• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

ben hala yarım kollu çıtçıtlı badi altına patikli pijama giydiriyorum :17: camını da açmıyorum, diğer bütün odalar açık oluyor ama

sanki gece üşürmüş gibi geliyor o aşırı bunaltıcı, gece uyutmayan sıcaklar gelmedi daha

altına şort giydirip uyuttuğumda bile korkuyorum ya üşürse diye ayağına çorabını da giydiriyorum

bende cami acmiycam artik, zaten nerdeyse ciplak yatiyor kuzum... uyuyanin uzerine kar yagarmis derdi ananem :1:

bi kayboldun bak tadı kalmadı topiğin , bu aralar hümada çok nazlı canım yaa , üst 4 dişimizde çıktı ama sıcaktanmı yoksa başka bir derdimi var anlamadım , gece uyanmazdı hiç bu ara sık uyanır oldu ama yakarca var evde , kızımıdamı ısırıyorlar anlayamadım , bi kabarıklık kırarıklık görmedim ama :44: cibinliği var ama beşiğinde yatmıyorki bizde son çare kendi yatağımıza aldık bakalım 1-2 güne gelir , inşallah eski uykularımıza döneriz , ahhh benim çenem durmuyorki , sonrada nazara gözemi geliyoruz ne :50: inşallah senin kısçede sakinleşir en kısa zamanda , bu arada sen nasıl ölçüyorsun ateşini canım ? ben 3 çeşit ateş ölçer almama rağmen hala doğru ölçemiyorum :((

çok şanslısınız yaa o havaların kıymetini bilin , biz kavruluyoruz ne zamandır , ben tek çıtçıtlı bady ile yatırmama rağmen sıcaktan mahfoluyor kuzum , diğer odada klima var ama oda hasta ediyor insanı , yatak odasına tavan vantilatörü taktırdık , cam kapı açık , vantilatör altında anca uyunuyor , bi taraftan buhar makinesi çalışıyor , öfff geçse bir an önce şu sıcaklar yaaaaa :14:

2yasina kadar dis cikartcaklarini dusunursek yandik ki ne yandik nazlarida bi hos, agizlari var dilleri yok anlamiyor olmak cok yorucu. dis cikarma donemindeki huzursuzluklarindan bi dunya tahlil test yaptirmakta(acaba hastami dusuncesiyle)cabasi. cok zorlamistir humosu 4dis allah yardim etsin pamuk kuzularimiza. atesini operek anliyorum benim 3derecem var 2si ucuz olanlardan biri kulaktan garanti olsun diye hep ucunu kullanirim ama kulaktan olcen hep yanlis sonuc veriyor diger ucuz olanlar daha guvenilir geliyor bana onlarda cok bekletiyor :ssz: . klima mikrop saciyormus ya off napcaz biz fazlami korumaciyiz bilmiyorum sakindikca dahada hassaslasiyor bunyesi sanki... birde dis cikarma donemindeki ates tesadufiymis dis ates yapmaz diye okudum dr.soramadim canim sen arastirdinmi hic o ara huma ateslenmisti dis cikardigi icin diye hatirliyorum..

kizlar haftaya p.tesi kontrolumuz var 1hafta evvel gittigimizde kizimin 2aydir kilo almayip sadece boyunun uzadigini konustuk dr.ile. dr.vitamin verdi 15gun sonra kont.cagirdi. eger kilo almadiysa bi suru tahlil yapilcak gelisimiyle alakali. sizce buna gerek var mi buyuklwrim dis cikaran bebegin kilosunda azalma durma olabilcegini soyluyor. kilo veren bebekler bile varmis bu donwmde varmi kuzusu kilo almayan kizlar

kizlar haftaya p.tesi kontrolumuz var 1hafta evvel gittigimizde kizimin 2aydir kilo almayip sadece boyunun uzadigini konustuk dr.ile. dr.vitamin verdi 15gun sonra kont.cagirdi. eger kilo almadiysa bi suru tahlil yapilcak gelisimiyle alakali. sizce buna gerek var mi buyuklwrim dis cikaran bebegin kilosunda azalma durma olabilcegini soyluyor. kilo veren bebekler bile varmis bu donwmde varmi kuzusu kilo almayan kizlar

canım benim kızımda 6,5 aylıkken 8800 kgdı. 9 aylıkken de 8800 kg da doktor bu normal değil bir bebek 2,5 ay boyunca nasıl kilo almaz dedi aynı zamanda kızımın kusması da artmıştı. Testler yaptı meğerki kuzum idrar yolları enf. olmuş.idrar yolu enf hem kusma yapıyor hem de kilo aldırmayıp gelişimi etkiliyormuş. ateş yapmadığı için de anlayamadık. Çok şükür şimdi temizlendi. Kusması azaldı ama reflü olduğu için yine de kusuyor. 15 günde 150 gr almış. idrara mutlaka bakarlar zaten geçmiş olsun

