdi :( işteyim akşama da daha çok var :(

Nehir'mde yatırdığım anda hoopp yüzüstüü dönü veriyo :) çok hoşuna gidiyo sıpanın büyük bişey başardım diyo heralde :D gülücükler atıyo döndükten sonraa.önüne oyuncak koyunca biraz oyalanıyo ama gelin görünkii bizde de henüz emekleme hareketii yokk..ııhh uuhh yapıoo zorluyoo sonraa basıyoruzz çığlığıı :))

buarada pazartesı esımın ısyerınde uzerıne makıne dusmus evde onunla ılgılenıyorum onun dısında ıyıyız merak etmeyın.ecede oturup ayaklarıyla oynuyor yenı oyunumuz..
sızlerı cok sevıyoruz teyzoslaaarr ve mınıklerıı:16::16:

canım geçmiş olsun umarım sağlığı iyidir eşinin..

gunaydin canim:16:
Omer de tam Doruk abisi gibi:13: henuz emeklemiyo yuzustu yatarken donuyo bide sirtustu yatarken oyuncaklari kafasinin yanina ustune koyuyorum belki yuzustune doner diye sadece yana donuyo bi de yatrken ayaklarini yere direyerek belini kaldiriyo ara-sira bununla yerini de degisiyo yukari -asagi:1:

kizlar Omer onceleri daha hareketliydi sanki bacaklar kollar hic durmuyordu yerinde saga-sola goz kirpiminda donerdi daha cok sesler cikarirdi
simdi hareketleri daha az ama bilincli yapiyo yalniz kendine lazim oldugunda bisey donuyo biz sesler cikarirken tepki veriyo
guluyor seviniyo biz bakmazsak miz-mizzzz sizde de mi boyle

sürekli ilgi istiyor sıpalar...bii kafayı çevirmemle bağırıyoo..bide hanım kendini sıkmaya öğrendii sinirlenince istediği olmayınca yada oyuncaklarına ulaşamayınca ellerii yumruk yapıyoruzzz kıpkırmızı olup sıkıyoruz kendimizi..:52: meşhur çığlıklarımız başladı bide..:52::52: bazen sabrımmıı zorlamıyo desem yalan olurrr.. her dakika seninle nasıl oynimm konuşimm diyorumm,kahkaha atıyo bana dalga geçer gibii :27::27:

slmlar bu grubu yenı gordumm ve katıldımm:)bebegım 24ekım dogumlu 6.ayına gırecek dun saglık ocAGINDA tarttırdım 7.400 grm cıktı zayıf mı acaba ya yemesı gayet gusel sutum olmadıgı ıcın ek besınlere gectık zaten yoksa yanlıs mı tarttı dıede dusunuyom sızın bebeklerde bu ayındaya merak ettım :(

slmlar bu grubu yenı gordumm ve katıldımm:)bebegım 24ekım dogumlu 6.ayına gırecek dun saglık ocAGINDA tarttırdım 7.400 grm cıktı zayıf mı acaba ya yemesı gayet gusel sutum olmadıgı ıcın ek besınlere gectık zaten yoksa yanlıs mı tarttı dıede dusunuyom sızın bebeklerde bu ayındaya merak ettım :(

benim oğlumda 7600 dü en son tarttığımızda. ilk aylara göre azaldı kilo alımı.

hosbulduk cnm, evet cok guzel gecti, dinlendimm, sabahlari kalkip kizimi emzirip veriyordum ananesine, sonra 11e kadar yatiss, kalk sonra kahvaltin hazir, unutmusum bu duygulari :) sutler de costu orda, demek ki dinlenince artiyormus. eve geldim simdi hicbirseye yetisemez oldum dedigin gibi. geceleri 4-5 kere uyanmak serseme cevirdi beni de..
amanda aman kimler gelmiş :16: güzel geçmiş tatilin çok sevindim , artık sık sık gel ama , özlettin canım , minik kuşada yaramışmı memleket havası :nazar::emir_bebek::nazar: öp onuda annesi bizim yerimize
Canım maaşallah senin fıstığına:nazar::nazar::nazar: topiğin uyuyan güzeli o Allah bozmasın.Bizede bol bol dua edin.
yazılanlara bakınca cidden öyle gibi , ama uyku uykunun mayası derlerya canım çok doğru , artık uyutmak için çaba sarfetmiyorum zaten uykusu geliyo ve huysuzlanıyo , emerkende uyuyup kalıyo :nazar::emir_bebek::nazar: ilk zamanlar çok uykusuz kaldık bizde eşimle ama biliyorum çok zor , allah bi an önce bol bol uykular versin minişlere