merhaba kızlar nasılsınız? uzun zaman oldu giremedim. ev iş kızım derken vakit bulamıyorum bir de ramazan girince araya oruçtan birşey yapasım gelmiyordu. ee görüşmeyi nasılsınız. kızım 9,5 aylık oldu ve sonunda iki gün önce alt dişlerini çıkarttı. yeni yeni az az kilo almaya başladı. Kızım reflüden dolayı hergün en az bir kere yine kusuyor ama ben yedirmeye devam ediyorum. ama baya bir yıprandım baya bir yoruldum artık kusmalarından. yemek yedirmek benim için büyük bir işkence. yedir yedir son kaşığı verip oh diyecek mideyi boşaltana kadar kusuyor. bugünlerde tekrar doktora götüreceğim. reflü testini yaptırmak istemiyorum ama yine de test yapmadan ilaç yazarsa yazdırayım diyorum. aranızda reflü için ilaç kullanan var mı işe yarıyormu?

kizlarrr buralar cok sicak geceleri uyuyamiyoruz Omer badiyle yatiyo camlar da acik kaliyo ustunu de sik-sik aciyo:50: terlediyi icin :18:
bugun biraz ruzgar var ama yine de sicak
esracim tesekkurler cevap icin :34:

canım biz antalyada yaşadığımız için sadece zıbın ile yatırıyorum ve üzerine de örtmüyorum. çünkü aşırı derecede sıcak oluyor. aşırı derece de terliyor. kalkar kalkmaz hemen üzerini çıkarıyorum. su içinde kalıyor.

kızlar testi yaptımm benm hepsii eşit oldu her şıktan 2tane var hangi anne grubuna giriyorumm acabaa :) çok renkliii değişken bir annesi var sanırımm kızımıınn:9::9: onlara göre yön değiştircez yeri gelincee:8::8:

canım kilo almamış ama boyu uzamış bizim dr umuz der ki boy uzaması daha güzel geliştiğini anlatır bence o kadar teste gerek yok ama sen bilirsin yinede ya 1ay daha bekliyelim de benim büyük kızım hiç kilo almazdı boya giderdi hep dr sen gelmeden kilo alıyo ama boya gidio o yüzden kilo almamış görünüyo o yüzden bence fazla takılma tabi şüphe ettiğin rahatsızlığı yoksa sağlıklı günler dilerim...

canım benim kızımda 6,5 aylıkken 8800 kgdı. 9 aylıkken de 8800 kg da doktor bu normal değil bir bebek 2,5 ay boyunca nasıl kilo almaz dedi aynı zamanda kızımın kusması da artmıştı. Testler yaptı meğerki kuzum idrar yolları enf. olmuş.idrar yolu enf hem kusma yapıyor hem de kilo aldırmayıp gelişimi etkiliyormuş. ateş yapmadığı için de anlayamadık. Çok şükür şimdi temizlendi. Kusması azaldı ama reflü olduğu için yine de kusuyor. 15 günde 150 gr almış. idrara mutlaka bakarlar zaten geçmiş olsun

idrar tahlili yaptirdik rutin kontrol olarak temiz cikti sonuclarimiz off umarim almistir 150gr.gayet iyi 15gun icin, benim beklentimde 150gr.almis olmasi sagol canim cevabin icin..

canım kilo almamış ama boyu uzamış bizim dr umuz der ki boy uzaması daha güzel geliştiğini anlatır bence o kadar teste gerek yok ama sen bilirsin yinede ya 1ay daha bekliyelim de benim büyük kızım hiç kilo almazdı boya giderdi hep dr sen gelmeden kilo alıyo ama boya gidio o yüzden kilo almamış görünüyo o yüzden bence fazla takılma tabi şüphe ettiğin rahatsızlığı yoksa sağlıklı günler dilerim...

boyumuz uzuyor cok sukur en azindan o yolunda gidiyor :1: suphelendigim bi rahatsizligi yok bana gore, dr.ne yediriyorsun dediginde yanliz tarhana yedigini soyledim o da vitamin yazdi sanirim yemedigi icin almiyor yedigide yarim kase :ssz: birde 50gr yogurt yiyor kahvalti yok meyve yok emekliyor 2aydir haliyle cok fazlasiyla efor harciyor yok yaa gayet normal almamasi diye teselli ediyorum kendimi...

selam kızlar
saglık ocagından geldim, moralim çok bozuk, demir ilacını veremiyodum kızıma, kan tahlili yaptırayımda bari ona göre zorliyim dedim, yaptırmaz olaydım, çok korktu ve çok ağladı kızım ve bana karşı güveni mi sarsıldı ne, yüzüme bakıp bakıp iç geçirip ağlaya ağlaya arabada uyuya kaldı :( üstelik iğneyi soktular, bir iki damla kan geldi, sonrasında pıhtılaştı ve kan alamadılar! ya bu nasıl bişey? bebeklere göre bi iğne sistemi olması gerekmiyomu ? canı yandığıyla ve korktuğuyla kaldı kuzum. kilosuda çok düşük, boyuda azmış, onlara pek üzülmedim bunları yaşayınca, çok moralim bozuk:14:

canim bizim dr.6.ayda kan tahlili istedi kan degerlerine bakmak icin bizde yaptirdik ama yaptirmadan evvel s.ocagini arayip bebekler icin tahlil yapip yapmadiklarini sordum (ucretsiz olacagi icin) ebemizde yaptiklarini fakat kizimin hirpalanabilicegi icin gittigmiz hastanede yaptirmamizi onerdi.bebek hemsireleri var cunku hastanede,cok tecrubeliler ve skinti yasamadik oldu bitti.. aklinizda olsun. demir neden veremiyordun kabiz oldugu icin mi?

selam anneler kilo konusunu bende takıyordum ama takmamaya karar verdim sağlıklı olsunlarda napalım kilo almayıp keyifsiz olsalar halsiz olsalar neysede :1:benim kızda almıyordu neyseki almış 300 gr ama insan illa tombul olsun istiyor tek sıkıntım meyve yememesi

esracım benim kızımda kahvaltı yapmıyordu tarhanayı çok sevdiği için tarhananın içine peynir ve yumurta katıyorum öyle yiyor :1:dişlerde sıkıntı yavrulara ondan da almazlar birde bünye meselesi bence

slm kızlar beni hatırladınız mı
HAMSİYENİN ANASI :)
nasılsınız bakalım çok uzun zaman oldu görüşmeyeli özlemişim sizleri ne var ne yok ?
melekleriniz nasıl ? inşallah iyilerdir, benim hamsiye de iyi çok şükür büyüdük artık de mi kızlar :)

tuğçeserdar,benelse esr_esr, ya daha çoksunuz ama hatırlayamıyorum nickleri

2.yi düşünen var mı ekim annişleri :)n
kendinize ve minnaklarınıza iyi bakın öpüldünüz :)

slm kızlar beni hatırladınız mı
HAMSİYENİN ANASI :)
nasılsınız bakalım çok uzun zaman oldu görüşmeyeli özlemişim sizleri ne var ne yok ?
melekleriniz nasıl ? inşallah iyilerdir, benim hamsiye de iyi çok şükür büyüdük artık de mi kızlar :)

tuğçeserdar,benelse esr_esr, ya daha çoksunuz ama hatırlayamıyorum nickleri

2.yi düşünen var mı ekim annişleri :)n
kendinize ve minnaklarınıza iyi bakın öpüldünüz :)
hemsocum hatirlamazmiyim seni hamsiyene masallah :nazar: iyiyiz biz cok sukur tek skintimiz kilo :ssz: 2.bebek miii allah olmayanlara versin valla cok zormus elif'i buyutebilirdem ne ala :1:

selam anneler kilo konusunu bende takıyordum ama takmamaya karar verdim sağlıklı olsunlarda napalım kilo almayıp keyifsiz olsalar halsiz olsalar neysede :1:benim kızda almıyordu neyseki almış 300 gr ama insan illa tombul olsun istiyor tek sıkıntım meyve yememesi

esracım benim kızımda kahvaltı yapmıyordu tarhanayı çok sevdiği için tarhananın içine peynir ve yumurta katıyorum öyle yiyor :1:dişlerde sıkıntı yavrulara ondan da almazlar birde bünye meselesi bence

iyi fikir bende o sekil veriyim pek istah acici olmasada akillari erene kadar iyi bi yontem :1: cok takmiyorum aslinda kilosu bana gore gayet iyi sende gordun zayif sagliksiz bi bebek degil ama gelisim geriligi mi var diye dusunmek bile uzuyor

iyi fikir bende o sekil veriyim pek istah acici olmasada akillari erene kadar iyi bi yontem :1: cok takmiyorum aslinda kilosu bana gore gayet iyi sende gordun zayif sagliksiz bi bebek degil ama gelisim geriligi mi var diye dusunmek bile uzuyor

ara ara öyle ver canım yok canım geri değiller her şeyi biliyor zilliler :27::27:maşallahı var elifin:nazar:

semacim kuzuna masallah bu arada gozumden kacmamis bak dedim sana kilo almis diye :nazar: 300gr.gayet iyi her ay alsalar ya 300-500 :27: kan tahlili yaptirdin mi?

slm sevgili kadınlar oglusum yaklasık 15 gundur agzında sis cıktım cıkıcam diyen dis tepecigiyle dolasıyor ..anlattıgım gibi sisti kabardı ancak 15 gundur bir turlu gelemedi ...var mı boyle bir sey yasayan??
doktora goturduk dis hekimi acmak gerek dedi kıyamadık bir kac gun daha bekleyelim dedik...insallah kendiliginden gelir mudahaleye gerek kalmaz... :((

Back
X