kayınvalideyle yaşamaya bir türlü slışamadım hatta bıktım. bebeğime yabancıdan iyi bakar diye sabrediyorum. kötü bir insan değil ama sanki ayrı dünyaların insanıyız. her şeye karışıyor, sanki o gelmeden daha 1 ay öncesine kadar bebeğe ben bakmıyordum. bebeğim genelde su gibi yapıyor kakasını işten geç geldiğim günlerde sağdığım anne sütü var onu vermesini istiyorum, diyor ki acaba anne sütü dokunuyo da yoğurt mu versek. işe başladığım ilk gün yediği zeytin çekirdekleri bile masada. bir dakika bile bizi ne kızımla ne eşimle başbaşa bırakmıyo. tüm gün televizyon izliyo, kızım da mecburen. işten gelince biraz kafamı dinlemek istiyorum, odasına televizyon aldık, gene da her zaman salondaki televizyonu izliyor. diğer odalarımız soğuk biz de mecburen salonda oturuyoruz. her dışarı çıktığımızda o da geliyor, yürüyemiyor da 2 adım at bekle bekle... kızımı sevmesi de bi garip. yok büyüycek diğer çocukları dövecek, oyuncaklarını kimseye vermeyecek. bebekler denilenleri yavaş yavaş anlamaya başlıyorlar, ben işten kızımın kafasını günboyu nelerle yıkıyor. eşime söylesem o yaşlı diyor, yada ben izmirliyim sosyetiğim ona göre. sevemiyorum ben bu insanı, nasıl geçecek bu günler bilmem.
anlayacağı bir şekilde tatlı dille söylesen belki işe yarar :26: kaynanamın uzakta olmasına ne kadar sevinsen az sanırım :8:
buarada pazartesı esımın ısyerınde uzerıne makıne dusmus evde onunla ılgılenıyorum onun dısında ıyıyız merak etmeyın.ecede oturup ayaklarıyla oynuyor yenı oyunumuz..
sızlerı cok sevıyoruz teyzoslaaarr ve mınıklerıı:16::16:
çok geçmiş olsun eşine canım , önemli bişeyi yoktur umarım , bu sayede biraz evde başbaşa kalırsınız :1:

ben yere kocaman bi örtü seriyorum canım , iki şekildede dönüyo benim cimcime ama oyuncağa gitmiyo emekleme pozisyonu alıyor fakat hiç ileri gidemedik henüz , anca örtüyü çekip oyuncağı alıyor :40: birde geri geri gidiyor nasıl beceriyorsa ama bende hiç emeklemeden yürümüşüm o yüzden belki öylede olabilir bebeklerimiz

Eki Görüntüle 688391 Eki Görüntüle 688392 Eki Görüntüle 688393

karşınızda gülen surat doruk en sonuncu resim daha 2,5-3 aylıkken :1:
maşallah bu minik erkeke yaaa , benim kızda zor gülen bebeklerden , hamileyken çok çehreli gezmiştim ondanmı oldu acaba :44:

hoşgeldin ama geç kalmışsın biz 1 senedir buradayız hemen hemen :)) her bebeğin bünyesi farklı , genetik özellikleri farklı , o yüzden sen karşılaştırma kimsenin bebeğiyle kendininkini , eğer doktoru iyi diyorsa sorun yoktur

bende çok korkuyorum ateşten. 4 aylık aşısında da ateş yapmıştı acaba dedim bunda da olurmu. çok geçmiş olsun sizin kuzucuklarada :) bizimkide hafif atlatır İnş.

yuvarlanmaya başladı bizim keratada komando gibi sürünüyoruz ileri geri. sırt üstü durmayı hiç sevmiyoruz hep yüzüstü kollarının üstünde duracak. bide o halde hafif hafif sallanıp dans etmeye başladı :) oğlumu özledim ben bak şimdi :( işteyim akşama da daha çok var :(

6. ay aşılarıda baya ateş yapıyormuş hatta 2 gün sürüyor diyorlar , bizimde haftaya aşılarımız , Allah yardımcımız olsun artık

maşallah bu minik erkeke yaaa , benim kızda zor gülen bebeklerden , hamileyken çok çehreli gezmiştim ondanmı oldu acaba :44:

hoşgeldin ama geç kalmışsın biz 1 senedir buradayız hemen hemen :)) her bebeğin bünyesi farklı , genetik özellikleri farklı , o yüzden sen karşılaştırma kimsenin bebeğiyle kendininkini , eğer doktoru iyi diyorsa sorun yoktur

ewet ıı dıyor yapması gerekn hareketlerı gayet gusel yapıyor emekleme yok mdaha ama yuzustune cok kolay donuyor surunmeye calısıyo falan sadece kılo alımı na takıldım ıste:)herseyı ayırt etmedende yıyorda nıe bole alamıyo anlamadım mınyon olacak belkıde:)

ewet ıı dıyor yapması gerekn hareketlerı gayet gusel yapıyor emekleme yok mdaha ama yuzustune cok kolay donuyor surunmeye calısıyo falan sadece kılo alımı na takıldım ıste:)herseyı ayırt etmedende yıyorda nıe bole alamıyo anlamadım mınyon olacak belkıde:)

20 günlükken hastaneden bi bebekle karşılaşmıştık ben 4 aylık falan heralde demiştim. 7 kiloydu yavrum daha 1,5 aylıkmış. her çocuk bir olmuyo. bizimki onun yavrusu kadar kaldı yanında :D

Back
X